Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1081 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 19 August 2007 - 11:20 AM

Kere so pa bolj blage glede hormonov? Yarina al Yasminelle? Njabrž bom šaltala... preveč bedarij mi delajo trenutne, čeprav spet ne tolk kot slišim pri drugih, pa vseeno, mal me še estrogeni skrbijo bolj kot stranski smile.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1082 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 19 August 2007 - 12:02 PM

yasminelle.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1083 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 19 August 2007 - 01:01 PM

OK punce, ne se razburjat če bom kej tacga napisala sam neki me blazno mot pri večini žensk (pišem nasplošno in ne za kako konkretno osebo s foruma). A je ktera kdaj razmišljala kakšno škodo delate svojemu telesu, ko greste s fantom narazen,ne seksate več, čez par mesecev se pojavi drugi in vi spet nazaj na KT.ja pa saj telo skoz iuzpostavljate šokom. Moja bivša sošolka je to delala non stop.Ene 4- krat je naredila v dveh letih to da je nehala jemat pa spet začela in to zmeri ko jo je tip pustu....Jaz sem bla samska eno leto,pa sem jih vseeno jemala,jemljem jih redno od 16 leta. Logest. Pa bi jih tud lahko nehala.Samo sej telo ne ve da ne seksate. Zakaj take zafrkancije?Mogoče sem pa jaz čudna,pa vidim problem kjer ga ni...Ne vem, jaz se ne bi zajebavala takol z zdravjem kot se nekatere...
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1084 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 19 August 2007 - 09:01 PM

QUOTE(Minnie @ 19. 8. 2007 - 14:01) View Post

OK punce, ne se razburjat če bom kej tacga napisala sam neki me blazno mot pri večini žensk (pišem nasplošno in ne za kako konkretno osebo s foruma). A je ktera kdaj razmišljala kakšno škodo delate svojemu telesu, ko greste s fantom narazen,ne seksate več, čez par mesecev se pojavi drugi in vi spet nazaj na KT.ja pa saj telo skoz iuzpostavljate šokom. Moja bivša sošolka je to delala non stop.Ene 4- krat je naredila v dveh letih to da je nehala jemat pa spet začela in to zmeri ko jo je tip pustu....Jaz sem bla samska eno leto,pa sem jih vseeno jemala,jemljem jih redno od 16 leta. Logest. Pa bi jih tud lahko nehala.Samo sej telo ne ve da ne seksate. Zakaj take zafrkancije?Mogoče sem pa jaz čudna,pa vidim problem kjer ga ni...Ne vem, jaz se ne bi zajebavala takol z zdravjem kot se nekatere...

Mm, jz lahko zase povem, da sm pač še zmer mal v dilemi, kaj je bolš - rahlo tveganje, da zanosiš, al jest kontracepcijske. Premor sm pa nardila zato, ker jih baje tko al tko ni dobr predolg jest (jz sm jih sicer samo en dobr let), pa zato ker nekak dejansko en lep čas nism nameravala seksat. Pa ne vem, če bom šla zdj nazaj, čeprov vrjetno ja, ker nism človk za živciranje sebe glede menstre. Pa bo tud to trajal še kšn mesec ali dva, če se bo sploh zgodil.
K smo že glih pr tem, a ni tole menjanje pol nekak isto?

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#1085 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 August 2007 - 09:42 PM

1) Morda se nekatere brez KT počutijo boljše, kot so se s KT.
2) Morda nekatere mislijo, da so tile odmori bolj zdravi od "non-stop-nega" filanja s KT (s tem se jaz sicer ne strinjam, mislim, da je ipak manj škodljivo, če skos ješ KT, kot pa da malo ješ, malo nehaš, pa spet ješ, itd., ker to so res opasni hormonski šoki za telo in je potem vso "zmešano"; je pa bojda dobro na nekaj let naredit vsaj eno-letno pavzo - se pravi, če jih ješ npr. 6 let fkup, je pametno narediti vsaj eno-letno pavzo medmes, pa potem spet)
3) Kup drugih razlogov. =) Jaz sem sicer začela s KT izključno zaradi kontracepcije (ne zaradi izboljšanja kože npr., itd.), ampak, če bi zdaj nehala, bi kar nadaljevala z njimi... ni vrag, da spet ne bi kmalu dobila batine. =))))) Mogla sem, LOL.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1086 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32323 posts

Posted 20 August 2007 - 05:45 AM

QUOTE(Jenna @ 19. 8. 2007 - 22:42) View Post

...je pa bojda dobro na nekaj let naredit vsaj eno-letno pavzo - se pravi, če jih ješ npr. 6 let fkup, je pametno narediti vsaj eno-letno pavzo medmes, pa potem spet)

Tole je spet tko, da eni so tega mnenja, drugi ne; moj ginekolog mi je pred nekaj meseci zatrdil, da za to ni nobene upravičene potrebe in jih lahko jem dlje, sploh, če se dobro počutim in ne opažam nobenih negativnih stranskih učinkov.
Jst sm jih sicer nehala zarad enih drugih mojih glupih kapric, tako da se vseeno zanesem na njegovo mnenje.
  • 0

#1087 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 20 August 2007 - 08:16 AM

Ej te zgodbice, da je treba met pavze s KT veljajo za leta in leta nazaj (sem že pisala o tem), ko so imele KT znatno večje koncentracije hormona v sebi. To je v primeru, če jemlješ kakšno leto, dve tri. Kar večina punc tule počne. Kolegici je ginekolog rekel, da bi s tem, ko bi naredila "pavzo", bi telesu naredila še večjo škodo, kot če bi nonstop jemala KT. Jaz sem bila samska 10 mesecev pa sem lepo pridno jemala tabletke. V čem je pa problem? Itak so zastonj (ok...razen Yarina pa Yasminelle pa tut tisto ni ne vem kakšen ekstra izdatek) smile.gif
  • 0

#1088 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 August 2007 - 09:25 AM

Hm, glede marsičesa se pri ginekologih razhajajo mnenja (eni tudi pravijo, da je boljše, če se jemlje več mesecev zapored KT, da maš čimmanj menstruacij, ker so samo šok za telo in med časom jemanja KT nepotrebne, drugi spet niso za to varianto, itd.). Kdo pa ima prav pa... kdo bi vedel.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1089 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 20 August 2007 - 02:01 PM

Jah, kdo ima najbolj prav... narava!
  • 0
"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."

#1090 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 20 August 2007 - 06:03 PM

Jaz si grem jutri po druge tabletke, ker mi Logest niso odgovarjale. Imam pa še eno škatlo polno, tako, da jo lahko pošljem kateri, če potrebuje. Jaz jo bom drugače v smeti zabrisala. =)
  • 0

#1091 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 August 2007 - 06:05 PM

QUOTE(Pipi @ 20. 8. 2007 - 15:01) View Post

Narava pa vsakega obravnava drugače.
  • 0

#1092 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 20 August 2007 - 06:11 PM

verjetno je s tem mislila, da je najboljše, če KT sploh ne ješ hmm.gif
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1093 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 20 August 2007 - 06:19 PM

QUOTE(laLa° @ 20. 8. 2007 - 19:03) View Post

Jaz si grem jutri po druge tabletke, ker mi Logest niso odgovarjale. Imam pa še eno škatlo polno, tako, da jo lahko pošljem kateri, če potrebuje. Jaz jo bom drugače v smeti zabrisala. =)

nesi v lekarno, kjer jih bojo poslali naprej in na novo zapakirali.

ali se motim? Ananas, kako je s tem?

kueščn:
zakaj je potrebno za yasminell in yarino izdajat recept, če so za plačat? Ali se ne plača njihova polna cena?
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1094 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 20 August 2007 - 06:33 PM

QUOTE(Pipi @ 20. 8. 2007 - 15:01) View Post

Tole je pa ful tko ... jz sm nekak prepričana, da bi mi strah pred zanositvijo naredu velik več škode, kukr mi jo nardijo kontracepcijske.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#1095 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 August 2007 - 06:47 PM

QUOTE(sade @ 20. 8. 2007 - 19:11) View Post

Aja, ok. laugh.gif

• 0

#1096 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 August 2007 - 08:04 PM

QUOTE(Adriane @ 20. 8. 2007 - 19:19) View Post

zakaj je potrebno za yasminell in yarino izdajat recept, če so za plačat? Ali se ne plača njihova polna cena?

Nee, mislim da ne. Če se ne motim je samo tisti delež, kolkr so dražje od ostalih wink.gif
Pa tudi sicer, nekatera zdravila se pač ne dobi brez recepta, pa če plačas kolkr hočeš smile.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1097 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 20 August 2007 - 08:04 PM

QUOTE(Adriane @ 20. 8. 2007 - 19:19) View Post

ali se motim? Ananas, kako je s tem?

Uou sm bla kr presenečena nad tem vprašanjem. smile.gif Ne mislm, da se ne da več vrniti tablet v lekarno. 2 leti nazaj je blo to še možno, zdaj pa nič več. Najbolje je res, da se ta škatlica če je res še uporabna in je rok uporabe še veljaven, "podari" kakšni punci. Drugače ti pa ostaneta še dve možnosti: da daš tablete v Karitas (v primeru KT ne vem kako je to lahk izvedljivo, ker jih morš redno jemat), al pa v "farma reciklarno", kjer študenti farmacije 1x na letozbiramo pr babicah, tetah in stricih neuporabna zdravila, ki se potem reciklirajo biggrin.gif
  • 0

#1098 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 20 August 2007 - 08:19 PM

No, vglavnem, če jih katera potrebuje, naj mi javi. =) So še čisto nove, original zapakirane biggrin.gif
  • 0

#1099 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 20 August 2007 - 11:57 PM

QUOTE(sade @ 20. 8. 2007 - 19:11) View Post

Ja, to sem mislila. smile.gif

QUOTE(Buggy @ 20. 8. 2007 - 19:33) View Post

Tole je pa ful tko ... jz sm nekak prepričana, da bi mi strah pred zanositvijo naredu velik več škode, kukr mi jo nardijo kontracepcijske.

Res je, vsak se odloča sam in če ti tabletke predstavljajo več plusov kot minusov, se odločiš zanje. Meni ne odtehtajo minusov, zato pravim, da je narava najboljša izbira - zame, seveda. Menstruacijo imam lepo urejeno, koža je ajde kar ok, fant se ne pritožuje nad kondomi, jaz tudi ne... najbolj pa mi je pomembno, da telesa ne izpostavljam kakršni koli kemiji in hormonom, če to ni zares potrebno.
To je samo moj vidik. oops.gif
  • 0
"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."

#1100 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24556 posts

Posted 22 August 2007 - 11:20 AM

Jaz sem še iz "stare šole" in sem bila 6 let na KT in to nenehno. In še pri mojih visoko-hormonskih je bilo takrat rečeno, da je po ene 6-7 letih pametno naredit za par mesecev oz. eno leto premora, da se telo vsaj malo sčisti. Kako je pa zdaj pri nizkohormonskih pa ne vem ... sigurno pa s temi premori ni za pretiravat.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users