Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#1061 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32271 posts

Posted 09 January 2023 - 10:42 AM

Mi pa manjšo porabo, ampak je bilo v VT malenkost več, tako da je za 2€ višja poloznica. Logično, ker sem jaz veliko delala od doma in zadnji teden smo bili doma.
  • 0

#1062 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32271 posts

Posted 13 January 2023 - 06:19 AM

Sem brala na FB o precejšnjem zvišanju obrokov kredita in sem takoj preverila sporočila z banke. In evo, naslednji mesec gre obrok za 8€ gor, kar sicer ni veliko, ampak ne vem, kaj pričakovati za naprej...
  • 0

#1063 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85870 posts

Posted 13 January 2023 - 02:10 PM

Jaz sem ob naročanju kontaktnih leč vsakih nekaj mesecev šokirana nad podražitvami, to je pa prav noro že! Nazadnje je bila škatlica 6 leč dobrih 15 €, zdaj je 20! Eno leto nazaj pa 12 - 13. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1064 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16779 posts

Posted 13 January 2023 - 02:15 PM

_M_ sosed je raje sel po fix obresno mero.

Midva sva hb kredit free zdaj dve leti.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1065 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32271 posts

Posted 13 January 2023 - 02:20 PM

Sem že razmisljala ja, bi morala poklicat na banko.
  • 0

#1066 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 17 January 2023 - 03:11 PM

Ravno sem izračunala vse stroške za december (položnice), 550 € je bilo vsega. Največ vrtec, 170.
  • 0

#1067 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 18 January 2023 - 08:19 AM

Ravnokar sem plačala decembrske stroške, skupaj 339,79 € - brez telefonov in otroških stroškov. Konkretno elektrike od tega je bilo 140,56 €.  Kurjavo imamo "zastonj", ker sami delamo drva/butare.  Bo pa treba kupit novo motorko - 1.3k. 

Samo moji stroški so pa cca 450 € (varčevanje, botrstvo, karta za bus, zavarovanje, telefon, Mercator Pika). 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1068 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 18 January 2023 - 08:44 AM

Midve sva imele stanovanjske stroske za november 220eur.
Ta mesec sem imela se podaljsanje registracije, zavarovanje je slo gor in je bilo malo pod 500eur. Pa se vinjeto moram nabavit.
Iha.

Me zanima, kaksni bojo decembrski stroski.

Spela, a je normalno, da je tak racun za elektriko, pri nas doma mislim da za hiso placujeta okoli 80eur?
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1069 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32271 posts

Posted 18 January 2023 - 08:57 AM

Naši stroški so 400 EUR, dodatno še 420 EUR kredita in cca 100 EUR obrok za moje življenjsko zavarovanje. Gorivo, hrana tu ni všteto. Kurjava prav tako ne, ker dobimo zastonj drva, le pripravit jih je treba in pripeljat (to A. vse sam).

• 0

#1070 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85870 posts

Posted 18 January 2023 - 09:02 AM

Mene zanima, koliko bo plin za januar, ker se je tako ohladilo. 300. :wacko: Elektrika pa 140+.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1071 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17273 posts

Posted 18 January 2023 - 09:46 AM

Kako dolgo pa se imate kredit, M?
Videla sem poloznice v Trbovljah za ogrevanje. Za majhna 60, 70 stanovanja placujejo po 400, 500€. Samo za komunalo kamor spada ogrevanje.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1072 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 18 January 2023 - 09:52 AM

OMG :o

Jaz sem ful vesela, da na elektriko ogrevamo z lastno pečjo. Pa ko gledam stanovanja, tistih na plin in skupno pečjo sploh ne gledam.

• 0

#1073 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32271 posts

Posted 18 January 2023 - 09:54 AM

Podgana, še 3 leta. Zdaj nama gre obrok gor za 8€, upam, da se bo kaj stabiliziralo kmalu...

• 0

#1074 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17273 posts

Posted 18 January 2023 - 10:06 AM

Fino. To se vam bo potem orng poznalo :)
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1075 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32271 posts

Posted 18 January 2023 - 10:07 AM

Sigurno. Samo bo pa moj že blizu penzije in tamala kmal za v srednjo, to so spet sami stroški...
  • 0

#1076 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 18 January 2023 - 10:24 AM

Spela, a je normalno, da je tak racun za elektriko, pri nas doma mislim da za hiso placujeta okoli 80eur?

Ne vem, tri merilna mesta so pa ogromna bajta.  Pralni in sušilni sta skos v pogonu, tastar ma cele dneve radio pržgan, tri skrinje, 2 hladilnika, delavnica; ostalo se pa ne spomnim, kaj bi še blo. 

Za hrano/čistila/itd. pa cca. 100 na teden, če ne več. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1077 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 18 January 2023 - 10:50 AM

M, kako bo tvoj blizu penzije, a ni okrog abrahama?
Kolegoma se je mesecni obrok za kredit, ki sta ga vzela lani, ob variabilni obrestni meri zvisal za vec kot 100 €:/
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1078 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32271 posts

Posted 18 January 2023 - 10:55 AM

54 bo letos :) Cez 3 leta odplačava kredit in bo 57. V roku nekaj let bo pa potem že za penzjon.
  • 0

#1079 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 18 January 2023 - 11:05 AM

Kolegoma se je mesecni obrok za kredit, ki sta ga vzela lani, ob variabilni obrestni meri zvisal za vec kot 100 €:/

Kolikor sem razumela se ta variabilna obretna mera najbolj pozna tistim, ki imajo še veliko let za odplačevat (saj je smiselno, ker se obrok računa glede na celotni še neodplačan del kredita), zato so le tem svetovali, da zaprosijo  na banki za fikcno obrestno  mero, medtem ko se sprememba kredita za tiste, ki imajo še zgolj nekaj let za odplačevat, to  ne splača.

• 0

#1080 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32271 posts

Posted 18 January 2023 - 11:15 AM

Ja, jaz sem tudi prišla do tega  zaključka, ko sem malo preverjala zadeve prejšnji teden. 

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users