Jump to content

Photo

Novoletna darila

• Please log in to reply
1321 replies to this topic

#1061 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 25 December 2014 - 06:56 PM

Moja starša s fantom skupaj obdarujeva, letos sva jima podarila moj koledar, mami Olay kremo za obraz, Yves Rocher dišeč gel za tuširanje, losjon, body butter, kremo za roke in balzam za ustnice, pa grelno ovčko :D (ena fora). Za fotra pa še kremo L'occitane kremo za po britju, YR peno za britje, gel za tuširanje, šampon, deodorant in čokoladne pralineje z likerjem.

Fantu sem po njegovi želji kupila 5 parov nogavic, dvoje boksarice, YR šampon in ta veliko After Eight bonboniero.

Za sestrično YR svetleč odišavljen puder za telo, za prijateljico moj koledar. Z ostalimi kolegi se ne obdarujem.

Od staršev sem pa dobila črn šal iz kašmirja :wub:, stekleno sliko/print za na steno, magnet za na hladilnik s ful lepim sporočilom, belo čokolado s praženimi mandlji & vanilijo in čilijevo kremo proti glavobolu.

Od fanta pa Jil Sander parfum, plišasto veverico :lol: in novo luč za v delovno sobo je kupil. Od njegove none mleko za telo.  

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1062 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 25 December 2014 - 11:06 PM

Na Petrolu imajo zdaj po novem tudi darilni set Rituals za moške! :woot: Sem fantu kupila še to, dobi pa za novo leto. 

Rituals-Mens-Essentials-Gift-Set_300x300

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#1063 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25903 posts

Posted 26 December 2014 - 10:00 AM

Meni pa ni jasno, kako toliko gelov za tusiranje porabite :D Jaz se vsake kvarte spomnim, pa ga uporabim - jim res nisem naklonjena, fant pa tudi ne. Se nama ful pomikajo po kopalnici. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1064 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 26 December 2014 - 10:38 AM

Kaj pa potem uporabljas za tusiranje, samo vodo? Jaz porabim na litre tus gelov in samponov za lase...

• 0
Viens, reste ici!

#1065 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 26 December 2014 - 10:48 AM

Meni je pa, med drugim, Bozicek prinesel tudi novo Sonicare scetko, hepi hepi :woot:

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1066 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 26 December 2014 - 11:16 AM

Meni pa ni jasno, kako toliko gelov za tusiranje porabite :D Jaz se vsake kvarte spomnim, pa ga uporabim - jim res nisem naklonjena, fant pa tudi ne. Se nama ful pomikajo po kopalnici. 

Jaz jih imam še ogromno doma, tako da jih res ne potrebujem, so mi pa tile Rituals tako super, da sem morala kupiti. Ostali bodo pač počakali na enkrat drugič.. ;)

Pa tudi mene zanima... s čim se pa umivata? Milo? 

• 0

#1067 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25903 posts

Posted 26 December 2014 - 12:19 PM

Kaj pa potem uporabljas za tusiranje, samo vodo? Jaz porabim na litre tus gelov in samponov za lase...

Ja, z vodo pac :D Malo podrgnes in je. Sem se silila z raznimi geli nekaj casa, ampak sem ugotovila, da zacnem hitreje smrdet. Ocitno porusim naravno ravnovesje bakterij z raznimi geli in potem raje "ne diram". Se spomnim vsakih sto let enkrat, da bi kaj disecega nase dala, pa sem potem hitro nazaj na brez :D Itak sem izpod tusa v parih minutah zvecer, fant si pa ponavadi bolj cas vzame zjutraj, da se zbudi.

Za lase pa tud ne porabim blazno veliko sampona, ceprav je tudi res, da imam krajse lase kot ti. Fant je imel polno nekih samponov se od par let nazaj in sem enkrat naredila cistko in vse dala ven iz kopalnice razen dveh tus gelov in sampona, in zdaj ko pac sampona zmanjka grem po drugega v "shrambo" :D Sva menda ravno vse uspela porabit nedolgo nazaj. Na/ob banji res nimava nobene odvecne navlake. Sploh pa opazim razliko, ko pridem domov k nasim, ker mami kar naprej neke disece take in drugacne novosti kupuje, ki se potem kopicijo na polickah v kopalnici brez kaksnih resnih odjemalcev ; ).

• 2
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1068 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 26 December 2014 - 01:00 PM

Meni se zdi da samo z vodo (ceprav drgnes) ne gre vsa umazanija iz telesa. Sploh po kaki telesni aktivnosti, ko si malo zasvican. Pa ko hodis cel dan okoli in je polno umazanije povsod, se tudi to nabira na tebe, na tvojo kozo. Si ne predstavljam, da bi samo z vodo to lahko sprala.
Las pa nimam daljsih kot ti :P sem se vmes ful postrigla. Ampak ja, uporabljam spet ful dosti sampona. Saj najbrz pretiravam s kolicino, to se strinjam. Ampak da bi pa bila popolnoma brez pa ni sans, bi se pocutila umazano.
Kaj potem niti parfuma ne uporabljas?

• 0
Viens, reste ici!

#1069 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 26 December 2014 - 01:10 PM

Jaz gelov za tusiranje ne uporabljam pretirano, ker mi izsusi kozo, ampak tudi ce se 2x na dan tusiram, se vsakic z gelom (ali kremo/oljem za tusiranje, karkoli pac imam), tako da mi gre hitro in me ne moti zaloga. Tudi namazem se po celem telesu vsak dan, tako da brez nege ne morem. Imam pa zadnje mesece kar neko mini obsesijo s cimbolj dicecimi stvarmi. :)

• 0

― V. Van Gogh

#1070 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25903 posts

Posted 26 December 2014 - 01:50 PM

Meni se zdi da samo z vodo (ceprav drgnes) ne gre vsa umazanija iz telesa. Sploh po kaki telesni aktivnosti, ko si malo zasvican. Pa ko hodis cel dan okoli in je polno umazanije povsod, se tudi to nabira na tebe, na tvojo kozo. Si ne predstavljam, da bi samo z vodo to lahko sprala.
Las pa nimam daljsih kot ti :P sem se vmes ful postrigla. Ampak ja, uporabljam spet ful dosti sampona. Saj najbrz pretiravam s kolicino, to se strinjam. Ampak da bi pa bila popolnoma brez pa ni sans, bi se pocutila umazano.
Kaj potem niti parfuma ne uporabljas?

Pomoje pa kar gre, saj kozne celice tudi z ziletko odstranis med britjem recimo, pa ce z roko (ali gobico) malo podrgnes je tud cisto dovolj, vsaj po mojih izkusnjah. Za obraz recimo redno uporabljam tekoce milo, vcasih tudi kak piling (imam se vedno nekoliko problematicno kozo), parfum pa res zelo redko uporabljam, ker imam rada tezje vonje in niso najbolj kompatibilni z mojimi vsakodnevnimi aktivnostmi ;). Od ostale kozmetike pa menda uporabljam samo korektor/puder, eno prozorno hranilno labelo, rdeckast lipglos in crno maskaro. Nimam nic proti temu, da kdo to uporablja, ce se mogoce tako bere, samo zanimivo mi je, ko berem, koliko tega kupujete/podarjate/dobivate/uporabljate, ker bi meni samo napoto delalo ;)

• 1

#1071 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 26 December 2014 - 01:59 PM

Ja saj razumem, pac imamo drugacne navade.
Jaz uporabim negovalne kozmetike na tone - samponi, geli za tusiranje, maske, balzami, kreme za telo, olja... Od dekorativne pa samo lal za nohte, puder, maskara in sminka/gloss. Ceprav je najbrz tudi to za nekatere dosti... Res smo si razlicni.
(Pomanjsam kasneje)

• 0
Viens, reste ici!

#1072 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 26 December 2014 - 05:27 PM

Jaz si ob kakšnih akcijah tudi na zalogo kupim stvari, če gre za kaj takega, kar vem, da bo sigurno porabila ali pa če gre za kakšen izdelek, ki je moja stalnica. Potem pač počaka v omari, dokler ne porabim starih stvari. Trenutno imam za tuširanje en gel in eno naravno trdo milo in en piling. Za lase pa vedno samo en šampon in en balzam. Za nego pa en losjon za telo. Imam rada hkrati dva različna izdelka za tuširanje, da malo menjujem vonje. Zdaj sem si nabavila komplet pilinga, gela za tuširanje in body butterja od TBS in bo počakalo, da sedanje izdelke porabim. Nimam pa nikoli toliko stvari, da bi se mi valjale po policah.

Opažam pa pri "tašči", da ima to navado kopičenja stvari. Dela v trgovini in ob vseh akcijah privleče stvari domov, pa še za rojstni dan in božič kaj dobi in ima po omarah res že par let stare stvari, še nedotaknjene. 

Si pa ne predstavljam umivanja samo z vodo. Posebnih problemov s suho kožo po telesu tudi nimam, da bi se zaradi tega morala samo z vodo umivati. Edino pozimi imam pač kdaj suho kožo na nogah, ampak se namažem in je.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1073 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 26 December 2014 - 08:25 PM

Midva sva ta mesec dobila že toliko kave, da nama je vsaj pol leta ne bo treba kupovati, haha :wink1:

Pa včeraj pri tašči še vino, copate, pogrinjke, čaj, čokolado, Katja pa plenice, krpice za umivanje in 3 bodije s potiskom po naročilu od polsestre

• 0

#1074 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 26 December 2014 - 11:58 PM

Jaz uporabljam zadnja leta milo v kosu, sva oba opazila, da nama to kožo mnogo manj izsuši, mož dobi od gela izpuščaje. Se mi pa umivanje celega telesa(jaz le stopala, podpazduho) z gelom vsak dan ne zdi nujno, za kožo je pa to slabo, sploh parfumirani. Saj ne delamo fizično, da bi bili tako umazani. Ni čudno, da potem rabite toliko krem in olj. Že vsakodnevno tuširanje ni priporočljivo.

Jaz sem danes obdarila nečakinji. Starejša črnilo za pisanje pismenk, čopič in blok, mlajša pa knjigico, kjer naredi tudi sestavljanke, avto za sestavit(nora je na avtomobile, pozna že vse znamke in je največji žur biti na parkirišču) in čokoladnega božička. Zelo sta bili zadovoljni, jaz pa še bolj. 

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1075 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 27 December 2014 - 02:57 AM

Jaz sem od ene kolegice dobila še domač mešani zeliščni čaj, od druge pa ful lepo keramično broško, ki jo je sama naredila. Obe darili sta mi ful všeč.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1076 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 27 December 2014 - 10:43 AM

Sm zdejle spucala najino poličko v kopalnici in naštela 7 gelov za tuširanje :ph34r: , 1 piling in 3 šampone za lase, od katerih je en skupen, A. pa se itak umiva s trdim milom. Je pa res, da je nekaj gelov že čisto pri koncu in se bom potrudila, da najprej porabim tiste, pa bo takoj bolje.

• 0

#1077 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 27 December 2014 - 11:36 AM

Jaz imam na polički trenutno 3 šampone (dva mojega, eden fantov), dva gela za tuširanje (en moj, en njegov), en piling, peno za britje in pa intimno milo. Ni prehudo. :lol:

• 0

#1078 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 27 December 2014 - 01:25 PM

Jaz uporabljam zadnja leta milo v kosu, sva oba opazila, da nama to kožo mnogo manj izsuši, mož dobi od gela izpuščaje. Se mi pa umivanje celega telesa(jaz le stopala, podpazduho) z gelom vsak dan ne zdi nujno, za kožo je pa to slabo, sploh parfumirani. Saj ne delamo fizično, da bi bili tako umazani. Ni čudno, da potem rabite toliko krem in olj. Že vsakodnevno tuširanje ni priporočljivo.

No, saj si verjetno nihce ne namili prav celega telesa, ali pac. Drugace pa si jaz sploh ne predstavljam, da se po kaksni telesni aktivnosti ne bi stusirala, ali pa samo z vodo. Sigurno ne speres dol vsega in vonj ostane. Vcasih gre pa tudi za cisto uzivanje, jaz se vedno pocutim bolje in osvezeno po diseci prhi, pa rada imam mehko in diseco kozo po celem telesu, zato so ti izdelki pac nuja. Nekateri imajo pa sploh tako suho kozo, da brez mazanja ne morejo, moja mami se mora po telesu 2x na dan, s konkretno mastno kremo in zaloge nima nikoli predolgo.
In glede na vonjave ljudi nasploh bi se morala redna higiena bolj propagirati. :lol:

• 2

― V. Van Gogh

#1079 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 27 December 2014 - 01:36 PM

Jaz si predstavljam, da če napišeš da porabiš litre, da si namiliš celo telo. Moj bivši si je nalil celo dlan gela vsak dan. Seveda obstajajo ljudje z zelo suho kožo, si pa vseeno upam trditi, da krem veliko število ljudi z "normalno" kožo ne bi potrebovalo ob bolj zmerni uporabi.

Se pa strinjam s tabo, da je higiena nekaterih vprašljiva.

Sem na mail dobila, da je Ana imela tudi pripombe, pa tega zdaj tukaj ni :hmm: 

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1080 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 27 December 2014 - 04:40 PM

Jaz se tuširam vsak dan, in ja jaz porabim gela za celo dlan in se namilim povsod. Seveda je uporaba mleka za telo nujna.

Bom zdaj malo zreducirala, če bo kaj drugače.

Fant se ne stušira vsak dan, umije pa vse kritične dele.

Najbrž ni ni treba posebej poudarjati, da je njegova koža veliko bolj mehka in manj izsušena.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users