Jump to content

Photo

London

• Please log in to reply
1135 replies to this topic

#1041 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17602 posts

Posted 25 September 2019 - 01:34 PM

Prvič slišim, zanimivo. Grem pa čez 1 teden v UK in bom poskusila, če bo šlo. Zaenkrat app ni na voljo za download pri nas.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1042 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17602 posts

Posted 04 October 2019 - 06:45 PM

Včeraj mi je kolega rekel, da če želiš malo privarčevat pri prehrani v UK, je dobro imeti TasteCard app.
Pozna kdo?

Skratka, tega app-a se ne da naložit v Slo. Tvoj kolega pa je lahko?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1043 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17602 posts

Posted 04 October 2019 - 08:06 PM

Poleg visokih cen mi je smotano, ker proizvedejo enormne količine odpadne embalaže.. Prav grozno mi je, ko prideš kavo spiti nekam noter in jo v večini primerov dobiš v take away lončkih. Enako je na primer vso meso pakirano in tako naprej..

Mene to tudi ful moti. Enormno plastike za enkratno uporabo, v vrečki čipsa je več vrečk porcijskih pakiranj... Pač izrazito potrošniška družba brez duše, zato me London kot veliko mesto tudi v drugo ni impresioniral. Manj kot 1 uro vožnje z vlakom ven je vsaj polovica bolj prijazneje, npr. za živet
  • 0

Bill Bullard

#1044 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16807 posts

Posted 19 January 2023 - 07:23 PM

Ok ve ste bolj potovalne kot jaz.
Kje se mi splaca gledati lete v London? Iz Zagreba in Celovca leti?
Letos imam plan iti, ker imam mnogo online prijateljev tam in bi sla rada na obisk.
Pustimo da je to 100 svetlobnih let iz moje cone udobja....
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1045 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 19 January 2023 - 07:52 PM

Jaz sem šla vedno iz LJ ali TRS. Nazaj pa v TRS ali ZG. Na Skyscannerju poglej, kaj se ti bolj splača, tudi glede ur letov (povratni leti ob 6ih zjutraj so bili meni vedno no go, že zaradi metroja).

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1046 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16807 posts

Posted 20 January 2023 - 08:34 AM

Hvala. Sem sla gledat iz LJU in bi me prislo 150 povratna kar je super. Sam prave termine treba najti.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1047 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 20 January 2023 - 05:31 PM

Midva sva ravno tukaj. :) Letela sva iz Zg, ker so iz Lj meni ful neumni leti (sobota ob polnoci pristane, torek ob 6h zjutraj nazaj). Se raje eno urco zapeljem in letim ob normalnih terminih, ker se mi ne da vec zafrkavat z javnimi prevozi sredi noci.
  • 0

After all this time?

Always.

#1048 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16807 posts

Posted 20 January 2023 - 09:28 PM

Kam pa leti iz zg pa cena?
Kje pa sta nastanjena?
  • 0

#1049 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 21 January 2023 - 11:12 AM

Midva sva takrat, ampak to je že več kot 5 let nazaj, šla z Ryanairom iz Trsta, so bile normalne ure.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1050 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 23 January 2023 - 12:12 PM

Iz ZG leti na Stansted, je potem tut ful lahek transport do Londona s Stansted Express vlakom ali z busom, oboje traja cca 1 uro. Cena je pa čist odvisna od obdobja, zdele januarja je low season in je bila karta s prtljago vred okrog 120 €. Problem vseh nizkocenovcev je postala cena prtljage, pripada ti namreč samo mini ruzak / torbica, že mali kovček za ročno prtljago pa je doplačilo 30-40€ na smer, tko da je na koncu to večina cene. Pa zdele v Zg sem prvič doživela, da so folku preverjali velikost torb, in kolikor sem spremljala niti en ni mel ustrezne. Valda, zdej morajo služit.

Spala sva v Premier Inn hotelu na Old Streetu, priporočam! Do zdaj sva vedno mela airbnbje, ampak so cene tako ponorele, da je bil tale hotel najbolj ugodna opcija na neki kul lokaciji, pa ful sem bila presenečena nad čistočo in moderno opremo. Je pa to ful pogosta veriga hotelov, majo tut ful drugih lokacij, Old street je dost urban hipsterski del v Shoreditchu, nisem ziher, kok bi tebi to pasal.

• 0

After all this time?

Always.

#1051 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16807 posts

Posted 23 January 2023 - 01:02 PM

Nincha kaksen kovcek pa si imela? Tele info mi pridejo ful prav! Sta v hotelu imela kaj prehrane vkljucene?
  • 0

#1052 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 23 January 2023 - 01:44 PM

Imela sem navaden kovček za ročno prtljago + torbico. Če potuješ z Ryanairom svetujem, da vzameš Value fare, potem pa na 3. koraku izbereš "Priority & 2 Cabin Bags". S tem greš lahko med prvimi na letalo (kar je itak vseeno), pa kovček maš lahko s sabo in pride najbolj ugodno. Je pa to fajn že ob nakupu rezervirat, ko zapolnijo kvoto za ročno prtljago, to opcijo umaknejo. Če plačaš za čekiran kovček maš pa potem še cel hassle s čakanjem na terminalu. Če greš za manj časa je tole ziher najbolj elegantna in ugodna varjanta. :D

Ne, v hotelu nisva imela nič, niti zajtrka. Pa tut če bi imela verjetno ne bi koristila, je toliko enih hudih brunch placov in dobrih pekarn za sprobat, da bi mi bilo žal jest nek povprečen brezvezen hotelski zajtrk. 

• 0

After all this time?

Always.

#1053 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16807 posts

Posted 23 January 2023 - 02:49 PM

Ok super!!! Hvala za odgovore :)
  • 0

#1054 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16807 posts

Posted 24 January 2023 - 11:25 AM

Nincha, za koliko dni sta sla? Jaz gledam zdaj petek tja, ponedeljek nazaj.
  • 0

#1055 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 24 January 2023 - 01:14 PM

V London se pa reeeees ne splača lazit za tako kratek čas.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1056 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 24 January 2023 - 01:17 PM

Ja, vsaj 5 dni.
  • 0

― V. Van Gogh

#1057 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16807 posts

Posted 24 January 2023 - 06:50 PM

Jaz grem spoznat ljudi ne gledat London. To bom sla pol z mojim pa otroci kasneje, itak sem bla ze dvakrat. Nocem biti sama tam, tako da bova z eno tudi skupaj vzeli hotel. Sicer pa mjuzikal in joga, zato grem :D
  • 0

#1058 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16807 posts

Posted 08 May 2023 - 10:30 AM

Mi kera zna povedat, za v London je dost osebna za potovanje?
Kako je z dvigovanjem denarja na bakomatih, je boljse imeti gotovino s sabo?
Z Viso se da placevat povsod?
  • 0

#1059 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 08 May 2023 - 10:42 AM

Ne vec. Niso vec v EU in rabis potni list.

Sicer nisem bila ze od 2013, ampak takrat se je dalo bp dvigovat gotovino in placevat s karticami. Provizija je pa odvisna od tvoje banke.
  • 0

#1060 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 08 May 2023 - 10:49 AM

Tako na bankomatih kot pri plačilih s kartico je provizija zaradi druge valute. Ta je odvisna tudi od bankomata, ne samo od tvoje banke.

Jaz sem vedno imela kar gotovino s sabo.

• 0

― V. Van Gogh

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users