Recepti - SLADICE
Posted 12 February 2011 - 03:28 PM
Posted 12 February 2011 - 03:38 PM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 12 February 2011 - 03:43 PM
edit: uspelo, jo že mam pri sebi
Posted 17 February 2011 - 09:15 AM
Are you sure that's vegan? (zrolajte dol do slikic), par receptov je pa TULE (nisem pa še ničesar sprobala).
gledam slike, se slinim in resno razmišljam o nakupu knjige
Kakšne slike, mmm, heaven!
Posted 17 February 2011 - 09:55 PM
Posted 18 February 2011 - 10:17 AM
Nutella:
Kupila sem 200g neoluščenih lešnikov in jih v pečici na 180 pekla 10 minut, nato sem jih z roko oluščila. Gre z lahkoto dol, saj koža med pečenjem popoka. Seveda se lahko znajdete in kupite že oluščene
Je bolj tekoča od trgovinske, ampak okus je božanski. Lešniki so bogati z omega 3 maščobami, v njej ni nič nepotrebnega sladkorja, ološ maščob...
Arašidovo maslo (prav bedno preprost recept):
Zblendaš 200g arašidov, dodaš po okusu ščep soli (šlo bi tudi z že soljenimi, ampak ne vem kako slano bi prišlo) in med (spet po okusu).
Oboje sem dala v ličen steklen lonček in v hladilnik. Menda tako zdrži do 2 meseca.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 18 February 2011 - 10:21 AM
Posted 18 February 2011 - 10:26 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 18 February 2011 - 10:31 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 18 February 2011 - 10:37 AM
Posted 18 February 2011 - 10:41 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 18 February 2011 - 01:01 PM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 18 February 2011 - 01:21 PM
Posted 18 February 2011 - 02:20 PM
Jaz sem tud delala nutelo, samo sem kupla 100% lešnikovo maslo in sem dodala kakao. Samo mi ni blo všeč.
Posted 23 February 2011 - 03:48 PM

Testo:
(jogurtovi lončki ali 2 dl)
2 jajci
1 lonček sladkorja
1/2 lončka mleka
1/2 lončka olja
1 lonček moke
1/2 pecilnega praška
2 žlici kakava
Krema:
1/2 litra mleka
1 lonček sladkorja
5 žlic gresa
100 g kokosove moke
čokoladna glazura
(+ bela naribana čokolada, posuta na vrhu)
Zmešamo jajca in sladkor, nato še ostale sestavine. Polovico testa vlijemo v naoljen manjši pekač in pečemo na 150 stopinjah 20 minut. Medtem zavremo mleko, dodamo sladkor in gres. Kuhamo par minut, da se zgosti, nato dodamo kokos. To polijemo po pečenem testu, na to pa še drugo polovico (še nepečenega) testa. Pečemo še 20 minut(oziroma dokler ni pečeno, odvisno od pečice) ter polijemo s čokoladno glazuro.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 23 February 2011 - 04:19 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 23 February 2011 - 04:22 PM
Aha!
Edino cukra bi jaz dala ful manj, vedno dam pribl. pol manj, kot je po receptu, pa je ravno prav sladko. Ful pretiravajo.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 23 February 2011 - 04:33 PM
Original sicer pride posuto s kokosom, ampak ga jaz ne maram (tistega v fili se sploh ne čuti), zato sem dala belo čokolado in si upam trdit da fantastično paše.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 23 February 2011 - 04:49 PM
Edino cukra bi jaz dala ful manj, vedno dam pribl. pol manj, kot je po receptu, pa je ravno prav sladko. Ful pretiravajo.
Ja! Včasih je celo s polovico cukra presladko (isto delam z jajci).
Dobro zgleda
Posted 23 February 2011 - 07:20 PM
Res izgleda noro dobro.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users