Zdaj pa naslednji. Po koncertu nas je vprašal koncert mojster orkestra, če nas je blo kao kej strah, ker je blo nekam velik ljudi in meni je reku: "Zate vem, da te ni blo strah, k si bl freh." Kaj to pomen?
vprašanja (zanima me, ...)
Posted 13 November 2008 - 08:08 PM
Zdaj pa naslednji. Po koncertu nas je vprašal koncert mojster orkestra, če nas je blo kao kej strah, ker je blo nekam velik ljudi in meni je reku: "Zate vem, da te ni blo strah, k si bl freh." Kaj to pomen?
Posted 13 November 2008 - 08:20 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 November 2008 - 08:30 PM
Posted 13 November 2008 - 10:47 PM
(ni francoska, ampak narobe obnjena francoska kita)
Posted 14 November 2008 - 04:29 AM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 14 November 2008 - 10:53 AM
Posted 14 November 2008 - 12:35 PM
Posted 14 November 2008 - 03:54 PM
Kako drago darilo.
Midva nisva za darilo nikoli dala več kot 30€ pa sva se obdarovala za vsako obletnico in vse praznike. Se da z manj priti skozi. Sploh pa ti Princes, ki tak obvladaš to področje. Ne ga srat, no.
Bivšemu bom recimo za diplomsko darilo poslikala svileno kravato z Metallicinim logotipom in jo ustrezno pobarvala ter zraven kupla še boljšo črno srajco. Sem ziher, da mu bo strašno všeč in za vse skupaj ne bom dala več kot 40€, ker mam barve že od prej.
Ziher boš našla kaj bolj "primernega" in tvojemu proračunu ustreznega.
Meni ni problema dat malo več keša zanj... sej mogoče je res veliko, ampak ne bi mogla dat manj, ker bi mi bilo blazno nerodno - on je meni lani kupil v zlatarni celje božansko ogrlico+šopek vrtnic, letos v isti zlatarni prstan+kuharsko knjigo. In ne morem mu kupit jaz za manj. Nimam srca.
Posted 14 November 2008 - 04:37 PM
A je kakšna slavistka tlele?
Mam par problemov pri besedotvorju, kaj so izpeljanke, sestavljanke, zloženke in sklopi. Mislim, pravila že znam, samo na primerih se zatakne.
A so naslednje besede sestavljanke (in ne zloženke):
brezbarven, podkožen, zmeren, začasen, brezskrben, pristojen, brezposelen, priročen, zasilen, površje, zavetrje, podočnjak, predpražnik, ovratnik, naramnica, mednožje, dokolenka
Mi smo namreč prepisali od profesorice da so to vse izpeljanke, ampak men res ni logično. Sploh kakšen podkožen ne. A pod pač predpona>sestavljenka?
Kolker se še spomnim. Jaz bi dala pod kot predpono in je to potem sestavljanka. Isto za začasen, pristojen, zasilen, ..
[Napoleon]
Posted 14 November 2008 - 05:35 PM
Posted 14 November 2008 - 09:40 PM

Imajo znižan program pa si nisem kupla kenzota flower in mi je sedaj ful žal!

do ponedeljka dvomim, da me bo počakal.
če bi kera lahka šla, bi ji bila žiljon hvaležna!
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 14 November 2008 - 10:55 PM
Pišem v imenu Plain Jane.
A ma katera od bivših maturantk za poslat na email naslednje obnove (analizo) pesmi za angleščino:
How happy is the little stone?
Fire and ice
Shakespeare sonet 130
The daffodils
Stopping by woods on a snowy evening
larisa_on_vogue@hotmail.com
Karkoli bo dobrodošlo. V pondelk je vprašana pa očitno nima nč zapiskov (le kaj je delala pri pouku
Posted 15 November 2008 - 12:42 AM
Mam pa eno vprašanje (spet), ampk ne zarad tega spregledat Brokolijinga (omg, komplicirano sklanjat Brokoli
No, jst mam zdej za fanta vse tiste pripomočke za koktejle.. spomnila sem se samo še na eno malenkost, ki bi jo lahko dodala: tiste smrečice pa tiste okraske, ki se dajo ponavadi v sadno kupo ali koktejle, veste tisto bleščeče k so taki trakci na palčki.. itd..
Kje bi jst to dobila? U mullerju sm gledala, pa nimajo..
Posted 15 November 2008 - 04:57 AM
tole sm jz zate slikala na Portugalskm, sm šla mim pa me je nate spomnl

Simoncy, lah bi si olajšala delo pa napisala- ne spregledat posta od brokoli
Posted 15 November 2008 - 09:33 AM
Posted 15 November 2008 - 12:08 PM
Posted 15 November 2008 - 12:20 PM
Joj, princeska
tole sm jz zate slikala na Portugalskm, sm šla mim pa me je nate spomnl

Simoncy, lah bi si olajšala delo pa napisala- ne spregledat posta od brokoli
oooo
mi je pa tko smešno...prejšnji teden mi je prijateljica z japonske poslala pol slik, ki jih je nardila zame, ta teden sošolka, ki je vidla roza otroško sobo v eni izmed pohištvenih trgovin
Posted 15 November 2008 - 05:42 PM
Kot tista na zrnu graha leži tu na postelji, men je bla res všeč!
Posted 15 November 2008 - 08:34 PM
In še: Tista maska za telo oz. neki takega, ki jo dobiš zraven Afrodita depilacijskih trakov, je za po depilaciji?
2 user(s) are reading this topic
1 members, 1 guests, 0 anonymous users
-
Buggy