Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36379 replies to this topic

#10581 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 11 November 2008 - 06:45 PM

Aja, pozabila sm omenit, da imata urejeno stanovanjce, k je ful ful majhno in ne bi mogla nič kupit prov za stanovanje. Lahk bi naslikala kakšno sliko, sam je tak majhno stanovanjce da nimata kam dat biggrin.gif Tako da bela tehnika, lučke, slike, itd odpadejo ermm.gif
  • 0

#10582 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14560 posts

Posted 11 November 2008 - 06:51 PM

Kak vikend paket za v toplice ali na morje?
Ne vem koliko denarja imata namen dati, cen toplic, hotelov itd. pa itak ne poznam.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#10583 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 11 November 2008 - 06:55 PM

Od Frčice ideja je super. lahko jima pa tudi plačata rezervacijo za večerjo v kaki prestižni gostilni. Ali pa jima podarita kak vikend paket z ogledom vinske kleti, ipd,...
  • 0

#10584 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46632 posts

Posted 11 November 2008 - 07:01 PM

Kaj pa mogoče kakšna posteljnina? To vedno prav pride. In se dobijo že zelo lepe za majhen denar. No, pa kakšen bon za kopanje v toplicah je tudi lepo darilo, če sta ljubitelja toplic.
  • 0

#10585 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 11 November 2008 - 07:03 PM

Posteljnina je tudi dobra ideja, zravn dodajem še prevleke čez posteljnino, se dobijo ful hude.
  • 0

#10586 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26370 posts

Posted 11 November 2008 - 07:24 PM

Obstaja penina s pravimi koščki zlata (moja mami je to dobila od brata za rojstni dan) (lahko se spije, ni panike). Pa zraven še 2 kristalna kozarca pa bo smile.gif
  • 0

#10587 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 11 November 2008 - 07:34 PM

Kakšna posteljnina je super ideja. wink.gif

Ta penina mi deluje pa samo kot preseravanje in waste of money.

Brez zamere. oops.gif

Ko sem jaz bila še študentka sem šla na poroko od bratranca, moji starši so mu kupili darilo, eno bolj konkretno, jaz sem mu pa dala lončnico. laugh.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#10588 sooncek

sooncek

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 127 posts

Posted 11 November 2008 - 08:02 PM

Pozdravljene!

Zanima me, če je katera iz Maribora ki naroča pri Avonu.Prosim, če bi katera bila tako dobra, da lahko pri njej naročila. oops.gif oops.gif
  • 0

#10589 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 11 November 2008 - 08:15 PM

A je kakšna slavistka tlele? biggrin.gif

Mam par problemov pri besedotvorju, kaj so izpeljanke, sestavljanke, zloženke in sklopi. Mislim, pravila že znam, samo na primerih se zatakne.

A so naslednje besede sestavljanke (in ne zloženke):
brezbarven, podkožen, zmeren, začasen, brezskrben, pristojen, brezposelen, priročen, zasilen, površje, zavetrje, podočnjak, predpražnik, ovratnik, naramnica, mednožje, dokolenka

Mi smo namreč prepisali od profesorice da so to vse izpeljanke, ampak men res ni logično. Sploh kakšen podkožen ne. A pod pač predpona>sestavljenka? huh.gif
  • 0

#10590 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 12 November 2008 - 02:39 PM

Plivit C, 500 mg

Jih pogoltnem z vodo, al raztopim? Mami me je zmedla, ker je rekla, da zakaj jih pogoltnem, da je to treba pač raztopit... navodil pa nimam več...

Na netu pa ne piše nič konkretnega- samo odmerjanje- zaužijemo jih z nekoliko vode- pol to sam pogoltneš al kako?

• 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#10591 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26370 posts

Posted 12 November 2008 - 02:42 PM

vzemi tako, kot normalne tablete - v usta in splakneš s kozarcem vode.
  • 0

#10592 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 12 November 2008 - 02:46 PM

Sm vedla da mi boš odgovorila biggrin.gif
Sm hotla itak naslovit- za ančko- hehe.
Ja, sj tko jih jz jem, sam ne štekam zakaj mi je mami rekla drgač ? A jo mogoče skrbi da so preveč težke za želodec če jih sam pogoltnem al kaj?

Pa še to- a je po kmečki logiki bolš uzet te tablete na vsj delno poln želodec? Na praznga men ne deluje pametno:)
  • 0

#10593 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26370 posts

Posted 12 November 2008 - 08:02 PM

rea hahaha smile.gif Najbolj da odpremo eno temo: vprašajte Ančko Pomarančko tongue.gif

Ja po kmečki logiki je najbolje, da se tablete vzame na vsaj delno poln želodec (razen tam, kjer piše, da jih je treba vzeti na tešče - na primer moje tablete za želodec).
In če ne piše, se tablet nikoli ne raztaplja, saj so narejene, da se raztopijo tam, kjer jim je namenjeno - ali v želodcu, ali v črevesju.
  • 0

#10594 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 13 November 2008 - 03:52 AM

Ja, veš kako, za kapsule bi mi blo logčino, da se jih ne raztopi, valda, sam za tablete simpl pa niti ne tok!
Hvala ti ful! smile.gif
  • 0

#10595 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26370 posts

Posted 13 November 2008 - 07:10 AM

ja tablete imajo tud specialne premaze in ovojčke, da "vejo", kje se raztopit smile.gif
Drgač pa ni panike smile.gif Ti kar vpraš smile.gif
  • 0

#10596 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20091 posts

Posted 13 November 2008 - 07:39 AM

Brala sem na Akvazinu o humani smrti rib in menda je bolj kot zamrznitev, humana usmrtitev z eugenol(egenol?), nekim olje menda. Je to prav napisano in ali se ga dobi v lekarni?
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#10597 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26370 posts

Posted 13 November 2008 - 07:47 AM

meni se zdi zmrznitev čist OK - riba je itak hladnokrvna žival tako da samo mirno zaspi. Ti jo kar daj v zmrzovalnik. Ko boš prišla iz šole bo že lepo pančkala.
  • 0

#10598 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20091 posts

Posted 13 November 2008 - 08:15 AM

Nekaterim se zdi, da tudi ribe in žabe čutijo, ko se jim kri spreminja v kristalčke ohmy.gif . Pismo, to je tok grozno. Po 6ih letih teh mojih ljubih ribic, ko mi umre še zadnja enkrat vprihodnosti, bo konec s tem igračkanjem down.gif .
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#10599 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18891 posts

Posted 13 November 2008 - 03:48 PM

QUOTE(MLadoLetNa @ 13. 11. 2008 - 8:15) View Post

Nekaterim se zdi, da tudi ribe in žabe čutijo, ko se jim kri spreminja v kristalčke ohmy.gif . Pismo, to je tok grozno. Po 6ih letih teh mojih ljubih ribic, ko mi umre še zadnja enkrat vprihodnosti, bo konec s tem igračkanjem down.gif .

Ko podhladitev telesa traja zadosti dolgo, začnejo življenjske funkcije ugašati. Spremembe se dogajajo v tkivih vitalnih organov. Te temperature so pri ribah veliko nižje kot pri primatih. Še je daleč do tega, da bi kri začela zmrzovati. Ampak v zmrzovalniku pa bo in riba tega ne bo več čutila.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#10600 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 13 November 2008 - 07:45 PM

Ja ribe imajo naravni "antifriz" v sebi biggrin.gif in ne zmrznejo. Pomisli sam na ribe s severa... Sam ne vem pa akko je to pr navadnih ribicah
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users