Kreme za obraz z ZF
Posted 05 May 2026 - 09:18 PM
“1. Najboljši overall: La Roche-Posay Anthelios UVMune 400 Hydrating Cream SPF50+
Če želiš čim manj parfuma, bogatejšo teksturo in vrhunsko UVA zaščito. Zelo dober za 50+ kožo in preprečevanje novih madežev.
2. Najboljši za občutljivo suho kožo: Avène Very High Protection Cream SPF50+
Pomirjujoč občutek, pogosto zelo dobro prenašan.
3. Najboljši za že obstoječe madeže: Eucerin Pigment Control Sun Fluid SPF50+
Ima Thiamidol za hiperpigmentacijo, vendar vsebuje parfum, zato morda ni idealen zate.”
Posted 06 May 2026 - 07:42 AM
Za hiperpigmentacijo jaz zdaj uporabljam Eucerinov Anti pigment dual serum, ki ima večjo koncentracijo Thiamidola. Sem trenutno v prvem tednu, učinek bi se naj pokazal po dveh tednih uporabe. Me zanima, če bo kaj.
Posted 06 May 2026 - 08:16 AM
Meni ni nič pomagal za madeže.
Posted 06 May 2026 - 01:56 PM
Posted 19 May 2026 - 08:56 AM
Posted 21 May 2026 - 09:51 PM
Posted 07 July 2026 - 10:35 AM
Zadnje čase sem testirala kar nekaj krem za obraz.
Ravno porabila MISSHA - All-Around Safe Block Aqua Sun SPF50. Od vseh teh korejskih mi je bila zaenkrat ta mogoče še najmanj všeč. Sicer fajn konsistenca, lepo se razmaže, mogoče malo dlje rabi da se vpije, edino vonj me je na začetku malo motil, ker pri ostalih ga ni bilo ali ni bil tako izrazit, zato mi je šla na začetku na živce. Prav tako sem imela na začetku občutek, da mi nekak obsedi oz pusti nek film na koži. Zdaj ko je tako vroče, zjutraj dam minimalno negovalne kozmetike, pa se mi zdi, da tega občutka ne opažam več tako izrazito.
Biore UV Aqua Rich Watery Essence SPF50 - tole mi je odstopila za probat kolegica. Kupila jo je na Japonskem, baje tam stane okoli 3€. Všečna krema, mogoče nekoliko gostejše teksture kot Missha, drugače pa prijetna, lepo se vpije.
Ti dve se mi zdita tudi precej vlažilni, tako da na mastni koži ne vem kako bi se obnesli. Mogoče brez nege spodaj, čisto ok.
SKIN1004 - Madagascar Centella Hyalu-Cica Silky-Fit Sun Stick SPF50 - zelo praktična zadeva, ga imam kr v torbici na reaplikacijo, sploh ko grem na teren, ali pa če kak dekolte pozabim namazat. Kolikor mi je krema v tubi fantastična, mi ta stik ni tako, ker po uporabi pusti tak nek, silky film, kot da se ne vpije v kožo.
Evy Mousse Kids SPF 50 - ker je bilo toliko govora oz dvoma glede ustrezne višine zaščite v korejskih kremah, sem za na morje v eni akciji vzela tole. Moram priznat, da ne razumem čisto vse hvale in obsesije s to kremo. Ok, je v peni, kar je novost, ampak jaz v tem nisem videla neke ful prednosti. Ker se konsistenca potem tako nekako razpaca pri razmazovanju, zdi se mi, da moraš bit precej hiter pri razmazovanju, drugače se začne kar lepit in packat po obrazu, tudi da se vpije traja kar precej časa. Ne vem ali sem jaz preveč količinsko nanašala ali je to pač samo krema takšna. Glede zaščite sicer nimam pripomb, nisem opazila, da bi me kaj opeklo. Piše, da naj bi bil en nanos na dan kao dovolj, ampak jaz sem nanašala tudi popoldan.
Na WL imam naslednje, če ima katera izkušnje se priporočam za info:
[Napoleon]
Posted 07 July 2026 - 04:45 PM
http://www.cudovita....=6897&p=1457603
Tu je debata o BoJ, meni je všeč za vsakodnevno uporabo.
Za konkretno izpostavljenost soncu imam raje LRP Anthelios UVMUNE 400, zaradi izrazite nagnjenosti k pojavu pigmentnih madežev.
Posted 08 July 2026 - 06:47 AM
Js tudi opažam, da mi za poletje, ko ful sonce nažiga, BoJ ni dovolj, tako da bom sprobala za na morje oni Sundance serum, ki ga je lepila _M_ ali pa šla po kakšno lekarniško.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 08 July 2026 - 07:24 AM
Jaz sem bila zdaj na morju na soncu vedno s kapo s šiltom, tudi v vodi, pa sončna očala in je bilo super.
Posted 08 July 2026 - 08:07 AM

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
Posted 08 July 2026 - 09:31 AM
Pablo Picasso
Posted 08 July 2026 - 04:25 PM
Posted 08 July 2026 - 05:32 PM
Pablo Picasso
Posted 16 July 2026 - 09:15 AM
Meni je super konsistenca, res lahka in tekoča, se pa pač pozna, da je to krema za sončenje, ne znam opisat, mal taka zoprna mi je kot vse kreme za sončenje. Meni se z lahkoto vpije pa dam spodaj tonik in serum za nego, lepo se razmaže, js dam količino navijuganega sredinca, tam, prst pa pol recimo. Ne opažam, da bi mi povzročala kakšne spremembe na koži v smislu mozoljev al pa kej. Za suho kožo po mojem ni. Spere se lepo, nič ni packasta. Za po mestu se namažem zjutraj pa potem sperem popoldne, ker ne maram tega na obrazu, če res ni nujno; na morju se bom pa nonstop mazala pa lahko podam malo bolj verodostojno mnenje.
Posted 16 July 2026 - 09:40 AM
Tekočih pa sploh ne maram, Rilastil mi niti ena ni potegnila za ponovni nakup.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 16 July 2026 - 10:09 AM
Js mam tut BoJ obe verziji pa mi za takrat k sonce res nažiga, nista dovolj (sem z rdečim nosom domov hodila k Rudolf
), tako, da bosta v uporabi od jeseni do poletja, poleti pa nujno sončna krema tudi za obraz.
Posted 16 July 2026 - 11:29 AM
Meni je pri Eucerinovi Oil Control ravno to fajn, da se čisto vpije in se ne svetim dodatno. Pa nimam mastne kože, ampak poleti pač švicam v faco.
Sem mislila, da je BoJ Aqua Fresh še lažja ...
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 16 July 2026 - 11:52 AM
Jaz letos tudi ful švicam v faco, in mi pomaga, da sem pred nanosom SPF spodaj ne dam skoraj nič negovalne kozmetike.
[Napoleon]
Posted 16 July 2026 - 11:57 AM
Jaz je nikoli nisem dajala, poleti mi je SPF vedno dovolj čez dan.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users