SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja
Posted 19 October 2012 - 12:07 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 19 October 2012 - 01:40 PM
In mogoče se motim, ampak že samo z dokladami dobi cca 400€, če ima en otrok posebne potrebe, verjetno še več. In ne mi rečt, da ne more nobenega stanovanja it pospravit, komu kaj pomagat, da na roke dobi še kaj. Pa če nima službe, ima lahko otroka tudi doma in se še tu malo privarčuje.
V drevesnici pa jabolka obirajo upokojenci, ker nihče drug noče za ta denar (pojma nimam koliko plačajo, ampak JBG, če si lačen, priložnostno delaš vse živo). Mojo mami so prejšnji mesec 2x klicali, če koga pozna za obiranje, da jim manjka ljudi.
In potem naletiš, kot sem jaz enkrat v enem članku, ko so priznali, da plačajo RTV, internet in časopis, zmanjka jim pa za ogrevanje in elektriko. A bejš. Samo da imaš cel dan kaj za počet pred TV in na računalniku. Bog ne daj, da bi se temu odpovedali.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 19 October 2012 - 01:44 PM

Kami, mogoče pa ne more iti delat, če ima otrok posebne potrebe in rabi stalno oskrbo?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 19 October 2012 - 01:59 PM
Mene zmoti, če kadijo. mogoče ni prav in definitivno ni moja stvar (v svoj zagovor povem, da sem bivša kadilka
, mi smo najhujši), ampak to je ogromno denarja.
cigareti so zakon. Tudi mene pogrejejo.
Sorodniki v Bosni non stop jamrajo kako so brez denarja, a štela sem da so v pričo mene pokadili povprečno dve škatli na dan/vsak.
potem pa dobi "plačo" kot negovalka (od države, samo ne vem od koga).Kami, mogoče pa ne more iti delat, če ima otrok posebne potrebe in rabi stalno oskrbo?
Pa pri Tedniku so se full "disciplinirali". Ko so začeli s temi reportažami o družinah na robu propada, so bile ženske vse spedenane (podalšane in nalakirane nohte, od frizerja, da so bile lepe za na TV). S časoma so vzeli populistični prijem in so zdaj vsi, kot bi jih nekdo iz postlje ravno vrgel.
In potem se kje kaj zagovorijo in izračunam, da z vsemi pomočmi dobijo več denarja kot midva, če odštejem stanovanjski kredit. Je pa res, da full veliko ljudi sploh nima občutka in sploh "ne znajo" čez mesec pridt.
Da o očetu teh otrok sploh ne vprašam.
Pač ne morem si pomagat, ampak meni se zdi, da full prikrojijo resnico in prikažejo samo eno plat zgodbe.
Tam kjer je bolezen in oba brez službe, mora biti v današnjih časih res hudo. Vse ostalo pa se po moje da preživet. Ni pa lahko, to pa priznam.
Sicer pa, kdor jim bo želel pomagat, jim bo. Kdor pa ne, pa pač ne bo.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 19 October 2012 - 03:47 PM
Posted 19 October 2012 - 06:05 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 19 October 2012 - 08:18 PM
S tem se kar strinjam. No, o tistih, ki prosjačijo na ulicah in ki pridejo kar v bare in restavracije žicat sploh ni vredno izgubljat besed. Včasih se mi je kdo še zasmilil in sem dala kak drobiž, zdaj pa ne dam nikomur več nič, ne verjamem nobenemu.jaz imam pa vedno občutek, da se javljajo tisti, ki bi se radi znašli. Ne rečem, da jim je z rožicam postlano v življenju, ampak menim, da jim ni tako hudo oz. bi si lahko tudi sami kaj pomagali. Tisti, ki bi pa res potrebovali, se pa ne javijo.
Jaz sem mnenja, da se pošteni ljudje ne bi tako poniževali in se izpostavljali. Jaz vem, da bi probala vse mogoče, čiščenje, obiranje sadja, itd. in bi moralo biti res že zelo hudo, da bi šla na Tednik.
Pred kratkim me je tudi malo pogrel prispevek na tv (ne spomnim se, ali je bilo na Tedniku, Preverjeno ali kje drugje) o družini, ki so zgradili hišo, niso pa takrat spremenili namembnosti in bi morali zdaj za papirje plačati čez 10 jurjev. In so jokali, kako nimajo od kje vzet denarja in da zakaj se država spravlja na male ljudi, Jakliču pa ne porušijo črne gradnje. Hja, najbrž so bili takrat vsi veseli, ker jim nihče ni rekel, da morajo to uredit in so mislili, da bodo prišli zastonj skozi. Vsak ve, da glede nepremičnin nič ni kar tako, se je treba pozanimat in ne zdaj jokat, da nisi vedel in ne vem kaj.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 19 October 2012 - 08:23 PM
― V. Van Gogh
Posted 19 October 2012 - 08:25 PM
Pablo Picasso
Posted 19 October 2012 - 09:01 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 October 2012 - 10:18 PM
Pablo Picasso
Posted 20 October 2012 - 11:55 AM
Posted 20 October 2012 - 01:27 PM
Se strinjam. Meni je pa ful čudno, da so v teh prispevkih v Tedniku ipd. skoraj vedno južnjaki. In ne vem, kdo je nekaterim kriv, da si naštepajo 16 otrok in potem jamrajo, da nimajo za kruh.
Jp, my point.
Ko sem prebrala članek sploh nisem čutila nekega sočutja, kaj vem. Če imaš štiri otroke moraš preden jih narediš pomislit kaj jim boš dajal v usta ne? In še kaj druga seveda. Taki folk je za mene samo glup in neodgovoren in se mi ne smili. Tako kot si si postlal, tak boš spal.
Posted 20 October 2012 - 02:55 PM
Posted 20 October 2012 - 07:14 PM
Lahko se pa tudi zgodi, da se razmere tako spremenijo, ko otroke že dobiš. In kaj pol? JIh daš v rejo? Ne vem, je treba res gledati tako črno belo?
Sicer se mi pa zdi izjava, da gre večinoma za južnjake grda, pa če je stanje res takšno ali ne. Južnjaki gor ali dol, so " naši" saj imajo državljanstvo. Počasi bi bil čas, da bi se te razlike na nas in njih v glavah odstranile.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 20 October 2012 - 07:25 PM
Me pa pogreje, da večina niti slovensko ne zna.
― V. Van Gogh
Posted 20 October 2012 - 07:32 PM
Pa tudi s Kami. Iz moje okolice je bilo že nekaj družin na TV, kjer se je zbiral denar za njih....mi, ki jih pa "poznamo", pa vemo, da se najdejo še veliko hujši primeri, ki resno potrebujejo pomoč, ampak jim ponos ne da, da se grejo izpostavljat. Se znajdejo drugače.
Ponavadi je res tako....pravi reveži se sploh ne kažejo, ampak poskušajo po lastnih močeh izboljšati situacijo. (ni pa pravilo to)
Pa počasi postaja jasno, da se je lažje preživeti s podporo kot pa minimalno plačo. Na žalost. Nekateri bi rekli, da je podpora prevelika, ali pa da je napaka, da sploh obstaja. Osebno pa menim, da bi morali zvišati plače, da bi pošten delavec lahko živel, ne pa životaril.
Jina, če so to starejši ljudje, ki se večinoma družijo s sonarodnjaki....se jim je težko naučiti ene lepe slovenščine. Sploh, če nimajo službe in se nimajo kje družiti s Slovenci. Mene to ne moti toliko, no.
Od fanta mama je v Slo od leta 86, ampak vseeno ne govori pravilne slovenščine. Sicer se trudi....ampak starejšim se je težje učiti novega jezika.
Pa to, da so sami prišli v Slo....v SFRJ je bilo zaželjeno, da pridejo. Ostali so prišli med vojno. Nekateri tudi v iskanju boljšega življenja.
Meni osebno se smilijo ti južni delavci, ki res pridno delajo tu....potem pa niso plačani.
Posted 20 October 2012 - 07:33 PM
Poznaš koga, ki je šel s "trebuhom za kruhom"? Si kdaj poslušala njihove zgodbe? Pa ne preko tv, v živo, v dolgih pogovorih, spomini polni bolečine in pomanjkanja? Si si delavci Vegrada potem tudi sami krivi, ker so pa prišli v Slovenijo?
Posted 20 October 2012 - 07:35 PM
Meni osebno se smilijo ti južni delavci, ki res pridno delajo tu....potem pa niso plačani.
Saj ne delajo, brezposelni so. Sploh ne gre za to, da so od dol, isto bi se mi zdelo neprimerno, če bi Avstrijev v Sloveniji jamral in prosil za denar.
― V. Van Gogh
Posted 20 October 2012 - 07:35 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users