Jump to content

Photo

Ideje & svetovalnica za moderiranje naglavnega okrasja

• Please log in to reply
3763 replies to this topic

#1041 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 18 May 2008 - 06:20 PM

Koliko ga je pa količinsko?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1042 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 18 May 2008 - 06:22 PM

Tu piše nekaj o njem.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1043 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26109 posts

Posted 18 May 2008 - 06:23 PM

20 mL
  • 0

#1044 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 May 2008 - 06:26 PM

Akamutijevega je 50ml, kar je 2,5x več. Potem se tudi razlika v ceni ne zdi več tako pošastna, ane. No, ene 4€ razlike je vseeno.

Grenifit je mešan tudi z vodo, Akamutijev pa ni.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1045 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26109 posts

Posted 18 May 2008 - 06:29 PM

ja no še vedno je za cca 4€ dražji (če bi Grenifit kupila v 50mL različici). Saj ni važno...važno je, da učinkuje. Pač če bi slučajno želela katera prišparat, saj navsezadnje 4€ ni majhen denar (včasih je blo to cca 1000 sit!).
  • 0

#1046 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 19 May 2008 - 08:22 PM

Danes sem bila spet pri frizerki, sem bila na pilingu lasišča in spet sem se postrigla za ene 4cm (in že drugič mi ni striženja nič računala). Ful sva se fajn pogovorile (jaz res hodim v da best salon, tako simpatičnih, skuliranih, prijaznih in zgovornih frizerk ni nikjer drugje) in sem jo čist izprašala glede blond barvanja, pa kaj si ona misli, kaj bi blo najbolj primerno, itd. Je rekla, da je ona bolj za pramene po celi glavi ful na gosto, da bo izgledalo ko da sem cela blond, samo da bo rezultat bolj naraven in bo tudi lasišče manj obremenjeno, ker se ne paca belilo direkt na lasišče, pri beljenju celih las pa vedno najebe tudi lasišče. Pa zagotovila mi je, da ima take fajn preparate, da miljon posto ne bom rumena, ampak mi lahko naredi popolnoma bele pramene. woot.gif Je rekla, da naj počakam do septembra, ampak se je zraven smejala, ker sem baje zgledala tak neučakano, ko da bi to najral že tisti moment nardila. tongue.gif Pa spet mi je pohvalila lase, da imam ful goste in zdrave, ampak že po naravi ful suhe in se je kr čudila, kako mi vse v momentu posrkajo, tudi regenerator so baje kar posesali in mi ga je morala dvakrat nanest.
  • 0

#1047 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 20 May 2008 - 09:53 AM

Kul, Dilema!

Jaz pa sem 100%, da mi občasno cepljenje povzoča fenanje (ionski fen) s pomočjo krtače (še posebej krtača je pomojem nezdrava za konice) - in to cepljenje je edini razlog, da si moram konice kar naprej striči in zatorej nikakor ne morem priti do dajših las, imam jih par cm čez rame, zaradi gostote pa se še malo "skrčijo" in izgledajo še malo krajši. Po narastku vidim, da mi pravzaprav dokaj hitro rastejo (tudi 1,5 cm/mesec) in torej problem ni v počasni rasti. Nisem neka obsedenka z dolgimi lasmi, toda z daljšimi imam resnično, brez pretiravanja, 5 krat manj dela kot s srednje dolgimi (zaradi dolžine gosti lasje dosti lepše padejo, ker so malo obteženi, srednje dolge pa si moram kar naprej oblikovati po umivanju, sicer mi stoijo na vse strani in iamm tako grivo). Torej imam možnost, da se za nekaj mesecev odpoverm fenanju in vsaj nekaj pridobim na dolžni .... Pred kratkim sem postrigla en cm in trenutno nimam razcepljenih, toda po drugi strani ne bom imela nobene oblike, ko se bom odpovedala fenanju ... Ali obstaja kakšna bolj zdrava alternativa za oblikovanje (recimo kakšna kremica, pena ....) karkoli, da bi mi v tem času pomagalo za obliko??? Te dolžine kot jo imam zdaj sem res že sita, moram narediti nekaj, da malo pridobim na dolžini.
  • 0

#1048 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 20 May 2008 - 11:15 AM

Jaz sem začela nazaj uporabljat razne serume, ker imam tudi jaz rada tako urejene, lepo padajoče lase. Zdej imam Avon Advance Techniques Intense Repair - Damage Repair Treatment, je tako mleko na pumpico, ki vsebuje med drugim tudi silikone in ob uporabi na vlažne ali suhe lase res lepo zgladi, pa še ful dobro diši. Imam tudi silikonske kapljice Harologi Top Cure, ki so za moje pojme najboljše sploh. Nanašam na suhe lase in res 100% kontrolirajo frizz in dajo ful leska, las pa niti pikico ne zlepijo. V šamponih in regeneratorjih/maskah se še vedno strogo izogibam silikonom, v styling proizvodih pa ne več, enostavno sem sprejela en kompromis. Sem se pogovarjala s frizerko in je rekla, da vsi šamponi ob temeljitem šamponiranju popolnoma odstranijo silikone, ker tako zelo trdovratni pa res niso. Uporaba globinskih šamponov se priporoča predvsem zaradi trde vode, ker se na laseh nalagajo minerali, itd. Je pa še enkrat treba povedat, da silikonski koncentrati NISO negovalni in samo ovijejo las z zaščitno plastjo, tako da njihova uporaba ni razlog za to, da prenehate uporabljat regeneratorje in maske.
  • 0

#1049 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 20 May 2008 - 12:17 PM

Super, hvala smile.gif . sama nikoli nisem ravno paničarila pred silikoni, ker nikoli nisem imela občutka, da se mi zalepijo na lase - negovalne zadeve so se vedno super vpile. Nočem trditi, ampak v času, ko sem jih uporabljala (sploh na klonicah) se mi celo zdi, da so mi malo pomagali pri dolžini; sploh na konicah - vem da niso negovalni, ampak sem imela nek občutek, da mi vsaj mehansko ublažijo cepljenje.
  • 0

#1050 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46053 posts

Posted 24 May 2008 - 05:36 PM

Jaz pa ramišljam, da bi zdaj poleti šla nazaj na črno. hmm.gif Se mi zdi, da ko gledam slike mi svetla res ne paše tak, kot mi je temna. Samo počakat morm, da me malo sonček dobi, da ne bom bleda kot zombi. laugh.gif
  • 0

#1051 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 24 May 2008 - 05:56 PM

ne ne ne!če že, poj počak do jeseni, ker zdej ne bo dobr (morje, sonce)
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#1052 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46053 posts

Posted 24 May 2008 - 06:08 PM

Na morje letos tak 60%, da ne grem, tak da to ni nek problem. Saj ne vem. Spet sem gledala slike od takrat, ko sem bila črna in me je spet prešinlo, da bi to lahko ponovila. laugh.gif
  • 0

#1053 fire-fly

fire-fly

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 583 posts

Posted 26 May 2008 - 07:20 PM

Hej!

Mem eno vprašanje za vas. Mam precej suhe v preteklosti izredno pogosto barvane lase, ki pa so sedaj v precej dobrem stanju. Se mi tudi ne cepijo in lomijo. Pred dvema mesecema in pol se si nardila dvobarvne pramene po celi glavi. Hočem namreč postopoma pešaltat z rjave na blond (ne čist belo). Glede na to kolk časa je že minilo in da imam ogromno narastka in nič scepljene lase bi šla ponovit postopek. Pa me vseeno zanima vaše mnenje, če se vam zdi to neprimerno, ker bo zdej poletje in bosta sonce in morje nardila svoje.
  • 0
Why so serious?

#1054 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 26 May 2008 - 07:26 PM

Sama sicer najbolje veš kaj tvoji lasje prenesejo, ampak če ne boš letos zelo veliko na morju/bazenu in če boš uporabljala razne zaščitne spreje + lase zelo negovala, potem ne bi smel biti prevelik problem.
  • 0

#1055 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17307 posts

Posted 26 May 2008 - 07:32 PM

Meni pa nekaj ni jasno... Ko si enkrat daš delat pramene in imaš čez tri mesece narastek, kaj potem? Spet prameni ali kako? Ker če barvaš samo narastek, bo izgledalo čudno. Da bi si pa 10x bele pramene dajal pa tudi ne gre.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1056 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 26 May 2008 - 07:41 PM

Ja pač ti naredi pramene samo po narastku, sej to ni noben big deal. Jaz se itak mislim pol skos hodit barvat v salon, tak da se ne bom sama matrala. Sem se odločla, da se na blond nikol več ne barvam sama doma, bom lepo k frizerju hodila. Komaj čakam september, da bom spet bjonda. teehee.gif

Pa s prameni je ful manj šanse, da pride ven rumen odtenek, poleg tega je manj agresivno za lasišče in tudi celoten izgled je bolj naraven - jaz hočem bit ono res belo blond, ampak nočem pa zgledat ko da mam lasiljo na glavi in pramenanje ti nudi ravno to - naravnejši izgled.
  • 0

#1057 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 26 May 2008 - 07:46 PM

QUOTE(DiLeMa @ 26. 5. 2008 - 20:41) View Post

Komaj čakam september, da bom spet bjonda. teehee.gif

ohmy.gif
Ok, ta novost mi je čisto ušla hmm.gif
Bojda si lepa platinka, a vseeno cry.gif

Meni se ne bi dalo ermm.gif

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1058 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 26 May 2008 - 07:51 PM

Ja, zdej sem 1000% prepričana - I wanna go blonde. cool.gif Sem se že vse s frizerko pomenla na dolgo in široko, sva imele celo konferenco takorekoč. V začetku septembra bo ta drzni poseg, izredno tanki in ultra gosti platinasto blond prameni po celi glavi - je rekla naj se že kr pripravim, da bom najmanj 4 ure v salonu. Celih las ne bom barvala, ker je pramenanje ful boljše za lasišče, pa še rumena ne bom prišla ven. Tudi narastek je pri pramenih precej manj moteč, ker ni tako ostre linije, če si predstavljate.

Vem, da si ne bom več premislila. Zdej, ko sem v najbolj norih letih, moram eksperimentirat malo. Kar pa se tiče tega, da se ti ne bi dalo - sej nimaš posebnega dela s tem. Enkrat na kakšnih 5-6 tednov bom šla narastek popramenat in to je vse. Sama ne bom doma nič ustvarjala.

Jao, krneki nakladam. Ampak ... res me navdušuje misel na septembrsko spremembo. Bom tih zdej.

• 0

#1059 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 26 May 2008 - 08:04 PM

Wah, čisto čutim tvojo slo po spremembi in vem, da si ne boš premislila!
Sem sem si rekla, da se las ne pipnem več! Si raje dam še eno rinko v nozdrv in potetoviram prste na nogi, kot da se spravim na lase z barvami.

No, se veselim s tabo. Če se že sama ne mislim več izživljat, to strašno rada počnem preko drugih cool.gif (ne v negativnem seveda!)

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1060 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 26 May 2008 - 08:17 PM

QUOTE(Adriane @ 26. 5. 2008 - 21:04) View Post

Si raje dam še eno rinko v nozdrv in potetoviram prste na nogi, kot da se spravim na lase z barvami.

laugh.gif thumbup.gif

Jaz bom dost žrtvovala za to spremembo, med drugim bom vsega skupaj čakala skoraj dve leti, da mi bodo do takrat barvani lasje popolnoma prerastli in bo svetljenje bistveno lažje in manj škodljivo. Pa zadnja dva meseca pred septembrom mislim usekat še posebej bogato pripravljalno in proteinsko nego, ker itak vem da bo svetljenje pustilo neizbežne posledice na laseh, zato hočem to kar se da omilit.

Ti bom pustila, da se boš izživela skozi mene. tongue.gif Vsekakor te bom založila s podrobnim opisom dogajanja in obsežnim slikovnim gradivom.

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users