Točno tako. Kaj je pa za vas kao dober argument proti poroki?
Zakaj pa bi se kdorkoli "moral" poročit. Saj smo govorili, da to je podobno kot želja po otroku, jo imaš ali pa ne.
Tiste finte, da je po poroki drugače, v pozitivnem smislu, pa so mi tudi čisto preveč cheesy in kr nekaj... Mogoče je, ali pa tudi ostaja enako fajn kot prej, ko stvar še ni bila na papirju 
Jaz nobenega argumenta ne izpodbijam, cisto vseeno mi je, kaksne razloge imajo ljudje proti (ali za), ampak ce partnerja nista na isti strani, lahko nastane velik problem. To ni zelja, ki bi jo kar tako potlacil, ampak vodi v nezadovoljstvo in metanje krivde na partnerja, zato je treba to resiti na tak ali drugacen nacin. Zakon ni nekaj, za kar bi se odlocil spotoma, takih odlocitev se ne sprejema kar tako in zelja v cloveku nekaj casa zori. Ce ima eden od partnerjev zelo odklonilen odnos, je situacijo treba resiti s pogovorom, ki pa tudi za oba verjetno ni najlazja stvar. Pri tako pomembnih zadevah tezko sklenes kompromis. Si predstavljam, da na koncu "zmaga" tisti, ki bi v zvezi tezje funkcioniral na dolgi rok, ce njegova zelja ne bi bila izpolnjena.
Drugi odstavek mi je pa mimo, saj ne ves, kako je v tej situaciji, kaj ljudje cutijo in dozivljajo.