Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1061 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 14 August 2007 - 02:09 PM

Pr men je različno. Ponavadi ni močna in zato lahko uporabljam manjše tampone. Če pa je močna pa seveda večje. To se mi zgodi kakih dvakrat na leto,pol me vse boli, pa še slabe volje sem. Drugače je pa vedno ok in brez bolečin.
  • 0

#1062 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 14 August 2007 - 09:41 PM

QUOTE(vrana @ 14. 8. 2007 - 14:04) View Post

A pa je normalno, da je takrat menstruacija šibka? Tok, da bi lahko uporabljala samo mini ali pa light flow tampone??

Jaz uporabljam najmanjše. In je čudež, če so po recimo 5ih urah celi premočeni. Tudi čez noč imam lahko najmanjšega pa ni panike (ga ne menjam sredi noči).
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#1063 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 14 August 2007 - 09:48 PM

Ok. Samo, da je to normalno, ker sem bila že malce zaskrbljena oops.gif
  • 0

#1064 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 15 August 2007 - 12:49 AM

QUOTE(vrana @ 14. 8. 2007 - 22:48) View Post

Ok. Samo, da je to normalno, ker sem bila že malce zaskrbljena oops.gif

Men se zdi pa 5 ur ful dolg, pa nimam tok močne. Sam fora je pač redno menjavanje. In pr, vsak žensk je pač rezlično.
  • 0

#1065 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 17 August 2007 - 10:25 AM

I have a little tiny question: začetek aprila sm nehala jest kontracepcijske. In sm mela po tem menstro na cca 22,23 dni, kratkotrajno in prvič v življenju nebolečo. Vse fino fajn, do zdej. Mogla bi jo dobit v nedelo al pa pondelk, dons je pa nekak že petek in je še zmer nimam. Priznam, da sm bla v zadnjem tednu ful živčna in napsihirana, tko da je čist možno, da pride z zamikom. Sam me vseen zanima, če se vam zdi, da bi me mogl kej skrbet, al pa če se je kšni kej podobnga zgodil?
Če je ne bo, bom v pondelk itak klicala ginekologa. Aja, pa nekak ni šans da bi bla noseča. Razn če sm že 5 mescev, pa mislm da to ni to.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#1066 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 17 August 2007 - 10:40 AM

Mogoče se ti pa mora še uredit. Jaz nikoli nimam točno na 28 dni. Pogosto je +- par dni. Ne sekiraj se zaenkrat. Počakaj, da mine 28 dan in 29 in 30 itd. Itak je pa tud psiha lahko kriva.
  • 0

#1067 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 17 August 2007 - 10:50 AM

Jaz se celo spomnem, da ko sem pred leti za nekaj časa prenehala jemati tabletke, je bila prva zelo redna, nato pa sem tut čakala čez 3o dni. In me je blo strah, pa še živčna sem bla. Ampak se je to kasneje uredilo. Zdej pa jih že spet dolgo jemljem.
  • 0

#1068 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 17 August 2007 - 11:03 AM

Mja, sej jz bom tud verjetno šla nazaj, sploh če se bo tole med nama z Bibijem še naprej razvijal. Pa skor zihr sm, da je to zarad psihe, sam pač skrbi me. K nikol ne veš kdaj je kej lohk narobe.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#1069 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 17 August 2007 - 12:46 PM

Se strinjam, psiha lahko veliko nardi. Jaz mam vedno točno, in mi nikoli ne zamudi niti en dan...ta teden mi je pa za 7 dni, ker sem pač imela dost stresa. Tako, da dont worry, mislim, da še to ni nič zaskrbljujočega...
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#1070 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 17 August 2007 - 08:40 PM

Jst tudi rabim en posvet: jst sm začenjala jemat prvo tabletko v nedeljo, pa mi to ni blo všeč in sm zdej podaljšala teden brez tabletk za en dan in pač prvo vzela v pon. in se obnašam, kot da sm v nedeljo kao pozabla, v navodilih pa piše da če se pozabi prvo tabletko je treba en teden uporabljat kondom.

Ste tudi vi mnenja, da lahko jst v nedeljo mirno seksam (brez kondoma seveda)?
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1071 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 17 August 2007 - 08:52 PM

Pomoje ja, če tako piše. Ampak jaz bi za ziher vseeno ga še uporabla no tongue.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1072 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 17 August 2007 - 08:57 PM

Ma ki jst ga nimam biggrin.gif In še ogaben je za povrh, brrr, se rajši vzdržim bruh.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1073 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 17 August 2007 - 09:04 PM

QUOTE(Hevea @ 17. 8. 2007 - 21:40) View Post

Jst tudi rabim en posvet: jst sm začenjala jemat prvo tabletko v nedeljo, pa mi to ni blo všeč in sm zdej podaljšala teden brez tabletk za en dan in pač prvo vzela v pon. in se obnašam, kot da sm v nedeljo kao pozabla, v navodilih pa piše da če se pozabi prvo tabletko je treba en teden uporabljat kondom.

Ste tudi vi mnenja, da lahko jst v nedeljo mirno seksam (brez kondoma seveda)?

blink.gif ?

ejo, pa sej se ja tko prestavlja 1. dan, da tabletke dlje jemlješ, kot običajno (>21 dni), ne pa tko, da pavzo podaljšuješ. huh.gif

sej, šanse so zlo mejhne, da se kej 'ponesreč' (čeprov vseen večje, kot če bi spustila tabletko v 2. tednu), sam js se vseen ne bi hecala. zihr je zihr (ne pa da se pol brezveze žreš, a bo ok al ne ...).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1074 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 17 August 2007 - 09:17 PM

Vem da se tko podaljšuje, ampak jst sm mela samo za en dan za prestavit in mi je blo brezveze cel teden praktično zabit (ni se mi dalo komplicirat biggrin.gif ), je blo ful bolj simple pavzo podaljšat in itak je bol al manj isto kot da pozabim pač prvo tabletko. Ma ki je že skoraj cel teden itd... Ma čene se bom pa prišparala do pondeljka al pa torka.
  • 0

#1075 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 18 August 2007 - 08:45 AM

QUOTE(Hevea @ 17. 8. 2007 - 22:17) View Post

Vem da se tko podaljšuje, ampak jst sm mela samo za en dan za prestavit in mi je blo brezveze cel teden praktično zabit (ni se mi dalo komplicirat biggrin.gif ), je blo ful bolj simple pavzo podaljšat in itak je bol al manj isto kot da pozabim pač prvo tabletko. Ma ki je že skoraj cel teden itd... Ma čene se bom pa prišparala do pondeljka al pa torka.

simpl je tud tabletk sploh ne uprabljat ... ermm.gif

tle se ne gre za to, kaj je bolj simpl, ampak kako čim manj škode narest oz. kako ohranit tisto 99% al kok je že zanesljivost. navsezadnje jih zarad tega jemlješ, ane?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1076 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 18 August 2007 - 09:18 AM

Ma dobro no, sej ni taka katastrofa smile.gif Bom pač počakala še uni dan, pol je pa itak v redu, according to the navodila.
  • 0

#1077 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 18 August 2007 - 09:25 AM

sej nism misla bit napadalna al pa kej (če je mogoče tko izpadl), sam se mi res zdi velik bolj postranska zadeva, kater dan začneš tabletke jemat kot pa njihova zanesljivost. that's all smile.gif.
  • 0

#1078 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 18 August 2007 - 10:26 AM

Js sem šla tud nazaj na tabletke, moj organizem je očitno tak, da rab cel kup enih umetnih dodatkov, da lahko normalno funkcionira. Menstro mam brez tabletk itak čist zmešano in premočno, ter predolgo. S tabletkam se mi pa to lepo uredi. Potem pa še to večini punc se apetit poveča, ko jemljejo tabletke, oz se neki zredijo, no pr men je blo ravno obratno. Js k sem šla dol s tabletk sem skoz sam jedla, non stop sem bla neki lačna, zdej se je pa spet nazaj normaliziral. Aja pa z ogrci se je tud men problemček pojavu, so se ob prenehanju tabletk ful povečal.

Drgač sem pa penehala jemat dvoje tablete za kri, sicer stanje ni boljše nič, mam še vedno slabo kri, sam sej tud s tabletam ni nič boljš, pol je pa čist vseen, če jih ne jemlem, pa še ene sem skenslala, k sem jih dolgo vrsto let jemala.

Bom s telovadbo in meditacijo okrepila svoje telo, pa itak mam že zmenjeno z nekom, da mi bo pr tem pomagu, k se ful ukvarja s tem (zdrav duh v zdravem telesu)smile.gif
  • 0

#1079 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32322 posts

Posted 18 August 2007 - 09:09 PM

Evo jst tud samo zaradi tega, ker se mi ful bolj mastijo lasje in koža razmišljam, da bi jih začela spet jemat. Zdaj sem brez kako slabo leto.
Sam tole s kožo in lasmi je res grozno down.gif , sploh, ker je bilo drugače vse Ok med jemanjem, nisem imela čist nobenih težav ali stranskih učinkov.
Verjetno bi se odločila za ene druge namesto Cilesta, ginekolog mi je zadnč priporoču Harmonet.
  • 0

#1080 sonadora

sonadora

sramežljivec

• Člani
  • 21 posts

Posted 19 August 2007 - 11:15 AM

QUOTE(luciferka @ 18. 8. 2007 - 11:26) View Post

Js sem šla tud nazaj na tabletke, moj organizem je očitno tak, da rab cel kup enih umetnih dodatkov, da lahko normalno funkcionira.

Enako. Ko še nisem jemala KT, sem imela menstruacijo zelooo neredno, vse pomešano, enkrat 3 mesece nič, potem kar na 20 dni...halo blink.gif pa še neznosne bolečine v kompletu. Zdaj pa vse v najlepšem redu smile.gif

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users