Iskanje zaposlitve
Posted 01 April 2026 - 09:03 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 24 June 2026 - 05:34 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 10 July 2026 - 02:36 PM
Ta teden sem poslala nekaj prijav tudi na remote pozicije. Za eno sem v roku minute dobila mail, da so pregledali prijavo (jasno, da jo je AI). Danes isto za eno drugo, s tem da sem dobila vabilo na AI-powered razgovor. Ob tem, da če bo šlo z AI tako naprej, kot gre zadnjih par let, bo moj poklic, ki je edino kar znam in me veseli, izumrl.
― V. Van Gogh
Posted 10 July 2026 - 03:56 PM
Ma, jaz verjamem, da se bo vseeno poznal ta ‘manjko’ originalnosti in domisljije posameznika, sploh pri tvoji panogi - ampak verjetno bo to vrednota manjsini delodajalcev, ker se bo vseeno delalo na kvantiteti in ne kvaliteti.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 10 July 2026 - 04:33 PM
V Slo je pa sploh tako, da ze od nekdaj vsak drugi misli, da zna oblikovat, z AI pa se je ta obcutek samo se okrepil. V firmah zdaj velikokrat to kar vkljucijo v zadolzitve drugih profilov, na katere se jaz sploh ne bi prijavila.
Pa kot v vseh kriznih casih se tudi zdaj ogromno isce zunanje (sp-jevce).
Tudi sistem zaposlovanja z AI “pomocjo” je vedno bolj absurden. Kandidati optimizirajo CV-je za algoritme, podjetja uporabljajo AI za filtriranje ljudi, jim dajo AI razgovore, potem pa se vsi cudijo, zakaj izgubljajo dobre kandidate in dobivajo genericne prijave. Namesto da bi tehnologija pomagala narediti proces bolj ucinkovit, je kvecjemu obratno.
― V. Van Gogh
Posted 11 July 2026 - 05:59 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users