Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4611 replies to this topic

#1061 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25980 posts

Posted 28 September 2012 - 08:54 PM

V nizozemskih casopisih menda tudi pisejo o tovrstnih slovenskih zanimivostih, me je kar malo presenetilo. Dober glas seze v deveto vas ...?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1062 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 September 2012 - 08:58 PM

Bo že držalo (glede pregovora), ja. Posted Image
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1063 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25980 posts

Posted 28 September 2012 - 09:11 PM

Ja, ane? Vcasih me kar sezuje, ko me kak tujec vprasa po tem ali onem aktualnem dokodku (*khm* skandalu *khm*). Rahlo creepy :D.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1064 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86208 posts

Posted 29 September 2012 - 12:59 PM

pravne države ni zato, ker je nismo izvolili. problem ni v državi, ampak v tem, kdo z njo upravlja. že to, da imamo predsednika vlade, ki je postal predsednik vlade medtem ko je hkrati proti njemu že bil vložen obtožni predlog ravno zaradi zlorabe položaje predsednika vlade, pove vse.
pravne države ne more biti, če je volivci nismo sposobni vzdrževati. to je osnova. vse drugo pride na vrsto kasneje.

S tem komentarjem bi se strinjala, če bi volilci dejansko imeli boljšo možnost izbire, kot v zadnjem primeru Janković/Janša, ampak je NIMAMO.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1065 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 September 2012 - 01:03 PM

True, a vprašanje, kako bi se Slovenci odločili, četudi bi meli kakšnega res dobrega kandidata.
Ne gre pozabiti, da je narod glup, kar se odraža marsikje (npr. kako je Jerovšek že 20 let v parlamentu,
mi nikoli ne bo jasno).

Zgodba o nekem menedžerju, ki je želel postati premier

Janezu Janši nagrada za inovacije v diplomaciji

Posted Image
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1066 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 02 October 2012 - 08:47 PM

Rode - DNK test negativen

In potem svizec zavije čokolado.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1067 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 October 2012 - 11:16 PM

^ Jaz temu čisto nič ne verjamem.

Janezu Janši nagrada za inovacije v diplomaciji[/url]

:lol:

Janezu Janši je nagrado podelilo zasebno podjetje

Za tiste, ki ne vidite vsebine:

Ljubljana, Boston - Nagrado za inovacije na področju diplomacije, ki jo je premier Janez Janša
prejšnji teden prejel na svetovnem vrhu o inovacijah in podjetništvu v Bostonu, podeljuje zasebno podjetje
Tranzishen, katerega korenine vodijo v Libanon oziroma na Bližnji vzhod.

Kako je prišlo do nominacije in izbora premierja Janše, včeraj direktorica za odnose s partnerji pri tem

podjetju Baria Daye ni vedela odgovoriti, saj za to področje ni pristojna. Dejala pa je, da je bil Janša nominiran
in da so po prejemu nominacije strogo preverili njegovo ozadje. Tudi na vprašanje, ali so pri podeljevanju nagrade
upoštevali tudi, da je Janša udeležen v kazenskem sodnem postopku zaradi suma korupcije, naša sogovornica
ni mogla odgovoriti, zato je vprašanje posredovala "naprej".

Je pobuda prišla z veleposlaništva v Ljubljani?

Premierjeva predstavnica za tisk Ina Kukovič je včeraj povedala, da je bil izbor Janeza Janše v pristojnosti
organizatorja. "Nagrada je bila premierju ponujena. Presodil je, da gre za lepo priznanje in tudi za priznanje
Sloveniji, zato jo je z veseljem sprejel." Ker se Janša podelitve zaradi obveznosti na generalni skupščini OZN
ni mogel udeležiti, je nagrado v njegovem imenu prevzel washingtonski veleposlanik Roman Kirn. O tem, kdo
je Janšo nominiral, Kukovičeva ni vedela ničesar. Tudi z informacijo, ki smo jo dobili v diplomatskih krogih, da
naj bi pobuda prišla z ameriškega veleposlaništva v Ljubljani (eden od pokroviteljev letošnjega vrha je bilo tudi
ameriško zunanje ministrstvo), ni bila seznanjena.

Janša je nagrado prejel za "svojo vlogo pri osamosvajanju Slovenije ter za prispevek k vzpostavitvi demokracije

na slovenskih tleh", so včeraj zapisali na spletnih straneh njegovega kabineta.

Ključne osebe prihajajo z ameriške univerze v Libanonu

Svetovni vrh o inovacijah in podjetništvu je bil v sodelovanju med agencijami OZN in velikimi zasebnimi korporacijami,
kot so Cisco, Pepsico in Microsoft, prvič organiziran leta 2006 v Omanu. Naslednji se je odvil leta 2008 v Dubaju.

Za leto 2010 podatki manjkajo, vendar nam je gospa Daye včeraj zatrdila, da dogodek organizirajo redno vsaki dve leti.

Podjetje Tranzishen, ki je pred leti delovalo tudi pod imenom GLT (Global Leadership Team), ima izkušnje z organiziranjem
podobnih dogodkov, na katerih se v imenu inovativnosti družijo podjetniki in politiki. Tako je leta 2009 organiziralo srečanje
Future Capitals (v okviru katerega so bili, kot kaže spletna stran, pravzaprav nagrajeni Gates, Hawking in Tarja Halonen),
pa tudi srečanje Libanon2020, ki je bilo leta 2009 v Libanonu namenjeno premišljevanju o prihodnosti te bližnjevzhodne dežele.
Povezave na spletnih straneh sicer kažejo, da tri ključne osebe podjetja, poleg gospe Daye še podpredsednica Tania Tavoukjian
in direktorica za protokol Sarah Shebaya, prihajajo z ameriške univerze v Libanonu. Kot je povedala gospa Daye, Združeni narodi v
dejavnost njihovega podjetja nimajo (več) vpogleda, vendar o svojih aktivnostih pošiljajo letna poročila vsem partnerjem, torej tudi
OZN. Gospa Tavoukjian včeraj za pojasnila ni bila dosegljiva.
  • 0

#1068 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14269 posts

Posted 03 October 2012 - 06:30 AM

Rode - DNK test negativen

In potem svizec zavije čokolado.

Tudi jaz ne verjamem. test bi morala opraviti skupaj, narediti bi ga morala pooblaščena oseba. Zadeva pred sodiščem ne bi vzdržala in tudi tukaj ne bi smela.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1069 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26129 posts

Posted 03 October 2012 - 07:25 AM

Če je test negativen še ne pomeni, da ga ni namočil... :lol:
  • 0

#1070 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 03 October 2012 - 07:26 AM

:D
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1071 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24667 posts

Posted 03 October 2012 - 07:45 AM

call me stupid, ampak jaz že cel čas verjamem, da ni.
Vse skupaj mi je kar nekaj, ena kontra Uranu.
Pa mi je Rode totalno antipatičen in bi mu privoščila. Ampak težko verjamem, da bi kar vsak hotel javno dokazovat samo zato, ker je ravno Rode kao oče. Saj bi lahko tudi potihem kaj naredili, ne pa na prvo žogo v časopise.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1072 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 03 October 2012 - 07:47 AM

Heh, bi se celo strinjala z tabo, če ne bi bil sin izrezan Rode.
  • 0

#1073 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11957 posts

Posted 03 October 2012 - 08:59 AM

Pfuj, ne verjamem niti za sekundo.
Kakor sem brala, se je Peter na medije obrnil ravno zato, ker mu Rode več let ni odgovarjal na njegove prošnje...
  • 0

#1074 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 03 October 2012 - 09:27 AM

Jaz sem že vnaprej vedela, da bo test "negativen".
Tisti, ki se malo bolj spoznajo, vedo, kakšna mafija je RKC, Vatikan pa je glavni štab te mafije.
Imajo celo lastne "agente", ki urejajo takšne in drugačne stvari po celem svetu. Zato me sploh ne preseneča. So že poskrbeli, da je test negativen. Tako ali drugače.

Kako vem? Moj bližnji sorodnik je duhovnik, ki je bil v Sloveniji kar na visokem položaju, oz. "pri koritu" in je marsikaj videl in doživel. Ko se mu je zgodila neka skoraj nedojemljiva stvar (o čemer ne bom tu pisala), se je odločil, da bo povedal tudi drugim o tem, kaj se v resnici dogaja. Jaz sem bila čisto šokirana, čeprav sem že prej vedela, da se dogajajo razne umazane stvari. Ampak si nisem mislila, da je še huje kot to.

Sin je pa izrezan Rode. Genetike se ne da zanikati.
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#1075 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24667 posts

Posted 03 October 2012 - 09:47 AM

Mi je jasno, da je cerkev sposobna vsega in mogoče je celo vse res.

Mene moti dejstvo, da se je pojavil ravno zdaj, po vseh teh letih in zakaj se je bil sploh pripravljen javno izpostavljat. Če mene oče ne bi želel priznat, sigurno ne bi šla na medije, pa ne glede na to, kdo naj bi bil oče. Predvsem pa še pred testom očetovstva se javno izpostavljat. Kaj pa če se je mama enostavno izmislila. Ne bi bila, ne prva ne zadnja.

Kot drugo, to da mu je "podoben" kar se mene tiče nima veze. Jaz sem mati dveh, pa oba zatajim kadar čem. Medtem ko je moj sin izrezani stric (moj brat). Pa toliko je imitatorjev zvezdnikov, ki so si resnično podobni. Kako prikladno, da je neželjeni sin ravno njemu podoben.

pač vse skupaj mi je kar nekaj.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1076 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 03 October 2012 - 10:19 AM

No, s tem se pa strinjam. Čudno, da se je ravno zdaj pojavil, prej pa nič...
Lahko, da je bila vsa ta zgodba o razmerju z Rodetom as v rokavu nekoga, ki je potrpežljivo čakal na pravi trenutek in mogoče kontaktiral Petra, kateri pa je seveda videl v vsej stvari zajeten kupček denarja, če ne še kaj drugega.
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#1077 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 03 October 2012 - 11:46 AM

Ja ja, glede tega se strinjam. Nič bat, nič ni slučajno prišlo sedaj ven. :)
  • 0

#1078 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 October 2012 - 06:30 PM

Jaz sem že vnaprej vedela, da bo test "negativen".

Enako, kaj drugega sploh ni bilo za pričakovati. Vse to je taka mafija, da
se njene razsežnosti sploh ne zavedamo.

Vrhunska igra kardinala Rodeta in novinarska supervednost
  • 0

#1079 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 October 2012 - 03:49 AM

Izjave tedna (Mladina)

»Menim, da ni nobene potrebe, da bi slovenska javnost vedela, kako je z zasebnim življenjem kardinala Rodeta,
v kolikor njegovo ravnanje ne dela krivice nikomur in ne ogroža javnega reda in miru.«
Medijski strokovnjak Peter Lah je strokovno ugotovil, da kardinal Rode ne ogroža javnega reda in
miru in zato vprašanje očetovstva ni v javnem interesu.

„Vlada na neki način ima spomin mrtvega polža in minister, ki pride pretirano zagorel s počitnic,
lahkotno reče, da ker smo vam plače že zniževali, bomo zdaj pa še malo odpuščali.“
Sindikalist Branimir Štrukelj, na novinarski konferenci, o drugem valu

„Če bi čakali sindikate, potem se verjetno nikoli ne bomo uskladili. Naša naloga je usklajevati, to pa smo usklajevali.“
Notranji minister Vinko Gorenak na novinarski konferenci, o usklajevani neusklajenosti s policijskim sindikatom

„Bajsi.“
Minister Andrej Vizjak, v oddaji 24ur, o svojem mladostniškem vzdevku

„Si upajo iti na nož z vsemi? Si upajo zanetiti vojno? Če je med njimi slučajno kakšen vojni dobičkar, je odgovor: da.“
Kolumnistka Tanja Lesničar Pučko, v Dnevniku, o sedanji vladi

„Ljudstvo voli stranko, izvoli pa lahko opico.“
Nekdanji poslanec Rudolf Moge, v Večeru, o problemu slovenskega volilnega sistema

„Chelsea je Ligo prvakov osvojil tako, da so nogometaši stali. Z gibanjem daješ tekmecu signal.
Ko pa stojiš, tekmec nima signala in ne ve, kaj naj počne.“
Nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec, v Dnevniku, o najnovejši nogometni taktiki

„Imamo velike izkušnje s problemi, s katerimi se danes sooča Evropska unija.
Samo nas noben ne bo poslušal, ker gledajo zviška na nas, to, kar smo mi doživeli, to je pač zanikrni Balkan, tam neki.“
Starosta politike France Bučar, v Odmevih, o neunovčljivem znanju

„Druga stran naše zgodovine čuti, da je vseeno, če ne bi bilo Primorske, samo da ne bi bilo komunizma.
In kateri svoj zgodovinski dosežek lahko oni postavijo za praznik? Prisego Hitlerju.“
Pesnik Ciril Zlobec, v Dnevniku, o primerljivosti

„Če se mati razkrije v goloti, tega njen otrok ne bo šel opisovat v časopisje, ampak bo zgrabil vsako,
še tako majhno cunjo, da bi pokril njeno goloto. - In to je danes dolžnost vseh nas, otrok Cerkve:
pokriti njeno goloto in njeno ranjenost.“
Murskosoboški škof Peter Štumpf, na spletni strani RKC, o zakrivanju razkritega

„Naslovnica današnje Mladine je podoba ponotranjene sprevrženosti novinarjev, ki jo ’ustvarjajo’.
Res, krasna predstavitev bolnih duš, ki v svoji izmaličenosti iščejo poti iz brezna, v katerega se pogrezajo vse bolj in bolj.
Slovenije, dežele, ki nam jo zaradi njene lepote mnogi zavidajo, si takšni ljudje ne zaslužijo.“
Tajnica kluba seniorjev SDS Vera Ban, na spletni strani stranke, o Janševem toksičnem jeziku in Mladininih bolnih sprevržencih

„Če neki vodi povsem zapremo pot, ne le da ji delno zajezimo naravno pot proti morju,
si bo ta energija prej ali slej našla neki stranski obtok.“
Psihoterapevt in nekdanji duhovnik Janko Bohak, v NeDelu, o celibatu

„Jebemti, še bab nisem tako dobro podiral.“
Predsedniški kandidat in gozdar za en dan Borut Pahor, v Svetu na Kanalu A, o talentu za podiranje dreves

„Fiskalno, fiskalno pravilo in podobni termini se nanašajo na finančno situacijo v državi.“
Minister za kmetijstvo in okolje Franc Bogovič, v oddaji Preverjeno, o definiciji besede „fiskalno“

„Včasih smo temu rekli partijske čistke.“
Nekdanji veleposlanik v Rimu Andrej Capuder, v oddaji Odkrito na TV SLO, o elementu kadrovanja v RKC

„Ni homoseksualec, podpira pa istospolne poroke za svoje otroke.“
Duhovnik Janez Turinek, v Reporterju, o kontroverznem stališču predsednika Türka

• 0

#1080 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25980 posts

Posted 08 October 2012 - 08:49 AM

Odliv izobrazenih je tudi financna izguba
http://www.delo.si/n...cna-izguba.html
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users