Zaroka / poroka
Posted 13 October 2016 - 01:27 PM
Posted 13 October 2016 - 02:43 PM

Ana, vprasala sem zato, ker se pri nas kar tako na horuk ne mores porociti izven uradnih prostorov ali uradnih ur, je treba najmanj 30 dni prej oddati vlogo za sklenitev zakonske zveze, se prej pa pisno soglasje za uporabo lokacije. Ampak saj to verjetno ves.
Jaz sem bila sokirana, koliko prej je bilo treba rezervirati lokacijo in fotografa.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 13 October 2016 - 03:14 PM
A ni soglasje za uporabo lokacije potrebno samo v primeru, ko lokacija (izven uradnih prostorov) se ni bila uporabljena za ta namen, torej gre za prvo rabo tiste lokacije kot porocne? Obvestit je treba pa v vsakem primeru x dni prej, ce ne gre za UE.
A na UE v Slo so drugace kaksne cakalne vrste kje (in kaksne so cene)?
Posted 13 October 2016 - 03:25 PM
Saj na UE je poroka zastonj, kot tudi na vseh ostalih uradnih lokacijah.
― V. Van Gogh
Posted 13 October 2016 - 03:25 PM
V tem primeru je bil baje ravno prostor na UE. Glede čakalnih dob in tega pa ne vem.
Sama osebno se ne bi poročila na tak način, mi je pa vseeno čisto kul, če si tak tip.
Posted 13 October 2016 - 08:09 PM
Ciljala sem na Matildo, ki je rekla, da ne razume, zakaj se ljudje potem sploh poročajo.A ne gre vsem? Samo drugacnega uvoda si zelimo.
Posted 13 October 2016 - 09:10 PM
Aja, to pa res. Se popolnoma strinjam.
Mislim, da imam malo vročine.
― V. Van Gogh
Posted 14 October 2016 - 12:01 PM
Ja, ampak če se gre za zakon, a ni tako, da so izvenzakonske skupnosti pravno izenačene z zakonskimi?
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 14 October 2016 - 12:30 PM
Menda ja (KLIK). Ampak mislim, da Jina in AP nista ciljali zgolj (ali predvsem) na pravni vidik, morda bolj na simbolnega (kaj to pomeni tebi osebno, pa morda tudi druzbeni vidik "uradne" zveze), lahko pa, da se motim.
Posted 14 October 2016 - 12:43 PM
Enim je to očitno "just get it done" mimogrede, je pa res, da ne razumem, zakaj bi se taki sploh poročali.
Meni npr. Ne štekam pa zakaj se ne bi potem, če imam skromne želje
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 14 October 2016 - 01:24 PM

Matilda, ni cisto res, izvenzakonska skupnost ima enake pravne posledice, ni pa pravno popolnoma izenacena z zakonsko. V nekaterih primerih jo je tezko dokazati; ko pride do kaksne situacije, ob kateri bi lahko imela partnerja ob priznanju zakonsko korist, se obstoj zvenzakonske skupnosti lahko dokazuje za nazaj. Zanimivo je, da je glavni pogoj za nastanek izvenzakonske zveze skupno stalno prebivalisce, medtem ko zakonca lahko zivita narazen, v locenih gospodinjstvih. Prav tako ni nobene formalne locitve, ker tudi formalne sklenitve zveze ni. Moz pravi, da je se nekaj lukenj v zakonu, predvsem da ima taka skupnost enake pravne posledice le na druzinskopravnem podrocju, ne pa na vseh. Poglabljala se pa nisem v to.
― V. Van Gogh
Posted 14 October 2016 - 07:19 PM
https://www.theguard...tners?CMP=fb_gu
Anouk, nekaj takega si ti mislila za vaju?
Sicer neumesna, ampak moram oznaniti, kako bizarno se mi zdi, da se cerkveno porocajo pari, ki ze imajo otroke. Tudi med verskimi fanatiki poznam take z nezakonskimi otroki ...
― V. Van Gogh
Posted 14 October 2016 - 07:28 PM
Jap "Partners in life" is the new "Husband and Wife" : D
Posted 14 October 2016 - 07:39 PM
Zakonca itak sta zivljenjska partnerja.
― V. Van Gogh
Posted 14 October 2016 - 08:19 PM
Ni bistvenih razlik, mi je pa koncept (registrirane) partnerske zveze (CU) bolj ljub kot zakonska zveza. Del tega izvira iz tradicije poroke in vseh konotacij, ideoloske prtljage in druzbenih norm, ki jih to prinese sabo. Se mi zdi, da bi imela pri nacrtovanju ceremonije in praznovanja CU precej bolj proste roke - konec koncev to ni blazno poznan koncept in je blank slate - lahko ga priredis cisto po svoje, brez nekih vnaprej izdelanih okvirov in pricakovanj (pri CU recimo nimas predpisanih obrazcev, kjer "dahnes da"). Nenazadnje bi pa lahko izbiro CU razumel tudi kot tihi protest neenakosti istospolnih partnerskih zvez pred zakonom (to je bolj tihi plus, pa vendar ).
Posted 14 October 2016 - 08:35 PM

― V. Van Gogh
Posted 15 October 2016 - 03:32 PM
Podgana, kolikor imam v spominu, si vseeno imela neko lepo poročno obleko in nekaj gostov? možno da se motim, ker nisi dosti pisala o svoji poroki, ampak tega jaz ne bi dala v kategorijo "just get it done".
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 15 October 2016 - 03:45 PM
Ampak registrirana partnerska skupnost v Sloveniji ni mozna (vsaj ne pri raznospolnih parih). Ali so te prsti prehiteli in si mislila izvenzakonsko partnersko skupnost?
@AP, a bi tvoj pristal na registrirano partnersko skupnost, ce bi bila to opcija (mislim - prej kot na poroko)? Pa ti?
Posted 15 October 2016 - 03:54 PM

Bill Bullard
Posted 15 October 2016 - 05:15 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users