Stroški
Posted 18 January 2023 - 11:15 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 18 January 2023 - 11:19 AM
Kolikor sem spremljala, se sklene nov kredit s fiksno om, in se poplača starega.
Posted 18 January 2023 - 12:02 PM
Hah, valda da niso hotli dat, ko so bile tako nizke obrestne mere. Jaz sem isto brala, Barbarina, ja.
[Napoleon]
Posted 18 January 2023 - 12:22 PM
OMG
Jaz sem ful vesela, da na elektriko ogrevamo z lastno pečjo. Pa ko gledam stanovanja, tistih na plin in skupno pečjo sploh ne gledam.
Zakaj? Pri nas se definitivno podrazitev elektrike pozna bolj kot plina. Za plin sva ze prejsnja leta placevala celo premozenje. Pa ponavadi so stroski ogrevanja v blokih smesno nizki.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 18 January 2023 - 12:25 PM
Ma jaz sploh ne vem, da bi se elektrika podražila...? Pač vsi so zdaj verjetno uskladili cene s tisto vladno regulacijo, ampak pri nas je ta strošek med 35-45€, poleti manj, pozimi več.
Posted 18 January 2023 - 12:25 PM
Ja niso smešno nizki, saj ravno Podgana piše... mogoče so v LJ. V MB zagotovo ne. Bomo videli, kako bo drugo leto, ampak mi damo, ko ne kurimo, za elektriko cca 40€, pozimi pa največ 150.
Posted 18 January 2023 - 12:42 PM

Posted 18 January 2023 - 12:50 PM
― V. Van Gogh
Posted 18 January 2023 - 12:54 PM
A to zdaj samo za plin govoriš?
V prejšnjem stanovanju sva imela plin in sva že takrat plačala pozimi okoli 100 €. Pa je bila sončna lega in vmesno stanovanje. Poleti je pa tudi blo nekaj za plačati, tako da se nam vsekakor bolj splača električna peč. V večjih stanovanjih mogoče ne. Ne vem.
Posted 18 January 2023 - 12:55 PM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 18 January 2023 - 01:05 PM
Tole v Trbovljah mora bit pa v vsakem primeru huda anomalija.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 18 January 2023 - 01:11 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 18 January 2023 - 01:12 PM
― V. Van Gogh
Posted 18 January 2023 - 01:19 PM
No lastna peč je vsekakor prednost, novejši bloki pa imajo itak toplotno črpalko in stroške ogrevanja ful nizke.
Posted 18 January 2023 - 01:32 PM
Imajo?
Pri nas se bo zdaj en gradil in bo imel to samo najvišjištuk,ostali pa na plin. Tudi energetska učinkovitost me ni prepričala.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 18 January 2023 - 01:47 PM
Posted 20 January 2023 - 12:03 PM
No ravno danes je povsod po medijih, kako se je daljinsko ogrevanje v MB podražilo.
Posted 31 January 2023 - 04:33 PM
December je bil pri nas prav nor s stroški .... Položnice dobrih 700 €, od tega plin 208 in elektrika 138.
Za hrano, vključno s pasjo, sva dala 630
![]()
Očitno je to pri nas kar standard čez zimo. Za hrano sva v januarju sicer dala cca. 100 manj kot decembra, ampak je hladilnik skoraj prazen in če bi šla danes v trgovino, bi bilo isto.
― V. Van Gogh
Posted 10 February 2023 - 10:23 AM
Danes je sodelavka zgrožena poročala o ful višji položnici za elektriko od GEN-i ja za januar v primerjavi s prejšnjimi.
Potem sva pogledali skupaj in sem takoj videla, kaj je - GENi je šele z januarjem začel elektriko zaračunavati po cenah, ki jih je določila država s to regulacijo, medtem ko je npr. E3 to uvedel že oktobra. Zdaj imamo recimo vse enako ceno, s tem, da onadva porabita v hiši 2x več elektrike, preko 400 kwh, mi pa dobrih 200, pa nisva našli nekega očitnega razloga, zakaj.
Posted 10 February 2023 - 10:26 AM
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users