LUSH
Posted 21 March 2008 - 03:36 PM
Posted 21 March 2008 - 03:39 PM

Madona...men je pa zmanjkal balzama Veganese. Pa ni dinarčkov, da bi ga kupila... smrk

Posted 21 March 2008 - 03:52 PM

Posted 21 March 2008 - 04:17 PM
Posted 21 March 2008 - 04:20 PM

Aja vonj ima tak nežen, specifičen..težko za opisat...rahlo, ampak res tahlo vleče na citruse. Je pa zelo prijeten.
Posted 21 March 2008 - 05:11 PM
Ok, sem našla.

- gel za tuširanje (glede na opis me mikata predvsem Sonic Death Monkey in Olive Branch, ampak sem odprta za predloge)
- losjon/krema za suho kožo telesa
- kopalna krogla/peneča kopel (sicer ne vidim razlike, oboje je v kosu)
- balzam za ustnice
Rada imam bolj tople, sladke (kokosaste, čokoladaste, vanilijaste, oreškaste) vonjave, lahko tudi s kakšnim fajnim dodatkom citrusov (sploh pomaranč), da je malce sveže.
1. geli: Preizkusila sem že vse, razen Olive branch. Moraš pričakovati popolnoma druge vonje kot si jih navajena iz trgovin. zato ti tudi zelo težko opišem vonje, ker tudi jaz pred Lushem takih vonjev nisem poznala. Pa sem Lush freak, kupila že čez 40 izdelkov, še več preizkusila. Ti bom napisala kar samo vonje, saj učinki so enaki po vseh.
Ful lepo diši po sladki grenivki, zelo osvežilen Happy hippy. Pa SDM je zanimiv, kavno cigaretno čokoladen. Flying fox je ful sladek, jasminasto meden. Tramp je meni totalno out, diši po gozdni zemlji (tisti črni) in mahu...točno tko, kot če bi se v gozdu sklonil in povonjal mokro zemljo (in ne podrast). Ghost diši čisto cvetlično, hladno, po lilijah. Snow fairy pa je limited edition (samo za božič) in diši po sadju, slivah in na tone sladkorja.
2. Losijonov in krem ne poznam.
3.Krogle. definitivno je uau Champagne snowshowers, ki diši po smetani in sladkih pomarančah. Pa Think Pink, ki diši po vaniliji, jagodah, smetani. Ampak so ful naravni vonji. Medtem pa ima Champagne polno barvnih papirčkov notri, kar bi te lahko motilo, ampak mene niso, ker mi je vonj uau. Full lepo diši tudi Honey bee (ki je definitivno moj uau vonj Lusha iz skupine vonjav Honey I washed the kids, Soft coeur), ampak diši samo v suhi krogli, v vodi je tak kisel, čuden, čisto drug. te ti ne priporočam.
4. Tudi balzamov ti ne priporočam, če imaš občutljive ustnice. Vsi (mogoče ena izjema?)imajo notri tudi citruse. Meni so totalno reakcijo naredili na ustnicah, imela sem napete in pekoče, pa zelo mi je ustnice izsušilo, čeprav je prvi efekt super (ful olja, a se vpijejo in je kasneje še slabše).
Če si res "sladek tip" ti pa definitivno priporočam masažno tablico Soft coeur in Nutts, ki jih lahko uporabiš namesto kreme. Soft coeur ful diši po čokoladi in medu, res se komaj nazaj držiš, da ne ugrizneš vanjo. Nutts pa po lešnikih in vaniliji. Pa milo v kosu Honey I washed the kids (isti vonj kot Soft coeur, vendar ta trda mila znajo izsuševati), milo Rock star (vonj krogle Think pnk). No, to so nekako moji sladki bonbončki Lusha.
Lep avtentičen vonj kokosa je tudi mila I should coco, ter z istim vonjem šampon Trichomania in balzam Cooualin...samo mi noben od njih ni dovolj efektiven.
Lahko pa nalimam sem spisek izdelkov, ki imajo enak vonj, če še nimate....
Posted 21 March 2008 - 05:44 PM
Posted 21 March 2008 - 07:18 PM
- Georgeus je res fantastična krema, sama jo imam za isti namen kot ti in je vredna vsakega centa
- med geli za tuširanje ni neke velikanske izbire (meni je najboljši Ghost, je pa tudi najcenejpi- 7€ za 250ml, jaz ti bolj priporočam maslene kreme (ena ima tudi čokolado in pomarančo, noro dober vonj), ker kožo ful nahranijo in res dišijo na koži še kar nekaj časa po tuširanju. Trda mila znajo izsušit
- balzami za ustnice, so imeli dva dobra, čokolada in bela čokolada, pa jih trenutno ni
- krema za telo: sympathy for skin ima notri take majhne črne delce (kot smeti) in to je meni zelo moteče. Ok, za zvečer še gre, ampak za čez dan (sploh poleti mi je pa no go), drugače ima božanski vonj. Dream cream ne diši nič posebno, ima pa ful ful dobre sestavine, kožo naredi fantastično mehko in je primerna tudi za poletje (ne pušča filma, se super vpija, pomirja kožo- med prvimi sestavinami je oatmeal milk, za suho kožo), če izbiraš med tema, ti priporočam Dream cream. Potem je še Karma cream (specifičen, meni božanski vonj, v bistvu je parfumska krema in se zna dost mešat s parfumom, kar ne izpade ravno najbolje, je pa primerna za nežno odišavljanje poleti recimo, vonj je tak čokoladno pomarančni, zelo všečen), se prav tako lepo vpija, naredi nežno kožo, ni pa ravni za zelo suho kožo....če iščeš obstojen vonj potem je ta ena in edina. To je od krem za telo vse, kar obstaja.
- kopalne krogle, imela sem jih kar nekaj, vendar me nobena ni posebno navdušila, tako da izbiraj glede na vonj, učinek je pri vseh enak=razen razvajanja ga ni.
- nujno nabavi kakšno masažno ploščico, ne boš razočarana (tak sladkast in meni najboljši je Nuts, Soft coeur je sicer tudi čokoladen, vendar zan potegnit tudi na kislo, zelo specifičen vonj)
Posted 21 March 2008 - 08:14 PM
Posted 21 March 2008 - 08:21 PM
Posted 22 March 2008 - 11:01 AM
- pri ustnicah bom verjetno reskirala z Lip Squeak, upam da ne bo pri meni podobno, kot pri Klavdiji
- za tuširat Flying Fox ali Olive Branch (Ghosta se na žalost ne da kupit na njihovi spletni strani)
- za po telesu se odločam med Simpathy For Skin in Karma kremo
- med masažnimi ploščicami me mikajo Soft Coeur, Mange Too in Nutts, se ne morem odločit
- za lase bom vzela h'Suan Wen Hua (sem že imela, fantastična) ali pa novo Jasmine & Henna Fluff, me jo mika sprobat
Ja, pa še tole - ima katera kakšne izkušnje s trdimi parfumi?
http://www.lush.hr/?...r...pa&grupa=67
Me tudi mika, tko mal da bi si za uho namazala.

Posted 22 March 2008 - 11:26 AM

Posted 22 March 2008 - 11:40 AM

Posted 22 March 2008 - 12:45 PM
http://www.lush.hr/?...r...pa&grupa=67
Me tudi mika, tko mal da bi si za uho namazala.

Od trdih parfumov sem v trgovini ovohavala vse, kupila nisem še nobenega. Moram reči, da le rahlo spominjajo na izvoren vonj.. so dosti bolj nežni, nekateri celo niso enaki, kot ime nakazuje. Precej tvegaš

Karma ima super vonj, zelo svež, kiselkast, močan. Mene spominja na borovce, pomaranče. Čeprav mislim, da ni notri ničesar od tega

Honey I washed the kids ima isti vonj kot istoimensko milo, pa masažna Soft coeur.
Go green je zelo zeliščen, alternativen, tipičen Lush...mene spominja rahlo na Tramp,zemeljski, ni lih najljubši.
Champagne snowshowers ima vonj krogle Champagne supernova in pa Snowshowers božičnega želeja, meni je ful lep vonj- smetana in pomaranče.
Fever je nežen jasmin, meni se zdi precej cvetličen...ima ime po masažni Fever.
Potion in Silky underwear ne poznam, ful se ne spomnim kak dišita. Pa kakor vem, obstaja še American cream, samo ga zdajle na strani ne vidim, vonj smetane, jagod, vanilije....po masažni Shimmy shimmy in balzamu za lase American cream.
Meni je bil od sprobanih še najboljši Karma in Honey...pa mazilo za pulzne točke Whoosh je fajn, svež, spet po borovcih, citrusih...
Posted 22 March 2008 - 12:59 PM
Med karmo in Sympathy for the skin je razlika:
1. Karma ima parfumski vonj, ki se obdrži, Sympaty ima vanilijast vonj, neobstojen
2. Karma sicer navlaži vendar ne nahrani, Sympathy bolj nahrani
3. V sympathy so tiste male črne pikice, Karma jih nima
Aha, pa še tole:
geli za tuširanje nikakor niso primerni za suho kožo saj izsušijo kožo, skoraj tako kot trda mila. Jaz imam normalno kožo, pa mi vseeno kožo po tuširanju z njihovimi geli zateguje. Tako da bolj priporočam masla ali maslene kreme za tuširanje.
Posted 22 March 2008 - 01:01 PM
Posted 22 March 2008 - 01:47 PM
Nasplošno jaz glede Lusha ne svetujem nakupov po netu (razen če izdelke poznamo), ker so vonji tako specifični, da je težko nekomu svetovat glede tega. Ravno pri teh dveh proizvodih se ta razlika zelo pokaže, ker čeprav vonja pašeta v isto skupino, še vseeno ne moremo rečt, da če je nekomu včeš en proizvod, mu bo tudi drugi.
Tako da je najbolje, da se ob priložnosti oglasiš v Lushu in sama prevohaš, se najlažje odločiš, tako na slepo je res težko.
Posted 22 March 2008 - 03:39 PM
DiLeMa,
tu imaš tudi moje ocene za neke izdelke (te, ki te pač zanimajo) od Lusha, upam, da ti bodo kaj pomagali:
Flying Fox Temple Balm - parfum v mazilu
The Olive Branch - gel za tuširanje
Flying Fox - gel za tuširanje
Symphaty For The Skin - krema za telo
Aja, kar se njihove najdražje kreme Gorgeous tiče - meni je čist preveč mastna.
Itak so vse njihove kreme za obraz za moje pojme čist premastne.
Sem pa mnenja, da je pri Flying Fox izdelkih nujen povoh pred nakupom, ker je vonj dokaj specifičen - hate it or love it.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 22 March 2008 - 05:13 PM

Ja, pa glede krogel še samo nasvet prosim - imela bi kaj sladkega, a nikakor cvetličnega, recimo kakšna kombinacija vanilije in jagod, torej kaj bombončkasto sladkega.
Posted 22 March 2008 - 05:24 PM
Dilema...s tole Think pink skoraj ziher trdim da ne boš falila. Pa s Champagne snowshowers tudi ne (al sem tečna,

Škoda, da ne greš v prvo povohat vseh zadev...ker včasih se lahko fajn zafrkneš, čeprav bi ti moglo potencialno res dišat...
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users