Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#1061 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 21 May 2021 - 12:57 PM

No, S ima delavnico pri mojih. po moje cca 30 kvadratov za vse njegove "igračke". :lol:

• 0

#1062 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86414 posts

Posted 21 May 2021 - 01:08 PM

Upam, da nobena ne bo imela fasade z bleščicami :D

Nisem zdrava, ce vsakic ne komentiram take fasade, cetudi sama pri sebi. :D Strinjam se tudi s tem, da je cisto odvisno s cesa startas. Kar se tice razne krame (in pospravljanje le-te) pa nekaterim nobena kvadratura za shranjevanje ne zadosca.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1063 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 21 May 2021 - 01:17 PM

A to tudi obstaja?! Bleščice? Bolje, da moje punce tega ne izvejo :D

• 0

#1064 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 21 May 2021 - 01:20 PM

Pa niti tako poceni ni!
  • 0

#1065 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27534 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 21 May 2021 - 01:22 PM

Jaz sem to prvič videla pred 3 leti na eni hiši na Drenikovi in se še vedno vsakič čudim, ko grem mimo. :lol:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1066 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86414 posts

Posted 21 May 2021 - 01:26 PM

Pri nas je kar nekaj tega, ze dolgo casa. Nek se vidi raskos.
Starsa se mi kar malo smilita, ker morata to dnevno gledat pri sosedih, poleg jako neposrecene barve.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1067 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19342 posts

Posted 21 May 2021 - 01:31 PM

Joj fasade... kaj pa to vse vidiš, res ne vem,  a je to res komu všeč ali nimajo občutka, kako bo izgledalo haha

• 0

#1068 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46099 posts

Posted 21 May 2021 - 01:42 PM

Midva sva začela v garsonieri s 30m2 (brez kleti), potem sva se preselila na 55m2 (plus cc. 10m2 kleti & pralnice), zdaj smo pa na 93,3m2 (+klet).

Garsoniera je bila za začetek ok, ampak ni bilo fajn, da je bil vse skupaj samo en prostor v katerem se je kuhalo/jedlo/spalo in sva se zato tudi kasneje ko je bilo jasno, da ostaneva v Švici preselila v večje stanovanje.

Drugo stanovanje je bilo tud top. Za dva je bilo več kot dovolj prostora, za tri bi bilo premalo, kar je bil tud razlog, da sva se selila preden se nama je pridružil P.

Tole stanovanje v katerem smo zdaj je pa super. Solidna razporeditev prostorov, imamo dovolj prostora za vso našo kramo. Mož ima svojo pisarno, kar je zdaj ko že več kot leto dni dela od doma super. P. ima svojo sobo, dnevni prostor (kuhinja, jedilnica in dnevna soba v enem -29m2) pa je tudi dovolj prostoren. 

• 0

#1069 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27445 posts

Posted 21 May 2021 - 05:05 PM

Joj ravno ta arhitektka nas je prepricevala,da rabimo 200 kvadratov. Kleti in shramb se ne dela vec,tudi velikih kopalnic ne,niti ni smiselno,sploh ce je rekuperacija.
  • 0

#1070 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 21 May 2021 - 07:25 PM

Zakaj se ne dela kleti in shramb? Menda ja rabiš kam dat stvari? 🤨
  • 0

#1071 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27445 posts

Posted 21 May 2021 - 08:05 PM

Se delajo lope in nadstreski,da je krame ja cim manj...stil zivljenja nekako ne dopusca vec,narod ne dela vec ozimnic,stvari se ne popravlja doma,da bi potrebovali neke garaze in delavnice... Cisto iz tega... Stanejo te pa komunalnega in vsak kvadratni meter gradnje je strosek.
  • 0

#1072 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26022 posts

Posted 21 May 2021 - 08:29 PM

Meni tudi ni jasno, zakaj ne. A ker gospodinje manj vlagajo in hodijo tedensko po spezo v Hofer? Midva vsake toliko pogledava, kaj se tukaj prodaja, pa je res vse po istem kopitu vsaj tam do 500k. Tukaj si ne gradis sanjske hiške (razen v oblakih), ampak pogledaš, kaj sploh je na trgu in kaj si pač lahko privoščiš. Zato se pa tudi povprečno na 7 let delijo na večje, manjše, v mesto, iz mesta. Tloris je pa isti, plus minus pol metra v širino in meter ali dva v dolžino.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1073 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27445 posts

Posted 21 May 2021 - 08:49 PM

Tako nekako. Pa saj pravim rekuperacija,minimalizem...vse. zadnjic sem nekje naletela prav opis zakaj je tako ampak se ne spomnim kje.
  • 0

#1074 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 21 May 2021 - 09:02 PM

Jaz pa mislim, da bo slo to nazaj. Samooskrba. A nimas hise ravno za vrt pa delo? Jaz samo take poznam. Mi vecino sami naredimo se vedno. Bi imela tudi kure npr., ce bi bila moja zemlja.
A pri rekuperaciji potem nimas skoz okn odprtih, ko vreme to dopusca (ali ce ne ravno)? Mene bi to ful motilo.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1075 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17680 posts

Posted 21 May 2021 - 09:11 PM

^A ni fora ravno v tem, da oken sploh ne smeš kar tako odpirat?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1076 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 21 May 2021 - 09:13 PM

Groza, kaj naj recem :D Potem ti nic pticki pa cricki ne pojejo. Meni je ta stik z okolico esencialen, imam se v mrazu velikokrat odprto.
Pa 600m2 ravne parcele z bajto in samo pokoseno travo okoli. To tudi kar norma ratuje sem pred kratkim brala en clanek o krajinski arhitekturi in neprimernosti okolic.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1077 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 21 May 2021 - 09:43 PM

^A ni fora ravno v tem, da oken sploh ne smeš kar tako odpirat?

Načeloma velja. Lahko pa ugasnes rekuperator in luftaš "na roke" 😂
  • 0

#1078 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27445 posts

Posted 22 May 2021 - 06:22 AM

Joj Podgana jaz ze gledam kam bi dali rdeci javor in katera sadna drevesa bodo. Pa kaj bo v vrtu pred hiso in kaj v tistem ki ga imamo zdaj 😁
  • 0

#1079 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27445 posts

Posted 24 May 2021 - 10:58 AM

Tak tip zunanjosti bo https://www.instagra...edium=copy_link

Spodaj bo se eno nadstropje,kjer bo verjetno pa obicajna fasada.
  • 0

#1080 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 24 May 2021 - 10:59 AM

Torej boste imeli prezračevalno fasado. A macesen?

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users