Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#1081 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 26 August 2010 - 01:36 PM

Danes sem pa bila v Glažuti.

In kar lahko rečem je: P.O.D.E.N.
TLA
POD
LEVEL SUB ZERO
v faking peklu boljš kuhajo

Jedla kao testenine s hobotnico, pa mešano solato (sestavila pač iz solatnega bara).

Testenine absolutno brez okusa. Premalo soljene, paradajz omaka kot da je ne bi bilo, noter sicer koščki bučk, razkuhani do nerazpoznavnosti, hobotnica najcenejša možna, smrdela a bila brez okusa. Pri hobotnici je bila še finta v tem, da sem dobila dva ogromna kosa, ki ju nisem imela s čim razrezat (ker si pač s sabo nisem jemala noža, mislim, res nisem pričakovala, da bom kdaj za testenine rabila nož rolleyes.gif), ostali pa taki mini koščki, ki bi jih še vrabec spregledal.
Solata je bila tudi obup. Kako, res KAKO, lahkozaj*** najbolj simpl stvar - solato??? Rdeč fižol je bil mestoma trd in nepopolnoma skuhan, koruza brez okusa (ziher Naturetina), prav tako je bil brezokusen in zdrizast stročji fižol.

Groza. blink.gif Menza pod FDVjem je na boljšem nivoju.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1082 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29705 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 27 August 2010 - 07:39 AM

men so tut vse te menza-style restavracije tak podn, da to ni res. vse je bodisi totalno razkuhano ali pa napol surovo (še raje razkuhano, da je ja ziher rolleyes.gif), brez okusa pa itak. edino kakšno solato se da kdaj izbrskat, da je ok.
v sosednji stavbi mamo tut eno, jedla sem tam točno 2x, obup. pa folk full hodi tja jest, ker kao mislijo, da je bolje nekaj kuhanega pojest, četudi je zanič - raje pojem dober sendvič, ki si ga pripravim doma, kot pa sluzaste makarone. mislim, kok fakin' težko je makarone skuhat?!

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1083 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 27 August 2010 - 10:14 AM

QUOTE(Špela @ 27. 8. 2010 - 8:39) View Post

mislim, kok fakin' težko je makarone skuhat?!

Točno to.

Sam problem pri Glažuti je lih ta, da si domišljajo in se oglašujejo kot nekaj več. Pa niso. Običan pohan sir iz Merkatorja je boljši. down.gif

• 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1084 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 August 2010 - 03:00 AM

QUOTE(Braunkopf @ 26. 8. 2010 - 14:36) View Post
Menza pod FDVjem je na boljšem nivoju.

Si že jedla pico tam? Se ne spomnim, da bi te vprašala. Meni je presenetljivo zelo dobra. Pravzaprav ZELO
dobra. Ponavadi jem morsko (z lignji), sem pa probala že s pršutom, pa enkrat še eno, mislim, da navadno,
pri sošolcu. Ostalega nisem nikoli jedla.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1085 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85887 posts

Posted 28 August 2010 - 11:00 AM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 28. 8. 2010 - 4:00) View Post

Meni je presenetljivo zelo dobra. Pravzaprav ZELO
dobra.

A je dobra? laugh.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1086 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 August 2010 - 02:06 PM

rofl
Ja, menim, da je dobra. Kar ZELO.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1087 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32285 posts

Posted 28 August 2010 - 02:39 PM

Jst sm bla nazadnje razočana v Kavalu v LJ; škampi so tolk smrdeli (rezanci s škampi je bila moja želja); pol se je še kelnar neki bunil, da ni nič narobe z njimi in imel tak zoprn attitude; sam k sreči mi jih niti zaračunal niso pol. Rezance sm pač pojedla, škampe pa pustila... down.gif
  • 0

#1088 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 01 October 2010 - 04:56 PM

QUOTE(Braunkopf @ 26. 8. 2010 - 14:36) View Post

Menza pod FDVjem je na boljšem nivoju.

A Šumi? biggrin.gif Men majo tam ful dobro pico in kalamare na žaru. woot.gif

Jaz moram ful pohvalit eno domačo gostilno na Križni gori nad Škofljo Loko-Pr Boštjanu.
Šla sva z motorjem na izlet in pol na kosilo. Jaz sem en dan prej rezervirala, ker se drugače ful težko dobi mizo. Prekrasen razgled! ohmy.gif Mene je dost osupnil, pa me ponavad take reči res ne ganejo.
Ful enega mladega osebja, verjetno prek študenta. FUL FUL prijazni in ustrežljivi. Malokrat to doživiš, sploh s strani mladih. oops.gif
Uglavnem hrana je bila odlična, jaz tako dobre česnove juhe ne pomnim-mi je boljša kot tista iz Kavala in najboljši borovničev štrudel EVER! Omg, orgazmično, majkemi! Za dva sva dala s pijačo in mojim štrudlom vred 23€. cool.gif
Motilo me je samo to, da ti vsakič streže nekdo drug. K mizi te pospremi ena, pijačo naročiš pri drugi, prinese tretji, enako s hrano in računom itd.
  • 0

#1089 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23279 posts

Posted 01 October 2010 - 05:20 PM

Jaz pa moram pohvalit restavracijo Asado v Levcu pri Celju. Tam sem bila 2x, enkrat na enem rojstnem dnevu, pred kratkim pa sva šla s fantom za obletnico tja. Vse mi je bilo všeč. Zelo lep ambient, moderno opremljeno, čisto (vsaj na pogled), čisti in lepo urejeni wc-ji. Osebje prijazno, super postrežba. Nisem dobila vtisa, da bi tam delali neki natakarji prek študenta, ki nimajo pojma o pravilih strežbe. Hrana prav tako odlična. Obakrat sem jedla morsko hrano. Nazadnje sva jedla morsko ploščo (za predjed krožnik dagenj, potem pa orada, brancin, polnjeni ligni, lignji po pariško, pečen krompir), zraven so prinesli še kruhke, neko pašteto, ter olivno olje s feferonom in sol.
Priporočam.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1090 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 01 October 2010 - 05:24 PM

^^Uu ja, včasih mislim da se je to drugače imenovalo in da je bilo že takrat ful dobro zdej so pa prenovili pa eni pravijo, da ni več to to, ampak mene ful mika, da bi šla probat, fant pa itak obožuje morsko.
  • 0

#1091 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23279 posts

Posted 01 October 2010 - 05:33 PM

To pa ne vem, jaz pred prenovitvijo še nisem bila tam. Lani sem bila prvič. Je pa res malce dražje mogoče.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1092 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32285 posts

Posted 01 October 2010 - 05:48 PM

QUOTE(Plain Jane @ 1. 10. 2010 - 17:56) View Post

Jaz moram ful pohvalit eno domačo gostilno na Križni gori nad Škofljo Loko-Pr Boštjanu.
Šla sva z motorjem na izlet in pol na kosilo. Jaz sem en dan prej rezervirala, ker se drugače ful težko dobi mizo. Prekrasen razgled! ohmy.gif

Super, a veš da me je kr zamikalo, sm že rekla mojmu, da greva naslednjič tja na izlet in jest, njami thumbup.gif
  • 0

#1093 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 02 October 2010 - 02:22 PM

Oaza Grill (Prekmurje, med Mlajtinci in Tešanovci)

Stric počastil s kosilom tukaj. Restavracija je novejša, ZELO všečno opremljena, postrežba takšna, kot mora biti. Edini minus je za moj okus rahla prenatrpanost miz v notranjih prostorih. Sicer imajo seveda mize tudi zunaj, a v času mojega obiska je močno deževalo in je bilo posledično notri praktično vse zapolnjeno.

Stric si je naročil nek gromozanski argentinski steak (prisežem, jaz večjega zrezka še nisem videla, ogledovali smo si ga kot na razstavi, lol), ki je bil zelo pohvaljen. Jaz sem si s sestrično privoščila ribjo ploščo za 2 osebi; kalamari na žaru, lososov file, orada, brancin na žaru + krompir. Kalamari zelo dobri, takisto losos in brancin, ampak ORADA pa čista bomba- boljše v življenju še nisem jedla, božansko.
Jedla sem tudi mešano solato- vse zelo sveže. Moram pohvaliti tudi krožnike (tudi to seveda šteje), s katerih je bilo prav užitek mljaskati.
Za sladico je sestrična zelo pohvalila tiramisu, jaz sem si privoščila vroče sadje z vanilijevim sladoledom. Njam!

Cene za Prekmurje malo višje, ampak še vedno ugodne.

ZELO priporočam, ako koga zanese v te kraje. Jaz se definitivno vrnem ob naslednjem obisku Prekmurja.
  • 0

#1094 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 03 October 2010 - 08:14 AM

Gostilnica Kašča Mrlačnik na Brezovici

Včeraj sem obiskala ta lokal, ker je prijatelj praznoval 30 let, in sem bila zelo zelo navdušena.

Najprej parkirišče - veliko, kjer lahko vsak parkira.
Gostilna je v dveh nadstopjih, mi smo bili zgoraj. Ambient je tudi zelo lepo urejen, vključno s sanitarijami, kjer na ženskem wc-ju dobiš tudi ženske vložke, če te slučajno preseneti M. Lepo se postavljeni v lično košarico. Pohvala, kajti kaj takšnega še nisem videla nikjer. thumbup.gif

Natakarji prijazni, mladi (lepi oops.gif ), ter zelo ustrežljivi.

Hrana je bila fenomenalna, jaz sem jedla zelenjavno lazanjo (okusna, in dokaj velika porcija), pice so bile tudi dobre, naredila sem pa tudi en griz pri fantu, ki je jedel T-bone, velik, okusen, vreden svojega imena.

Tudi sladice so bile nore, in zelo lepo servirane, na velikih, kvadratnih, zelenih krožnikih. Poskusila sem panna cotto in nutellino torto - oboje odlično.

Ocena 5/5, zelo priporočam.

Še njihova stran: http://www.kasca-mrlacnik.si/
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1095 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 03 October 2010 - 09:16 AM

QUOTE(Sinnaia @ 2. 10. 2010 - 15:22) View Post

Oaza Grill (Prekmurje, med Mlajtinci in Tešanovci)

Stric počastil s kosilom tukaj. Restavracija je novejša, ZELO všečno opremljena, postrežba takšna, kot mora biti. Edini minus je za moj okus rahla prenatrpanost miz v notranjih prostorih. Sicer imajo seveda mize tudi zunaj, a v času mojega obiska je močno deževalo in je bilo posledično notri praktično vse zapolnjeno.

Stric si je naročil nek gromozanski argentinski steak (prisežem, jaz večjega zrezka še nisem videla, ogledovali smo si ga kot na razstavi, lol), ki je bil zelo pohvaljen. Jaz sem si s sestrično privoščila ribjo ploščo za 2 osebi; kalamari na žaru, lososov file, orada, brancin na žaru + krompir. Kalamari zelo dobri, takisto losos in brancin, ampak ORADA pa čista bomba- boljše v življenju še nisem jedla, božansko.
Jedla sem tudi mešano solato- vse zelo sveže. Moram pohvaliti tudi krožnike (tudi to seveda šteje), s katerih je bilo prav užitek mljaskati.
Za sladico je sestrična zelo pohvalila tiramisu, jaz sem si privoščila vroče sadje z vanilijevim sladoledom. Njam!

Cene za Prekmurje malo višje, ampak še vedno ugodne.

ZELO priporočam, ako koga zanese v te kraje. Jaz se definitivno vrnem ob naslednjem obisku Prekmurja.

Totalen podpis! Mi smo bili en mesec nazaj gor na dopustu in smo bili tako navdušeni, da smo vsak dan hodili tja na večerjo. Toplo priporočam še njihove ponve (svinjina v gorčični in govedina v poprovi omaki cry.gif ). Boljše pripravljenega mesa že dolgo nismo jedli. Tudi solatni krožniki so super. Sveža solata, preliv, po želji z raznimi mesnimi fileji, tuno... Pa vedno zraven dobiš še tople lepinje njam.gif Cene so se meni zdele zelo ugodne.
Ambient zunaj je zelo lep. Terasa ob ribniku. Osvetljava ravno pravšnja, da je romantično smile.gif
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1096 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 03 October 2010 - 10:39 AM

Ja, te tople lepinje sem pa čisto pozabila-prav tako super! Ko sem se nažrla vsega, sem na koncu prav MORALA mljaskati še te lepinje, lol, so me pri mizi že začeli zezati, da mi lahko za sladico še en koš kruha naročijo, če želim. laugh.gif

Kašča Mrlačnik je pa tudi pri meni pustila zelo prijeten vtis, do zdaj mi je tudi tu vse štimalo. smile.gif
  • 0

#1097 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 October 2010 - 03:37 PM

Hmmm, bi se trebalo enkrat tja zapeljat!

• 0

#1098 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 03 October 2010 - 09:35 PM

Oazo ti res toplo priporočam, bi ti moralo biti všeč!
  • 0

#1099 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 03 October 2010 - 09:41 PM

Hvala za namig Sinnaia, novembra grem v Prekmurje (drugič šele v življenju cry.gif ), pa bom zavila sem, zveni zelo zelo mamljivo!! thumbup.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1100 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 October 2010 - 09:44 PM

QUOTE(Sinnaia @ 3. 10. 2010 - 22:35) View Post

Oazo ti res toplo priporočam, bi ti moralo biti všeč!

Od tebe nasvet še posebej resno jemljem, ker si pač ista gurmanka, kot jaz. ˘-˘

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users