Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#1081 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27607 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 14 February 2008 - 05:28 PM

The Notebook (2004)

IPB Image

Young Allie: Now, say you're a bird.
Young Noah: If you're a bird, I'm a bird.

Awww. Ta citat mi je ful, ful, ful všeč.

Vsaka velika ljubezen ima veliko zgodbo. Allie in Noah sta se zaljubila kot najstnika. Allieni starši pa so ju ločili, menili so, da njihova hči ni primerna za Noaha. Minila so leta in ko se ponovno snideta, njuna ljubezen zažari s še večjim ognjem. Allie se mora odločiti med sorodno dušo in tistim, ki mu pripada po času skupnega bivanja. Ta čudovita zgodba ima poseben pomen za starejšega gospoda, ki vsakodnevno svoji družici prebira zgodbo o neskončni ljubezni.

Aaaaa, zelo, zelo, zelo, zelo, lep film. Jst bi tudi enega Noaha, da ga lahko tako naskočim kot je McAdamsova Goslinga
(če bi jst koga naskočila, bi se ta zrušil na tla. sleep.gif ).

Kakorkoli že, čudovita ljubezenska zgodba (jst sm sicer skriti romantik, samo kaj ko mi skoraj noben od teh novih holivudskih takozvanih ljubezenskih/romantičnih filmov sploh ne potegne, nevem no, ni to to). Čeprav se vprašam a taka ljubezen sploh obstaja?, film ne izpade niti kanček patetično. Igralca sta svoji vlogi fantastično odigrala, ovaj Noah je baš simpatičan, haha. :-)

Mogoče se je film nekako preveč hitro zaključil, ne vem.. gledaš film 2 uri (pa ti ni niti za trenutek dolgčas!) potem pa se vse skupaj konča v manj kot petih minutah.
Pa ni mi jasno, zakaj so vsi kolegi, znanci, ki so pogledali film na koncu jokali, meni ni bil konec niti najmanj tako zelo ganljiv, da bi zraven potočila kako solzico. huh.gif

Da zaključim to brezvezno pisanje, ocena:9/10.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1082 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46185 posts

Posted 15 February 2008 - 11:52 AM

Goal 2: Living the dream
IPB Image
Posrečen film o mladem nogometašu Santiagu Munezu in njegovem prestopu v ugledni klub Real Madrid, ki je nadaljevanje filma Goal iz 2005. Fant se naenkrat valja v denarju, zanj se zanima vroča latino bejba v poobi Lenor Varele, kar postavi pod vprašaj njegovo zvezo z Roz. Vse skupaj pa začini tudi junakova mati, ki je pred leti pobegnila od družine in si v Španiji ustvarila novo družino.
Meni je bil film všeč. Eden tistih športnih filmov, kjer glavni junak izgublja, v zadnjem trenutku pa vseeno zmaga. Všeč mi je tudi bilo, da si niso nogometašev kar zmislili in razen glavnega junaka in njegovega soigralca, s katerim se je spoprijateljil že v prvem filmu, se kot člani Real Madrida pojavijo pravi nogometaši: Zidane, Beckham, Raul, Ronaldinho, Roberto Carlos, Henry idr., kar daje filmu neko noto resničnosti. To noto sicer vzame par nemogočih preigravanj glavnega junaka ob katerih se ti zdi, da igra računalniško igrco.
Tako all in all, film ni slab, ni pa noben presežek. Je sicer tipično klišejski, ampak vseeno je za pogledat. Priporočam za kak sproščujoč večer.
Ocena: 7/10
  • 0

#1083 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 15 February 2008 - 04:54 PM

coco, Najini mostovi si že gledala? če ne, si ga poglej, je tudi lepa ljubezenska zgodba (tu pa bi ziher na koncu jokala biggrin.gif ).
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1084 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27607 posts

Posted 15 February 2008 - 05:08 PM

A to je tisto madison nevemkaj? To sem enkrat ujela par minut, pa mi nekako ni potegnilo. Verjetno moram pogledat cel film. biggrin.gif
  • 0
Pablo Picasso

#1085 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 15 February 2008 - 05:39 PM

Bridges of Madison county ja. glej cel film smile.gif
  • 0

#1086 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46185 posts

Posted 15 February 2008 - 06:40 PM

Stardust
IPB Image
Film ima vse kar dobra pravljica za moje pojme potrebuje. Boj med dobrim in zlim. Zlo v tem primeru predstavljajo čarovnice - v vlogi ene izmed njih je Michelle Pfeiffer.
Priporočam vsem, ki imajo radi tak pravljično-fantazijski žanr.
8/10
  • 0

#1087 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 15 February 2008 - 07:29 PM

Coco* očitno si gledala napačnih par minut.

To je moj najljubši ljubezenski film in moram ga dat dol pa zapečt for good. Clint Eastwood wub.gif

Pa na koncu zmer jokam k budala cry.gif cry.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1088 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46185 posts

Posted 17 February 2008 - 11:41 AM

The last legion
IPB Image
Tole je en soliden zgodovinski film. Postavljen je v obdobje propada rimskega cesarstva, ko zadnjega rimskega cesarja, dečka z blestečim imenom Romulus Augustulus, odstavi germanski vojskovodja Odoaker. Spremljamo kako mladi cesar ob pomoči zadnjih zvestih legionarjev pobegne v Britanijo, kjer se zgodba naveže na legendo o kralju Arturju.
Film je posnet po romanu Valeria Massima Manfredija, ki za moje pojme piše odlične romane. Sama tega romana Poslednja legija še nisem prebrala, bom pa ga ob prvi priložnosti.
Igralska zasedba sicer obeta več kot dobiš od filma: Colin Firth, Ben Kingsley, Kevin McKidd. Kevin McKidd je tukaj v vlogi badguya, ki jo za moje pojme odlično opravi. Zgodba se vse prehitro odvija, na trenutke se zdi, da filmu nekaj manjka. Ni tega pričakovanja, da bi ves čas trepetal za glavnega junaka. Morda zato, ker ni jasno začrtano ali je glavni junak legionar Aurelius ali mladi cesar Romulus. Če zaključim je The Last legion en soliden zgodovinski film, ki si ga je vredno ogledat bolj zaradi tematike, ki jo obravnava, kot pa zaradi same izvedbe.
Ocena: 6/10
  • 0

#1089 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 17 February 2008 - 01:13 PM

QUOTE(luciferka @ 10. 2. 2008 - 11:47) View Post

El crimen del padre Amaro (Grehi očeta Amara), mehiški film 2002

Mladega in ambicioznega duhovnika Amara pošljejo v majhno mestece Los Reyes, da bi pomagal ostarelemu duhovniku Benitu. Tam Amara čakajo izzivi, skrivnosti in skušnjave, ki jih ni pričakoval. Kmalu po prihodu spozna prikupno Amelio, s katero se zaljubita in spustita v strastno romanco. Amaro je tako razdvojen med cerkvijo in ljubeznijo do ženske. Za katero pot se bo odločil?

To je pa pri meni kotiran kot eden slabših filmov. Amaro deluje kot precej pasiven lik, sam zaključek zgodbe hoče bit po vsej sili tragičen, deluje pa prej patetičen, tatralen (glede na to, da je osrednji dogodek vseprisoten v Mehiki se cela zgodba odmika od realnosti in cilja na neko tragi-romantiko).
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1090 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 17 February 2008 - 01:30 PM

men tut ni bil všeč, razen glavnega igralca seveda tongue.gif
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#1091 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 17 February 2008 - 01:37 PM

Men pa zaključek sploh ni v tem smislu deloval, sem si ga čist drugače interpretirala. Pomoje je blo mišljeno bolj v smislu, da pač eno človeško življenje gor ali dol, za dosego ciljev posameznika (prikazana človeška sebičnost na poti do uresničevanja svojih ciljev), pa še to so pomoje hotl prikazat, kako cerkev lepo vse prikrije. Par solzic, pa je vse oproščeno, greha, zločinov ne bo plačal pa noben. Njena smrt sploh ni pomembna, kaj šele da bi kdo za to odgovarjal. Tragično ljubezen pa v tem filmu sploh ne more bit prikazana, ker za moj pojm, je bla to enostranska ljubav, on je to sam izkoristil v svoj prid. Plus to, da mu na nek način njena smrt koristi. Tud to so pomoje hotl prikazat, da so ženske pr njih še zmeri mnj vredne, kot moški.

No ja saj js sem tko, ta film dojela. hmm.gif

• 0

#1092 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 17 February 2008 - 03:08 PM

The Notebook je meni zagotovo daleč najlepši ljubezenski film vseh časov. Tudi meni večinoma te love scene ne potegnejo, se mi zdi vse skupaj ponavadi preveč jokavo in patetično, ampak ta film je enostavno LEP. Ganljiv, čudovit, Gossling in njegova soigralka prečudovito igrata, mene sta popolnoma prepričala in na koncu sem jokala ko dež. Kar same od sebe so mi solze špricale iz oči in čist sem bla zahripana. oops.gif Vsem močno priporočam (tudi ponovni) ogled.

Jaz mu dam čisto desetko.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1093 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 17 February 2008 - 04:11 PM

jaz sem si glih prej pogledala. me je spravil v jok, tako kot knjiga. čeprav mi je bilo malo moteče, ker sem non stop iskala podobnosti s knjigo in čakala na določene scene (ki jih včasih ni bilo ermm.gif ). je lep film, čeprav se mi zdi, da se je vse odvijalo zelo hitro. še vedno pa mi je Najini mostovi boljši. za mene pač neprekosljiva ljubezenska zgodba vseh časov.
  • 0

#1094 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 17 February 2008 - 04:38 PM

Meni je tud The notebook en tako lep ljubezenski film, res ful. wub.gif Mam že drgač zlo rada take lepe romatične, ljubezenske filme, čeprav vem, da je vse preveč pocukrano, si ne morem pomagat. oops.gif Itak pri skorej vsakmu jokam, ta mi je pa še posebej všeč, ganljiv. Res super. No, knjige pa nisem šla brat, ker sem najprej gledala film in niti nočm zdej še knjige it brat.

Si pa moram pogledat Najini mostovi, ko vsi govorite, kako je dober film. smile.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1095 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27607 posts

Posted 17 February 2008 - 07:09 PM

Ne brat knjige ker si boš vse pokvarla! Knjiga je slabša od filma! ohmy.gif
  • 0
Pablo Picasso

#1096 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 17 February 2008 - 10:08 PM

Coco, je tud ne mislem. Sej itak vem, za kaj je šlo, tko da... Ne bom. biggrin.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1097 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 18 February 2008 - 11:33 AM

I am Legend (2007)

[attachmentid=3979]

Ufff, čeprav nisem ravno preveč velik sci-fi filmov, me I am legend zagotovo ni pustil ravnodušne; nasprotno, prav navdušil me je. Lahko rečem tudi, da se mi je film zdej rahlo prekratek, da sem še nekaj pričakovala na koncu, da se film kar odseka - ter nas prikrajša za nekaj dodatnih užitkov in mogoče nadaljno razlago zgodbe.

Robert Neville is a scientist who was unable to stop the spread of the terrible virus that was incurable and man-made. Immune, Neville is now the last human survivor in what is left of New York City and perhaps the world. For three years, Neville has faithfully sent out daily radio messages, desperate to find any other survivors who might be out there. But he is not alone. Mutant victims of the plague -- The Infected -- lurk in the shadows... watching Neville's every move... waiting for him to make a fatal mistake. Perhaps mankind's last, best hope, Neville is driven by only one remaining mission: to find a way to reverse the effects of the virus using his own immune blood. But he knows he is outnumbered... and quickly running out of time.

vir: www.imdb.com

Will Smith odlično odigra svojo vlogo, iz filma v film je bolj prepričljiv, čeprav mi na začetku sploh ni bil simpatičen - kapo dol.

Priporočam. Film vas 'drži' do konca, niti minutko mi ni bilo dolgčas. Ocena: 8/10
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1098 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 19 February 2008 - 10:25 PM

No Country for Old Men (2007)

IPB Image

IPB Image

Sem velika oboževalka bratov Coen (Fargo, O Brother Where Art Thou, The Big Lebowski, Barton Fink, itd.), a sem bila rahlo razočarana nad tem filmom - poudarjam: rahlo. Celoten vtis je še vedno izredno pozitiven, velik plus gre režiji, od igralcev bi izpostavila Antona (Javier Bardem) ter šerifa Eda (Tommy Lee Jones), četudi Llewelyna (Josh Brolin) ne smemo izpustiti.

Oskarji: Best Achievement in Directing
Ethan Coen
Joel Coen

Best Motion Picture of the Year
Scott Rudin
Ethan Coen
Joel Coen

Best Performance by an Actor in a Supporting Role
Javier Bardem w00t2.gif - v filmu je nenormalno dober, svak mu čast, najverjetneje bo Oskar romal v njegov žep (bom še ostale filme pogedala in malo bolj točno napovedala) - briljanten je, tako dobro je upodobil psihiopatskega morilca, da to sploh ni za verjeti. smile.gif

Ocena: 7/10 (zaradi prevelikih, veliko prevelikih pričakovanj); verjamem pa v brata Coen, in že nestrpno pričakujem njun naslednji izdelek

Priporočam SAMO ljubiteljem njunih prejšnjih filmov, za vse ostale se v kinu vrtijo veverice (Alvin and the Chipmunks) tongue.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1099 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27607 posts

Posted 24 February 2008 - 12:04 AM

Boj na Kosovu (1989)

IPB Image

Film Zdravka Šotre, ki je med drugim režiral tudi Zono Zamfirovo, mene osebno vedno znova navduši. Igralska zasedba je vrhunska, odlični igralci, mene je najbolj prepričal Žarko Laušević v vlogi Miloša Obilića (res škoda, da je eden najboljših igralcev z Balkana propadel na ta način, ful mi ga je žal, koliko filmov bi še lahko posnel, pa ne more). Odlomek iz filma, ko zabode sultana Murata. Edini minus je malce slabša slika, posnetki niso dih jemajoči (so pa dobri, da ne mislite, da je slika obupna).
  • 0
Pablo Picasso

#1100 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 25 February 2008 - 02:42 PM

Včeraj sem gledala JUNO (nominirana tudi za letošnje oskarje).
Simpatična komična drama o najstnici Juno, ki ponesreči zanosi in kakšni pripetljaji, odločitve sledijo. Juno je prikazana kot dokaj tipična najstnica, z zelo razumevajočima staršema.
Vredna ogleda!
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users