Jump to content

Photo

LUSH

• Please log in to reply
2636 replies to this topic

#1041 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 21 March 2008 - 03:36 PM

Hahaha, šele zdle sm vidla, da je na tej strani iskalnik. Premalo opazujem, očitno.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1042 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 21 March 2008 - 03:39 PM

ah veš kaj...sej si sam človek smile.gif

Madona...men je pa zmanjkal balzama Veganese. Pa ni dinarčkov, da bi ga kupila... smrk sad.gif cry.gif
  • 0

#1043 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 21 March 2008 - 03:52 PM

Sama uporabljam Lushevo kremo za obraz Enzymion in moji mešani, občasno mastni (samo T cona), občasno suhi koži res neverjetno ustreza!! Imam že 3 lonček. Kožo tudi matira, tako da ni šans, da bi se svetil po njej. Zame je to res idealna krema za obraz. tongue.gif
  • 0

#1044 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 March 2008 - 04:17 PM

Pa ti jo fajn navlaži/nahrani? Jaz je namreč ne bi imela za čez dan, ampak bolj za ponoči, samo občasno (ene 3x na teden) da mi kožo res ornk poneguje in zmehča ter nahrani tiste bolj suhe predele. Glede na to, da jo bom uporabljala kot nočno, tudi matiranje ni potrebno. Kakšen pa ima vonj?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1045 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 21 March 2008 - 04:20 PM

Ja men jo super nahrani. Res ravno toliko kot potrebujem. Če jo rabiš bolj za ponoči mogoče res ne bo to kar hočeš oz. pričakuješ. Ker tako hranilna pa spet ni. Čeprav, če si jo sama kdaj namažem preden grem spat se zjutraj zbudim z lepo, mehko kožo. Celo zdi se mi, da lepše izgleda smile.gif

Aja vonj ima tak nežen, specifičen..težko za opisat...rahlo, ampak res tahlo vleče na citruse. Je pa zelo prijeten.
  • 0

#1046 Klavdija27

Klavdija27

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 504 posts

Posted 21 March 2008 - 05:11 PM

QUOTE(DiLeMa @ 21. 3. 2008 - 15:03) View Post
Mene pa zanima, kako je zdej z naročanjem na dom? To že laufa? Kje lahko naročim?

Ok, sem našla. oops.gif Zdej, ko se da naročit na dom, se bom mogoče tudi sama kdaj odločila za nakup, pa me zanima, kateri so Lushevi resnično must have izdelki v naslednjih kategorijah:

- gel za tuširanje (glede na opis me mikata predvsem Sonic Death Monkey in Olive Branch, ampak sem odprta za predloge)
- losjon/krema za suho kožo telesa
- kopalna krogla/peneča kopel (sicer ne vidim razlike, oboje je v kosu)
- balzam za ustnice

Rada imam bolj tople, sladke (kokosaste, čokoladaste, vanilijaste, oreškaste) vonjave, lahko tudi s kakšnim fajnim dodatkom citrusov (sploh pomaranč), da je malce sveže.

1. geli: Preizkusila sem že vse, razen Olive branch. Moraš pričakovati popolnoma druge vonje kot si jih navajena iz trgovin. zato ti tudi zelo težko opišem vonje, ker tudi jaz pred Lushem takih vonjev nisem poznala. Pa sem Lush freak, kupila že čez 40 izdelkov, še več preizkusila. Ti bom napisala kar samo vonje, saj učinki so enaki po vseh.

Ful lepo diši po sladki grenivki, zelo osvežilen Happy hippy. Pa SDM je zanimiv, kavno cigaretno čokoladen. Flying fox je ful sladek, jasminasto meden. Tramp je meni totalno out, diši po gozdni zemlji (tisti črni) in mahu...točno tko, kot če bi se v gozdu sklonil in povonjal mokro zemljo (in ne podrast). Ghost diši čisto cvetlično, hladno, po lilijah. Snow fairy pa je limited edition (samo za božič) in diši po sadju, slivah in na tone sladkorja.

2. Losijonov in krem ne poznam.

3.Krogle. definitivno je uau Champagne snowshowers, ki diši po smetani in sladkih pomarančah. Pa Think Pink, ki diši po vaniliji, jagodah, smetani. Ampak so ful naravni vonji. Medtem pa ima Champagne polno barvnih papirčkov notri, kar bi te lahko motilo, ampak mene niso, ker mi je vonj uau. Full lepo diši tudi Honey bee (ki je definitivno moj uau vonj Lusha iz skupine vonjav Honey I washed the kids, Soft coeur), ampak diši samo v suhi krogli, v vodi je tak kisel, čuden, čisto drug. te ti ne priporočam.

4. Tudi balzamov ti ne priporočam, če imaš občutljive ustnice. Vsi (mogoče ena izjema?)imajo notri tudi citruse. Meni so totalno reakcijo naredili na ustnicah, imela sem napete in pekoče, pa zelo mi je ustnice izsušilo, čeprav je prvi efekt super (ful olja, a se vpijejo in je kasneje še slabše).

Če si res "sladek tip" ti pa definitivno priporočam masažno tablico Soft coeur in Nutts, ki jih lahko uporabiš namesto kreme. Soft coeur ful diši po čokoladi in medu, res se komaj nazaj držiš, da ne ugrizneš vanjo. Nutts pa po lešnikih in vaniliji. Pa milo v kosu Honey I washed the kids (isti vonj kot Soft coeur, vendar ta trda mila znajo izsuševati), milo Rock star (vonj krogle Think pnk). No, to so nekako moji sladki bonbončki Lusha.

Lep avtentičen vonj kokosa je tudi mila I should coco, ter z istim vonjem šampon Trichomania in balzam Cooualin...samo mi noben od njih ni dovolj efektiven.

Lahko pa nalimam sem spisek izdelkov, ki imajo enak vonj, če še nimate....

• 0

#1047 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 21 March 2008 - 05:44 PM

Pod številko 2 (krema, losjon za telo) definitivno Sympathy for the skin, če ga še nisi imela. Jaz sem čist zaljubljena v to zadevo. Vonj mi je nor.
  • 0

#1048 amisa

amisa

sramežljivec

• Člani
  • 90 posts

Posted 21 March 2008 - 07:18 PM

Dilema:

- Georgeus je res fantastična krema, sama jo imam za isti namen kot ti in je vredna vsakega centa
- med geli za tuširanje ni neke velikanske izbire (meni je najboljši Ghost, je pa tudi najcenejpi- 7€ za 250ml, jaz ti bolj priporočam maslene kreme (ena ima tudi čokolado in pomarančo, noro dober vonj), ker kožo ful nahranijo in res dišijo na koži še kar nekaj časa po tuširanju. Trda mila znajo izsušit
- balzami za ustnice, so imeli dva dobra, čokolada in bela čokolada, pa jih trenutno ni
- krema za telo: sympathy for skin ima notri take majhne črne delce (kot smeti) in to je meni zelo moteče. Ok, za zvečer še gre, ampak za čez dan (sploh poleti mi je pa no go), drugače ima božanski vonj. Dream cream ne diši nič posebno, ima pa ful ful dobre sestavine, kožo naredi fantastično mehko in je primerna tudi za poletje (ne pušča filma, se super vpija, pomirja kožo- med prvimi sestavinami je oatmeal milk, za suho kožo), če izbiraš med tema, ti priporočam Dream cream. Potem je še Karma cream (specifičen, meni božanski vonj, v bistvu je parfumska krema in se zna dost mešat s parfumom, kar ne izpade ravno najbolje, je pa primerna za nežno odišavljanje poleti recimo, vonj je tak čokoladno pomarančni, zelo všečen), se prav tako lepo vpija, naredi nežno kožo, ni pa ravni za zelo suho kožo....če iščeš obstojen vonj potem je ta ena in edina. To je od krem za telo vse, kar obstaja.
- kopalne krogle, imela sem jih kar nekaj, vendar me nobena ni posebno navdušila, tako da izbiraj glede na vonj, učinek je pri vseh enak=razen razvajanja ga ni.
- nujno nabavi kakšno masažno ploščico, ne boš razočarana (tak sladkast in meni najboljši je Nuts, Soft coeur je sicer tudi čokoladen, vendar zan potegnit tudi na kislo, zelo specifičen vonj)

• 0

#1049 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 21 March 2008 - 08:14 PM

Meni pa Dream Cream ogabno smrdi, kljub dobri kvaliteti. Ni šans, da to voham na koži. Tisti koščki v Sympathy for the skin so pa zmleti vanilijevi stroki in mene nič ne motijo. Koža je pa po obeh kremah ful nežna in nahranjena, to pa res.
  • 0

#1050 amisa

amisa

sramežljivec

• Člani
  • 90 posts

Posted 21 March 2008 - 08:21 PM

Dream cream ima tak neparfumski vonj, ki pa se kmalu po nanosu razdiši. Meni se zdi ful ok za poletje, da ne dišim čebelam:) pa da lahko normalno uporabljam parfum
  • 0

#1051 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 22 March 2008 - 11:01 AM

Ooo punce, super ste. Mika me zdej kar ene par stvari:

- pri ustnicah bom verjetno reskirala z Lip Squeak, upam da ne bo pri meni podobno, kot pri Klavdiji
- za tuširat Flying Fox ali Olive Branch (Ghosta se na žalost ne da kupit na njihovi spletni strani)
- za po telesu se odločam med Simpathy For Skin in Karma kremo
- med masažnimi ploščicami me mikajo Soft Coeur, Mange Too in Nutts, se ne morem odločit
- za lase bom vzela h'Suan Wen Hua (sem že imela, fantastična) ali pa novo Jasmine & Henna Fluff, me jo mika sprobat

Ja, pa še tole - ima katera kakšne izkušnje s trdimi parfumi?

http://www.lush.hr/?...r...pa&grupa=67

Me tudi mika, tko mal da bi si za uho namazala. tongue.gif Ampak ker bom naročala preko interneta, ne morem prej povohat in me zanima, kateri od njih ni preveč cvetlični, ampak bolj topel, spet kaj v zvezi s čokolado, vanilijo, pomarančami, medom ... mogoče Karma?
  • 0

#1052 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 22 March 2008 - 11:26 AM

Dilema, super je tudi piling ploščica za telo Aqua mirabilis. Dobro spilingira kožo, jo nahrani, po uporabi je koža mehka in ful lepo diši. Po mandljih. njam.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1053 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 22 March 2008 - 11:40 AM

Trdi parfumi se meni ne zdijo preveč uporabni, enega mam pa sem ga uporabla cca 3x. Zgleda sem preveč navajena na to, da se špricnem - čez komot ga ni - in pol enostavno ne pride nikoli na vrsto. Če pa bi se odločala med njimi, pa bi vzela sigurno Karmo ali pa Honey i wash the kids (slednji se mi zdi najbolj sladek).
  • 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

#1054 Klavdija27

Klavdija27

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 504 posts

Posted 22 March 2008 - 12:45 PM

QUOTE(DiLeMa @ 22. 3. 2008 - 11:01) View Post
Ja, pa še tole - ima katera kakšne izkušnje s trdimi parfumi?

http://www.lush.hr/?...r...pa&grupa=67

Me tudi mika, tko mal da bi si za uho namazala. tongue.gif Ampak ker bom naročala preko interneta, ne morem prej povohat in me zanima, kateri od njih ni preveč cvetlični, ampak bolj topel, spet kaj v zvezi s čokolado, vanilijo, pomarančami, medom ... mogoče Karma?

Od trdih parfumov sem v trgovini ovohavala vse, kupila nisem še nobenega. Moram reči, da le rahlo spominjajo na izvoren vonj.. so dosti bolj nežni, nekateri celo niso enaki, kot ime nakazuje. Precej tvegaš rolleyes.gif So pa na otip enaki kot balzami za ustnice. Tak da po mojem mnenju bi se dalo vse troje, mazila za pulzne točke, parfum in balzame uporabljat kot nežen parfum.

Karma ima super vonj, zelo svež, kiselkast, močan. Mene spominja na borovce, pomaranče. Čeprav mislim, da ni notri ničesar od tega biggrin.gif .

Honey I washed the kids ima isti vonj kot istoimensko milo, pa masažna Soft coeur.

Go green je zelo zeliščen, alternativen, tipičen Lush...mene spominja rahlo na Tramp,zemeljski, ni lih najljubši.

Champagne snowshowers ima vonj krogle Champagne supernova in pa Snowshowers božičnega želeja, meni je ful lep vonj- smetana in pomaranče.

Fever je nežen jasmin, meni se zdi precej cvetličen...ima ime po masažni Fever.

Potion in Silky underwear ne poznam, ful se ne spomnim kak dišita. Pa kakor vem, obstaja še American cream, samo ga zdajle na strani ne vidim, vonj smetane, jagod, vanilije....po masažni Shimmy shimmy in balzamu za lase American cream.

Meni je bil od sprobanih še najboljši Karma in Honey...pa mazilo za pulzne točke Whoosh je fajn, svež, spet po borovcih, citrusih...

• 0

#1055 amisa

amisa

sramežljivec

• Člani
  • 90 posts

Posted 22 March 2008 - 12:59 PM

Masažna soft coeur nikakor ni enak vonj kot honey i washed the kids. Honey....je tipično meden, topel vonj, medtem ko ima soft coeur notri zelo svežo, kislo noto. Meni je sicer soft coeur božanska, mojemu fantu pa recimo prav smrdi, čeprav je nor na honey i washed the kind.
Med karmo in Sympathy for the skin je razlika:
1. Karma ima parfumski vonj, ki se obdrži, Sympaty ima vanilijast vonj, neobstojen
2. Karma sicer navlaži vendar ne nahrani, Sympathy bolj nahrani
3. V sympathy so tiste male črne pikice, Karma jih nima

Aha, pa še tole:
geli za tuširanje nikakor niso primerni za suho kožo saj izsušijo kožo, skoraj tako kot trda mila. Jaz imam normalno kožo, pa mi vseeno kožo po tuširanju z njihovimi geli zateguje. Tako da bolj priporočam masla ali maslene kreme za tuširanje.
  • 0

#1056 Klavdija27

Klavdija27

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 504 posts

Posted 22 March 2008 - 01:01 PM

Meni se zdita SC in HIWTK popolnoma enaka. In tudi na ameriškem Lush forumu jih oglašujejo za iste (kjer obstaja seznam vonjev iz iste serije)
  • 0

#1057 amisa

amisa

sramežljivec

• Člani
  • 90 posts

Posted 22 March 2008 - 01:47 PM

Vsekakor sta podobna, saj imata oba topel vonj po medu, sladkobo, vendar ima soft coeur zraven še pridih svežine, kislosti.
Nasplošno jaz glede Lusha ne svetujem nakupov po netu (razen če izdelke poznamo), ker so vonji tako specifični, da je težko nekomu svetovat glede tega. Ravno pri teh dveh proizvodih se ta razlika zelo pokaže, ker čeprav vonja pašeta v isto skupino, še vseeno ne moremo rečt, da če je nekomu včeš en proizvod, mu bo tudi drugi.
Tako da je najbolje, da se ob priložnosti oglasiš v Lushu in sama prevohaš, se najlažje odločiš, tako na slepo je res težko.
  • 0

#1058 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 March 2008 - 03:39 PM

DiLeMa,
tu imaš tudi moje ocene za neke izdelke (te, ki te pač zanimajo) od Lusha, upam, da ti bodo kaj pomagali:

Flying Fox Temple Balm - parfum v mazilu

The Olive Branch - gel za tuširanje

Flying Fox - gel za tuširanje

Symphaty For The Skin - krema za telo

Aja, kar se njihove najdražje kreme Gorgeous tiče - meni je čist preveč mastna.
Itak so vse njihove kreme za obraz za moje pojme čist premastne.
Sem pa mnenja, da je pri Flying Fox izdelkih nujen povoh pred nakupom, ker je vonj dokaj specifičen - hate it or love it.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1059 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 22 March 2008 - 05:13 PM

Flying Fox bi naj bil jasminast, enako kot Godiva šampon, ki sem ga imela in me je njegov vonj popolnoma obsedel. wub.gif Pri Simpathy For The Skin me strašno odbijajo tisti črni delci v kremi, ker takih zadev totalno ne prenesem in bi jih čisto živčno pobirala s telesa. Kar se tiče parfumskega mazila, bi imela tokrat nekaj sladkega in bolj prehrambeno otroškega (ne znam drugače razložit), zato me glede na Klavdijin opis mikajo predvsem Honey I Washed The Kids in Champagne Snow Shower. Bolj se sicer nagibam k prvemu ...

Ja, pa glede krogel še samo nasvet prosim - imela bi kaj sladkega, a nikakor cvetličnega, recimo kakšna kombinacija vanilije in jagod, torej kaj bombončkasto sladkega.
  • 0

#1060 Klavdija27

Klavdija27

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 504 posts

Posted 22 March 2008 - 05:24 PM

Se pa strinjam, ja, pri Lushu je full težko svetovat glede vonjev, ker so tako posebni...z ničemer že poznanim se jih ne da zares primerjati.

Dilema...s tole Think pink skoraj ziher trdim da ne boš falila. Pa s Champagne snowshowers tudi ne (al sem tečna, hmm.gif ..ker pomaranča ne daje kisel vonj, pač pa tak sladkast, full smetanast). Ampak Think pink je še vedno no. 1 for me.

IPB Image

Škoda, da ne greš v prvo povohat vseh zadev...ker včasih se lahko fajn zafrkneš, čeprav bi ti moglo potencialno res dišat...

• 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users