Jump to content

Photo

Differin, Skinoren In Podobno

• Please log in to reply
1163 replies to this topic

#1041 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18597 posts

Posted 14 January 2014 - 10:30 PM

Ja, danes sem mela pregled pa sem se čist slučajno še na to spomnila, sem ful vesela haha. :lol: Je pa tut zdravnica sama rekla, da je Belakne ful bolj učinkovit od Skinorena. :)

A si prej mazala samo enkrat na dan? Pa samo po delih, kjer maš mozolje, ali cela faca (z izjemo okrog oči seveda)? Koliko časa ti pa traja ena tuba, meni zgleda ful majhna, sploh ker mam še dekolte in hrbet. :( Po koliko časa si opazila izboljšanje? Meni so v lekarni rekli, da šele po enem mesecu. :hmm:

• 0

After all this time?

Always.

#1042 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 14 January 2014 - 10:54 PM

Ja, samo zvečer. Je kar močno, sem na začetku čutila ščemenje pa sem sicer navajena na kisline. Povsod se to maže. Ni fore samo po mozoljih, ker potem ničesar ne preprečuješ. Začela sem septembra in tri mesece mazala vsak dan po obrazu in dekolteju pa jo imam še malo manj kot polovico, ker jo mažem zelo na tanko pa ful lepo se maže. Jaz sem opazila izboljšanje že po 1 tednu. Pač ni bilo več novih mozoljev :)

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1043 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18597 posts

Posted 15 January 2014 - 01:17 PM

A tudi pri flekcih pomaga in jih odstranjuje? Jaz nisem še nikoli mela nobene kreme s kislinami. :hmm: Aja uf, tri mesece za obraz + dekolte, pa ti je samo pol manjka...?? Owkaaaay. :D

Ful sem excited. :lol:

• 0

After all this time?

Always.

#1044 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 15 January 2014 - 05:53 PM

Fantu zdravnica ni hotela recepta za dermatologa napisat, pa ima že leta precej težav s kožo :o. Razmišljala sva namreč o Roaccutane-u..

Mu je pa dala zdaj za dva meseca Skinoren za zvečer in antibiotične kapljice za zjutraj... Upam, da bo kaj pomagalo..

Je že vedela, zakaj. Razen če ima fant res huude akne? Roaccutane ni kar tako. ;)

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1045 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 16 January 2014 - 01:04 PM

Vsaj napotnico bi mu pa po mojem lahko dala. Ima že povsem mini zabrazgotinjeno kožo od mozoljev.

Skinoren in tiste kapljice mu niso pomagale.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1046 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 16 January 2014 - 09:56 PM

Nincha, tudi flekce. Imam trenutno dva kar velika mozolja na licu (čokolada), ampak na splošno je pa čisto enakomeren ten. Začela sem pa z zelo rdečo in vneto kožo. Sploh se ni videlo kaj je nov mozolj in kaj flek od starega. Upam, da bo tebi tudi pomagalo! Ene 6 različnih kislin sem uporabljala zadnjih 6 let (Diacneal, Cleanance K, PC, Skinoren...) pa je tole dalo daleč najboljši oz. edini rezultat.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1047 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18597 posts

Posted 19 January 2014 - 12:15 PM

Meni se je v petih dneh koža skoraj čisto spucala, ne mroem verjet :w00t2: Tok se boljš počutim, ostalo je sicer še par flekcev in starih hrastic, ampak nasplošno je pa stanje ene 70% boljše, v tok kratkem času! :woot: Sem pa včeraj nekaj zaj*, očitno mi je nekako kremo uspelo zanesti v okolico oči, in zdaj me zunanji kotički ful pečejo pa čisto rdeči so in izdatno mažem s Cosmerbo. Pa okoli nosa, kjer se mi mal koža lupi in zgledam trapasto. :D S čim si se pa ti potem čez dan mazala? Verjetno je fajn, da je kaj hranljivega?

• 0

After all this time?

Always.

#1048 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 19 January 2014 - 05:54 PM

Told yaaaa :D

Ja, to je zoprno. Sem mazala z mandljevim oljem, ampak nekaj blazno ni pomagalo. Ene par dni se bo lupilo, potem pa se znormalizira.

• 0

Tumblr

#1049 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 29 January 2014 - 09:49 PM

Meni se je v zadnjih dveh tednih zaradi stresa malo poslabšala koža in zmanjkalo mi je PC gela, tako da sem se odločila, da rečem za recept za Belakne. Glede na to, da ni krize, nameravam mazati samo zvečer. 

V lekarni me je vprašala, če hočem kremo ali gel pa sem rekla kremo, upam, da je prav.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1050 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18597 posts

Posted 29 January 2014 - 09:54 PM

Gel je za mastno kozo, krema pa za suho.

Jaz ga zdaj uporabljam 2 tedna, in moram rect, da kolikor sem bila na zacetku navdusena, zdaj ni niti pikico bolje. Mogoce se koza cisti in prihaja svinjarija na povrsje? A se samo tolazim? Isto je kot prej, mogoce se celo huje. :(
  • 0

After all this time?

Always.

#1051 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 29 January 2014 - 09:58 PM

Vidve imata potem gel? :o Jaz imam drugače mešano kožo in bi mi gel verjetno še bolj izsuševal. Sicer zdaj zaradi jemanja svetlinovega olja nimam problemov s suho povrhnjico.

Pomoje je to normalno, da se koža čisti. Ponavadi se realen učinek pokaže po enem mesecu, tako da kar vztrajaj. Pa čimmanj sladkorja in mlečnih izdelkov, to naredi neverjetno razliko.

• 0

― V. Van Gogh

#1052 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18597 posts

Posted 29 January 2014 - 10:26 PM

Ne, jaz mam tut kremo. :) pa se mi ze tko ful lupi koza, sploh okrog nosu.

Ja, saj v lekarni so rekli en mesec ja, ampak sem vseeno upala, da bo kaj prej, sploh ker so se na zacetku ucinki tok hitro kazali.. :/ Mleka ze dolgo ne pijem, ampak cuker me pa zafrkava ja. Ampak itak je moja koza posledica hormonskega neravnovesja zarad prenehanja s tabletkami, tko da upam, da sploh lahko kaj pomaga. Res sem ze obupana. :( Tebi bi pomojem znalo hitro pomagat, sploh ce nimas spet tako veliko in bolj zaradi stresa.
  • 0

After all this time?

Always.

#1053 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 29 January 2014 - 10:32 PM

Pri meni je do zdaj še vsaka stvar rabila ful dolgo (mesec do dva), preden se je začel kazati učinek, edino nad La Roche Posay Effaclar Duo sem obupala, ker sem ga začela uporabljati, ko sem imela solidno kožo, naredil pa mi je pravo sranje.  Nisem mogla verjet, glede na vse hvalospeve. Še zdaj ga imam malo in ga včasih uporabim samo direktno po mozoljih in mi je parkrat prav zažgal kožo na tistem mestu. O.o Ne kupim nikoli več.

Glede sladkorja se pa meni zdi, da mlečna čokolada najslabše vpliva na kožo. Če se da, probaj s tisto z vsaj 60 % kakava.

• 0

― V. Van Gogh

#1054 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18597 posts

Posted 29 January 2014 - 10:39 PM

S tem se tut ni prevec za zafrkavat, jaz sem ocitno nekaj s prsti sarila po obrazu po tem ko sem se namezala, potem sem pa pomencala oci - in zdaj mam v obeh zunanjih kotickih rdece fleke, isto - kot da bi bila zazgana koza, nekontrolirano so mi solze tekle, pa cele veke so se mi olupile. Ni mi prisla prav v oci krema, samo na to obcutljivo kozo. Tko da res pazi.

Cokolado pa probam temno ja, ceprav vcasih vmes tut malo mlecne pojem. :oops: res upam, da cokolada ne poslabsuje stanja, ker potem se direkt ubijem, haha. Najslabse mozno.
  • 0

After all this time?

Always.

#1055 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 January 2014 - 11:07 PM

Ta Belakne je kaj podoben kot Differin? Glede sestavin mislim?

• 0
Viens, reste ici!

#1056 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 29 January 2014 - 11:35 PM

Nincha, vztrajaj vsaj še 2 tedna. Vsaka stvar rabi pomoje vsaj nekje 1 mesec, da se pokažejo učinki. Bi bilo škoda obupat že po samo 2 tednih.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1057 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 29 January 2014 - 11:35 PM

Ja, oba imata kot aktivno sestavino isto količino adapalena.

• 0

― V. Van Gogh

#1058 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18597 posts

Posted 29 January 2014 - 11:49 PM

Itak bom vztrajala, saj slabse verjetno ne more bit, ce se mazem, samo neucakana sem, ker se res slabo pocutim taksna. :/
  • 0

After all this time?

Always.

#1059 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6704 posts

Posted 01 February 2014 - 06:40 PM

Mogoče pride kateri prav ...

http://www.muamaja.s...-mozoljev-3-del

• 0

#1060 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18597 posts

Posted 01 February 2014 - 06:43 PM

Stanje kože se bo ob uporabi Belakne gela poslabšalo, preden da bo šlo na bolje. Sama sem po enem mescu dobila akne tudi na tistih delih obraza, kjer jih prej ni bilo.

Pri uporabi retinoidov je treba imeti veliko mero potrpežljivosti, saj se stanje ne bo izboljšalo takoj, rezultati pa se bojo pokazali šele po 2-3h mescih uporabe. 

:)

Opozorila ob uporabi reitonid krem/gelov:

Zaradi uporabe retinoidov postane koža izredno občutljiva na sončno svetlobo. Ne uporabljajte krem brez zaščitnega faktorja (pa še ta mora biti najmanj spf30). Paziti morate, da krema ne pride v stik z očmi, ustnicami ali notranjostjo nosnic (sama sem Belakne prenesla na veke, ki so takoj naslednji dan postale otečene in rdeče kot paradižnik). Ne uporabljajte izdelkov, ki vsebujejo alkohol (razni toniki in kreme), saj bo to vašo kožo izsušilo v tolikšni meri, da bo uporaba retinoidov onemogočena.

:yes:

• 0

After all this time?

Always.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users