Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#1101 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 31 March 2009 - 08:28 PM

Lol, a veš da se mi zdi da sem enkrat že vprašala to. Jaz sem se vpisala (upam, da bom sprejeta!) pa me je mal strah ker nimam lih delovnih navad pa bojim se da bi pri vseh tistih resnih frisih kdaj kakšno mem pihnla. laugh.gif
  • 0

#1102 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 31 March 2009 - 08:49 PM

Heh, možno. Sprejeta boš skoraj sigurno, ker omejitev ni ne vem kako visoka. Kakšnih pametnih nasvetov nimam smile.gif . Je res zelo odvisno koliko te zagrabi študij, koliko te zanima. Se je pa res treba takoj na začetku začet učit. Ker če ne čisto zabluziš. Kot morda veš, so pri nas izpitni roki samo maj, junij in september. Tako da se lahko res hitro izgubiš tongue.gif .
Sama ponavljam 1. letnik, ker se, priznam, nisem dovolj učila. Moraš najti svoj sistem učenja in potem gre. Je pa res da za vsak izpit rabiš najmanj 2 tedn učenja (to so lažji izpiti). Za ta težke pa tudi 1 mesec ali več. Odvisno kakšen način učenja imaš. Pa velikokrat se ti lahko zgodi, da moraš it izpit delat 2-krat, 3-krat.
Eh, glede resnih frisov ti pa res ni treba skrbet smile.gif . Imaš takšne in drugačne ljudi na faksu. Profesorji so pa večinoma tudi vredu.

Upam, da te nisem preveč prestrašila wink.gif .
Če te pa še kaj zanima oz. te bo, ko boš sprejeta, pa kar vprašaj smile.gif.
  • 0

#1103 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 31 March 2009 - 11:09 PM

QUOTE(tašika @ 31. 3. 2009 - 19:26) View Post

Jaz jih poznam kar nekaj, ki to študirajo, tako da če rabiš kaj za vprašat ... smile.gif

Hvala, ma neki sm rabla, ker sem se hotla vpisat vzporedno, samo bom zaenkrat to željo še opustila, ker imam preveč vsega.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1104 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 01 April 2009 - 12:48 PM

QUOTE(Špela @ 31. 3. 2009 - 18:49) View Post

ne vem no, začela glih ne boš z bajno plačo .... in vmes, dokler ti kdo ne ponudi po tvoje sprejemljive plače, boš pa kaj že? rolleyes.gif jaz sem nekje po dveh letih (bomo vidl, kaj mi bo po novem v pogodbi pisal, no smile.gif) prišla do neke kul cifre, bom nedvomno lažje skozi mesec prišla zdej kot pa prej. je pa tut odvisno od tega, s kok keša si pripravljen, še bolj pa vajen preživet, valda.

Začetek je nekaj drugega. Seveda vzameš skoraj karkoli, potem pa iščeš naprej, oz. iščeš možnosti napredovanja.

Samo sem pisala post glede službe, ki bi jo opravljala dlje časa, torej službe, ki bi bila "to", ne pa neke začetniške. In bi pač raje kot neko super službo za bedne pare opravljala kako manj znosno za večji denar. Seveda znotraj enih meja, v norišnici spet ne mislim končat za noben denar.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1105 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 01 April 2009 - 02:11 PM

Jaz se tule čisto s crno strinjam. Sem včasih razmišljala drugače, pa me je malo izučilo. smile.gif
  • 0

#1106 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 01 April 2009 - 05:20 PM

QUOTE(vrana @ 31. 3. 2009 - 21:49) View Post

......
Eh, glede resnih frisov ti pa res ni treba skrbet smile.gif . Imaš takšne in drugačne ljudi na faksu. Profesorji so pa večinoma tudi vredu.

....

Sploh Kavčič je fajn ja.
  • 0
IPB Image

#1107 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 01 April 2009 - 06:26 PM

Jp smile.gif .
  • 0

#1108 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 04 April 2009 - 09:57 AM

Kolk pa je za vas sprejemljiva plača?
  • 0

#1109 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 04 April 2009 - 07:08 PM

Tusi jst si niti okvirno ne predstavljam .. hmm.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1110 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 04 April 2009 - 10:05 PM

1000+

Nekje na začetku, najraje bi pa imela od ene 1.600€ naprej.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#1111 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 April 2009 - 10:54 PM

Zame je sprejemljiva plača tista, kjer mi ne bo treba gledat na vsak euro ... da bom lahko šla ene 2x na leto na potovanje, da si bom lahko privoščila tudi kaj boljšega, itd.
Sanja svinja kukuruz.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1112 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 05 April 2009 - 06:28 AM

Z univerzitetno izobrazbo v svojem sektorju pod 1100 neto ne grem delat.
Razen če pač ne bi bdobila zaposlitve (brez izkušenj)...bi pa tudi na unih 800 neto pretrpela 2 leti...
Vmes nardila tečaj za še tretji jezik, dala čez izobraževanje, dobila 2 leti izkušenj in se mastno prodala.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1113 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 05 April 2009 - 06:54 AM

Jaz že lahko povem, kakšno plačo bom imela:
pripravniška (1 leto): 1075€ bruto
redna (po 1 letu): 1450€ bruto
Potem pa itak "rineš" gor - ker to je v tej firmi najnižja plača za VII stopnjo izobrazbe...
Potem pa firma vedno izplača regres, božičnico in 13. plačo (to prinese okoli 2000€ bruto na leto).
K vsemu je treba dodat še stroške za prevoz, za prehrano pa dobimo na interno kartico, s katere nam potem trgajo, ko gremo v menzo.

Je pa res, da ne živim v Ljubljani in so stroški za življenje precej nižji (recimo za plin bova za marec plačala celih 29€, komunalo 8-9€...).
  • 0

#1114 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 05 April 2009 - 09:56 AM

Aha. Se pravi 1000+. Zame isto, sploh za začetek. Čez 5-10 let seveda ne. Jst imam tudi 1430 bruto kot začetnica (javni sektor), pričakujem, da bo cifra skozi leta večja, ne glede na to ali bom zamenjala področje, kjer delam.

Sally, fajn se boš prodala.
FTSE, zakaj pa ne, odvisno samo, kam in kako misliš it na potovanje, v eksotične kraje v luksuzni varianti ali...
  • 0

#1115 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 24 June 2009 - 12:52 PM

Coco meni je študij zelo zanimiv. Seveda sem imela tako lani kot letos nekaj premetov ob katerih se mi še zdaj bruha biggrin.gif ampak imaš pa tudi predmete, ki so res zelo zanimivi. Predavatelji so načeloma ok. Ni pa mi všeč, da je faks tako majhen, ker so profesorji res pristranski. Sploh ne morem opisat kako unčikovito je lahko lizanje anusa ermm.gif js nisem za te fore in mam raje malo slabšo oceno kot da se grem takšne in drugačne igrice. Imamo tudi veliko izbirnih predmeto, ki jih lahko izbiraš tudi iz drugih smeri. To je po eni strani ok, ker dobiš neko splošno razgledanost na vseh področjih. Ampak meni osebno grejo izbirni predmeti letos na živce, ker jih je preveč. Mislim, da je premalo poudarka na naši smeri, ampak lahko da se motim. Pa še to: moje osebno mnenje je, da je antropologija v Sloveniji premalo razvita.

Hmm upam, da sem ti odgovorila smile.gif če te pa še karkoli zanima pa kar vprašaj smile.gif
  • 0
Never be embarrassed about something you like.

#1116 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 24 June 2009 - 01:18 PM

Kakšne predmete sploh imate? smile.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1117 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 24 June 2009 - 11:10 PM

Evo to je predmetnik in ko klikneš maš tudi opis posameznega predmeta predmetnik

A to te zanima študij v Kopru al v Ljubljani? Kater letnik pa si?
  • 0
Never be embarrassed about something you like.

#1118 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 24 June 2009 - 11:17 PM

Ti i prvi letnik? Od kod pa si???
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#1119 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 25 June 2009 - 09:50 PM

Peteršiljko, jaz grem zdej v 4.letnik gimnazije in kaj jaz vem.. sem malo razmišljala, kaj bi sploh šudirala in ugotovila, da karkoli grem študirat, bom klošar, ker ne bom nikjer dobila službe. Aja, pa Koper. Zakaj bi rinila v LJ (ČE bi rinila?), ko pa imam to pred nosom. Samo da se zadeve na univerzi uredijo, eee. laugh.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1120 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 25 June 2009 - 10:13 PM

Da bi živela z mano, dddd.
  • 0