Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila

• Please log in to reply
1525 replies to this topic

#1041 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 August 2012 - 02:40 PM

Razumem tudi tebe glede Jane in knjig. XD
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1042 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 27 August 2012 - 02:48 PM

^^ Pa po knjigi sodeč dobiš občutek, da je neka grda ženska, ziher ne taka kot v nadaljevanki. :ph34r:
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1043 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 August 2012 - 02:49 PM

No, meni ni lepa niti v seriji, a vseeno precej boljše izgleda kot si ustvariš sliko iz knjig.
Mi je pa na nek poseben način všeč Maura, čeprav ni prikazana kot v knjigi (črni lasje, bleda polt).
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1044 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 27 August 2012 - 02:50 PM

Ja saj to, v knjigi sta obe črnolaski, tukaj pa je Maura rjavoaska, sem videla.
No v seriji je taka pač, lepa ženska bi se lahko nekako reklo, po knjigah pa sem jaz dobila obraten občutek :D
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1045 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 13 September 2012 - 07:39 AM

George Orwell: 1984

Kak se ti zdi? :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1046 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 17 September 2012 - 03:56 PM

Ali ima katera predlog, kakšno knjigo bi kupila fantu za rojstni dan. Rada bi mu kupila nekaj o psihologiji, mogoče o psiholoških eksperimentih, kako "delujejo" možgani, naše mišljenje... itd... Nazadnje je prebral Incognito od Davida Eagleman in je bil ful navdušen. Ta knjiga govori ravno o podzavesti itd...
Predlogi bi bili več kot dobrodošli ;)
  • 0

#1047 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 17 September 2012 - 04:03 PM

Daj ta naslov v iskalnik na Book Depositoriju, in poglej Other people who viewed this bought.

:D :D
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1048 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 17 September 2012 - 04:27 PM

Sem že :D Itak je ogromno knjig in se težko odločiš. Pa zato še tukaj sprašujem ;)
  • 0

#1049 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 17 September 2012 - 05:21 PM

Kak se ti zdi? :)

Počasi mi gre, sem šele 50 strani skozi, namreč še za izpit sem se učila zraven :D Mi je pa zelo všeč zaenkrat, odlično opisuje atmosfero.
Sposodila sem si tudi Živalsko farmo.
Ko dam ti dve skozi, pa Krasni novi svet od Huxleya. Če ima kdo še kakšne predloge v tej smeri, na dan prosim.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1050 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 17 September 2012 - 08:40 PM

Matilda, knjiga Esej o slepoti (Jose Saramago). Res priporočam, super branje.
  • 0

#1051 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 17 September 2012 - 09:33 PM

^^ Obstaja tudi film, sicer meni slab, ampak OK. če vas slučajno zanima. :)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1052 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 26 September 2012 - 10:05 AM

Počasi mi gre, sem šele 50 strani skozi, namreč še za izpit sem se učila zraven :D Mi je pa zelo všeč zaenkrat, odlično opisuje atmosfero.
Sposodila sem si tudi Živalsko farmo.
Ko dam ti dve skozi, pa Krasni novi svet od Huxleya. Če ima kdo še kakšne predloge v tej smeri, na dan prosim.

Meni je tudi bila všeč. Začetek je sicer zelo počasen, Winston mi je zaradi svoje otopelosti šel sprva izredno na živce, potem pa sem čisto noter padla. Imam pa tudi jaz še v planu Živalsko farmo.
  • 0

[Napoleon]

#1053 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 26 September 2012 - 10:10 AM

Se bi kar strinjala s tem, kasneje mi je šlo hitreje pa vedno bolj napeto je postajalo.

Frida, hvala, imam zapisano, opis zgodbe deluje zelo privlačno. : )
Kinky, zakaj ti ni bil všeč film?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1054 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 26 September 2012 - 10:13 AM

Namen imam prebrati kaj od Bukowskega, pa me zanima katero njegovo knjigo priporočate?
  • 0

[Napoleon]

#1055 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 26 September 2012 - 10:19 AM

Kinky, zakaj ti ni bil všeč film?

Je recenzija nekje, poišči. :)
  • 0

#1056 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 27 September 2012 - 11:18 AM

FTSE, kakšni sta se ti zdeli oni dve knjigi ki si ju brala na dopustu? :)

Jaz sem zdaj prebrala vse njene, razen Izginulih, ki jih v naši knjižnici nimajo.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1057 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 September 2012 - 12:23 PM

Za Mefisto sem ti že na FBju napisala pod sliko, da mi je bila na srečo zelo všeč! ;p Tudi Ledeni grob mi je bil dober,
težko rečem, katera mi je bila bolj zanimiva ... pri prvi me je bolj vleklo naprej, pri ta drugi mi je pa bila bolj všečna
tematika, če se tole bere smiselno.
Sem pa na začetku branja Skrivnosti zapuščenega vrta, čaka me še Težnost.

Kar se tiče Izginulih - mene je edino konec kar malo razočaral, drugače me je pa celi čas knjiga
držala v napetosti (to je za moj okus odlika njenih zgodb). Najboljša konca sta mi še vedno v Žetvi in Dvojnici.
  • 0

#1058 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 27 September 2012 - 12:50 PM

Aha aha, superca! Težnost je zelo dobra, predvsem tematika je ful zanimiva, vsaj meni osebno.
Skrivnost zapuščenega vrta pa mi ni bila nič posebnega, mislim, drugačen žarn je od njenih ostalih, tako kot recimo tudi Težnost. No pa saj boš videla sama :D

Glede Izginulih bom videla če jo lahko kje dobim, moram prebrat še to.

EDIT: Zamešala sem Žetev in Težnost. Haha, v glavnem, pri Žetvi mi je bila tematika ful blizu in zanimiva, to sem hotela povedati.
Pa vse te tri: Skrivnost zapuščenega vrta, Težnost in Žetev so drugačne od ostalih; meni malenkost slabše.

EDIT2: Ravnokar na Cobisu videla, da so Izginule "v pripravi" :w00t2:
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 27 September 2012 - 01:07 PM

Trenutno berem Klub Mefisto, od Tess Gerritsen in lahko rečem da je najslabša njena so far :S Huh. Jutri grem ponovno v knjižnico, upam da bo kej na voljo, ful se težko dobi njene knjige.

Ti Fluffy si ga že prebrala?

Jaz pa se glih te najbolj veselim, sem si jo celo kupila in jo šparam za na morje. :s
Res upam, da meni ne bo slaba.

Aja? Huh okej, možno da bo tebi okej, jaz nisem ravno merodajna ker sem šele dve njeni (Kirurg in Dvojnica) prebrala. Ostale so vedno izposojene :S
Ej a sem te enkrat že vprašala če morda veš kako si sledijo po vrsti? :oops: Nikjer ne najdem več onega posta!

Sem se tudi jaz spraševala, kako grejo po vrsti...tako da HVALA. Meni pa Klub Mefisto ni slaba....je pa res, da mi je bila majčkeno predvidljiva.Pa to, da se na koncu ne dobi čisto vseh odgovorov, me je tudi zmotilo. Od Tess sem pa do sedaj samo Težnost prebrala (všečna tematika, dobra zgodba) poleg Kluba Mefisto.
Tudi pri nas jih je zelo težko dobit :S
  • 0

• Guests

Posted 27 September 2012 - 01:18 PM

Meni je tudi bila všeč. Začetek je sicer zelo počasen, Winston mi je zaradi svoje otopelosti šel sprva izredno na živce, potem pa sem čisto noter padla. Imam pa tudi jaz še v planu Živalsko farmo.

Meni je zelo všeč. Najbolj me pa zabava ironija, ker je stanje v svetu na nek način podobno (sicer ne gre v takšne skrajnosti...pa vendar...) in to v demokratičnih sistemih. Glede na to, da je knjiga kritika komunističnih sistemov. Ironično, res :)
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users