Novoletna darila
Posted 27 December 2014 - 05:57 PM
Drugace pa sem htela samo rect, da je bvz razpravljat kaj je skodljivo in kaj ne. Jaz nimam s kozo po telesu nobenih problemov in mi je pac nehigienicno da bi se umivala samo z vodo. Namilim pa se povsod.
Posted 27 December 2014 - 07:38 PM
Mogoče tebi, jaz sem se pa o škodljivosti kakšnih od mojih navad na forumu in drugod precej naučila in nekatere omejila, druge pa črtala
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 30 December 2014 - 05:51 PM
Jaz sem od strica dobila še ful lepo šalco, denar, želodovo kavo in temno čokolado z brusnicami. Pa od staršev še tople hlače za doma, spodnjo majico in nekaj dekorativne kozmetike. Očitno te obdarujejo za vse dobre može, ko se enkrat odseliš od doma.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 30 December 2014 - 07:08 PM
Samo, če si edinec
Posted 30 December 2014 - 07:11 PM
Najprej se nisem mislila vključiti (vem, da je off topic, kar bo še sploh navduševalo nekatere, sorry, Kalypso ), ampak ne morem mimo, jbg - meni se tuširanje na vsake 2, 3 dni (medmes pa pranje le kao kritičnih predelov) ali pa umivanje samo z vodo zdi preprosto nehigienično in so meni takšni ljudje eni navadni packi.
Tudi, če sem ves dan doma in ne opravljam kakšnih težkih fizičnih del, ob katerih bi se na polno zašvicala, imam zvečer občutek, da nisem sveža in čista ... da se čez dan vseeno ''nabere'' neka plast. Jaz enostavno ne morem iti spat, če se ne stuširam. Kot je pa že Jinadaze omenila, tudi zame to predstavlja nek ritual, ob katerem se sprostim, se po njem boljše počutim ... skratka, to mi je nekaj samoumevnega. In imam po telesu zelo občutljivo in suho kožo, mestoma se mi pozimi pojavijo celo luske, ampak prilagodim nego kolikor se da in niti pomislim ne, da bi omejila umivanje. Sama sebi bi se gnusila in moram rečti, da si težko predstavljam tudi partnerski odnos, v katerem se npr. dva umivata samo z vodo. Hmmm.
Umivanje le z vodo mi je pa sploh nepredstavljivo - to je zame praktično enako kot nič, voda pač efektivno ne spere umazanije, sploh na določenih predelih, kjer se izkažejo sestavine, ki so v proizvodih za umivanje.
Enako mnenje imam tudi glede suhih šamponov, ki so postali tako popularni zadnje čase. Kot da bi se zašvical, pa potem z deotom našprical. Fuj. Nobena me ne bo prepričala, da si ne more vzeti toliko časa, da se spravi pod vodo s šamponom in si normalno umije lase ... kot pa da si na mastne in umazane šprica suh šampon.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 30 December 2014 - 08:36 PM
Tudi meni se zdijo ti suhi šamponi malo hecni. Ampak po drugi strani je pa ta takojšnja umazanost las tudi pri tem, ko si damo nekatere takoj na kao umite čiste lase ene leave in zadeve gor... Meni je recimo smotano, ker vem, da gredo ti izdelki tudi na postejnino, samo imam brez tega ne preveč lepe kodre..
Se pa sama tudi enkrat dnevno tuširam, enako fant in prejšnji fant, medtem, ko se člani njuni družin manjkrat, pa nikoli nihče ne smrdi ali kaj takega. Meni se tudi zdi, da se nimaš kaj umazati čez dan, edino po laseh, obrazu in rokah. Če pa je nekaj malega znoja po telesu, pa bi se dalo dejansko odpraviti z minimalno količino gela na recimo podpazduhah (z vodo se mi ne zdi ravno, da bi šel smrdeč znoj dol.. če ti pa gre, pa ok. Ima tudi voda sama po sebi očiščevalno funkcijo zaradi vodikove vezi).
Pa recimo intimno milo moja mami vsakodnevno uporablja, zato ga tudi že jaz dolgo, medtem ko vidim, da ga večiina prijateljic ne in se mi je zdel ekstremno nujen, potem sem se pa nekaj časa zaradi vnetja le z vodo umivala, pa je bilo tudi čisto okej. Razumem to ritualno in sproščujočo moč lepotičenja in nege, ampak ne pomeni, da so zato drugi, ki se manj umivajo kot ve, kar packi.. Bi rekla, da se načeloma splošno vsi preveč umivamo in da je zato toliko alergij in občutljive kože. In pač ve se velikokrat in z geli umivate, pa si morate zato večkrat kožo mazat.. nekateri pa imajo morda brez mazanja tako kožo kot ve, ker si jo manj izsušujejo. Ubijejo dve muhi na en mah.. čeprav ima to še več dobrih učinkov, recimo ekološkega . Pa tudi plasti krem mi vbistvu predstavljajo večjo zamazanost kot pa maalo znoja (oz. niti ne znoja.. pač verjetno gre kaj ven tudi, če skoraj nič ne delamo).
Pa pač to imaš itak psihološko v glavi, da se moraš tolikokrat stuširat, kolikor si vajena, da se počutiš kolikor toliko sveža, ne odraža pa število umivanj dejanskega stanja umazanosti.
Pomojem smo z vsem pretiravali in smo v začaranem krogu. Saj to hočejo lobiji, logično. Tudi to obsesivno mazanje ustnic mi je hecno. Pomojem bi kar nekaj tistih, ki mislijo, da si morajo non stop ustnice mazat, videlo, da bi bilo ok, če bi za nekaj časa nehali.. Da bi se stanje umirilo samo od sebe. Pa enako je s pretiranim umivanjem mastnih las in še in še..
Tudi jaz sem krvava pod kožo in sem imela velikokrat kaj za povedati čez člane zgoraj omenjenih družin.. Ker se recimo moja starša tako kot jaz enkrat dnevno umivata in mi je bilo tako že od nekdaj normalno. Ampak se poskušam čim večkrat ugriznit v jezik tudi pri takem razmišljanju, ker je vbistvu čisto ok, kar delajo ti, ki se manjkrat, samo jaz sem navajena na nekaj, kar je za kožo in ostale dele slabše..
Posted 30 December 2014 - 09:05 PM
Se strinjam z Neytiri.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 31 December 2014 - 08:59 AM
Danes moram na hitro naštimat še darilo za eno družino, pa bom dala tekoče milo Natura siberica in škatlo vroče čokolade, za mamico in hčerko termo dokolenke, za ata in sina malo toplejše nogavice, pa družinski paket Munchmallowsov.
Posted 31 December 2014 - 09:39 AM
Imam pa eno drugo vprašanje, potem, zdaj ko je že debata o teh (ne)vsakodnevnih umivanjih. Koliko si vas pa rit opere ko greste na veliko potrebo?
No zato imava midva bide. V obeh kopalnicah.
Aja tudi jaz se strinjam z Neytiri. Ko je bila moja mami mala so se KOPALI enkrat na teden. Drugače pa umili kritične predele pred spanjem. Pa dvomim da so 40 let nazaj bili zato vsi packi podolgem in počez.
Člani moje družine si tuširajo vsak dan, tudi jaz, pri fantu pa pač ne, pa se mi zdi da zato nihle ni pacek, v bistvu je zanimivo kako lepo kožo imajo. Dočim je moja sestra sposobna it pod tuš tud dvakrat na dan, uporablja vse možne kreme in gele in ima kožo tako suho, da je za zjokat. Bog ne daj da obleče in sleče črno majico ostajajo kar luskine gor. Kljub 2 uram lepotičenja na dan, ker ima za to pač čas.
Posted 31 December 2014 - 10:46 AM
Ehhh, dejte nehat, no...
Posted 02 January 2015 - 12:47 AM
Imam pa eno drugo vprašanje, potem, zdaj ko je že debata o teh (ne)vsakodnevnih umivanjih. Koliko si vas pa rit opere ko greste na veliko potrebo?
No zato imava midva bide. V obeh kopalnicah.
Jaaa, obvezno! Meni je bide v kopalnici takorekoč a must, ne samo zaradi tega, kar omenjaš.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 02 January 2015 - 10:06 AM
Od tete sem dobila najlepše vijolične zimske volnene nogavice in domačo marmelado kutina-ingver , od prijateljice pa še set spreja in losjona za telo Bath&Body Works.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 02 January 2015 - 09:19 PM
Tudi, če sem ves dan doma in ne opravljam kakšnih težkih fizičnih del, ob katerih bi se na polno zašvicala, imam zvečer občutek, da nisem sveža in čista ... da se čez dan vseeno ''nabere'' neka plast. Jaz enostavno ne morem iti spat, če se ne stuširam. Kot je pa že Jinadaze omenila, tudi zame to predstavlja nek ritual, ob katerem se sprostim, se po njem boljše počutim ... skratka, to mi je nekaj samoumevnega.
Jaz se tudi vsak dan stuširam. Se pa samo 1x na dan, tudi poleti. Poleti se itak hitro zašvičaš, tudi če nič posebno težkega ne delaš. Pa tudi sicer se mi zdi, da se mi čez dan na zgornjem delu hrbta in na dekolteju koža zmasti in mi je neprijetno, če se pred spanjem ne bi stuširala. Tudi po veliki potrebi se umijem, da.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 03 January 2015 - 03:19 PM
Nočem biti tečna, samo vedno ko odprem temo novoletna darila, je govora o veliki potrebi. Nehajte, prosim
Posted 03 January 2015 - 03:26 PM
Ta tema je res polna presenečenj.
Midva sva dobila še vročo čokolado s čilijem.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 03 January 2015 - 06:34 PM
Dedek Mraz nam je pri bratu od mojga pustil ful lepa darila, Katja je dobila kvačkane copatke od tete M., pa Fisher price didaktično igračo, kavbojke in puloverček, obe skupaj set Weleda kozmetike, midva pa še vino, paket različnih sirov in praline
Posted 03 January 2015 - 11:30 PM
Nočem biti tečna, samo vedno ko odprem temo novoletna darila, je govora o veliki potrebi. Nehajte, prosim
Morda pa bo katera postala bolj osveščena o striktnejši higieni. Nizakaj, prosim.
Posted 13 December 2016 - 04:06 PM
Kaj ste pa letos kaj lepega podarile/prejele?
Midva sva obdarovala samo njegove starse in stare starse (ker ostalih nisva imela pri roki), in sicer:
- starim starsem sva podarila knjigo o ameriski politiki, zbirko krizank, set sladkih mlinckov z razlicnimi zacimbami, pa napekla sva stiri vrste piskotov
- tasci in tastu pa prakticno knjizico o vrtnarjenju in posodo za locevanje organskih odpadkov, manjse dekorativno leseno drevesce in domaci cruesli
- fantu sem namenila konkretno pumpo za kolo z vsemi nastavki in merilcem tlaka (sva s tasco ocitno imeli enako idejo, ker je ona tudi eno njemu namenila, drugo pa tastu, tako da smo se posteno nasmejali na ta racun ) in nekaj bozicnih okraskov za dom
Dobila sem pa sal, pekac za marmorni kolac, pekac za piskote (ze pred Miklavzem, tako da sva ga ze fajn stestirala ), izvod revije o okrasnih vrtovih in set za izdelavo japonskega papirja. Pa tradicionalno sladkorno srce, ki jih vsako leto v razlicnih okusih za vsakega posebej izdela dedek. Letos je za vse naredil veganske (prejsnja leta samo zame oz. za naju s fantom) in je menda ugotovil, da se veganska verzija bolj obnese - da se lepse in ravno prav strdi in da je lazje delat z njo, in da po okusu itak ni razlike
Za bozic in novo leto se pa nimamo navade obdarovati.
Posted 13 December 2016 - 04:59 PM
Midva imava sicer že par malenkosti, ampak morava še skoraj vsa darila nakupiti. Juhej ... not. Obdarujemo se pa za božič, tako da še imava nekaj časa.
Posted 13 December 2016 - 05:00 PM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users