Jump to content

Photo

hujšaj z mano:)

• Please log in to reply
2378 replies to this topic

#1061 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 10 November 2009 - 08:46 PM

yahoo.gif worthy1.gif worthy1.gif

Kar tako naprej, Ančka!!!
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1062 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 10 November 2009 - 09:00 PM

Bravo, Ančka, res se že ful pozna. thumbup.gif

Jst bom pa nalepila, ko rata do cilja, a prav. Sicer se pa že ful boljše počutim v svoji koži, ampak še vedno to ni to.

• 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1063 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 10 November 2009 - 09:08 PM

Waaau Ančkaaa!! thumbup.gif thumbup.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#1064 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 10 November 2009 - 09:51 PM

Ančka, podpis pod prejšnje, zelo opazna razlika.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1065 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 21 November 2009 - 10:52 AM

55,5. Me happy smile.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1066 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 21 November 2009 - 11:02 AM

Bravooo, bravoooo!
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#1067 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23303 posts

Posted 21 November 2009 - 03:34 PM

Jaz tudi razmišljam, da bi probala 90-dnevno ločevalno dieto, oz. kolikor dolgo bom zdržala. Čeprav ko sem doma ali pri fantu doma bi bilo malo težko, ker bi mi rekli, da kaj si bom še zmislila in take. No sicer nimam namena dosti shujšat, največ 5 kg. Trenutno imam 64kg, visoka pa sem 172. Bi si bila bolj všeč, če bi prišla spet na 60 kil. Pa fanta moram obvezno prepričat, da gre na to dieto, ker on pa ima ful kil za dat dol in če se kmalu ne bo spravil na delo, se mu bojo sčasoma še nabrale. Ampak on na žalost misli, da je ta dieta itak brezveze, ker potem kao dobiš kile nazaj. rolleyes.gif
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1068 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 21 November 2009 - 03:46 PM

Jaz bi vama priporočala, da v kolikor imata oba težavo s težo, spremenita način prehranjevanja in življenja. V bistvu si v precejšnji prednosti, ker bi v tem projektu sodelovala oba in ti nebi bilo treba kuhati in kupovati hrane posebej. Mogoče si bo potem tvoj fant premislil glede tistega "pridobivanja kil nazaj". To je pomojm edina učinkovita dieta.
  • 0

#1069 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23303 posts

Posted 21 November 2009 - 05:04 PM

No jaz v bistvu nimam težav s težo, bi rekla. Si želim imet nekaj kg manj, kot sem že napisala, ker bi si bila sama sebi bolj všeč. smile.gif Ja, se strinjam s tabo Izgubljena. Edino učinkovito bi zanj bilo, da spremeni način prehranjevanja. Predvsem to pomoje ni najbolj fajn, da recimo dolgo ne je nič in se potem za kosilo napoka. Aja, pa pivo je pri njem tudi problem...temu bi se bilo pomoje pri njem težko odpovedat za cele 3 mesece, ampak jebat ga, druge izbire ne bo imel. Midva še ne živiva skupaj, tako da bo on pač moral mami in ostalim v družini dopovedat, da bo jedilnik primeren njegovi dieti, razen če si bo posebej kuhal. Upam, da mi uspe ga prepričat, tokrat bom še posebej vztrajna. smile.gif
  • 0

#1070 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 21 November 2009 - 05:07 PM

Mogoče bi mu pa bolj ustrezal kakšen drugačen način prehranjevanja, če že 90-dnevne diete noče? Da postopoma začne uvajat redne obroke in zmanjševat količine piva? Pomojem ga je nesmiselno v karkoli silit, če si ne bo sam želel in ne bo s srcem pri stvari, ne bo motivacije in učinka.
  • 0

#1071 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 21 November 2009 - 06:21 PM

Ja, pivo zna biti kar problem. Meni ni blo nkol jasno, kako ima lahko moj tata normalno, ali celo malo višjo težo, če pa je skorajda manj kot jaz. Res poje ful malo kruha, če že s sirom, pol za kosilo malo več od mene, pa dosti jabolk in takega nesladkega sadja. In sva o tem 1x z mamo debatirali, je rekla, da on itak dobi dosti kalorij s pivom. Nisem niti razmišljala prej o tem smile.gif
  • 0

#1072 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 21 November 2009 - 06:40 PM

Ja, pri mojem očiju je tudi tako, da pri hrani niti ne pretirava, vendar je potem alkohol tisti, ki se mu maščuje.
  • 0

#1073 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23303 posts

Posted 23 November 2009 - 09:19 AM

Bom probala najt v knjižnici tisti dve knjigi o 90-dnevni dieti, da si bo prebral,mogoče bo potem dobil drugačno mnenje. On namreč misli, da se itak vsi, ki po tej dieti shujšajo, potem spet zredijo. On bi za idealno težo namreč moral shujšat kakih 20-30 kg in kolikor berem po raznih forumih, bi bila 90-dnevna najbolj učinkovita.
  • 0

#1074 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 23 November 2009 - 09:25 AM

Marmelada, drugače ima tvoj fant delno prav.

Ker namen 90 dnevne diete ni, da tako živiš 90 dni, ampak da te v teh 90 dneh nauči tudi drugačnega odnosa do hrane.
Če bo tvoj fant po 90 dneh začel jesti spet po starem, potem ima prav- zredil se bo nazaj, morda še celo za več kot sedaj.
To je tudi glavni problem tistih, ki se spravijo hujšat. Zmotno namreč mislijo, da po končani dieti in izgubljenih kilogramih pa lahko spet hopla, uvedejo stare navade...
Žal ni tako.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1075 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26109 posts

Posted 23 November 2009 - 12:22 PM

ja, če ne spremeniš načina prehranjevanja, oziroma dejansko svojega življenja, potem je brezveze hujšat. Jaz sem šla na stara pota in sem dobila nazaj vseh 9kg + 6 dodatnih... Ni vredno....
  • 0

#1076 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17305 posts

Posted 23 November 2009 - 12:32 PM

Meni je oči kupil lep, nov orbitrek in sedaj res nimam več izgovorov biggrin.gif

Držim pesti za vse, ki hujšajo(mo)!
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1077 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 24 November 2009 - 11:57 AM

Boljše je, da greš na vodeno rekreacijo. Jaz sem bila do letos totalna lenoba, telovadbe pač nisem imela v krvi in sem se je izogibala kot hudič križa. Zdaj sem pa v telovadnici 4x tedensko in je odlično. Doma pa sobno kolo kar sameva, ker je živ dolgčas goniti tudi 20 minut.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1078 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 24 November 2009 - 12:06 PM

Ančka, super izgledaš! In glede diete se strinjam s tabo.
Sama poskušam bolj zdravo jesti po ene 4 mesecih basanja. Rada bi mela svojih 50kg, a se mi zdi to vedno bolj oddaljen cilj.
  • 0

• Guests

Posted 24 November 2009 - 12:40 PM

Po mojih dosedanjih izkušnjah, do katerih sem prišla povsem po naključju (nisem želela shujšati, ampak je bila posredi bolezen), je bistvenega pomena dobra prebava. Do nje prideš, če se prečistiš (predvsem črevesje! - jaz nisem delala kakšnih radikalnih čiščenj s postenjem ali klistirjem, ampak sem določeno obdobje zjutraj na tešče uživala glino) in v črevesje naseliš dobre baterije (probiotiki IN prebiotiki - je razlika!). Že s tem se prebava pospeši, dodatno jo pa brez vsakega dvoma zelo pospeši kokosova maščoba (pač na njej kuhaš, ali pa jo namažeš na kruh - tisto, ki ima dejansko okus po kokosu; meni sicer tole na kruhu ne odgovarja).

Naslednja stvar je, da iz prehrane odstraniš belo moko in sladkor in seveda vse sladkarije, ki ne samo da vsebujejo veliko rafiniranjega sladkorja, ampak v njih tlačijo tudi škodljive ("plastične") maščobe, v piškotih in podobnem je pa itak zraven še bela moka. Sama sem se morala izogibati tudi mleku (zaradi laktoze) in če sem kdaj pa kdaj vseeno pojedla kak puding ali preveč sira (mleko kot tako sploh ne morem spraviti po grlu, tako sem se odvadila), sem imela takoj občutek napihnjenosti v telesu, počutje je bilo slabo. Aja, pa tudi preveč sadja mi škodi - gre za fruktozo, ki tudi zelo hitro dvigne nivo inzulina v krvi in potem hitro začutiš lakoto ali pa občutek, da ti je "cuker padel". Če mi pa kdaj res zapaše čokoladno in sladko, si pa privoščim temno čokolado (70%) in z njo dobim tudi precej železa. eat.gif

Drugače pač ješ normalno, le pri teh zadevah se držiš nazaj in ko se telo navadi živeti brez teh živil in hkrati še izboljšaš prebavo, si že na konju. Je pa to način prehranjevanja, ne kratkotrajna dieta. Če gledam s stališča nekoga, ki želi shujšati, je verjetno to boljše kot pa dieta kot taka, ker se res navadiš tako prehranjevati in nimaš občutka, da se vsemu odpoveduješ za nekaj časa, potem pa komaj čakaš, da bo čas diete minil in da boš šel na stara pota. Če pa pospešiš prebavo, pa si lahko tudi kdaj pa kdaj privoščiš pomfri, mastno hrano, bele testenine, kakšno tortico, pa se to v kg ne bo nič poznalo (tudi to preverjeno, ko se nikakor nisem mogla zrediti, sem imela večkrat izlete v to smer, pa se nisem zredila niti za kg, čeprav sem se hotela).

Po teoriji o kandidi je pa itak zares lačna prav ona, ne njen gostitelj - človek laugh.gif, od tod morda si tudi ne moremo razložiti kdaj že prav bolestne želje po sladkem ali po OH (se spomnim kdaj nazaj, ko sem jedla vse mogoče, kar niso bili OH, da bi potešila lakoto, ampak telo je bilo "srečno" šele takrat, ko sem pojedla kaj takšnega; zdaj lahko rečem, da je bila to res kandida, ker ko sem to poštimala, imam željo po sladkem ali OH morda le kakšen dan pred menstro, pa še to ni nič tragičnega - pojem košček polnozrnatega kruha in je takoj ok).

No, da ne bom preveč predavala oops.gif , ampak se mi je zdelo na mestu, da tole napišem v tej temi, ker sem pač doma kuhala bolj zdravo zaradi sebe, fant pa tudi ni imel nič proti (rekel je celo, da mu full ustreza in da se po moji hrani zelo dobro počuti) in je tudi nehote shujšal (pa ni bil debel, samo nekaj kg je šlo pač dol in se zdaj res boljše počuti, bolj je gibčen itd.).
  • 0

#1080 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17305 posts

Posted 24 November 2009 - 12:50 PM

Lepo si to odpredavala, Nila thumbup.gif

Kaj so to prebiotiki?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users