Saj priznam, da tudi meni ne bi bilo ravno všeč, če bi dobila kokos. Ampak so pa recimo moji starši sestri kdaj kakšno košaro hrane prinesli morda za kakšnega miklavža, zato se mi ni zdelo čudno, v čem je poanta.

Obdarovanje
Posted 26 November 2015 - 05:32 PM
Posted 26 November 2015 - 05:37 PM
Saj priznam, da tudi meni ne bi bilo ravno všeč, če bi dobila kokos. Ampak so pa recimo moji starši sestri kdaj kakšno košaro hrane prinesli morda za kakšnega miklavža, zato se mi ni zdelo čudno, v čem je poanta.
To ja. Košarice hrane, sadja se tudi sama razveselim. Samo ker je pač bil EN kokos, se mi je zdelo čudno.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 26 November 2015 - 06:59 PM
Jaz sem se pa letos prijavila v akcijo obdarovanja otroka preko projekta botrstvo. Zdaj čakam, da mi pošljejo pismo otroka.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 02 December 2015 - 09:34 PM
V čem je pa fora tega kokosa? Ne štekam?
No, še dobro, da to darilo ni bilo zate, ane? Ni neke posebne fore, pač oseba, ki sem jo obdarila, ima zelo rada kokose. Pa sem pač ta kokos na malo drugačen način zapakirala. Seveda so v tistih malih paketkih za kokosom zapakirane še druge stvari, ni ravno, kot da sem podarila samo to. Verjamem, da marsikomu ne bi bilo to darilo všeč, ampak ta oseba je bila več kot navdušena, kar mi je še večkrat v naslednjih dneh povedala. Tako da, očitno je namen (razveseliti to osebo z darilom) uspel.
Posted 04 December 2015 - 11:59 AM
A lahko malo napišete kaj boste letos podarjale za božič - NY.
meni se že meša. Imam za obdarit 22 posameznikov.
Posted 04 December 2015 - 12:03 PM
O, šit. Upam, da meni nikoli ne bo treba nakupiti daril za toliko ljudi. Vedno obdarim samo starše in fanta. Darila oz. ideje zanje že imam, ampak dvomim, da bi ti koristile.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 December 2015 - 12:08 PM
Najbrž ne, ker tole moje je pač masovno. Od fanta familijo, pa mojo vso z dedki in babicami in strici in tetami.
Ma sovražim to res. Ne vem kolikokrat smo se že dogovarjali da bi se obdarovali samo najmlajši, torej tisti do 13 leta, ker potem itak do 20 leta ni nikogar vmes.
Ampak ne, vedno nekdo sesuje sistem.
Gredo celo tako daleč, da niso dovolj malenkosti, ampak je treba it "all in". In potem se počutim bedno, če podarjam samo neke malenkosti. Ampak pač, jih bom dalje, ker nočem cele plače zapravit za ljudi, ki nič ne rabijo - dejansko, vsi imajo vse. In tudi jaz nič ne rabim, pa me sploh nihče ne posluša.
Posted 04 December 2015 - 12:17 PM
Negovalna kozmetika, nogavice, spodnje perilo, kakšni priboljški, sladkarije, knjiga, planer, bon za kino ipd. ... To so taka univerzalna darila, s katerimi pri redko komu zgrešiš.
― V. Van Gogh
Posted 04 December 2015 - 12:29 PM
Mi smo se letos zmenili, da kupimo samo po eno darilo za vsak par, torej recimo midva za njegova starsa in stara starsa. Sva pa nastimala tole:
- CD od Adele, eno bolj fensi cokolado z robidami in eno s solnim cvetom
- 2 paketa razlicnih cebulic za na vrtne gredice, bajadero
- fant bo napisal pesmice za zraven, ker nizozemske rime niso moj doma
V bistvu sem mislila tastu in tasci zraven se na en USB nastimat par sezon serij, ki jih spremljata, ker nista najbolj spretna s tem (in zelita nizozemske podnapise zraven), ampak se tistega, kar sem jima poleti nesla, nista pogledala do konca. Bom pa zato nastimala en komplet praznicne glasbe iz Downton Abbeya in podobnih serij.
Za fanta sem vzela en pleten V-neck pulover za cez srajco in prskalice (ali kako se rece tistim palckam, ki jih prizges in potem iskrice letijo ven).
Zase () bom zavila uno DIY gingerbread hisko iz IKEE pa kake orescke/suho sadje, pa bomo magari vse skupaj sestavili in okrasili za bozic.
Za moje starse bom pa verjetno narocila en dober komplet kuhinjskih nozev. Z ostalimi se pa itak ne obdarujemo (k sreci, se za rojstne dneve sem vedno brez idej).
Posted 04 December 2015 - 12:29 PM
Jaz ne vem, če ne bova z malijem kar en kup keksov spekla, vsakemu zapakirala v eno lepo pločevinasto škatlo in voila.
Aja, fantu bom pa najbrž kupila bon za tečaj domačega varjenja piva.
Posted 04 December 2015 - 12:37 PM
Mene so letos zadolzili za sladki bife na bozicni vecerji za 30 (kot zaenkrat kaze), drugace bi tudi o tem razmislila, ja
Posted 04 December 2015 - 12:37 PM
Z ostalimi se pa itak ne obdarujemo
Meni se to zdi čisto nepotrebno, to prisiljeno obdarovanje pa prav bizarno. Ne vem, kdo ima potem kaj od tega, razen da ga krepko udari po žepu.
Mi imamo vsako leto božično večerjo pri njegovih in smo imeli tombolo, tako da si kupil in dobil samo eno simbolično darilo, zadnja leta smo pa še to ukinili. Še dedku kupita kakšno malenkost samo moja starša, ker se mi ne zdi, da bi bila to moja dolžnost. Njegovih staršev ne obdarujeva, mojim pa ponavadi skupaj kupiva kaj večjega in to je to.
― V. Van Gogh
Posted 04 December 2015 - 12:51 PM
Pri nas si kej potalamo v družinskem krogu, ampak ni nič »vsiljeno« in pričakovano, je pa za odrasle res bolj malenkostno, pač nečakinje pa zmer obdarim premišljeno in v dogovoru s sestro oz. ona pove vsem, kaj bi bilo smiselno kupit tamalim, upošteva tud to, kaj rabijo, itak pa pol damo še kej ekstra zraven. No, letos so tud mene spraševali, kaj naj kupijo K., pa sm bla ful v zagati, ker se mi zdi, da je še premajhna, da bi imela zdej neki ful od tega obdarovanja, kar pa rabi, pa tud vse ima.
Tako da jaz bom recimo mojima staršema nesla eno panettone pecivo pa kakšno kavo/buteljko/čaj, sestri in svaku eno večjo flis deko (jo imam jaz in jo zmeraj občuduje) in sladkarije, tašči bom kupla volnene copate na sejmu jutri, za tasta in svaka &svakinjo pa še ne vem.
Posted 04 December 2015 - 12:54 PM
Mi se obdarujemo, smo pa lani določili max znesek 15€. Edino z možem imava med sabo višji znesek.
Nimam pa za obdariti 22 ljudi, ampak 7.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 04 December 2015 - 12:57 PM
Pri nas si kej potalamo v družinskem krogu, ampak ni nič »vsiljeno« in pričakovano, je pa za odrasle res bolj malenkostno, pač nečakinje pa zmer obdarim premišljeno in v dogovoru s sestro oz. ona pove vsem, kaj bi bilo smiselno kupit tamalim, upošteva tud to, kaj rabijo, itak pa pol damo še kej ekstra zraven. No, letos so tud mene spraševali, kaj naj kupijo K., pa sm bla ful v zagati, ker se mi zdi, da je še premajhna, da bi imela zdej neki ful od tega obdarovanja, kar pa rabi, pa tud vse ima.
Tako da jaz bom recimo mojima staršema nesla eno panettone pecivo pa kakšno kavo/buteljko/čaj, sestri in svaku eno večjo flis deko (jo imam jaz in jo zmeraj občuduje) in sladkarije, tašči bom kupla volnene copate na sejmu jutri, za tasta in svaka &svakinjo pa še ne vem.
Posted 04 December 2015 - 01:10 PM
Jaz letos razmišljam o tem
Saj se hecam. Že imam vsa darila kupljena. Obdarujem pa fanta, njegovo sestro, mojo sestro in starša.
Posted 04 December 2015 - 01:16 PM
za brata in očeta kaj s čiliji (spet)
Mami sem že kupila - "zaželela" si je Lclercov Dash prašek - je menda najboljši in najbolj dišeč
Celi hiši v Kamniku bom kupila ključavnico za vhodna vrata z bunko na notranji strani, da se nehajo hecat s ključi
Midva se ne obdarujeva.
Za mulca plezalni copati in copati za ritmično gimnastiko.
Od babic bosta dobila kaj za oblečt ... kakšno coolsko majico, oblekico, kakšno brezvezno igračo (kot vsako leto)
pa karte za lutkovne predstave ali kino ... to je vedno uporabno.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 04 December 2015 - 01:17 PM
Tudi jaz sem letos ful brez idej. Za babice in dedke bom spekla piškote in jih zapakirala v lične steklene posodice. Za fantovo mamo imava pižamo in copate, za ostale pa se nama niti sanja ne kaj naj kupiva.
Posted 04 December 2015 - 01:19 PM
Moževo.
― V. Van Gogh
Posted 04 December 2015 - 01:38 PM
Mnja. Še nisem povsem preklopla. Pa še Mož mi je tako grda beseda, da mi gre težko iz jezika.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users