Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#1101 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26029 posts

Posted 24 May 2008 - 12:43 PM

vtisi? pri slovnici se mi zdi da mi je kar šlo. tisto besedotvorje - članek - sm že brala enkrat, haha. sam kaj, k si človek ne zapomni posameznih besed biggrin.gif.

slušno razumevanje je blo katastrofa (2. posnetek - wtf was he babbling about? ujela glih 3 besede : remote, china, đingiskan. pa nek satelit, bog pomagej).

eseji ... ni šlo slabo, sam tema mi pa ni bla všeč, sem upala na CIODITNT al karkoli že.

sem *crknjena*.

aja, pa dan mi je polepšal špeguček v nabiralniku smile.gif

zdejle morem adrenalin skurit, sledi kosilo, mogoče izlet s kolesom, pol pa slovenščina.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1102 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26029 posts

Posted 24 May 2008 - 01:03 PM

some are more equal

sm vedla! spoh ne vem, če čm it brat, bogve kok mam prov hmm.gif .
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1103 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 24 May 2008 - 02:01 PM

No, lepo, da vam je šlo. biggrin.gif

Kdaj mate vi slovenščino v ponedljek? Jst še zmerej ne vem, kdaj mamo.. huh.gif Pri nas tud ne vem, kdaj bodo kej zmučkal, vse zadnji tremutek.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1104 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26029 posts

Posted 24 May 2008 - 02:11 PM

*pisni* izpiti se vsi začnejo ob 9.00, po vsej sloveniji.
  • 0

#1105 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 24 May 2008 - 02:21 PM

Ououou, smiling happy peeeopleee!! tongue.gif

Ok, men se je zdelo FUL lahko. Kak me bo take stavek še tepel, ojoj. Pri prvi poli vem, da sm zajebala dve stvari in to čist po brezveznem, but I'll live. Edino grozno mi je, da smo dobil potem Look Back in Anger, js sm neverjetno nakladala, dobesedno krneki. Bla sem trdno prepričana, da bomo imeli psa s pitchforkom v trebuhu. cry.gif Pri prvem eseju sm pa vzela ono kok se ljudje primerjamo med sabo. Tisto mi je blo kr kul, jap. Pa preveč cajta je blo za prvi in tretji del, pri prvem sem 15 minut na koncu zjala v luft, pri tretjem pa 20 minut. Oh, the joy of life.

Se pa strinjam glede slušnega dela - mislim, kaj je govoril on tip?!?! Js ga prvo polovico nisem NIČ razumela, prav ko da nas jebejo u glavo, ne morem druga rečt. Tam ko je blo zakaj je šel tja sm kr napisala, da pač zato, ker je bil tam na ekspediciji. Mislim sej to sploh ni tisto, kar so spraševali, ampak če nism zastopla kaj je govoril. cry.gif Pa tam kaj se je spremenilo je blo, da zdej so satellite dishes in še nekaj, jaz sem razumela megabyte, ampak seveda ni prav, ker v tem pa res ni nobene logike. laugh.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1106 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 May 2008 - 02:29 PM

Tile slušni deli so itak krneki. A je nemara govoril še v nekem specifičnem narečju, katerega razumejo le oni? Pri nas je že blo tak. Poleg tega smo imeli odprto okno, da se je ja še manj slišalo. Zaprli so seveda čisto proti koncu.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1107 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26029 posts

Posted 24 May 2008 - 02:31 PM

ne, ni blo neko narečje, ampak je pa ful hitro govoril, momljajoče, nizek glas, kaj js vem biggrin.gif katastrofa, no.
  • 0

#1108 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 24 May 2008 - 02:31 PM

Slišal se je tak, ko da ima govorno napako (nekak šušljal je) in polna usta knedlov. Pa še ful nizek glas je imel, kot je že Nika napisala.

Pri onem misteriju sem najprej razumela megabyte in potem mono-bike. Zelo močno dvomim, da je kaj od tega prav, LOL. Bog ve, kaj je rekel v resnici ...
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1109 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 24 May 2008 - 02:32 PM

Na naši maturi so bili zvočniki tako potiho, da se je tudi en kur* kej slišalo, kaj sem bila jezna.. Te slušne zadeve so, kot je že ftse rekla, vsako leto ena sama žalost in zajebavanje v glavo. huh.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1110 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26029 posts

Posted 24 May 2008 - 02:34 PM

dilema, menda je bil motorbike. js sm samo bike ujela, eh biggrin.gif klinc gleda še to. če ne znajo normalnih posnetkov zrihtat.

sej ponavad so kšni normalni, sam tole je blo pa čist preveč.

pri nas ni blo prepotiho, je pa FUL odmeval po učilnici.
  • 0

#1111 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 24 May 2008 - 02:35 PM

Jaz sem rešla vse, samo prvo zakaj je šel tja, imam zihr narobe, pa pri onih novostih sem napisala samo satellite dishes, tale monobike/megabyte sem pa raje zase zadržala. laugh.gif

Verjetno je bil res motorbike, ja.

By the way, hvala za oni članek zgoraj. Imam vse prav, yay!
  • 0

#1112 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 May 2008 - 02:36 PM

Jaz ne vem, zakaj s takimi idiotizmi otežujejo stvari. Ali govori v narečju, ali ima govorno napako, ali je prepotiho. Saj to bi še v slovenščini težko razumel. Jaz imam takšne izkušnje, pa takorekoč VSI, s katerimi sem govorila - da je skos bil prisoten en nepotreben element, da bi ja čimbolj težko razumel.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1113 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26029 posts

Posted 24 May 2008 - 02:38 PM

js sm ugibala, prvo sm dala Remote (ha ha), pol sm napisala da so mu spomenik postavli biggrin.gif pa da govori o 2h ne vem čem že ... pa china pa kr nekej. ugibala. ker nisem NIČ razbrala iz teksta, bog pomagej.
  • 0

#1114 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 24 May 2008 - 02:41 PM

Js sm napisala samo spomenik, nič potem kakšen je bil - sej je pisalo, da je treba dat jedrnate odgovore! Bli so pol pod vladavino Čajne in Sovjet Junjn, pa Čajna ga je mela ful rada ker je bil osnovatelj nevem česa že - sm že pozabla, napisala pa sem. Sej se sploh ne spomnem, kaj je še blo. Aja, pa za kterga njegovga sorodnika so se neke ženske zanimale - za njegovo mamo.
  • 0

#1115 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 24 May 2008 - 02:44 PM

Nika, hvala. smile.gif Sej se mi je zdelo, da so ob devetih.

Še nekaj me zanima glede slovenščine:
A mi lahko ena, ki to zna, razloži, kaj zaboga je vezava, primik besednih zvez (pa še ena stvar je tukej lahko, sam nima pojma katera). Sem rešvala eno polo in je bla taka naloga noter, pa sem to prvič vidla. Vrjetno bom še za kej vprašala. biggrin.gif
Ta slovka bo polom. No, za 3 bom sigurn spacala skupej. huh.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1116 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17088 posts

Posted 24 May 2008 - 02:45 PM

jaz unga prvega vprašanje tudi nisem najbolj slišala. Pa sem si kr zmislila da je je hoto it nekam daleč vstran pa da ga je Džingiskan zanimal pa je zato šel v Mongolijo. Tisto z sateliti in je tudi blo kr nekaj, Jaz sem sam motorbikes and satelites napisala. Pa dinastije nisem znala črkovat. laugh.gif

Kaj ste pa dale pri word formation za philosophy. Jaz sem bila u dilemi al bi dala philosophical ali philosophic, pa sem dala ker slednje.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1117 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 24 May 2008 - 02:46 PM

Js sem tudi dala philosophic, če se ne motim.
  • 0

#1118 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17088 posts

Posted 24 May 2008 - 02:47 PM

Dilema kaj maš kot izbirna predmeta? Kam greš študirat, v LJ ali MB?
  • 0

[Napoleon]

#1119 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 24 May 2008 - 02:52 PM

Za izbirna imam zgodovino in sociologijo.

Bi rekla, da v MB. V LJ so killerske omejitve.
  • 0

#1120 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17088 posts

Posted 24 May 2008 - 02:53 PM

Kako bi rekla? Kaj se še nisi vpisala al kako? hmm.gif
  • 0

[Napoleon]

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users