Jump to content

Photo

Spovednica

• Please log in to reply
19531 replies to this topic

#11141 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 26 July 2009 - 12:16 AM

Misim, da sem se zaljubila. Nesrečno cry.gif
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#11142 žabica

žabica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1227 posts

Posted 26 July 2009 - 09:30 AM

Včer smo se z kolegico po dolgem času spet dobile na kavi in vse kar mi je povedala nisem mogla verjeti. Še danes ne dojamem kako se ji je življenje obrnilo na glavo.
Najprej jo mat vrže ven iz stanovanja (mama vedno gleda samo nase, in vsi drugi so krivi ona pa je vedno nedolžna=ni važno za kakšno stvar se gre. Niti nikoli ni cenila svoje hčerke). In potem je mislila da bo živela v podnajemniškem stanovanju v katerem je že leto dni, se je lastnik spomnil da bi on rad imel stanovanje čez poletje.
Ker ni vedla kam na gre je poklicala bivšga(pred kratkim sta šla narazen) in ko se odloči da bo odšla spat pride on v sobo in jo zmerja, da je kurba in jo pretepe. ohmy.gif In potem pokliče policijo in kaj oni naredijo vsakem posebej napišejo kazen za 600 eurov!!Kaj si nor??? Če te nekdo pretepe, potem pa moreš še plačati!!????Potem smo pa neka pravna država=MY ASS!!!

In nakoncu mi še pove da je prostovoljno šla na zdravljenje v LJ polje, ima bipolarno motjo. ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif Cel večer nisem vedela kaj naj rečem , kako naj jo potolažim, ji pomagam. Počutila sem se čisto brez moči!!! In zdej ji dajejo po 10 tablet na dan. Joj ne vem kak nej pomagam, mi je pa fulll hudo!!! šopajo jih z tableti, vendra kakšnih pogovornih terapij pa sploh nimajo, kar bi najbolj rabli!!!!

Najhuje je pa da je notri že 2 tedna in jo je mat pršla pogledt samo 1x!!! Ni važno kaj so imele prej, enkrat pa bi lahk gledla na hči ne pa sam na svojo rit!!!!

sam o njej razmišljam in ne vem kaj naj nardim cry.gif cry.gif
  • 0
"Raje bi imela en cvet in lepo besedo od prijatelja dokler sem živa, kot pa polni tovornjak cvetja ko umrem!"

#11143 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 26 July 2009 - 11:05 AM

Žabica, ce kolegici pase tvoja druzba in se s tabo odpre (kar ocitno se, glede na to, da kaj vse ti je povedala) je pomoje v tem trenutku najvec, kar lahko naredis, da ji stojis ob strani, da ve, da ni sama. Ce ti dovolijo/ce njej ustreza pojdi k njej na obisk, morda se bo dalo s kom od zdravstvenih delavcev tudi kaj pomeniti, omeniti, da bi potrebovala drugacno terapijo ipd..
Mami imela podobno izkusnjo z eno svojo studentko in dejansko je bilo vse, kar je punca v tistem trenutku potrebovala, nekoga, da jo je poslusal, da je vedela, da ni sama z vsem bremenom tega sveta, so pa s casom tudi pri njej doma naredili korak naprej, si priznali, da imajo tezave z odnosi v druzini in zaceli sodelovati pri terapiji. Ne gre cez noc, ampak nekje je treba zaceti.

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#11144 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 26 July 2009 - 12:33 PM

Vničla sem obleko. Vstrelit se grem.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#11145 Melaina

Melaina

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 258 posts

Posted 26 July 2009 - 01:06 PM

bluzim
  • 0

#11146 žabica

žabica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1227 posts

Posted 26 July 2009 - 01:10 PM

Ja sej ji bom stala ob strani, samo nekje v glavi imam nek strah, da ne bom kaj narobe rekla in jo s čim prizadela!!Verjamem d ji je težko, saj si lahk sam mislim ka bi blo z mano če bi se mi tak svet na enkrat porušil kot se je njen. Vendar jo morem spodbujat in biti pozitivna.
Samo upam da ne bom ostala brez besed ko se pol dobimo na kavi! cry.gif
  • 0
"Raje bi imela en cvet in lepo besedo od prijatelja dokler sem živa, kot pa polni tovornjak cvetja ko umrem!"

#11147 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 26 July 2009 - 04:33 PM

Žabica razumem, kako se pocutis, tudi mene je strah v taksnih situacijah (vcasih bi se najraje kar skrila), ampak kot ze receno, po mojih izkusnjah ji bo za zacetek v pomoc ze to, da bos nekje blizu, ko te bo potrebovala in, da jo bos poslusala, pa ceprav ne bos (vedno) nasla pravih besed za tolazbo. Za moje pojme je vazno, da gres s tokom, da se ne poskusas delati pametno ali kaj podobnega ali si vnaprej pripravljati kaksnih govorov. Odzivaj se glede na trenutno situacijo, saj najbrz toliko obcutka ze imas, da ves, kaj je v danem trenutku primerno reci/narediti in kaj ne. Sicer pa strokovno pomoc ze tako ali tako ima (ceprav glede na to, kar pravis, bolj slabo) mislim, da ji bo veliko pomenilo, ce bo vedela, da ima "zunaj" nekoga, ki jo razume (ali pa vsaj poskusa razumeti) in na kogar se lahko zanese.
Vceraj sem na TV gledala prispevek, v katerem je ena gospa govorila o tem, kako je podlegla depresiji in se potem zacela pocasi resevati iz nje. Najprej se ji je zdelo, da ona taksna pac je, da je njeno zivljenje kakrsno je in pika. Doma v mozu ni imela opore, hcerki sta bili se premajhni in sta jo sprejemali z vsemi njenimi "muhami". Sele, ko je vse skupaj prislo tako dalec, da enkrat 3 mesece ni sla iz hise se je zavedela, da pa to le ni vse, kar lahko dobi od zivljenja. Na netu je nasla en forum, kjer so se dobivali ljudje s tezavami, podobnimi njenim in prav na njihovo prigovarjanje je po treh mesecih prvic spet zapustila hiso in se udelezila enega "sestanka" z njimi. Je rekla, da je bil to prelomen trenutek, ko je videla, da ni edina s to boleznijo, da se da marsikaj narediti, ko je odkrila dejanske vzroke za bolezen, zbrala pogum, da se je locila in odselila od moza (on je mislil, da tega ni zmozna) itd. itd... V bistvu je potrebno zelo malo, da se clovek postavi zase, na svoje noge, ampak je pa potrebno tudi zelo malo, da ostane brez vsega dostojanstva in samozavesti. (Neprimerna, unicena) samopodoba je hudic, ker te sili v marsikatero bolj ali manj deviantno obnasanje.

• 0

#11148 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46175 posts

Posted 26 July 2009 - 06:58 PM

Razdvojena sem. Ko bi le lahko bila na dveh krajih hkrati. cry.gif
  • 0

#11149 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46175 posts

Posted 28 July 2009 - 08:45 PM

cry.gif Ne vem kaj naj naredim. cry.gif Groza me je. Bojim se, da se ne bo dobro izteklo. cry.gif
  • 0

#11150 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 28 July 2009 - 09:57 PM

Dol mi visi za določene stvari pa mi ne bi smelo ermm.gif
  • 0
Never be embarrassed about something you like.

#11151 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14296 posts

Posted 28 July 2009 - 10:01 PM

Kalypso console.gif

Ni mi všeč od sestre " fant". sem bila z njo ko sta se spoznala, grozen smart ass pa učer je imel že tako na pol ukazovalno pripombo blink.gif enkrat toleriram, ker vem da sem to tok na ostro vzela ker ga ne maram, drugič pa ne bom! Prosim, prosim, naj ga nikooooooli več ne vidim!!
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#11152 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 29 July 2009 - 12:38 AM

Kalypso console.gif
  • 0

#11153 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 29 July 2009 - 08:04 AM

Z nobenim se mi ne da ukvarjat, ne s fantom, ne z D., ne s frendi, v hribe bi šla sama za 3 dni. Prav res.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#11154 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26058 posts

Posted 29 July 2009 - 08:12 AM

pritisk so mi dvignili predavatelji na faksu, ker si kar nekaj zmišljujejo glede izpitnih rokov. naj bi jih objavili, ko bi blo za ziher, ne pa da je vsake par tednov drugač. in pol si splaniraj kaj, če si moreš, če se roki premikajo tud za 4 tedne. grrr.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#11155 Melaina

Melaina

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 258 posts

Posted 29 July 2009 - 08:16 AM

bojim se,da mi ne bo uspel plan glede faksa
  • 0

#11156 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6766 posts

Posted 29 July 2009 - 09:17 AM

Se podpišem pod tole...tudi jst se bojim sad.gif bo treba stisnt zobe in se učit, ampak kaj ko je tooolk drugih stvari sad.gif
  • 0

#11157 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4310 posts

Posted 29 July 2009 - 10:02 AM

Dobesedno se kuham v službi. Sem v pisarni s steklenimi stenami brez zaves in sonce tak greje sobo, da niti klima nastavljena na 16 stopinj ne zmore sproti hladit. Groza.
  • 0

#11158 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46175 posts

Posted 29 July 2009 - 04:21 PM

Frčica in _Planetka_ hvala. Je že bolje.

Ne da se mi nič. Še v službi sem se danes izogibala dela kolikor je le bilo mogoče.
  • 0

#11159 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29970 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 29 July 2009 - 11:05 PM

hvala bogu, da forum dela, da se lahko spovem. laugh.gif
K. je valda SPET (!!!!!!!) zaspal, ker se ni javil, ko sem ga malo prej klicala. pa me kliče nazaj in ga jaz samo napi***m 'hvala lepa za tak obisk, nasvidenje' in poklopim. sej vem, da je smešno&debilno že vse skupaj, ampak ne mislim pa bit tiho, če me nekaj moti. pa bo šel teden mimo, ne da bi se vidla za več k 10 minut na dan. tut prou.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#11160 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18646 posts

Posted 29 July 2009 - 11:27 PM

Vso tisto trdo kožo zarad šivov, ob oz. na ureznini sem si stran potrgala, zdej se pa živo meso vidi spodi. No, alpa nova koža raste, ne vem, ne zgleda lepo ermm.gif cry.gif Res ful grdo zgleda, vedno k vidm prst najprej zagledam tale krater. Pa še direktno ob nohtu. Pa še na morje grem čez 4 dni. Ma sm jst en butl biggrin.gif Nemorm da nebi oops.gif
  • 0

After all this time?

Always.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users