Kontracepcijske tablete
Posted 22 August 2007 - 11:32 AM

pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 22 August 2007 - 11:39 AM

Posted 22 August 2007 - 03:40 PM
Nee, mislim da ne. Če se ne motim je samo tisti delež, kolkr so dražje od ostalih

Pa tudi sicer, nekatera zdravila se pač ne dobi brez recepta, pa če plačas kolkr hočeš

yarina in yasminelle nista na pozitivni listi zdravil, ampak na vmesni, zato sta sam neki za doplačat. Te liste zdravil pa sestavlja zavod za zdravstveno zavarovanje, tko da... sj te tabletke niso nč slabše od ostalih kontracepcijskih, ta lista se itak spreminja tko da se zna zgodit, de bosta enkrt tud pršli na pozitivno in ne bosta za doplačat (če bo dopolnilno zavarovanje v redu seveda... sam to je pa že druga zgodba)

Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!
Posted 22 August 2007 - 04:04 PM
Yarina je 100% samoplačniška. Plačaš vse in ne le del. Škatlica stane malo več kot 8€.
Posted 22 August 2007 - 04:46 PM
..al je prej od svečk natrijev tetra borak(al kako že..ne vem točn ne kako im se reče ne kako se piše)?
..sprašujm k sm ga včasih mela kr velik..zdej pa nč
Posted 23 August 2007 - 11:42 AM
kueščn:
zakaj je potrebno za yasminell in yarino izdajat recept, če so za plačat? Ali se ne plača njihova polna cena?
Yarina je 100% samoplačniška. Plačaš vse in ne le del. Škatlica stane malo več kot 8€.
no, kul
pol pa sploh ne bom začela z novo škatlo diane, ampak se bom kar sprehodla do lekarne in kupla yasminell. Nem nič čakala na ginekologinjo, da pride z dopusta.
Bom preverla še enkrat pri farmacevtki, a mislim, da maš Ančka prav.
Hvala za odgovore!
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 23 August 2007 - 11:44 AM
Posted 23 August 2007 - 11:44 AM
Adriane ,
izda se BELI recept. Se pravi, da moraš imeti recept + plačati. Če ne bi rabil recepta, bi kar vsak šel in si jih kupil.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 23 August 2007 - 12:21 PM
Spomnem se, da sem si 1x kupla diane brez recepta...
Ah, že vem zakaj! Recept mi je potekel, zato sem mogla plačat. Ta spomin me je celi čas medel!!
Sem vedla, da je nekje keč! Eh...
Se bom zmenla v lekarni in ji ga naknadn prinesla...
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 24 August 2007 - 07:46 AM
po pravici povedano se mi ne da ubadat z sitnimi setrami.
Posted 24 August 2007 - 09:02 AM
Oba - Yarina in Yasminelle imata tisti hormon. Fora je samo v količini drugega hormona (tistega da ne zanosiš). Yarina ga ima več (podobno kot Diane35), Yasminelle pa manj (podobno kot Logest).
Posted 24 August 2007 - 09:27 AM
hvala!!!
Posted 02 September 2007 - 08:43 AM
kaj obstajajo še kakšne KT malo manj močne kot diane 35?
kr meni od kar sm jih jemala sm imela vrtoglavico...mislim res fulll slab občutek...
edino dobro je to..kr mi zmeraj padajo lasje..in s KT mi sploh niso...
js nevem kaj naredit...
prosim help me...
Posted 02 September 2007 - 09:03 AM
V tej temi se je že veliko govorilo o nizkih hormonih, ki jih vsebujeta Yarina in Yasminelle... Poglej po temi malo nazaj...
Posted 02 September 2007 - 11:42 AM
Hvala bogu prijaznim sestram. Klicala sem v ambulanto, razložla, da se odpravljam v Lj in da nimam več tablet ter da bi rada šla z Diane na Yasminelle. Vprašala je samo, zakaj si to želim in rekla, da ni problema. Naj pridem kot do sedaj po recept in da bo ona ppredala zdravnici mojo odločitev.
Dobila recept za 3 mesece.
Škatlice so zelo luštne. Je pa res, da če ne bi blo vse tak tipi topi v tistem paketku, bi verjetno stale kaki € manj.
Hja, fanta sem tudi že lepo seznanla z dejstvom njegovega mesečnega plačila polovice njihove cene.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 02 September 2007 - 12:19 PM
Na začetku jemanja je logično, da imaš vrtoglavico in slabosti, potem se malenkost umiri in lahko še vseeno pride trenutek, ko se ponovijo ti znaki. Ti nisi nič napisala kok časa jih jemlješ.
V tej temi se je že veliko govorilo o nizkih hormonih, ki jih vsebujeta Yarina in Yasminelle... Poglej po temi malo nazaj...
ja ma tako vrtoglavico da niti na nogah ne moreš stat...
sm jih začela jemati pred 2 tedni...in prve 4 dni vse ok..pol 5 dan se mi je že malo vrtelo pol pa zmerj bolj...
Posted 02 September 2007 - 12:27 PM
Moja prijateljica je ista. Vseskozi ji je slabo, glava jo boli, utrujena je... Čisti poden. Jih pač ne jemlje.
Stopi do ginekologinje in doštudirajta najboljšo varijanto.
Vso srečo!
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 02 September 2007 - 12:41 PM
Asja, mogoče spadaš med tisti procent ljudi, ki jih pač ne prenesejo.
Moja prijateljica je ista. Vseskozi ji je slabo, glava jo boli, utrujena je... Čisti poden. Jih pač ne jemlje.
Stopi do ginekologinje in doštudirajta najboljšo varijanto.
Vso srečo!
ja sej tko bom naredila...
sej mi jih je zdravnica predpisala zaradi mozoljev...
in sm opazala da z njimi mi lasi pol niso sploh več padali..kar so mi dermatologi govorili da mi padajo zaradi stresa..porablajla fulll denarja zaradi tega..a ni nič pomagalo..edino diane 35...
sej me ne briga naj imam mozolje itak enkrat upam da bodo izginili..ampak to izpadanje las pomojem je povezano z hormoni..in če pač ne prenašam teh tablet...kaj naj naredim...mi bodo lasi izpadali celo življenje...

2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users