Jump to content

Photo

Sestavine

• This topic is locked This topic is locked
1671 replies to this topic

#1081 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts
  • Interests:stvari na tem forumu

Posted 24 November 2005 - 08:19 PM

Ej Nadi se strinajm...sam dokler se bo dal kupit stvari brez alkoholov na prvih nekaj mestih... pol bom kupovala te stvari.

Je pa moja izkušnja takšna, da kar sem uporabljala, pa ni bilo komedogeno, ampak je imel alkohol denat, mi je vseen izsušil kožo, pa imam mastno... kr neki... zdej uporabljam stvari brez tega in je d'best, pa tud mozolje imam ful redko biggrin.gif

alkohol sigurno suši kožo... in jst to verjamem. Ženska, ki ima suho, jo itak zategujo, ko se umije po obrazu (ona težko reče, da jo zarad enga prizvoda zateguje, a ne?)... mene ni nikol, po tem ko sem se umila z vodo, me je pa unih izdelkih z alkoholom ful... a veš pol pa kremco gor, da te ne zateguje in BUM.... mozoli rolleyes.gif evil.gif

• 0
Posted Image

#1082 rozica

rozica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 447 posts

Posted 24 November 2005 - 08:19 PM

samo res, a povezave med sestavinami pa niso nic pomembne?
  • 0

#1083 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 24 November 2005 - 08:24 PM

Nadi se cist strinjam.
Ceproc se tega alkohol denata izogibam, kot hudic kriza biggrin.gif
  • 0

#1084 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 24 November 2005 - 08:25 PM

Tudi jaz se ne spoznam na sestavine, mi je pa blizu ideja, da je so za kvaliteto neke kreme odgovorne sestavine, ki so v njej. Nekak se mi zdi to logično, če se motim, se pač motim, upam da me od tega ne bo pobralo.

Baje s tremu kosi belega kruga zadostimo naše potrebe po soli na dan - slišala po radiju od neke nutricistke. Podobno je po mojem s kremami in njenimi sestavinami, ene so dobre, ene so slabe in če slabe naredijo lepo teksturo kreme, lep vonj in lep nanos, ja kdo bo pa vedel, da v resnici niso dobre...
  • 0

#1085 Nadi

Nadi

pametnjakovič

• Root Admin
  • PipPipPip
  • 1921 posts

Posted 24 November 2005 - 08:27 PM

Tanjci

super, da spremljaš sestavine in da si našla pravi razlog zakaj ti zadeve ne ustrezajo.

Govorim zelo na splošno, ker me zadeva res zanima predvsem z vidika varstva potrošnikov. Kako lahko nekdo sprosti proizvod na trg, ki povzroča negativne reakcije na kož... To me zanima...

Upam, da nekoč dobim odgovor rolleyes.gif
  • 0

#1086 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 24 November 2005 - 08:30 PM

Pa se ta maska oops.gif

Sestavine: Glycerin, Kaolin, Propylene Glycol, Dicaprylate/Dicaprate, CI 77891/ Titanium Dioxide, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Montmorillonite, Propylene Glycol, Aqua/Water, Cucumis Sativus/Cucumber Fruit Extract, Salicylic Acid, Zinc PCA, Spiraea Ulmaria/Spiraea, Ulmaria Extract, Acrylates Copolymer, Alcohol Denat., Allantoin, CI 42090/Blue1, CI 77007/Ultramarines, CI 77947/Zinc Oxide, Lactic Acid, Lauryl Aminopropylglycine, Lauryl Diethylenediaminoglycine, Niacinamide, Propylene Carbonate, Serine, Sodium Chloride, Sodium Lactate, Sorbitol, Stearalkonium Hectorite, Tea-Lactate, Urea, Butylparaben, Phenoxyethanol, Triclosan, Parfum/Fragrance, Benzyl Salicylate, Limonene, Linalool.
  • 0

#1087 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 24 November 2005 - 08:43 PM

QUOTE(Blondi)
Kaj pa ta tonik?Bi morebiti bil za kaj (mesana koza)?

Sestavine: Aqua, Polysorbate 20, Glycerin, Trideoeth-9, Propylene Glycol, Buteth-3, PEG-5 Octanoate, Methylparaben, Bisabolol, Diazolidinyl Urea, Sodium Benzotriazolyl, Butylphenol Sulfonate, Glucose, Parfum, Triethanolamine, Vitis Vinifera, Propane Tricarboxylic Acid, Sorbitol, Artemia Extract, Citric Acid, Phenoxyethanol, Vaccinium Myrtillus Extract, Fragaria Vesca (Strawberry) Fruit Extract, Prunus Cerasus (Bitter Cherry) Fruit, Rubus Fruticosus (Blackberry) Fruit Extract, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, CI 17200.

Thnx.

Vsebuje kar nekaj sadja. smile.gif Samo začtna situacija ne kaže prav nič lepega. Glikoli, konzervansi. Tako da bi prej rekla ne kot ja.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1088 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 24 November 2005 - 08:45 PM

QUOTE(Blondi)
Pa se ta maska oops.gif

Sestavine: Glycerin, Kaolin, Propylene Glycol, Dicaprylate/Dicaprate, CI 77891/ Titanium Dioxide, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Montmorillonite, Propylene Glycol, Aqua/Water, Cucumis Sativus/Cucumber Fruit Extract, Salicylic Acid, Zinc PCA, Spiraea Ulmaria/Spiraea, Ulmaria Extract, Acrylates Copolymer, Alcohol Denat., Allantoin, CI 42090/Blue1, CI 77007/Ultramarines, CI 77947/Zinc Oxide, Lactic Acid, Lauryl Aminopropylglycine, Lauryl Diethylenediaminoglycine, Niacinamide, Propylene Carbonate, Serine, Sodium Chloride, Sodium Lactate, Sorbitol, Stearalkonium Hectorite, Tea-Lactate, Urea, Butylparaben, Phenoxyethanol, Triclosan, Parfum/Fragrance, Benzyl Salicylate, Limonene, Linalool.

Ta mi je pa kar všeč. Vpija maščobo, vsebuje salicilno kislino, je vlažilna. Sicer je bolj boga z antioksidanti, česar pa jih ne zamerim, ker gre le za čistilno masko.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1089 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 24 November 2005 - 08:46 PM

Blondi ktera maska je to?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1090 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 24 November 2005 - 08:51 PM

Kar se tiče sestavin in vse te kolobocije - posamezniki, ki nismo kemiki in ne delamo v kozmetični industriji ne moremo vedeti zagotovo, kako določena stvar dejansko vpliva na kožo. Verjamem, da 100% škodljivih zadev ne dajejo v preparate. Lahko pa približno ocenimo, kako bogata je krema z antioksidanti, ki preprečujejo prezgodnje staranje, lahko vidimo, ali kreme resnično vsebujejo UV zaščito (kako in koliko so ti blokatorji in absorberji resnično škodljivi za kožo ne vem - verjetno so), koliko konzervansov je v preparatih in podobno. Vsaj približno se da oceniti, ali določen preparat ustreza določenem tipu kože. Glede alkohola je bilo pa že velikokrat dokazano, da deluje kot prosti radikali na kožo. Mi si pa prizadevamo ravno k nasprotnemu - k mlajšemu videzu. To zdaj pomeni, da sicer ni škodljiv, ni pa tudi ne priporočljiv. Tisti, katerim paše mazati se z alkoholom, naj nadaljujejo (verjamem, da suši mozolje), ampak bo pa verjetno stanje v prihodnosti nekoliko slabše.
My humble opinion. smile.gif

Aja, pa še to. Pri reviji VIP so delali preizkuse "protigubnih" krem. smile.gif Rezultati so nič kaj obetavni. Nobena krema ni v predvidenem času ibrisala gub, niti jih kaj zmanjšala. Razlike (če so bile) so bile mikroskopske, ki z prostim očesom niso bile vidne.
  • 0

#1091 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 24 November 2005 - 08:57 PM

QUOTE(DiLeMa)
Blondi ktera maska je to?

Od Garniera Pure Self-Heating Sauna Mask.Videno na http://www.e-daja.com/ wink.gif
  • 0

#1092 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 24 November 2005 - 09:02 PM

Aja, pa ŠE nekaj. smile.gif Ni mi konca. smile.gif
Tudi sama nisem tak frik glede sestavin. Nekatere žaube so mi tako všeč in imam fajn občutek na koži, ko jih namažem, da jih uporabljam ne ravno dobri sestavi navkljub (sem štejem vse Avon losjone, ki so mi super, kljub temu, da ne vsebujejo skoraj nič pametnega, so pa fajni). smile.gif
Pa enako je z Blistexom, pa pudrom, ki vsebuje alkohol (danes ali jutri bom sicer dobila novega, boljšega, ampak tudi ta je dober), pa še kaj bi se našlo.
  • 0

#1093 Nadi

Nadi

pametnjakovič

• Root Admin
  • PipPipPip
  • 1921 posts

Posted 24 November 2005 - 09:04 PM

Ok, samo razmišljam, ne me napadat... če gremo naprej... torej kvaliteta kreme naj bi bila odvisna od vsebnosti dobrih in slabih sestavin. To pa se seveda ne sklada tudi s teorijo cene (več ko plačaš več dobiš, več boljših sestavin, bolj kvalitetnih)- vsaj tako naj bi bilo. V dragih kremah pogosto zaslediš veliko slabih sestavin, ki so zelo drage. Torej, kako naj recimo prodajalka razloži kupcu, da je krema za 1000 sit boljša in veliko bolj kvalitetna po vsebnosti sestavin kot tista za 10000 sit, ki vsebuje alkohol in ostale slabe stvari, če pa govorimo o tem, da je mal dnarja, mal muske.
Verjetno bi tudi sama to prodajalko čudno gledala, še posebno bi jo čudno gledal nekdo, ki je mahnen na balgovne znamke in mu je pomembno kaj se nahaja na njegovi polički v kopalnici...
  • 0

#1094 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts

Posted 24 November 2005 - 09:14 PM

Pa še ta kremca me zanima...

Aqua, Cyclopentasiloxane, Cyclomethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Glycerin, Ethylhexyl Salicylate, Petrolatum, Squalane, Cetearyl Ethylhexanoate, Quaternium-18 Hectorite, PEG-200, Butylene Glycol, Sodium Chloride, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Diphenyl Dimethicone, Parfum, Methylparaben, Propylparaben, Ethylparaben, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Artemia Extract, Prunus Cerasus (Bitter Cherry) Fruit, Rubus Fruticosus (Blackberry) Fruit Extract, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract, Butylparaben, Isobutylparaben, CI 17200, CI 16035.
  • 0

#1095 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 24 November 2005 - 09:26 PM

Ne, tukaj ne gre za napade z moje strani. Danes sploh nisem take volje. smile.gif Samo pišem o tistem, čemur verjamem (ni pa nujno pravilno in resnično).

Krema vsebuje zanesljivo UV zaščito (pohvalno), je kar mastna in mislim, da primerna za suho kožo (ali pa tudi normalno), ima tudi nekaj antioksidantov. Meni je všeč.
  • 0

#1096 Nadi

Nadi

pametnjakovič

• Root Admin
  • PipPipPip
  • 1921 posts

Posted 24 November 2005 - 09:30 PM

QUOTE(sonchika)
Ne, tukaj ne gre za napade z moje strani. Danes sploh nisem take volje. smile.gif Samo pišem o tistem, čemur verjamem (ni pa nujno pravilno in resnično).

Krema vsebuje zanesljivo UV zaščito (pohvalno), je kar mastna in mislim, da primerna za suho kožo (ali pa tudi normalno), ima tudi nekaj antioksidantov. Meni je všeč.

Ups, narobe sem se izrazla...sem hotla bolj kot šalo napisat, pa mi ni ratal oops.gif

Samo razmišljam vse sorte stvari in danes mi očitno uspeva filozofirat. Že v službi sem ga zabluzila da ni za verjet. Res mi jezanimivo to stališče do sestavin...
  • 0

#1097 leni

leni

sramežljivec

• Člani
  • 62 posts

Posted 25 November 2005 - 11:06 AM

Hojla.

Kaj pa porečete na tole čudo:

Aqua, prunus dulcis, cetearyl isononanoate, glycerin, cyclopentasiloxane, ethylhexyl stearate, methylpropanediol, sodium polyacrylate, tocopheryl acetate, lecithin, algin, sodium hyaluronate, vitis vinifera, citrus aurantium dulcis, retinyl palmitate, benzophenone-3, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, c12-14 pareht-12, profumo, limonene, benzyil benzoate, benzyl silicylate, cinnamyl alcohol, citronellol, geraniol hexyl cinnamal, hydroxycitronellal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, linalool, alpha-istomethyl ionone, disodium EDTA, imidazolidinyl urea, phenoxyethannol, propylene glycol, methylparaben, ethylparaben, propylparaben.

Notr je toliko neznanih sestavin, da sem se zgubla.
  • 0
Pozdravček, leni

#1098 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 25 November 2005 - 11:26 AM

Meni je všeč. Veliko antioksidantov, samo UVB zaščita, krema pa je mešanica med vlažilno in hranilno kremo. Namenjena normalni do suhi koži.
  • 0

#1099 leni

leni

sramežljivec

• Člani
  • 62 posts

Posted 25 November 2005 - 11:42 AM

Hvala sonchika za hiter odgovor. Torej se enkrat nisem zeznila, ker sem sestavine pregledala v trgovini in zelo na hitro. Je pa to krema Magnolia z vitamini A, C, E, proizvaja pa jo Eurospin Italia. Stane bogih 690 sit.
Jaz uporabljam sicer AS korenčkovo in pomarančno kremo, to pa sem vzela kar tako, iz radovednosti.
  • 0
Pozdravček, leni

#1100 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 25 November 2005 - 12:49 PM

QUOTE(leni)
Hvala sonchika za hiter odgovor. Torej se enkrat nisem zeznila, ker sem sestavine pregledala v trgovini in zelo na hitro. Je pa to krema Magnolia z vitamini A, C, E, proizvaja pa jo Eurospin Italia. Stane bogih 690 sit.
Jaz uporabljam sicer AS korenčkovo in pomarančno kremo, to pa sem vzela kar tako, iz radovednosti.

kje pa si jo kupila?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users