Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36394 replies to this topic

• Guests

Posted 14 December 2008 - 10:48 PM

QUOTE(Princeska @ 14. 12. 2008 - 22:40) View Post

Mene pa zanima nekaj v zvezi s penastimi navijalkami... kupila sem jih in ne vem, kako jih namestiti. So take podolgovate in na sredini imajo zarezico. Kdo ve?

Pomoje daš konice las skozi zarezico, potem pa gor na navijalko zaviješ? V resnici nimam pojma, ker nikoli nisem uporabljala navijalk, sam zveni mi logično. Kje si pa kupila takšne? Jaz sem povsod videla samo take penaste, ki imajo ježka na sredini, pa se mi je zdelo, da bi ful pocufale lase.
  • 0

#10922 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 14 December 2008 - 10:52 PM

V Mullerju sem jih kupila. Take zelene so, podolgovate.

A pol to s špangico zapneš al kaj?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#10923 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 14 December 2008 - 10:54 PM

Ej a katera ve, kje bi jst dobila JingJang simbol?
IPB Image

Lahko je v obliki ploščice, česarkoli (samo nakita raje ne)... rada bi ga podarila fantu: kot simbol dopolnjevanja... pa pojma nimam, kje bi se lotila iskanja tega... rolleyes.gif Kkšen namig?
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#10924 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26375 posts

Posted 15 December 2008 - 07:33 AM

če je tista zarezica bolj na enem kocnu pač lase naviješ na to navijalko potem pa en konec navijalke potegneš skozi luknjo in to je to.
  • 0

#10925 Goddess

Goddess

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2255 posts

Posted 15 December 2008 - 03:30 PM

Mam 2 vprašanji:

1. Že v eni drugi temi mi je Kinky rekla, da v kokošnjak prideš s 1000 posti, jaz pa še vedno nimam dostopa. A to mi mora kdo odobrit, modelator ali kdo?

2. 20. greva s prijateljico v London za 4 dni, vzeli sva paket kjer ni skoraj nobena vstopnina vključena (so pa kar drage). Zanima me kaj se splača it gledat, da ne bova preveč dali za vstopnine pa potem ugotovili, da naju to sploh ne zanima. Vzeli sva pa tale paket klik. Aja pa zmenili sva se da tisti tretji dan ne greva v Oxford ampak bova malo sami hodili naokoli (mene Oxford Street matra tongue.gif )
  • 0

#10926 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 15 December 2008 - 04:50 PM

Goddes, piši moderatorju ja... Vsaj jst sm to takrat naredila, ko sem hotela vstopit v kokošnjak.. smile.gif

Ej a se mi lahko prooooosim čimprej javi kakšna pravnica, da mi sam neki pomaga: sam za en konkreten primer rabim vedeti, če gre za obligacijski zakonik ali zakon o varstvu potrošnikov, kateri bolj ustreza.... HEEELP, nujno rabim huh.gif

• 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#10927 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18962 posts

Posted 15 December 2008 - 09:18 PM

A mi zna kera pomagat, nujno rabm do jutr, pliz..

Če maš več različnih ponudnikov, pri katerih sta pomembna čim nižja cena in čimdaljši rok (čimveč dni), pri čemer je cena 90% pomembna, dnevi pa 10%. Kako potem ugotoviš razmerje med tem kateri ponudnik je boljši?

Primer:
1. ponudnik 17€, 120 dni
2. ponudnik 18€, 150 dni

Zna kera pomagat, ful bi bla hvaležna sad.gif oops.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#10928 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 15 December 2008 - 10:00 PM

QUOTE(Goddess @ 15. 12. 2008 - 15:30) View Post

2. 20. greva s prijateljico v London za 4 dni, vzeli sva paket kjer ni skoraj nobena vstopnina vključena (so pa kar drage). Zanima me kaj se splača it gledat, da ne bova preveč dali za vstopnine pa potem ugotovili, da naju to sploh ne zanima. Vzeli sva pa tale paket klik. Aja pa zmenili sva se da tisti tretji dan ne greva v Oxford ampak bova malo sami hodili naokoli (mene Oxford Street matra tongue.gif )

In kolko boste na koncu dale za vse skupaj?(brez teh dodatnih vstopnin)
  • 0

#10929 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4743 posts

Posted 15 December 2008 - 10:50 PM

Oxford je taaaaak lep. Lepši kot sam London. Če želiš poceni skoz prit pojdi si pogledat muzeje, ki so v Londonu zastojn: Science museum, National history museum, British museum al pa National gallery. Ni mus zdaj vse, pač si izbereš kakega. Ostale znamenitosti pa se tak bolj kot ne gledajo odvzunaj, Bridge tower, Big Ben, Parliament, London eye itd.
  • 0

#10930 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 15 December 2008 - 11:25 PM

Mene zanima, če lahko v Ljubljani jejo na bone tudi študentje, ki niso na Univerzi v Ljubljani? Sicer se mi zdi smiselno, da bi lahko študent pač kupil bone za kjerkoli po Sloveniji, sam me zanima če je res tako, ker nisem nikjer zasledila nič o tem.
  • 0

#10931 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 15 December 2008 - 11:27 PM

Lahko jejo, vendar jim jih mora kupit nekdo, ki je registrran na ŠOUu v LJ.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#10932 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 16 December 2008 - 09:59 AM

Ok, hvala. smile.gif
  • 0

#10933 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18892 posts

Posted 16 December 2008 - 12:06 PM

QUOTE(Nincha @ 15. 12. 2008 - 21:18) View Post

A mi zna kera pomagat
Primer:
1. ponudnik 17€, 120 dni
2. ponudnik 18€, 150 dni

Ninchaaaaa, a ti misliš, da obstaja kaka formula. ermm.gif Ma če pogledaš tole, je razmislek naslednji: med 17 in 18 euri je manjša razlika kot med 120 in 150. Torej je po mojem ponudba 2 ugodnejša. V tej luči lahko samo bizgo postavi zahtevo, da je cena najodločilnejši kriterij. V tem primeru ostali kriterji itak odpadejo. hmm.gif

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#10934 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18962 posts

Posted 16 December 2008 - 04:53 PM

Hmm.. Nevem, mami je včeri neki rabla pa ji nisem znala pomagat biggrin.gif
Hvala wink.gif
  • 0

After all this time?

Always.

• Guests

Posted 16 December 2008 - 07:10 PM

QUOTE(Nincha @ 15. 12. 2008 - 21:18) View Post

A mi zna kera pomagat, nujno rabm do jutr, pliz..

Če maš več različnih ponudnikov, pri katerih sta pomembna čim nižja cena in čimdaljši rok (čimveč dni), pri čemer je cena 90% pomembna, dnevi pa 10%. Kako potem ugotoviš razmerje med tem kateri ponudnik je boljši?

Primer:
1. ponudnik 17€, 120 dni
2. ponudnik 18€, 150 dni

Zna kera pomagat, ful bi bla hvaležna sad.gif oops.gif

QUOTE(Errol @ 16. 12. 2008 - 12:06) View Post

Ninchaaaaa, a ti misliš, da obstaja kaka formula. ermm.gif Ma če pogledaš tole, je razmislek naslednji: med 17 in 18 euri je manjša razlika kot med 120 in 150. Torej je po mojem ponudba 2 ugodnejša. V tej luči lahko samo bizgo postavi zahtevo, da je cena najodločilnejši kriterij. V tem primeru ostali kriterji itak odpadejo. hmm.gif

No no, Errol. Pa ne moreš rečt, da je drugo boljše zato, ker je 150-120=30, 18-17=1 in 1<30. smile.gif Kriteriji so pač postavljeni takšni kot so smile.gif.
Če moraš upoštevat, da je cena 90% pomembna, čas pa 10%, je pomoje tko:
Rečeš prva je za 1/18 po ceni boljša od druge in za 30/150 slabša po času. Potem ta drugi ulomek okrajšaš, pa dobiš 1/5.
Potem pa nastaviš:
1/18 * 0.9 - 1/5 * 0.1 = 0.03
Ker je to pozitivno, je torej po teh kriterijih prva možnost boljša. To je po moji logiki, ne garantiram pa, da je prav. smile.gif

• 0

#10936 Goddess

Goddess

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2255 posts

Posted 16 December 2008 - 07:36 PM

QUOTE(*simoncy* @ 15. 12. 2008 - 16:50) View Post

Goddes, piši moderatorju ja... Vsaj jst sm to takrat naredila, ko sem hotela vstopit v kokošnjak.. smile.gif

Hvala, bom kontaktirala nekoga smile.gif .

QUOTE(Baby @ 15. 12. 2008 - 22:00) View Post

In kolko boste na koncu dale za vse skupaj?(brez teh dodatnih vstopnin)

Obe skupaj 819€.

QUOTE(bellini @ 15. 12. 2008 - 22:50) View Post

Oxford je taaaaak lep. Lepši kot sam London. Če želiš poceni skoz prit pojdi si pogledat muzeje, ki so v Londonu zastojn: Science museum, National history museum, British museum al pa National gallery. Ni mus zdaj vse, pač si izbereš kakega. Ostale znamenitosti pa se tak bolj kot ne gledajo odvzunaj, Bridge tower, Big Ben, Parliament, London eye itd.

British museum je zastonj? Kul, danes sem en vodič brala pa me je ta najbolj pritegnil happy.gif . Hvala.

Še eno vprašanje, kako je glede pretvornikov za vtičnico. Moram sama nabavit ali majo to hoteli že sami ali je pač odvisno od hotela?
  • 0

• Guests

Posted 16 December 2008 - 07:49 PM

British museum je zakon in ga res moraš it pogledat, je pa res, da se da cel dan zabit tam noter smile.gif.
Pretvornik za vtičnico je pa pomoje bolje, da si že tu zrihtaš.
  • 0

#10938 Ilmatar

Ilmatar

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 231 posts

Posted 16 December 2008 - 08:02 PM

Če greš v hotel, mislim, da ti ni treba kupovati pretvornika - škoda denarja (mislim, da niso ravno poceni). Jst sem bila sicer v malo boljšem (ma vseeno ne nekaj ulalala tralala fancy), pa ga je vsaka soba imela na razpolago - free of charge. Je pa najlažje, če pogledaš na spletno stran od hotela pod FAQ ali pa jim pošlješ mail.
  • 0

#10939 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 16 December 2008 - 08:22 PM

mal kompliciram oops.gif a je tema "kateri modni dodatek ste kupili nazadnje?", tko kot "katero oblačilo ste kupili nazadnje", ker pol nevem kam nej napišem da sm si kupla nevem nove uhane ipd. biggrin.gif
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#10940 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4743 posts

Posted 16 December 2008 - 08:28 PM

QUOTE(Goddess @ 16. 12. 2008 - 19:36) View Post

British museum je zastonj? Kul, danes sem en vodič brala pa me je ta najbolj pritegnil happy.gif . Hvala.

Stalne zbirke so zastojn. Če pa je kaka posebna zbirka pa ima vstopnino. V času mojega obiska je bila mislim da zbirka o enem rimskem cesarju za plačat.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users