Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#1081 malička

malička

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 278 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 23 May 2008 - 05:38 PM

Princeska, boš mi poslala svoj mail, da ti pošljem. sem ti napisala ZS pa še ga očitno nisi videla.
  • 0
Vedno je bolje obžalovati nekaj, kar smo storili, kot pa nekaj česar nismo!

#1082 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 23 May 2008 - 06:21 PM

A lahko meni tudi prooooosim? oops.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1083 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 May 2008 - 06:25 PM

Dilema, na višjem nivoju ne rabiš tongue.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1084 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 May 2008 - 06:29 PM

A res? kok pa to? Kaj pa mam js pol namest tega? laugh.gif

Aja, mi imamo Look Back in Anger pa tistega psa in avtističnega dečka. Jaz sem že čist zmedena, bog mi pomagaj ...
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1085 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26029 posts

Posted 23 May 2008 - 06:44 PM

a si nisi pogledala nobene VN mature?

1. pola je bralno razumevanje, gap fill, word formation, tenses ...
2. slušno razumevanje
3. a)spis (na neko temo, k ti jo določijo - oz. dobiš 2 na izbiro)
b ) literarni esej na temo iz ene ali obeh bukvic
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1086 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17085 posts

Posted 23 May 2008 - 07:17 PM

Jaz sem zaključila za angleščino. Na hitro še preberem ene par stavri o onih dveh knjigah potem pa se vržem pred TV in se ne mislim več obremenjevat s tem. Jutri pa bo kar bo. Upajmo da bo kako pametno besedilo.

JUTRI ŽELIM VSEM NAM MATURANTKAM ČIM BOLJ USPEŠNO REŠEVNJE POL. cool.gif sleep.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1087 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26029 posts

Posted 23 May 2008 - 07:18 PM

= smile.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1088 Rafinesse

Rafinesse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 304 posts

Posted 23 May 2008 - 07:38 PM

Hmm jst mam pa osnovni nivo in se tko nimam kej za učit...edin obliko za pismo si morm mal pogledat...drgač pa itak ni nič tongue.gif

me pa zanima, kako se boste ve učile slovnico? Boste šle vso teorijo skos al boste šle čez kake pole? jaz namreč sploh ne vem kako naj se lotim tega blink.gif
  • 0

#1089 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86436 posts

Posted 23 May 2008 - 08:01 PM

Misliš slo? Mi smo jo pisali v 3. in 4. letniku VSAK mesec, temu primerno sem se tut učila. wacko.gif Smo pa meli prfoksa, pri katerem v vseh letih njegovega učenja ni noben padel mature. cool.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1090 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17085 posts

Posted 23 May 2008 - 08:14 PM

Super če ste meli tako profesorico. Res da so bili vrjetno testi non-stop nadležni, vam je pa verjetno še kako prav prišlo na maturi. Naši lasnki maturanti so tudi meli super profesorico in so slovo super naredili.
Za nas pa ne vem kako bo. Učiteljica je bolj tako, misli kok nas je naučila, v bistvu pa nen ni nič.

Kako se bom lotila slovnice? hmm.gif Prebrala bom projekcije, ki nam jih je poslala profesorica potem pa reševala pole.
  • 0

[Napoleon]

#1091 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 May 2008 - 09:02 PM

Lej...

Mi smo mel v 1. letniku ene 3 pripravnike, ker je naša kao bodoča prof. zanosila in ne vem, o čem se je šlo. V drugem smo dobili prof., pri kateri smo delali SAMO književnost. Iz slovnice so bli kr referati, hahahahaah, odlom.
No v 3. smo mel ful dobro prof., ki je konec leta zanosila, v 4. mamo pa eno tko neki srednjega.

Jah, pestro, ane tongue.gif in sm pač vzela Na pragu besedila in se nadudlala smile.gif

Tašika, a se da za te projekcije kej nažicat? tongue.gif

Dilema, kam si se ti vpisala?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1092 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15773 posts

Posted 23 May 2008 - 09:07 PM

DRŽTE SE BABUŠKE JU3. MISLIM NA VAS. builder.gif

Dilema gre na tolmačenje ang + soc.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1093 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 May 2008 - 09:46 PM

Sociologija in mednarodne študije angleščina, kot je že Dražestna napisala. Dvopredmetni, jap ... se že pripravljam, da bom cele dneve na faksu.

Jaz se po pravici povedano angleščine nisem učila, ker se je dobesedno ne znam. Vocabulary imam zelo dober, govorim tekoče, pisanje mi ne dela problemov, časi tudi ne, ker je pri meni vse nekak avtomatizirano oz. po posluhu. Mal sm pogledala stare pole od prejšnjih let, se mi niso zdele težke. Pa knjigi sem prebrala, Curious incident mi je krasna, sem se parkrat ful nasmejala zraven (ko sem jo pred leti prebrala v slovenščini, mi je bla pa grozno dosadna), Gledati nazaj v jezici mi je pa OBUP od knjige - dvakrat sem jo samo bežno preletela in prebrala tri različne angleške obnove.

A je treba o avtorjih tudi kej vedet? Aja, pa še to - lahko imaš res na višjem nivoju pri pisanju eseja zraven slovar?
  • 0

#1094 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12163 posts

Posted 23 May 2008 - 10:01 PM

Samo za informacijo in malce zabave, pravi prevod od Look Back in Anger ima naslov Ozri se v gnevu. LOL, odlično napove zateženost knige. laugh.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1095 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 May 2008 - 10:04 PM

Branje te knjige je kot, da nekomu prostovoljno dopustiš, da ti para živce in ti dobesedno serje po glavi. Jaz sem bila po desetih straneh totalno živčna in nemirna, če bi imeli peč, bi knjigo fliknila direkt v ogenj. Enostavno nisem je mogla prebrat, vsaka celica v telesu se je upirala.
  • 0

#1096 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12163 posts

Posted 23 May 2008 - 10:18 PM

Meni je bla tudi živa muka, hvalabogu da ma na začetku uni povzetek vsega kar rabiš vedet, kr jst je nisem štekala pol kurca nič biggrin.gif (verjetno zato, ker je nisem pretirano natančno prebrala).
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1097 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29887 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 23 May 2008 - 10:19 PM

mislim, da imaš lahko slovar, samo je bv, ker ti brskanje samo čas jemlje, ki bi ga sicer za pisanje ponucala - js ga odsvetujem.

pa srečno jutri! hooray.gif

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1098 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 23 May 2008 - 10:38 PM

Break a leg babšeta! yes.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1099 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26029 posts

Posted 24 May 2008 - 06:36 AM

thanks? laugh.gif se počas odpravljam. have fun smile.gif
  • 0

#1100 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17085 posts

Posted 24 May 2008 - 12:34 PM

Torej angleščina je mimo. Kakšni so vtisi?

Moji so zelo mešani. Trenutno mam občutek, da mi je še kr šlo. Lahko pa se seveda zelo motim. Predvsem pri slovnici bo zanimivo. Smo pa imeli zelo dobre naslove za eseje. Presentljivo hitro sem končala. Ponavadi sem ful dolgo rabila za ideje, danes pa niti ne. Upam samo da zaradi hitrosti nisem kaj mimo pihnila pa delala preveč napak. Profesorica nam je obljubila rešitve v roku enega tedna. pššt smile.gif

Danes in jutri pa pospešeno učenje slovenščine. ermm.gif
  • 0

[Napoleon]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users