Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#1061 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 29 January 2008 - 08:34 AM

4 luni, 3 saptamani si 2 zile (2007) = 4 Months, 3 Weeks & 2 Days

IPB Image

Film se dogaja v osemdesetih v Romuniji, spremljamo zgodbo dveh študentk, ena od njih zanosi (Gabita), njena prijateljica Otilia pa ji pomaga organizirati splav v času, ko je seveda bil prepovedan (tako kot tudi kontracepcija).

Film je precej realističen, fokusira se na Otilijo in meddrugim tudi na njen odnos s fantom.
Dober in poučen film, vreden ogleda, vse je prikazano na zelo realističen način, odlična igra glavne igralke (Otilia), nekateri kadri so precej dolgi, mogoče za nekoga dolgočasni, odsvetujem ljubiteljem Hollywoodskih filmov (in samo teh). tongue.gif

Ocena: 8/10 - ker sem drama freak

Istočasno predlagam še ogled: Vera Drake (2004)

Strange Days (1995): bivši policaj Lenny (Ralph Fiennes - looking gooood smile.gif ) je sedaj dealer spominov in odkrije zaroto, vmes hoče nazaj pridobiti bivšo Faith (Juliette Lewis), v vsem tem kaosu pa lahko zaupa le Mace (Angela Bassett).

Ocena: 7/10 - ker sci-fi ni ravno moje področje
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1062 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 30 January 2008 - 10:23 PM

Oh my lord, jaz grem pod mrzel tuš, Viggo Mortensen me je tako pogrel, gledala sem pa:

Eastern Promises (2007) - nominiran je tudi za Oskarja (glavna moška vloga). Režiral je David Cronenberg (do I need to say anything else?), odličen film, najboljši zadnje čase. Ruska mafija v Londonu. Viggo Moretensen. In Vincent Cassel. Obvezen ogled. thumbup.gif

IPB Image

Ocena: 9+/10.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

• Guests

Posted 30 January 2008 - 11:52 PM

Atonement (Pokora), 2007

9/10
  • 0

#1064 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 31 January 2008 - 08:19 AM

^^Pa napišite kakšen komentar, no? Jaz bom Atonement namreč danes pogledala in mi ta ocena nič ne pomeni. huh.gif

Sorry ker najedam. tongue.gif biggrin.gif

• 0

#1065 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 31 January 2008 - 11:27 AM

Kinky ... Jaz sem ga ocenila v "Priporočam film" ... mogoče ti bo kaj pomagalo.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1066 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 31 January 2008 - 11:28 AM

Sem videla, ja, Kami, hvala ti. wink.gif
  • 0

#1067 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 31 January 2008 - 02:34 PM

Sporoči svoje mnenje ... me prav zanima kakšen se bo tebi zdel. Jaz bi mu dala npr 8+/10
  • 0

Put A Kilt On It!

#1068 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 04 February 2008 - 08:13 AM

Kami, nisem še pogledala, sem dala prednost drugim stvarem. wink.gif

Gone Baby Gone (2007) - nominacija za stransko vlogo (Amy Ryan - v filmu upodobila s kokainom zasvojeno mamo Amande)

IPB Image

Spremljamo zgodbo dveh privat detektivov, ki sta partnerja tudi v zasebnem življenju, ki raziskujeta izginotje majhne deklice Amande. Morala zgodbe je: ljudje se nikoli ne spremenijo. V podobni temi se soforumašica sprašuje ali ima film srečen konec ali ne, zanimivo, kajti meni je odgovor zelo jasen (pa vam ne bom spoilala filma, se razume). Dokaj dobra režija (Ben Affleck), iritirajoč glavni igralec (brat Bena afflecka, d00h - za moje pojme še malo premlad, da bi me prepričal). Ocena: rahla 7/10 (na imdb sem mu dala 7)
  • 0

#1069 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46185 posts

Posted 04 February 2008 - 01:26 PM

Knocked up (Napumpana)
Mislim, da sem od tega filma pričakovala malce več. Sam koncept je dober - Katharine Hiegel po pijani one night stand zanosi z neodraslim, neodgovornim tipom. Odloči se, da bo otroka obdržala. Sam humor malo spominja na 40 letnega devičnika, s tem, da je devičnik veliko boljši. Tej zgodbi mislim, da manjka bolj zanimivih zapletov in tudi lik sestre mi je bil na trenutke pošteno zoprn.
Tako bom rekla, da je za pogledat, ampak tudi, če ga ne vidiš nič ne zamudiš.
5/10
  • 0

#1070 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 05 February 2008 - 10:02 PM

Million Dollar Baby (2004)

IPB Image

Ponovno pogledala čez vikend in lahko rečem samo kapo dol pred Clintom Eastwoodom, za ta film je dobil Oscarja za režijo, Hilary Swank za glavno žensko vlogo (zelo me je prepričala, odlično odigrano, tako da ji verjamemo, iz kadra v kader bolj), ter Morgan Freeman za stransko moško vlogo. Film, je za moje pojme perfekcija, sama zasnova zgodbe, režija, ter portret treh čustvenih kripljev, ki jih življenje združi ter jih nekaj nauči. Film, ki se te dotakne, če mu le da priložnost, vreden večih ogledov. Ocena: -10/10
  • 0

#1071 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 06 February 2008 - 10:28 AM

Employee of the Month (2006) - moram reči, da kdor ga ni gledal, ni čisto nič zamudil. Razen meni simpatičnega Dane Cook, je bilo vse ostalo zelo medla komedija brez izvirnosti. Da pa še dodam, da je glavno žensko vlogo igra Jessica Simpson pa mislim, da je vsaka nadaljna razlaga odveč.

The Proposition (2005) - kar OK film. Dogaja se v Avstraliji konec 19. stoletja. Realno prikazano surovo življenje tamkajšnjih ljudi, kako malo je pomenil človek.
Zgodba: Trije bratje (s pajdaši) so znani kot največji kriminalci in dva od njih ujamejo. Da bi Guy Pearce preprečil smrt mlajšega brata, mora v 9 dneh ubiti starejšega.
Na trenutke se malo vleče, ampak sama zgodba zelo vredu.
  • 0

Put A Kilt On It!

#1072 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 07 February 2008 - 09:00 AM

American Gangster (2007)

IPB Image

Od tega filma sem precej pričakovala, na koncu pa ostala - bolj ali manj - praznik rok. Film ni slab - ne me narobe razumeti, ni pa tudi nič posebnega. Še posebej ga odlikuje odlična igra Denzela Washingtona, ki smo ga videli že v mnogih vlogah, in vedno znova ne razočara; tudi Russell Crowe kot good guy presetljivo dobro odigra svojo vlogo. Film je posnet po resnični zgodbi, začne se dogajati konec 60ih, ko je droga v Ameriki začela biti velik problem. Frank Lucas (Denzel) vlada Harlemu in tihotapi heroin iz Azije s pomočjo ameriške vojske, Ritchie Roberts (Crowe) pa vodi enoto za odkrivanje droge, ter si zada velik cilj - da bo razkrinal kriminalno mrežo, v katero je vpletenih tudi veliko policistov.
Režija (Ridley Scott) me je zelo impresionirala, pa tudi izbor glasbe in fotografija.

Jaz mu podelim dobro sedmico. 7+/10.

Oskar: Best Performance by an Actress in a Supporting Role - Ruby Dee (Mama Lucas)
  • 0

#1073 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 08 February 2008 - 09:15 PM

Away from Her (2006)

[attachmentid=3909]

Filmov na to temo sem pogledala že malo morje, zagotovo smo vsi gledali in porabili tono robčkov ob The Notebook, ter korejskem A Moment to Rember. Alzheimer. Fiona in Grant sta poročena 44 let, ko ona zboli za to zahrbno boleznijo, ki precej hitro napreduje, zato je Grant svojo ženo primoran dati v dom, kjer se zgodi nekaj nepričakovanega. Fiona se zaljubi.

Dokaj ok režija (čeprav nič pretresljivega; pohvala mladi smile.gif režiserki), Julie Christie je odlično odigrala vlogo Fione, prav tako me prepriča Olympia Dukakis v stranski vlogi.

Ocena: šibka 7/10 (ker mi ni ponudil nič novega, na koncu pa posteže s klišejem)

Oskar: Best Performance by an Actress in a Leading Role Julie Christie (Fiona anderson)
  • 0

#1074 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 08 February 2008 - 09:49 PM

Včeraj sem gledala Lilja 4-ever in mi je ful dober film. Mal je krut, pa zdi se mi, da zgodba še tolk bolj resnična izgleda, ker je pač v drugem jeziku (ok, priznam, da nevem kater jezik je to biggrin.gif ruščina?) in ti še bolj stopi do srca. Igra vseh igralcev je tudi super, zato priporočam! 10/10
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#1075 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 09 February 2008 - 09:59 AM

^^ Jesus, seveda je rušščina.

Saw 4 IV (2007)

[attachmentid=3912]

Spomnim se, ko me je brat pred leti založil s tedensko dozo filmov, prinesel je tudi film Saw in mi rekel, naj ga pogledam sama...in v temi. Ja, nad tem filmom sem bila takrat precej navdušena, zdel se mi je originalen, celoten koncept je bil zelo zanimiv, a breath of fresh air, do konca se ni vedelo za kaj se točno gre - ocenila sem ga z 8. Saw II in Saw III me nista več prepričala, stvari so se začele ponavljati in biti celo na nek način predvidljive, zadnji del 'serije' sem si pač ogledala le zato, ker sem videla prejšnje 3 dele. In sem bila nad njim rahlo presenečena - v pozitivnem smislu, ker sem pričakovala totalen crap, ki ga bo težko gledati. Kot že veste - Jigsaw v tretjem delu umre, njetgova 'legacy' pa živi naprej, njegovo delo namreč nadaljuje njegov učenec (to je jasno precej hitro). Film se konča rahlo dvoumno in se malo naveže na prejšnji del. Majhen plus režiserju, ker s svojevrstno režijo ustvari posebno atmosfero (čeprav mi 'hitri' kadri ne ustrezajo preveč, ampak tukaj naredijo svoje).

Ocena: 6/10 (ker ni bil tako slab kot sem sprva pričakovala)

Ne priporočam ljudem s slabim želodcem, že uvodna scena je precej nagnjusna, jaz sem to sicer hladokrvno pogledala, nekateri pa mogoče ne boste. wink.gif
  • 0

#1076 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 10 February 2008 - 09:35 AM

Troy (2004)

[attachmentid=3921]

Ta film meni ni prav nič posebnega, igralska zasedba je sicer vrhunska (dokaj): Hector (Eric Bana), Paris (Orlando Bloom), Ahil (Brad Pitt), Helen (Diane Kruger), Priam (Peter O'Toole), Thetis (Julie Christie), Odisej (Sean Bean). Z zgodovinskega vidika (baje) film ni točen, amapak glede tega lahko kdo drugi kaj več pove. Z igro me najbolj prepriča Eric Bana, malo manj Orlando Bloom (čeprva je relativno dobro upodobil strahopetca), ter Peter O'Toole.

It is the year 1250 B.C. during the late Bronze age. Two emerging nations begin to clash after Paris, the Trojan prince, convinces Helen, Queen of Sparta, to leave her husband Menelaus, and sail with him back to Troy. After Menelaus finds out that his wife was taken by the Trojans, he asks his brother Agamemnom to help him get her back. Agamemnon sees this as an opportunity for power. So they set off with 1,000 ships holding 50,000 Greeks to Troy. With the help of Achilles, the Greeks are able to fight the never before defeated Trojans. But they come to a stop by Hector, Prince of Troy. The whole movie shows their battle struggles, and the foreshadowing of fate in this remake by Wolfgang Petersen of Homer's "The Iliad."

vir: www.imdb.com

Ocena: 6/10 (ker me preprosto ne prepriča)
  • 0

#1077 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 10 February 2008 - 10:49 AM

The Comebacks
IPB Image
Komedija, ki pripoveduje zgodbo o trenerju, ki se ga drži smola vendar na pobudo starega kolega prevzame trenersko mesto na eni izmed univerz. Čeprou so nekatere fore res glupe, so druge res originalne in se jim lahko nasmeješ. Čeprou je tko k v skorej vseh filmih oz. takih komedijah srečen konec tudi tukaj ni dvoma o tem. Vseen bi blo lahko bolš.
7/10
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#1078 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46185 posts

Posted 11 February 2008 - 12:10 PM

Meni pa je Troja eden boljših zgodovinskih filmov. Čeprav me nekatere mini stvari motijo, ker pač poznam homerjev mit, ampak na sploh pa se mi zdi, da so dobro interpretirali. Sploh lik Hektorja so naredili tako, da ga moraš imeti rad.
Jaz bi ga ocenila z 9/10
  • 0

#1079 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 11 February 2008 - 02:51 PM

Glede na to, da sem veliki fan zgodovinskih filmov moram reči, da mi Troja sploh ni nič posebnega. Razen, da sem se ves čas naslajala nad moškimi izklesanimi telesi (tega hvala bogu res ne manjka, da izbiri igralcev sploh ne govorim), mi je vse ostalo precej mimo. Že samo dejstvo, da so 10-letno obleganje zmanjšali na manj kot en mesec mi je nedopustna napaka (namerna ali nenamerna). Plus jim dam, da so odvzeli vpletanje bogov in Ahilovo nesmrtnost (kakor se spomnim, je bila še dodatna vojna med bogovi).
In spet smo pri čustvenih reakcijah brat/brat, oče/sin, žena/mož ... v vsakem filmu vidim te "napake" ki mi gredo že pošteno na živce .... včasih enstavno človeško življenje ni pomenil toliko kot danes. Veliko sorodstev je nastalo na podlagi pogodb, dogovorjenih porok ... In če je bil mož vojak, žena ni vsakič zganjala celega hudiča, ko se je opravljal v boj. Enako velja za relacijo oče/sin in podobne naveze. Full se trudijo igrati na čustva gledalcev, ki pa meče čisto napačno luč na ta zgovovinska obdobja.

Ampak gledala sem ga pa že v četrtič oops.gif .
  • 0

Put A Kilt On It!

#1080 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 11 February 2008 - 04:07 PM

Se podpišem pod Kami.

Film sem tud jst gledala že ene četrtič, amapak me enostavno ne prepričana, nikol nisem nekak navdušena. Izbira igralcev je ful dobra, samo samo zgodbo se mi pa zdi, da niso ravno najbolje naredili oz. predstavili. No, stvar okusa. smile.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users