Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

#1081 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 28 May 2012 - 10:46 PM

Tole mi dobro zgleda, moram sprobat v kratkem:

Posted Image

http://www.theppk.co...eggplant-bacon/
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 28 May 2012 - 11:51 PM

Imam precej domače špinače, pa ne vem točno, kaj naj še naredim iz nje. Naredila sem že juho in pa klasično špinačo s pirejem.
Ima kdo kakšen fajn (preizkušen) recept?

Tale recept sem gledala, ampak ne vem, če bi ratalo brez jajc (z nadomestkom) in brezglutensko moko?
http://www.dobrokuha...?vrsta=9&ID=113
  • 0

#1083 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26100 posts

Posted 29 May 2012 - 06:09 AM

Nila, če imaš rada "burek", daš lahko notri....zadnjič jo je mami dala v domače štruklje
  • 0

#1084 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 29 May 2012 - 06:18 AM

Nila, tole je odlično.
Pa poišči recept od PJ - gratinirani široki rezanci s špinačo, ful dobro.
  • 0

#1085 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 29 May 2012 - 06:23 AM

Meni je super solata s špinačo, grahom in feta sirom
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1086 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 29 May 2012 - 07:13 AM

Imam precej domače špinače, pa ne vem točno, kaj naj še naredim iz nje. Naredila sem že juho in pa klasično špinačo s pirejem.
Ima kdo kakšen fajn (preizkušen) recept?

Tale recept sem gledala, ampak ne vem, če bi ratalo brez jajc (z nadomestkom) in brezglutensko moko?
http://www.dobrokuha...?vrsta=9&ID=113

Pomoje bi šlo, jaz bi namesto jajc verjetno dala zmleta chia semena, pomešana z vodo (ali pa lanena) - počakaš, da zmes malo nabrekne in vmešaš k ostalim sestavinam. Mogoče še malo koruznega škroba zraven, če je masa preveč mokra (ali je to že v brezglutenski moki)?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 29 May 2012 - 05:45 PM

Hvala za nasvete!
Z veseljem bi burek ali pa kaj testenega, ampak ne smem jesti glutena, tako da to vse na žalost odpade. :-(
Hm, mogoče bom res kar tisti recept probala, ki sem ga nalepila, ker brezglutensko moko imam, testo za burek je pa s tako moko res težko narediti in se ne bi mučila.

Frčica, a v tej solati je surova špinača?
  • 0

#1088 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 29 May 2012 - 07:12 PM

Meni pa solata iz mlade špinače, fete in jagod z olivnim oljem in limoninim sokom. :evilgrin:
  • 0

#1089 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 30 May 2012 - 06:38 AM

Nila, ja surova špinača. Ena mojih najljubših solat :)
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1090 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 04 June 2012 - 12:20 AM

Frčica in Plain Jane, ful me zanima kaj več o teh receptih. Predvsem sestavinsko razmerje :)
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#1091 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 04 June 2012 - 06:36 AM

Jaz delam na uč. :cry: Začinim pa po okusu (upoštevam, da je feta že slana).
  • 0

#1092 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 04 June 2012 - 09:08 AM

Ja, to je na uč. en paket fete sem imela jaz v službi za malico za 2x, ravno tako konzervo graha. Špinačo sem si prinesla s sabo, recmo dve pesti za 1x.
  • 0

#1093 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 06 June 2012 - 09:28 AM

včeraj:

kaneloni (palačinske s pirino moko in sezamom) nadevani z mlado čebulo, svežimi gobicami in korenjem

Jaz sem včeraj spet zelenjavno mineštro in je bila za umret dobra. :D Tako da imam danes spet to za kosilo. :D

Je že katera objavila recept za to dvoje? Danes spet delam kosilo in ne vem kaj bi nardila, nekaj od teh dveh..
  • 0
Memento mori.

#1094 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 06 June 2012 - 10:51 AM

Jaz delam po občutku. :D

Ti pa lahko napišem:

najprej spečem palačinke: malo bele, malo pirine moke, eno jajce, ščepec soli, mleko, sezam (ga dam kar precej).

Medtem sesekljam mlado čebulo, jo popražim, dodam najprej korenje (ker se več časa dela - da se zmehča), na koncu za nekaj minut še dobice.

Počakam, da se okusi še malo premešalo.

Palačinke spečem na maslu.

Nato nadevam vsako palačinko z zmesjo (korenček, itd), jih zavijem, dam v pekač, potresem s sirom in vse skupaj zapečem (15 do 20 minut na 200, recimo).

To je to, zelo okusno in zelo nasitno.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1095 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 06 June 2012 - 11:31 AM

Hvala! Kakšne/katere gobice uporabiš?
  • 0
Memento mori.

#1096 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 06 June 2012 - 11:32 AM

Kar šampinjone. :)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1097 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 06 June 2012 - 11:34 AM

Joj jaz sem včeraj šla v TUŠ z namenom kupit pirino moko in so imeli samo še en paket, in še ta je bil strgan, je uhajala moka ven. :AJEBEŠ: Hočem spečt oni pirin kruh od dr. Nine.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1098 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 06 June 2012 - 06:09 PM

Je že katera objavila recept za to dvoje? Danes spet delam kosilo in ne vem kaj bi nardila, nekaj od teh dveh..

Najbrž sem prepozna, no pa za drugič. V bistvu je precej preprosta reč, rabiš pač tono zelenjave. :D Jaz dajem skoraj vse kar mi pride pod roke, razen bučk in melancanov ne, ker jih ne maram. Torej: posteklenim čebulo, čez kakšno minuto, dve dodam nasesekljan česen, potem pa zelenjavo. Tako, ki se najdlje kuha najprej, nato pa ostalo, zalijem z vodo, včasih dam še kakšno bio zelenjavno kocko (ampak da zelenjava toliko okusa, da je neverjetno, uporabim res malo začimb- lovorjev list, pa še kaj iz "vrtička" po navdihu. Pa solim in popram.)
Od zelenjave dam pa: krompir, korenček, mal cvetače, mal bele paprike, brokoli, koruzo, grah, stročji fižol ali bel fižol (iz konzerve) in pa pelate. Koščke. Ko je kuhano malo pretlačim s paličnim. Ampak ne veliko.
Posebej skuham jušne testenine, teli so mi ful dobri in jih dam zraven:
Posted Image
Še mal oljčnega olja in sveže naribanega parmezana. :D Nom nom nom. :njam:
  • 0

#1099 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 06 June 2012 - 09:26 PM

Ahh, zakon!! Prav lušte si mi zdajle naredila. :D Komaj čakam da tole pripravim. Dopoldne grem na obisk na omin vrt potem pa v kuhinjo. :P
  • 0
Memento mori.

#1100 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 10 June 2012 - 12:37 PM

Danes sem naredila res svetovno PARADIŽNIKOVO JUHO

Potrebujemo (za 2 osebi):

25 gramov masla
400 gramov paradižnika (dobrega, da diši, ne 'plastičnega')
sol
poper
baziliko
čajna žlička sladkorja
25 gramov krušnih drobtin ali mletih mandljev
pol litra zelenjavne juhe (jušna osnova)

Pripravila sem jo tako:

Najprej sem stopila maslo, nato sem dodala paradižnik, ki sem pa prej zrezala na kocke (ne premajhne).

Počakala sem nekaj minut (ajde, 3), da se je malo pokuhalo, ter da se je koža paradižnika zgubala. Sol + poper.

Dodala sem juho, počakala, da zavre, ter vse skupaj 'tenstala' dodatnih 10 do 15 minut.

Nato sem juho dala na pult, in jo z mešalcem zmešala (zmiksala, tako da nimamo kosov paradižnika).

Precedila sem jo, da sem ločila tekočino od kože ter - ne poznam izraza - tistih mini koščic v paradižniku. *dumb*

Zopet prestavila na ogenj, še malo pokuhala, dodala drobtine, baziliko, ter malo mleka (en pljunec). Recept

priporoča smetano, ampak je nisem imela doma, zato je nisem dala.

Na toasterju sem pogrela čebulno francosko, in jo drobila v juho.

Res - boljše paradižnikove juhe še nisem jedla. Kako bo šele dobra z domačimi paradižniki, njama. :eat:

Posted Image

Preden dodate drobtine - jih na hitro prepražite na maslu, pazite le, da jih ne zažgete.

Edited by Kinky, 04 July 2012 - 08:17 PM.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users