Jump to content

Photo

Zaroka / poroka

• Please log in to reply
1324 replies to this topic

#1061 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 15 October 2016 - 05:35 PM

Če je takega mnenja, potem mu pa reci da saj zato. :D V dosti primerih je tako, da si ona poroke želi, njemu je pa vseeno za to in se mu zdi brezvezna ceremonija in to na koncu naredi predvsem zanjo. Jaz nič slabega ne vidim v tem, dokler ne gre za prisilo. 

Dvomim pa, da kdo po poroki reče, da ni nič drugače. Vsaj če se je poročil iz pravih razlogov.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1062 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 15 October 2016 - 09:39 PM

Pojavlja se vprašanje, zakaj bi on moral ustreči meni in ne jaz njemu?
  • 0

#1063 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 15 October 2016 - 09:44 PM

Zato, ker si ti rodila otroka, on ga pa ne more :D

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1064 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 15 October 2016 - 10:04 PM

Ajd, tle jima otrok nič zraven...Pa brez njega tudi tega otroka ne bi bilo :P
  • 0

#1065 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 15 October 2016 - 10:17 PM

Zato, ker si ti rodila otroka, on ga pa ne more :D

Ha, dobra. :D
Drugace pa ce bi bila ti zadovoljna, zanj pa se ne bi nic spremenilo, je to double win, a ni?

Jaz imam okrog sebe kup deklet, ki si ze leta ful zelijo poroke pa jim partner ne ustreze (razloge imajo vsi za lase privlecene oz. jih nimajo) in mi je prav zal zanje. V bistvu je takih, ki so punco zaprosili, izredno malo. Potem grejo pa se na kaksno poroko, ki jim izrazito ni vsec pa jim je to se dodaten argument proti, ker tako pac mora bit pa nic drugace. :butl:
  • 0

― V. Van Gogh

#1066 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 15 October 2016 - 10:23 PM

Meni je argument "kaj bo pa potem drugače" bedn in ga ne sprejmem.

Poznam tudi sama cel kup tipov, ki se ne želijo poročit, pa nimajo nobenega pametnega argumenta. Ponavadi slišim "kaj mi bo list papirja", "saj ne bo nič drugače", "škoda denarja za en dan", "jaz ne rabim poroke, ker imam mojo punco tudi brez rad"...

Vsi ti argumenti so mi neumni in po mojem samo nakazujejo na to, da jih je strah neke "uradne obveze". Ali pa so podlegli pumpanju okolice, da po poroki "pa je vsega konec blabla".

• 0
Viens, reste ici!

#1067 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 15 October 2016 - 11:15 PM

No ja, verjetno so pa njim vaši/naši argumenti za poroko neumni. Stvar zornega kota.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1068 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 16 October 2016 - 07:19 AM

Točno tako. Kaj je pa za vas kao dober argument proti poroki?
Zakaj pa bi se kdorkoli "moral" poročit. Saj smo govorili, da to je podobno kot želja po otroku, jo imaš ali pa ne.
Tiste finte, da je po poroki drugače, v pozitivnem smislu, pa so mi tudi čisto preveč cheesy in kr nekaj... Mogoče je, ali pa tudi ostaja enako fajn kot prej, ko stvar še ni bila na papirju :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1069 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 16 October 2016 - 08:20 AM

Jaz osebno v poroki ne vidim nobene "dodane vrednosti", sploh ne zdej, po toliko letih veze... Odveč bi mi bilo kakršnokoli nacrtovanje tega opravka, pac ne vidim nobene koristi od tega.
  • 1

#1070 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 16 October 2016 - 11:48 AM

_M_, enako razmišljam. Vedno povem, da sva večno vezana z otrokom in kreditom.
  • 0

#1071 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 16 October 2016 - 12:27 PM

Jaz sem glede poroke ze povedala svoje mnenje in cisto verjamem, da se da doziveti zadevo tudi tako, kot jo je Jina.
Samo pravo osebo moras najti da tako cutis, oz da tako cutita oba. Verjamem pa da se jih velik procent poroci samo zato, ker je za to cas- se tako pricakuje - vstavi nekaj tretjega.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1072 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 16 October 2016 - 01:23 PM

Točno tako. Kaj je pa za vas kao dober argument proti poroki?
Zakaj pa bi se kdorkoli "moral" poročit. Saj smo govorili, da to je podobno kot želja po otroku, jo imaš ali pa ne.
Tiste finte, da je po poroki drugače, v pozitivnem smislu, pa so mi tudi čisto preveč cheesy in kr nekaj... Mogoče je, ali pa tudi ostaja enako fajn kot prej, ko stvar še ni bila na papirju :D

Jaz nobenega argumenta ne izpodbijam, cisto vseeno mi je, kaksne razloge imajo ljudje proti (ali za), ampak ce partnerja nista na isti strani, lahko nastane velik problem. To ni zelja, ki bi jo kar tako potlacil, ampak vodi v nezadovoljstvo in metanje krivde na partnerja, zato je treba to resiti na tak ali drugacen nacin. Zakon ni nekaj, za kar bi se odlocil spotoma, takih odlocitev se ne sprejema kar tako in zelja v cloveku nekaj casa zori. Ce ima eden od partnerjev zelo odklonilen odnos, je situacijo treba resiti s pogovorom, ki pa tudi za oba verjetno ni najlazja stvar. Pri tako pomembnih zadevah tezko sklenes kompromis. Si predstavljam, da na koncu "zmaga" tisti, ki bi v zvezi tezje funkcioniral na dolgi rok, ce njegova zelja ne bi bila izpolnjena.

Drugi odstavek mi je pa mimo, saj ne ves, kako je v tej situaciji, kaj ljudje cutijo in dozivljajo.
  • 0

― V. Van Gogh

#1073 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 25 October 2016 - 04:03 PM

Veganska poroka z zeninovega vidika:
http://www.lovemydre...st-wedding.html

Ful so mi hecne te vrtne igre, ki se jih grejo Britanci. :D
  • 0

― V. Van Gogh

#1074 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 25 October 2016 - 04:59 PM

Thijs the coffee roaster with an orange bow-tie :D Could he be any more Dutch?

Britanci imajo pa itak svoje obicaje in stil, na katerega se se nisem uspela navadit :D Se mi pa zdi, da je nevesta ful bolj elegantna in postirkana (sploh frizura) od zenina in dekoracije (sploh tisti nabor prtov na mizi za pijaco je neposrecen). 

Pri hrani so pa slike napol "cenzurirane" (jih ne prikaze v celoti) in ne morem slin cedit :P. Drugace pa zgleda ful sprosceno, kar je ful lepo - sploh glede na to, da so gostje razlicnih narodnosti in da se verjetno prej niso srecali. Nizozemci znajo izpast precej zadrzano do tujcev, po drugi strani so pa shameless in se jih da v marsikatero aktivnost vprec :D

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1075 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 13 May 2017 - 05:52 PM

Vila Vipolže v Brdih mi je ful lepa poročna lokacija. Pa ta mi je ena najlepših porok, kar sem jih videla od naših: http://www.nastjakov...ipolze-wedding/

• 0

― V. Van Gogh

#1076 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 13 May 2017 - 08:29 PM

Ful je lepa svetloba.
  • 0

#1077 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 14 May 2017 - 11:58 AM

Tudi meni je vse zelo všeč (razen priče z golimi gležnji :D), ambient, urejenost, par, slike.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1078 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3358 posts

Posted 15 May 2017 - 01:16 PM

Čevlji :w00t2: :blush1:  Drugače pa res zelo lepa lokacija in vsi detajli štimajo

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#1079 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 15 May 2017 - 02:00 PM

Kaj pa pravite na to?

Sanjska poroka v Europarku

Jaz ne morem razumeti, zakaj bi se kdorkoli hotel poročiti na tak način, sem prav ogorčena.  :mellow:  

• 0

― V. Van Gogh

#1080 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 15 May 2017 - 02:01 PM

Enako sem rekla fantu. Verjetno zato, ker je zastonj. LOL

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users