V bistvu jo redko uporabim. Ko pa sem jo, je bil dober sladoled, nisem imela pripomb.
Kje se lahko kupi...?
Posted 09 December 2025 - 10:15 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 09 December 2025 - 02:25 PM
Posted 09 December 2025 - 10:19 PM
Jemala sem ze moke, ker oce dela testenine, pa je bil enkrat navdusen, durum ali nekaj takega sem vzela, je rekel da je res fajn prislo. Niso pa poceni - verjetno je pac dobra roba tudi draga? Nimam izkusenj, kje v Ita bi verjetno vseeno bilo malo ceneje.
Pa tam jemljem 100% sadne paste za sladolede, lesnikovo kremo (a bi mela kera, kupila sem 1 kg, pa je nekak ne pojemo dost
Meni sta ok, lastnika vesta, kaj delata/prodajata - tak vtis sem dobila. Dobis lahko fajn ideje - meni je rekel naj probam enkrat orehovo pasto in fige zraven, ne bi kombinirala tega
Edino en pomislek imam - kaj me je zmotilo. Ravno to pasto sem 1kg pakungo narocila po posti in je prisla rahlo zamascena od zunaj in s priprtim pokrovckom, sem jo sla ‘reklamirat’/zamenjat, pa sem v trgovini videla, da je cela serija teh past bila taka in so ineli tam s popustom, jaz sem jo pa po redni ceni kupila, ob zamenjavi/reklamaciji nisem dobila kake ‘bonitete’ - samo aha, ja pridte zamenjat. Ampak - trgovca pac, I guess.
Jaz imam pa naslednje vprasanje: a dela katera kimci?
Vprasanje st 2: a uporabljate cilijevo pasto za v jedi - katero? A je to pekoce - ce jo dodam v kimci? Ali je odvisno od tipa paste?
Aha, pa se vprasanje st 3 (ono prej je 2a in 2b in 2c):
Kje kupit dobro/okusno/kvalitetno matcho v prahu za matcha latte? (Moja iz DM se je delala v take grudice, da ne vem, ce bi jo se kdaj vzela, pa kar grenka je bila).
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 10 December 2025 - 11:28 AM
Vprasanje st 2: a uporabljate cilijevo pasto za v jedi - katero? A je to pekoce - ce jo dodam v kimci? Ali je odvisno od tipa paste?
Jaz naše.
Ampak si dam posebej, ker moja dva ne marata tako pekoče, jaz imam pa visoko toleranco in si dajem čili povsod, v taki ali drugačni obliki.
Kimčija pa ne delam, ker ne maram fermentiranih zadev.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 10 December 2025 - 11:32 AM
Hmm, ok. V čem pa je 'štos' past - zakaj pač ne čili v prahu vsut v jed? Sprašuem, ker ima veliko receptov to čili pasto, pa bi rada razumela, zakaj.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 10 December 2025 - 11:34 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 10 December 2025 - 11:35 AM
Ker je čisto drugačen okus, bolj bogat. Jaz si dam mlet čili samo če nočem nobenega dodatnega okusa (ali maščobe). Čilijeve paste pa pašejo sploh v jedi na žlico, jaz si jo tudi na kruh mažem. Ampak te trgovinske so res polne nepotrebnih dodatkov (tako kot čilijeve omake).
Mletega uporabljam tega in je brutalen. Pa to rečem jaz, ki si vsakodnevno polivam omako 10/10.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 11 December 2025 - 06:36 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users