Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#1041 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 12 January 2010 - 08:26 PM

Če bi bila res sila ja. Sicer pa nagočnik gor-primit psa in je. Ponavadi imajo psi tam rešpekt in si ne upirajo toliko.
  • 0
IPB Image

#1042 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 12 January 2010 - 08:53 PM

Ne pomaga, so enkrat pri vetu že probali to in si ga je scufala dol.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 13 January 2010 - 04:10 PM

No, moja zverinica mi je dovolila, da ji postrižem krempeljce. thumbup.gif Za začetek sem seveda postrigla samo konice, pri belih pa malo več (kjer sem jasno videla živec). Full je priden, skoraj nobenih težav in borbe, samo na začetku je precej izmikal tačke, potem se je umiril in potrpel, ker je vedel, da ga potem čaka posladek. laugh.gif

Huh, samo da nam ne bo treba vsakih 10 dni k veterinarju zaradi tega, bankrotiramo. ohmy.gif biggrin.gif
  • 0

#1044 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 13 January 2010 - 06:32 PM

medve sva tudi ravnokar prišle iz uspešne manikure (od veterinarja)
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1045 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 January 2010 - 02:37 PM

Torej... stvar je taka. V februarju grem na sneg, na smučanje. Mojo čivavico vzamemo sabo, zdej pa mene zanima a je ok če hodi po snegu, mislim, sej vem da to ni primerno za čivave sam itak ne bi hodila dosti, samo malo morda tu pa tam, itak bo večinoma v torbi. A bi jo preveč zeblo v cate? Razmišljala sem če bi nabavila kake copatke ji? laugh.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1046 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18605 posts

Posted 15 January 2010 - 03:41 PM

Jst sem zasdnjič videla enega zlatega prinašalca, ki je mel takšne nogavičke gor. Pomojem je pa to fajn, da mu ne gre sneg za blazinice, pa še če je kaj posipano s soljo zna bit po mojem ful neprijetno za živalco.
  • 0

After all this time?

Always.

#1047 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 January 2010 - 03:51 PM

Maš prav ja, še posebej to s soljo nisem pomislila. Danes sem bla v BTC in gledala v MR PET pa nic copatkic nisem zasledila.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 18 January 2010 - 06:31 PM

Tudi jaz sem enkrat videla posebne copatke za pse, tudi za pse reševalce, ker hodijo po skalovju, ruševinah itd. Promovirala jih je pa enkrat (na nekem maratonu) trgovina Pri polulanem plotu, ampak na njihovi spletni strani jih nisem zasledila. hmm.gif

Skratka, sol je res ubijalska. Moj začne kar šepati, tako ga pečejo blazinice (pri psih so še posebej občutljive). Problem sem rešila s tem, da mu, preden greva ven, blazinice namažem z vazelinom. It works. smile.gif
  • 0

#1049 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 January 2010 - 06:52 PM

a katera morda ve če jih ima kak zoo shop v LJ? bi se direkt ustavila na poti na smučanje.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 18 January 2010 - 07:22 PM

Tule sem našla stran, kjer jih prodajo (sicer so malo hecni, ampak imajo tudi velikost xxs laugh.gif):

http://www.onlinezoo...azvezalkami.php

Tukaj so nogavice za pse:

http://www.lovecnace...iners/m/521082/

No, tile so pa zgleda skrajno nerodni laugh.gif laugh.gif, OMG :

http://www.genspot.c...lji-za-pse.aspx

Tisti, ki sem jih videla na predstavitvi, so bili res super. Čisto oprijeti ob tački, psi so v njih hodili povsem normalno, ne kot nekakšni vesoljci.
  • 0

#1051 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 19 January 2010 - 07:36 AM

Pa saj copatk dejansko ne rabiš, če psica nima težav z alergijami, pa pri kaki poškodbi. Če se ji kepe delajo-so pa tut otroške najlonke, ki jih na vrhu tesno privežeš OK.
  • 0
IPB Image

#1052 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 26 March 2010 - 08:16 AM

Eno vprašanje, kaj bi lahko dala mačkom proti bolham. Zadnje čase mamo ful probleme z bolham, pa dobivajo skoz Frontline, a jim nekako očitno ne pomaga.

Vem, da obstaja tud ena varianta ampul, ki so proti bolham in klopom, sam te niso primerne tolk za mačke (sem pa pozabla kako se imenuje).

Ovratnice, sploh ne pridejo v poštev. Večino časa jih pa js še mal z biokilom špricam, sam tud to ne pomaga.

Sploh ne vem, se keri kej sanja. Pomoje najbolj, da pokličem vetrinarja ane?
  • 0

#1053 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26107 posts

Posted 26 March 2010 - 08:36 AM

Frontline je za bolhe in klope, Stronghold pa za bolhe in ušesne garje.
Moj maček ima probleme z vsemi tremi žužki in mu zato en mesec dajem Frontline, drug mesec Stronghold (po navodilih veterinarja).
  • 0

#1054 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 29 March 2010 - 06:29 PM

Advocat daj gor ali pa Zyzek sprej. Repelente je treba menjat, ker se sicer ustvari rezistenca. Pa ker so že prisotne bolhe-ti ena generalka ne uide. Ležišče, tepihi,igrače-v pranje, posprejaj z Zyzek sprejem. Pa eno kopanje s šamponom proti bolhami ti ne uide.

Pa še to-kjer so bolhe so tudi gliste-velikokrat. Bi ga še razglistit mogoče blo treba.
  • 0
IPB Image

#1055 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 29 March 2010 - 08:28 PM

Garij nimajo, ker jim redno pregledujemo ušesa in čim majo malo črnih pik, jim damo en tak mazil, k smo ga dobil od veterinarja ali ga gremo pa iskat. Glist tud nimajo, ker dobijo na določen čas, vsi tablete proti glistam. Samo bolhe, to je pa biggggggggg problem. Frontline, sem jim tud čez zimo dajala, pa majo še kr bolhe.

Tko, da bom res neki druzga dala gor, pa prej komplet vse skopala.

Je pa zanimivo, da Pika (psička) nima nič. Nobenih zajedalcev. Tud prašička, veverček, nič.

Mački pa non stop, te proklete bolhe. Pa v bajti jih nikjer ne mormo met, ker itisonov in tepihov mi sploh nimamo. Povsod sam parket, ploščice ali liminat. Tko, da mi ni jasno, kje bi ble.

Na postlo jih niti ne pustim, pa tud če gredo, bi ja vidla, k bi me kej pikal. K enkrat je blo tko. Sam sem zamenala postlo.
  • 0

#1056 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 30 March 2010 - 10:36 AM

A si bolhe vidla ali se samo praskajo? Res ni samo kaka srbečica? Srbečico se tut s kakimi zeliščnimi pripravki odpravi.

Ravno to me čudi, da bi samo mačke imele bolhe pes, pujs in veverica pa ne. hmm.gif
  • 0
IPB Image

#1057 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46038 posts

Posted 30 March 2010 - 01:28 PM

anja & co. Mene zanima ali je pri prenosu lastništva nad živaljo za spremembo podatkov v živalskem potnem listu potrebno še kaj drugega razen pogodba o posvojitvi?
  • 0

#1058 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 30 March 2010 - 01:33 PM

Rabiš davčno (nisem 100%) in pa EMŠO lastnika, da se zvede v register pri veterinarju-vsaj pri psih je tako. Nekaj ekstra komplicirajo pri uvoženih psih.
  • 0
IPB Image

#1059 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46038 posts

Posted 30 March 2010 - 03:21 PM

Za psa rabim. Hvala.
  • 0

#1060 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 12 April 2010 - 06:19 PM

Moja mačkurka je staknila DVA! klopa !! Na telesu, enega pa na glavi.
Tak imam HUGE PROBLEM jih spravit ven, ne vem več kaj naj... prvič je mačka ful živahna, že umirit je ne morem, da bi sploh prišla lahko zraven. Ko spi, mi je edina šansa, sam kakor hitro ji začnem mrdat se predrami in smo spet tam.. Drugič ima ogromno dlake in je težko, tako sem jo v tretje hotla spravit kar k vetu, pa jo ne dobim niti v košaro. cry.gif !!! Waaaa... kužku so včasih kar sami ven odpadli, bi se znalo tu isto zgodit...?
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users