Kontracepcijske tablete
Posted 19 August 2007 - 11:20 AM

There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 19 August 2007 - 12:02 PM
Posted 19 August 2007 - 01:01 PM
Posted 19 August 2007 - 09:01 PM
OK punce, ne se razburjat če bom kej tacga napisala sam neki me blazno mot pri večini žensk (pišem nasplošno in ne za kako konkretno osebo s foruma). A je ktera kdaj razmišljala kakšno škodo delate svojemu telesu, ko greste s fantom narazen,ne seksate več, čez par mesecev se pojavi drugi in vi spet nazaj na KT.ja pa saj telo skoz iuzpostavljate šokom. Moja bivša sošolka je to delala non stop.Ene 4- krat je naredila v dveh letih to da je nehala jemat pa spet začela in to zmeri ko jo je tip pustu....Jaz sem bla samska eno leto,pa sem jih vseeno jemala,jemljem jih redno od 16 leta. Logest. Pa bi jih tud lahko nehala.Samo sej telo ne ve da ne seksate. Zakaj take zafrkancije?Mogoče sem pa jaz čudna,pa vidim problem kjer ga ni...Ne vem, jaz se ne bi zajebavala takol z zdravjem kot se nekatere...
Mm, jz lahko zase povem, da sm pač še zmer mal v dilemi, kaj je bolš - rahlo tveganje, da zanosiš, al jest kontracepcijske. Premor sm pa nardila zato, ker jih baje tko al tko ni dobr predolg jest (jz sm jih sicer samo en dobr let), pa zato ker nekak dejansko en lep čas nism nameravala seksat. Pa ne vem, če bom šla zdj nazaj, čeprov vrjetno ja, ker nism človk za živciranje sebe glede menstre. Pa bo tud to trajal še kšn mesec ali dva, če se bo sploh zgodil.
K smo že glih pr tem, a ni tole menjanje pol nekak isto?
Posted 19 August 2007 - 09:42 PM
1) Morda se nekatere brez KT počutijo boljše, kot so se s KT.
2) Morda nekatere mislijo, da so tile odmori bolj zdravi od "non-stop-nega" filanja s KT (s tem se jaz sicer ne strinjam, mislim, da je ipak manj škodljivo, če skos ješ KT, kot pa da malo ješ, malo nehaš, pa spet ješ, itd., ker to so res opasni hormonski šoki za telo in je potem vso "zmešano"; je pa bojda dobro na nekaj let naredit vsaj eno-letno pavzo - se pravi, če jih ješ npr. 6 let fkup, je pametno narediti vsaj eno-letno pavzo medmes, pa potem spet)
3) Kup drugih razlogov. =) Jaz sem sicer začela s KT izključno zaradi kontracepcije (ne zaradi izboljšanja kože npr., itd.), ampak, če bi zdaj nehala, bi kar nadaljevala z njimi... ni vrag, da spet ne bi kmalu dobila batine. =))))) Mogla sem, LOL.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 20 August 2007 - 05:45 AM
...je pa bojda dobro na nekaj let naredit vsaj eno-letno pavzo - se pravi, če jih ješ npr. 6 let fkup, je pametno narediti vsaj eno-letno pavzo medmes, pa potem spet)
Tole je spet tko, da eni so tega mnenja, drugi ne; moj ginekolog mi je pred nekaj meseci zatrdil, da za to ni nobene upravičene potrebe in jih lahko jem dlje, sploh, če se dobro počutim in ne opažam nobenih negativnih stranskih učinkov.
Jst sm jih sicer nehala zarad enih drugih mojih glupih kapric, tako da se vseeno zanesem na njegovo mnenje.
Posted 20 August 2007 - 08:16 AM

Posted 20 August 2007 - 09:25 AM
Hm, glede marsičesa se pri ginekologih razhajajo mnenja (eni tudi pravijo, da je boljše, če se jemlje več mesecev zapored KT, da maš čimmanj menstruacij, ker so samo šok za telo in med časom jemanja KT nepotrebne, drugi spet niso za to varianto, itd.). Kdo pa ima prav pa... kdo bi vedel.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 20 August 2007 - 02:01 PM
Posted 20 August 2007 - 06:03 PM
Posted 20 August 2007 - 06:05 PM
Narava pa vsakega obravnava drugače.
Posted 20 August 2007 - 06:11 PM

pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 20 August 2007 - 06:19 PM
Jaz si grem jutri po druge tabletke, ker mi Logest niso odgovarjale. Imam pa še eno škatlo polno, tako, da jo lahko pošljem kateri, če potrebuje. Jaz jo bom drugače v smeti zabrisala. =)
nesi v lekarno, kjer jih bojo poslali naprej in na novo zapakirali.
ali se motim? Ananas, kako je s tem?
kueščn:
zakaj je potrebno za yasminell in yarino izdajat recept, če so za plačat? Ali se ne plača njihova polna cena?
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 20 August 2007 - 06:33 PM
Jah, kdo ima najbolj prav... narava!
Tole je pa ful tko ... jz sm nekak prepričana, da bi mi strah pred zanositvijo naredu velik več škode, kukr mi jo nardijo kontracepcijske.
Posted 20 August 2007 - 06:47 PM

Aja, ok.

Posted 20 August 2007 - 08:04 PM
zakaj je potrebno za yasminell in yarino izdajat recept, če so za plačat? Ali se ne plača njihova polna cena?
Nee, mislim da ne. Če se ne motim je samo tisti delež, kolkr so dražje od ostalih

Pa tudi sicer, nekatera zdravila se pač ne dobi brez recepta, pa če plačas kolkr hočeš

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 20 August 2007 - 08:04 PM
ali se motim? Ananas, kako je s tem?
Uou sm bla kr presenečena nad tem vprašanjem.

Posted 20 August 2007 - 08:19 PM

Posted 20 August 2007 - 11:57 PM
verjetno je s tem mislila, da je najboljše, če KT sploh ne ješ

Ja, to sem mislila.

Tole je pa ful tko ... jz sm nekak prepričana, da bi mi strah pred zanositvijo naredu velik več škode, kukr mi jo nardijo kontracepcijske.
Res je, vsak se odloča sam in če ti tabletke predstavljajo več plusov kot minusov, se odločiš zanje. Meni ne odtehtajo minusov, zato pravim, da je narava najboljša izbira - zame, seveda. Menstruacijo imam lepo urejeno, koža je ajde kar ok, fant se ne pritožuje nad kondomi, jaz tudi ne... najbolj pa mi je pomembno, da telesa ne izpostavljam kakršni koli kemiji in hormonom, če to ni zares potrebno.
To je samo moj vidik.

Posted 22 August 2007 - 11:20 AM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users