Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#1061 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19484 posts

Posted 23 April 2020 - 09:02 AM

Pa saj v vseh McDonald'sih je vedno gužva, ljudem je pač všeč. Men je tudi bil, ko sem bila mlajša.
  • 0

#1062 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86865 posts

Posted 23 April 2020 - 10:09 AM

Saj imajo dostavo na dom ze nekaj casa, jaz res ne razumem te norije zdaj.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1063 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 23 April 2020 - 10:25 AM

Ne pokrivajo cele ljubljanske (ali MB) občine.

• 0

#1064 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5842 posts

Posted 23 April 2020 - 10:34 AM

Mene pa zanima, ce grem lahko v McDonalds, glede na to, da ga v nasi obcini ni... (ne me resno jemat, McDonalds jem 3x na leto, ampak v tem trenutku bi imela to kot izgovor. Ker smo med obcinami neenaki zaradi prepovedi gibanja. Me ima, da bi to vprasanje poslala na tisti naslov za vprasanja. Dajmo zbanalizirat vso zadevo do konca.)
  • 0

#1065 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26188 posts

Posted 23 April 2020 - 12:01 PM

Golfisti grejo lahko, v kolikor v občini bivanja ni golf igrišča, v drugo občino, do najbližjega igrišča.

Tako da po moje greš lahko v Meka :lol:
  • 0

#1066 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19484 posts

Posted 23 April 2020 - 12:08 PM

Vsi, ki dobivamo otroški dodatek, dobimo 30€ zraven kriznega dodatka. Jeeee :)
  • 0

#1067 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17149 posts

Posted 23 April 2020 - 12:13 PM

Meni je to dodeljevanje kriznih dodatkov vse povprek čisto mimo. Sej super in fino za vse, ki bodo dobili, ampak a res noben ne pomisli od kot se bo vzel denar. Kot da je to zdaj kar padlo z neba. Na koncu bomo pa naslednjih xy let vsi po vrsti to odplačevali. Ta mesec boš dobil pa bo vse fino in fajn, ko bo tega konec in bo kriza bodo pa spet razni ZUJFI, dvig davkov ipd, in bomo na dolgirok vsi na slabšem. Dobiš v desni žep, vzeli pa ti bodo iz levega z obrestmi. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1068 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28095 posts

Posted 23 April 2020 - 12:30 PM

Tasika, sem isto pomislila ob vseh teh kriznih dodatkih. Ja, seveda mi pride prav, ampak... . 🙈
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1069 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32750 posts

Posted 23 April 2020 - 12:33 PM

Men je tud to že malo preveč...ljudje bi morali cimprej nazaj v službe, kaj bo to zdaj prineslo, katastrofa, npr. Gorenje, pa v turizmu je že od začetka kriza...
  • 0

#1070 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32750 posts

Posted 23 April 2020 - 12:34 PM

Saj imajo dostavo na dom ze nekaj casa, jaz res ne razumem te norije zdaj.

Baje samo do določene razdalje, jaz sem slišala za 5 km, dlje ne.
  • 0

#1071 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 23 April 2020 - 12:41 PM

No zdj pa ze skor uradno da gremo s 4.5. nazaj delat. Za tiste brez varstva naj bi pripravljali neko izjavo....
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1072 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27607 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 23 April 2020 - 12:52 PM

Tasika, se strinjam, meni se zdi podeljevanje dodatkov vsepovprek samo volilna poteza in nic drugega. Sploh pa recimo podeljevanje denarne pomoci kar vsem studentom - ja, ze res, da je veliko studentov ostalo brez prihodka, ker si velika vecina studentov lahko privosci studij samo s pomocjo studentskega dela, ampak je se vedno velik delez studentov, ki nimajo financnih tezav. In zdaj so podelili 150e vsakemu studentu, namesto da bi dodelili malo vecji znesek tistim, ki ta denar krvavo potrebujejo. Sama poznam kar nekaj ljudi, ki so dobro preskrbljeni, a bodo teh 150e itak vzeli (ker zakaj ga ne bi, konec koncev, ce jih ze talajo okoli), na drugi strani je pa veliko ljudi, ki jim ta znesek predstavlja pljunek v morje in jim ne resi financne situacije.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1073 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19484 posts

Posted 23 April 2020 - 12:58 PM

Se strinjam, itak, jaz sem to sarkastično napisala. 30€ je al pa ni. Najbolj me čudi dodatek za upokojence in one na socialni, ne vem, kaj se je spremenilo zanje. Seveda si nabirajo volilce.
  • 0

#1074 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17730 posts

Posted 23 April 2020 - 12:59 PM

Kar se študentov tiče, se že opravljajo akcije, da bodo lahko tisti, ki tega denarja nujno ne potrebujejo, donirali tistim, ki ga. Strinjam se, da bi bilo denar bolj smiselno podeljevat glede na izgubljen dohodek. Tudi jaz sem do tega dodatka upravičena, a ker mi zdaj ne gre za golo preživetje, bom del denarja tudi namenila drugam. Po drugi strani pa je 150 EUR čista miloščina in država bo pri nas verjetno celo prišparala, ker noben študent ne more koristit subvencij (npr. za bone).
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1075 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20007 posts

Posted 23 April 2020 - 01:08 PM

A ni fora, da pac toliko in toliko dobimo od EU in to moramo zapraviti za te zadeve, tako da je bolje, da dobimo nekaj kot nic.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1076 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17149 posts

Posted 23 April 2020 - 01:09 PM

Točno to Barbarina, socialci in upokojenci, so na istem kot prej, mogoče še na boljšem, ker ne morejo za kavice zapravljat. Sej za nekoga takega 150€ mogoče ne predstavlja nekega zneska, ampak ko pogledaš skupno koliko je penzionistov in socialcev v državi pa je na koncu to ogromna številka.

Gnilo politično nabiranje. Samo čakam kdaj bodo ustavili napredovanja ali znižali razrede javnemu sektorju in kaj oklestili regres. Potem pa se spet zlepa ne bomo teh ukrepov rešili. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1077 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23502 posts

Posted 23 April 2020 - 01:13 PM

Zgleda bo po 1. maju tudi znano, kdaj se bodo odprle šole in vrtci.

Glede teh pomoči in kriznih dodatkov...jaz samo čakam, kdaj nam bodo znižali plače potem. Je tudi meni to že malo preveč, da dobijo še izredni študenti, tisti na socialni itd itd.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1078 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17571 posts

Posted 23 April 2020 - 01:39 PM

Pa nasploh vsi teh 30€, lol. Naj to nam vzamejo pa dajo vecje zneske ljudem, ki potrebujejo. Mene s 30€ ne bodo kupili.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1079 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23502 posts

Posted 23 April 2020 - 02:04 PM

Ja saj to. Nam se teh 30 eur ne bo nič poznalo, ali jih dobimo ali ne, končni znesek, ki bo šel na račun tega iz proračuna, bo pa ogromen in na koncu bo res spet kak ZUJF z varčevalnimi ukrepi za naslednjih xy let. Jaz bi dala recimo samozaposlenim, pa ostalim, ki zdaj niso mogli delat, pač tem, ki se jim bo res poznalo.
  • 0

#1080 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23502 posts

Posted 24 April 2020 - 12:27 PM

Koliko policaji verjamejo na besedo, če te ustavijo, ko greš v drugo občino? Naslednji teden moram it dat kri in nimam nobenega pisnega vabila, ker so me po telefonu obvestili.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users