Jump to content

Photo

Iskanje zaposlitve

• Please log in to reply
1094 replies to this topic

#1081 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32909 posts

Posted 26 August 2025 - 07:57 AM

Uff, mene je tudi presenetilo tole. Ampak pejd na razgovor, zakaj ne...
  • 1

#1082 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17202 posts

Posted 26 August 2025 - 08:34 AM

Uff, zanimiva odločitev. 

Kaj pa vem, jaz bi najbrž težko šla zdaj v šolstvo. Sem se precej navadila fleksibilnosti, ki je šolstvo ne omogoča, otroci in starši so precej posebni. Ampak zna pa imet tudi precej plusov. Boš videla kako se ti bo zdelo na razgovoru. Je pa podaljšano bivanje vseeno malo drugače kot klasičen pouk. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1083 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14350 posts

Posted 26 August 2025 - 08:56 AM

Jina, ko pridejo, rada delam z otroki, so učiteljice praviloma navdušene nad vodstvom. Ampak ja, nekaj je eno, dve uri na teden, drugo pa vsak dan.

Bom videla, je tudi za določen čas. To mi je ogromen minus.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1084 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87239 posts

Posted 26 August 2025 - 09:03 AM

Nisem mislila samo dela z otroki (čeprav tudi to), ampak tvoje interese, doktorat imaš s čisto drugega področja. Se mi zdi, da te je škoda za to. V podaljšanem bivanju je zdaj lahko že vsak, sploh ni več pogojeno z izobrazbo, ker je tako pomanjkanje kadra. 

No, boš videla, kako se ti bo zdelo na razgovoru. Mogoče je pa bolje, da je za določen čas in glede na to, da si ne želiš ostat v trenutni službi, bi lahko vmes iskala kaj, kar bi ti na dolgi rok bolj ustrezalo. Razumem pa to z vidika (ne)sigurnosti, ampak po drugi strani bi ti pa znali podaljšat v šolstvu in bi ostala, če vmes ne bi našla drugje.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1085 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14350 posts

Posted 26 August 2025 - 09:17 AM

Tudi v tej službi, ki jo imam, sespodročjem mojega doktorata čisto nič ne ukvarjamin ne verjamem, da se kdaj bom.

Glede pogojev za zaposlitev za podaljšano bivanje, imaš pa prav. Prav nobenih pogojev ni.

Sem se pa rahlo nažrla moje službe. Tudi zaradi tega, ker ne vidim pogojev  za razvoj in rast, le stagnacijo in upad. 

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1086 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23587 posts

Posted 26 August 2025 - 06:07 PM

Tudi mene je presenetilo tole.:) Si te nekako ne predstavljam v podaljšanem bivanju, se tudi meni zdi, da te je škoda za to. A nisi zdaj v enem muzeju ali nekaj takega?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1087 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19578 posts

Posted 26 August 2025 - 07:18 PM

Frcica, iz česa pa imaš doktorat? V visokem šolstvu si kaj gledala? Pri nas dostkrat iščejo asistente z doktoratom.
  • 0

#1088 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14350 posts

Posted 26 August 2025 - 07:44 PM

Marmelada, ja muzej.
Barbarina, iz umetnostne zgodovine. Ampak nimam želje na faksu delat.

Razgovor je bil fajn, je to moja os, tako da mi je bilo precej nostalgicno😊ne verjamem pa, da se bom odločila, tudi če bom izbrana
  • 0

#1089 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19578 posts

Posted 26 August 2025 - 07:47 PM

Kot raziskovalka tudi ne?
  • 0

#1090 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28298 posts

Posted 02 September 2025 - 10:04 AM

Frčica, tudi meni se zdi zanimiva izbira. Kako si se odločila? : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1091 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15299 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 02 September 2025 - 11:35 AM

Kaj pa povezava s kakšno RRA - in delo na projektih? Kaj pa kaka lastna smer, ideja, projekt? 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1092 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15299 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 02 September 2025 - 11:36 AM

Eh, samo sebe sem citirala, ko sem želela urejat. 

Zavod/projekt Kajža poznaš?

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1093 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14350 posts

Posted 02 September 2025 - 01:44 PM

Planet, smo vzajemno ugotovili, da to ni zame😊

Olivija, nisem jaz za sp.ali imeti lasten zavod. Jih preveč poznam, ki s tem samo životarijo.
  • 0

#1094 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28298 posts

Posted 02 September 2025 - 02:14 PM

Frčica, tebi sicer trenutno delovno mesto ustreza, a ne? Samo organizacija ne?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1095 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14350 posts

Posted 02 September 2025 - 02:42 PM

Tako ja
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users