Recepti - MEŠANO
Posted 10 May 2012 - 06:31 AM
Posted 10 May 2012 - 08:02 AM
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 10 May 2012 - 08:07 AM
Posted 10 May 2012 - 08:09 AM
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 10 May 2012 - 08:27 AM
Posted 13 May 2012 - 08:59 PM
Posted 15 May 2012 - 11:07 AM

Sestavine (meni je prišlo nekje 2, 5 l juhe, sem delala bolj na uč):
8 manjših zrelih paradižnikov
Pol rdeče paprike
1/4 bele paprike
Mal čebule
Par strokov česna
Sol, poper
Olivno olje
Mutti pasirani pelati

Približno liter jušne osnove (jaz sem dala zelenjavno) oz. po želji, toliko, da dobite željeno gostoto
Paradižnike sem oprala, narezana na četrtine in dala v manjši pekač obložen s peki papirjem. Enako papriko (narezala na večje koščke). Dodala čebulo (spet na večje koščke) in neolupljene stroke česna. Nato sem samo posolila in popoprala in pokapala z olivnim oljem. Dala v pečico, segreto na 180°C in pekla enih 50 minut. Ko je bilo pečeno sem samo izluščila česen (ko je pečen samo zdrsne iz lupine), dodala še nekaj sveže bazilike in vse skupaj spasirala s paličnim.
Nato sem na olivnem olju posteklenila čebulo in ene dva stroka česna, dodala tisto, kar sem spasirala, Mutti pelate in jušno osnovo (mal jušne osnove sem porabila že prej, da sem lažje spasirala s paličnim). Še dodatno solila (ker se mi je zdelo potrebno, ni pa nujno) in dala še ful bazilike.

Zraven paše žlica kisle smetane.

Juho lahko tudi precedite, jaz imam drugače rada te koščke.
Posted 21 May 2012 - 07:11 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 21 May 2012 - 07:14 PM

Posted 27 May 2012 - 09:39 AM
Mene pa zanima če imate kakšen dober recept za kakšno jez z jajčevci?

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 27 May 2012 - 09:59 AM

Drugače super recept, ampak nimam sestavin, moko sem včeraj porabila, ko sem delala kruh. Bom naredila enkrat drugič to. Hvala. Super blog.

Delam pa to, ker ne vzame veliko časa, niti ne zahteva veliko sestavin.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 27 May 2012 - 10:14 AM

Mimogrede, če imaš kak recept s sliko, ki bi ga lahko uporabili na blogu, se najtopleje priporočam - pa če je to kruh, pečen krompir, kakšna solata ali kaj bolj fancy

Posted 27 May 2012 - 10:15 AM

Pablo Picasso
Posted 27 May 2012 - 10:29 AM
Tempeh, ja
Jaz sem ga v bistvu prvič jedla v tem receptu (slika je original z enega potlucka na Niz) in mi je bil všeč! Moram ponovit ob priliki.
Mimogrede, če imaš kak recept s sliko, ki bi ga lahko uporabili na blogu, se najtopleje priporočam - pa če je to kruh, pečen krompir, kakšna solata ali kaj bolj fancy.
Če bom pripravila kaj veganskega, ti javim.

Coco - hvala tudi tebi za še eno idejo.

Posted 27 May 2012 - 10:35 AM

Coco, fejst, mi bomo tudi danes imeli polento!

Posted 27 May 2012 - 10:42 AM
S tem, da sem jaz omako naredila tako, da sem podušila sveže paradižnike in dodala na koncu 2 žlici Barilline paradižnikove omake, je ful bolj pasalo zaradi bazilike, ki je notri. Drugič sem dodala peteršilj, kot paše v receptu, pa se mi zdi, da nekako ubije malancan, bazilika iz njega izvleče dosti več.
Pablo Picasso
Posted 27 May 2012 - 01:07 PM
Delam pa to, ker ne vzame veliko časa, niti ne zahteva veliko sestavin.
Evo, narejeno in preverjeno. Meni ni nekaj ekstra OK, saj je za pojest, ampak pač . . . nisem tako zelo velika oboževalka
jajčevca, najbrž (krompir FTW). Naredila sem vse po receptu, bi pa morala jajčevec zrezati še na tanjše kolobarje - pekla
sem jih tudi več na vsaki strani, 5 minut najmanj.
Torej - precej lahek recept, ampak mene ne prepriča najbolj. Pa packanja je precej, ker moraš naprej narezati jajčevce,
jih posoliti, potem spustijo grenčico, moraš popivnati s papirnato brisačo. Ko sem jih popekla sem jih tudi popivnala, ker
popijejo vse olje.
Posted 28 May 2012 - 05:06 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users