Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

#1061 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 10 May 2012 - 06:31 AM

vitki som pa poln antibiotikov in vprašanje še česa.
  • 0

#1062 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 10 May 2012 - 08:02 AM

Jaz sem slišala, da je vitki sok "nečista" riba, ker vvso umazanijo požere.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1063 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 10 May 2012 - 08:07 AM

enkrat je bilo na tedniku, d je vitki som riba, ki se goji v bazenih v vietnmu in podobnih državah v aziji. voda je oporečna, rib je v teh bazenih mali milijon, hranjenje so pa z vso svinjrijo tega sveta, antibiotiki in vsem ostalem. potem pa še prištejmo k temu prevoz. ni čudno, da je tako poceni, ker je res popolnoma nekvalitetna riba. po mojem mnenju je boljše pojesti fajn masten svinjski šnicel ihanskega prašiča, kot pa tole ribo. (pa ne se obesit sedaj na te besede, rečeno je bilo malo za šalo, malo zares, prdvsem pa karikirano.)
  • 0

#1064 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 10 May 2012 - 08:09 AM

Verjetno bo to to, ja. Meni je sicer fantova mama o tem razlagala in sem si na pol zapomnila.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1065 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 10 May 2012 - 08:27 AM

Jaz sem tud enkrat gledala en nemški dokumentarc prav o tej ribi. Res je ogabno, točno tako kot je supergirl povedala.
  • 0

#1066 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 13 May 2012 - 08:59 PM

Jap! Mi od takrat vitkega soma ne kupujemo več.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1067 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 15 May 2012 - 11:07 AM

Jaz sem včeraj naredila eno krepko paradižnikovo juho (za hitrejše okrevanje pa to :D ).

Sestavine (meni je prišlo nekje 2, 5 l juhe, sem delala bolj na uč):
8 manjših zrelih paradižnikov
Pol rdeče paprike
1/4 bele paprike
Mal čebule
Par strokov česna
Sol, poper
Olivno olje
Mutti pasirani pelati
Posted Image
Približno liter jušne osnove (jaz sem dala zelenjavno) oz. po želji, toliko, da dobite željeno gostoto

Paradižnike sem oprala, narezana na četrtine in dala v manjši pekač obložen s peki papirjem. Enako papriko (narezala na večje koščke). Dodala čebulo (spet na večje koščke) in neolupljene stroke česna. Nato sem samo posolila in popoprala in pokapala z olivnim oljem. Dala v pečico, segreto na 180°C in pekla enih 50 minut. Ko je bilo pečeno sem samo izluščila česen (ko je pečen samo zdrsne iz lupine), dodala še nekaj sveže bazilike in vse skupaj spasirala s paličnim.

Nato sem na olivnem olju posteklenila čebulo in ene dva stroka česna, dodala tisto, kar sem spasirala, Mutti pelate in jušno osnovo (mal jušne osnove sem porabila že prej, da sem lažje spasirala s paličnim). Še dodatno solila (ker se mi je zdelo potrebno, ni pa nujno) in dala še ful bazilike. :D
Zraven paše žlica kisle smetane. :)

Posted Image
Posted Image
Juho lahko tudi precedite, jaz imam drugače rada te koščke.
  • 0

#1068 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 21 May 2012 - 06:42 PM

Sivkina limonada

Jaz jo ravno pijem in mi je ful dobra.
  • 0

#1069 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 May 2012 - 07:11 PM

Wow, 2 cups sugar :o Koliko pa pride kozarcev/litrov iz tega recepta?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1070 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 21 May 2012 - 07:14 PM

Jaz nisem delala prav po receptu, ker sem naredila samo za 6dcl, sem čisto po filingu. Sladkorja sem dala minimalno, ker ga drugače nikoli ne dam v limonado. Potem sem zavrela vodo, vrgla 3 sivke, sok ene limone in to je to. Malo sem priredila. :)
  • 0

#1071 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 27 May 2012 - 09:39 AM

NJAM PJ, paradižnkova juha. *celi sline*

Mene pa zanima če imate kakšen dober recept za kakšno jez z jajčevci? :)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1072 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 27 May 2012 - 09:46 AM

Morda tole?

Pita z jajčevci in tempehom

Posted Image

KLIK
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1073 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 May 2012 - 09:59 AM

Tempeh? :confused:

Drugače super recept, ampak nimam sestavin, moko sem včeraj porabila, ko sem delala kruh. Bom naredila enkrat drugič to. Hvala. Super blog. :w00t2:
Delam pa to, ker ne vzame veliko časa, niti ne zahteva veliko sestavin. ;)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1074 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 27 May 2012 - 10:14 AM

Tempeh, ja :D Jaz sem ga v bistvu prvič jedla v tem receptu (slika je original z enega potlucka na Niz) in mi je bil všeč! Moram ponovit ob priliki.

Mimogrede, če imaš kak recept s sliko, ki bi ga lahko uporabili na blogu, se najtopleje priporočam - pa če je to kruh, pečen krompir, kakšna solata ali kaj bolj fancy ;).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1075 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 27 May 2012 - 10:15 AM

Na okusno.je je božanski recept za polento s paradižnikovo omako z jajčevci, fuuul preprosto in okusno, se mi je po dolgem času polenta tako priljubila, da sem si jo naredila kar 3X ta teden. :ph34r:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1076 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 May 2012 - 10:29 AM

Tempeh, ja :D Jaz sem ga v bistvu prvič jedla v tem receptu (slika je original z enega potlucka na Niz) in mi je bil všeč! Moram ponovit ob priliki.

Mimogrede, če imaš kak recept s sliko, ki bi ga lahko uporabili na blogu, se najtopleje priporočam - pa če je to kruh, pečen krompir, kakšna solata ali kaj bolj fancy ;).

Če bom pripravila kaj veganskega, ti javim. :) In poslikam.

Coco - hvala tudi tebi za še eno idejo. ;)
  • 0

#1077 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 27 May 2012 - 10:35 AM

^Ful hvala! :kiss3:

Coco, fejst, mi bomo tudi danes imeli polento! :D
  • 0

#1078 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 27 May 2012 - 10:42 AM

http://okusno.je/moj...diznikovi-omaki

S tem, da sem jaz omako naredila tako, da sem podušila sveže paradižnike in dodala na koncu 2 žlici Barilline paradižnikove omake, je ful bolj pasalo zaradi bazilike, ki je notri. Drugič sem dodala peteršilj, kot paše v receptu, pa se mi zdi, da nekako ubije malancan, bazilika iz njega izvleče dosti več.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1079 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 May 2012 - 01:07 PM

Delam pa to, ker ne vzame veliko časa, niti ne zahteva veliko sestavin. ;)

Evo, narejeno in preverjeno. Meni ni nekaj ekstra OK, saj je za pojest, ampak pač . . . nisem tako zelo velika oboževalka
jajčevca, najbrž (krompir FTW). Naredila sem vse po receptu, bi pa morala jajčevec zrezati še na tanjše kolobarje - pekla
sem jih tudi več na vsaki strani, 5 minut najmanj.

Torej - precej lahek recept, ampak mene ne prepriča najbolj. Pa packanja je precej, ker moraš naprej narezati jajčevce,
jih posoliti, potem spustijo grenčico, moraš popivnati s papirnato brisačo. Ko sem jih popekla sem jih tudi popivnala, ker
popijejo vse olje.
  • 0

• Guests

Posted 28 May 2012 - 05:06 PM

Ja, jajčevci so malo zoprni za pripravo, sploh pečeni oz. ocvrti, ker so kot spužva za maščobo. :-/
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users