Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

#1061 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 12 February 2011 - 03:28 PM

je blo močnejše od mene, mi scuzi cry.gif laugh.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1062 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 12 February 2011 - 03:38 PM

ohmy.gif Naroči, pripravi in povabi. eat.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1063 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 12 February 2011 - 03:43 PM

poskušam, pa me paypal j* cry.gif v bistvu ni paypal nič kriv, pač pa moje menjavanje blazno inovativnih gesel, ki jih potem ne znam priklicat ravno vsak dan, ha. will keep on tryin!

edit: uspelo, jo že mam pri sebi biggrin.gif

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1064 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 17 February 2011 - 09:15 AM

QUOTE(Anouk @ 12. 2. 2011 - 15:17) View Post

Are you sure that's vegan? (zrolajte dol do slikic), par receptov je pa TULE (nisem pa še ničesar sprobala).

gledam slike, se slinim in resno razmišljam o nakupu knjige oops.gif .

Kakšne slike, mmm, heaven!
  • 0

#1065 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27675 posts

Posted 17 February 2011 - 09:55 PM

^^

eat.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1066 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17285 posts

Posted 18 February 2011 - 10:17 AM

Jaz se zdaj 2 dni zafrkavam z domačimi namazi. Delala sem arašidovo maslo in nutello. Arašidovo je praktično isto kot iz trgovine, nutella pa nič podobnega. Je veliko boljša in bolj zdrava (original ima 13% lešnikov, moja pa 90% biggrin.gif ).

Nutella:
Kupila sem 200g neoluščenih lešnikov in jih v pečici na 180 pekla 10 minut, nato sem jih z roko oluščila. Gre z lahkoto dol, saj koža med pečenjem popoka. Seveda se lahko znajdete in kupite že oluščene laugh.gif Dala sem jih v dober blender in po parih sekundah pride taka tekoča masa. Dodala sem še 2 žlici ne preveč sladkega kakava (Alnatura). Če se vam zdi premalo sladko, lahko dodate med (lahko pa kar sladkor v prahu). Lahko date še vanilijevo esenco, kokos (naslednjič probam s kokosovim čipsom - idejo sem dobila od Alnaturinega namaza lešnik/kokos biggrin.gif ), kombinirate z mandlji ali drugimi oreščki...
Je bolj tekoča od trgovinske, ampak okus je božanski. Lešniki so bogati z omega 3 maščobami, v njej ni nič nepotrebnega sladkorja, ološ maščob...

Arašidovo maslo (prav bedno preprost recept):
Zblendaš 200g arašidov, dodaš po okusu ščep soli (šlo bi tudi z že soljenimi, ampak ne vem kako slano bi prišlo) in med (spet po okusu).

Oboje sem dala v ličen steklen lonček in v hladilnik. Menda tako zdrži do 2 meseca.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

• Guests

Posted 18 February 2011 - 10:21 AM

Podgana, z neoluscenimi mislis, da so se v lupini, al pac, da majo kozico se cez?
  • 0

#1068 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17285 posts

Posted 18 February 2011 - 10:26 AM

Kožico smile.gif Imela sem pa arašide v lupini in sem najprej ene pol ure se zajebavala z lupljenjem rolleyes.gif
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1069 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 18 February 2011 - 10:31 AM

če maš pa slane pa verjetno ne dodajaš soli in je to to al ne? verjetno ne, k te so praženi?
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1070 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17285 posts

Posted 18 February 2011 - 10:37 AM

Ja seveda, potem nič soli oz. probaš in vidiš smile.gif Saj praženi se mi zdi, da so bolj kot ne vsi. Nepražene oreščke je zelo težko dobiti (mogoče v kakšni bio trgovini, ampak so dražji). Tudi teji arašidi v lupini so že praženi.
  • 0

Tumblr

#1071 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 18 February 2011 - 10:41 AM

aha, kul, hvala smile.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1072 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 18 February 2011 - 01:01 PM

Ali jih ješ s kožico laugh.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1073 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 18 February 2011 - 01:21 PM

laugh.gif
  • 0

#1074 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19154 posts

Posted 18 February 2011 - 02:20 PM

Obstajajo pa praženi arašidi brez olja in soli. Ti so najboljši.

Jaz sem tud delala nutelo, samo sem kupla 100% lešnikovo maslo in sem dodala kakao. Samo mi ni blo všeč.
  • 0

#1075 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 23 February 2011 - 03:48 PM

Tole sem pa jaz včeraj naredila. Heaven!

IPB Image

Testo:
(jogurtovi lončki ali 2 dl)

2 jajci
1 lonček sladkorja
1/2 lončka mleka
1/2 lončka olja
1 lonček moke
1/2 pecilnega praška
2 žlici kakava

Krema:
1/2 litra mleka
1 lonček sladkorja
5 žlic gresa
100 g kokosove moke

čokoladna glazura
(+ bela naribana čokolada, posuta na vrhu)

Zmešamo jajca in sladkor, nato še ostale sestavine. Polovico testa vlijemo v naoljen manjši pekač in pečemo na 150 stopinjah 20 minut. Medtem zavremo mleko, dodamo sladkor in gres. Kuhamo par minut, da se zgosti, nato dodamo kokos. To polijemo po pečenem testu, na to pa še drugo polovico (še nepečenega) testa. Pečemo še 20 minut(oziroma dokler ni pečeno, odvisno od pečice) ter polijemo s čokoladno glazuro.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1076 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 23 February 2011 - 04:19 PM

To zgleda tok dobro. cry.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1077 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85949 posts

Posted 23 February 2011 - 04:22 PM

Aha!
Edino cukra bi jaz dala ful manj, vedno dam pribl. pol manj, kot je po receptu, pa je ravno prav sladko. Ful pretiravajo.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1078 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 23 February 2011 - 04:33 PM

Ja precej sladko ja, komot se da manj cukra. smile.gif
Original sicer pride posuto s kokosom, ampak ga jaz ne maram (tistega v fili se sploh ne čuti), zato sem dala belo čokolado in si upam trdit da fantastično paše.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1079 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17285 posts

Posted 23 February 2011 - 04:49 PM

QUOTE(Jinadaze @ 23. 2. 2011 - 16:22) View Post

Edino cukra bi jaz dala ful manj, vedno dam pribl. pol manj, kot je po receptu, pa je ravno prav sladko. Ful pretiravajo.

Ja! Včasih je celo s polovico cukra presladko (isto delam z jajci).

Dobro zgleda wink.gif
  • 0

Tumblr

#1080 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 February 2011 - 07:20 PM

Res izgleda noro dobro. cry.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users