Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

#1021 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24537 posts

Posted 24 February 2012 - 08:19 AM

:eat: hvala! "top shit" moje kuhe bi bila še vedno hrenovka in makaroni, če ne bi bilo vas :wink1:
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1022 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 24 February 2012 - 08:23 AM

:lol:
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1023 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 04 March 2012 - 02:41 PM

Cheese and Chive Scones with Garlic Butter

Posted Image

http://tastykitchen....-garlic-butter/
  • 0
Viens, reste ici!

#1024 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 05 March 2012 - 08:06 PM

Tex-Mex Biscuits

Posted Image

http://www.kayotic.n...ex-mex-biscuits

:eat: :eat:
  • 0
Viens, reste ici!

#1025 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32294 posts

Posted 08 March 2012 - 09:46 AM

Ne vem več, v kateri temi sem nedolgo nazaj zasledila, da je ena pripravila torteline z neko zelenjavno omako.
No, men so tortelini ena taka čudna pašta, zraven katere ne vem, kaj bi naredila.
A lahko mal poveste, kako oz. s čim jih pripravljate?
  • 0

#1026 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 08 March 2012 - 09:50 AM

Smetanova omaka all the way. :D Ne vem no, meni to najbolj paše zraven tortelinov, sicer odvisno od file, ampak jaz ponavadi stopim malo mehkega sira, dodam smetano, zraven pa na miniaturne koščke narezano šunko ali tuno, in ko je omaka pripravljena (kar je like v 3min), dodaš še ocejene torteline v ponev in to je to.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1027 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 08 March 2012 - 09:52 AM

Če so domači jih jaz le prelijem z maslom na katerem sem prepražila sveži žajbelj.
Mami moja je delala izboljšano bešamel omako, samo tisto meni ni tok všeč.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1028 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32294 posts

Posted 08 March 2012 - 12:35 PM

Ja, sej ko sem bila še majhna (mlajša :P ), smo jih doma velikokrat jedli samo prelite z maslom in drobtinicami.
pa na sirovo omako sem tudi že pomislila...
A mislite, da bi "pasalo", če pripravim brokoli (ga imam še polovico za porabit) tako, kot ste nekje napisale, pokuham in potem popečem na olju, zraven pa še malo paprike in bučke, mogoče še paradajza, pa parmezan čez?
  • 0

#1029 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 08 March 2012 - 01:24 PM

Po moje bi bilo super!
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1030 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 08 March 2012 - 02:44 PM

Jaz sicer ne maram kombinacije tortelinov in zelenjavnih omak, ampak če ti je všeč, why not.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1031 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32294 posts

Posted 08 March 2012 - 02:49 PM

ja sej lih to sprašujem, po idejah za omake, men je pa sirova že tolk navadna, da bi tokrat kej drugega.
No, mojga sem mal povprašala, kakšna bi se mu zdela ta zelenjavna priloga k tortelinom in je bil slišat kar navdušen nad idejo :P :eat:
  • 0

#1032 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32294 posts

Posted 09 March 2012 - 01:56 PM

A mislite, da bi "pasalo", če pripravim brokoli (ga imam še polovico za porabit) tako, kot ste nekje napisale, pokuham in potem popečem na olju, zraven pa še malo paprike in bučke, mogoče še paradajza, pa parmezan čez?

Mmmm, tole je blo ful dobro včeri, tortelinov sva imel tistih 250 g, omake pa za celo ponev, njam njam
  • 0

#1033 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 11 March 2012 - 11:14 PM

:njam: Nekaj novega: Polnjene piščančje prsi z mozzarello (kopiram iz maxximuma)

Sestavine (za dva obroka):

piščančje prsi
125 g lahke mozzarelle
srednje velik paradižnik
sol
poper
origano

Priprava:

Piščančje prsi prerežemo, da dobimo dve polovici. V vsako izmed njiju z nožem previdno zarežemo, da dobimo žepek. Začinimo s poprom, soljo in origanom.
Posted Image

Dobljeni žepek napolnimo z tankimi rezinami mozzarelle in paradižnika, pri čemer pazimo, da jih ne napolnimo preveč.

Posted Image

Robove piščančjih prsi stisnemo skupaj in prebodemo z zobotrebci tako, da je žepek, ki smo ga naredili na začetku čim bolj zaprt. Pred peko jih potresemo z origanom in obložimo s preostalimi rezinami mozzarelle. Predhodno jih popečemo v ponvi na kokosovi maščobi toliko, da dobijo zlato-rjavo barvo.

Posted Image

Ko porjavijo jih preložimo v pekač in pečemo do konca v predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah Celzija 15 do 20 minut.

Posted Image

Pečene lahko ponudimo na posteljici rukole, okrašeni s paradižnikom in mozzarello.

Posted Image
Hranilna vrednost enega obroka (brez dekoracije):
Energijska vrednost 297 kcal Beljakovine 48,9 g Ogljikovi hidrati 1 g Od tega sladkorji 1 g Maščobe 9,7 g Od tega nasičene maščobne kisline 4,7 g

Dober tek!

• 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#1034 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 12 March 2012 - 10:44 AM

Jaz sem ekrat nekaj podobnega že delala za fanta po tem receptu

http://www.kayotic.n...chicken-fillets
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1035 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18459 posts

Posted 13 March 2012 - 08:48 AM

Recept za pečeno juko, špansko yuca, angleško manioc, v Afriki pa cassava. Kupi se v Leclercu. Torej: to je koren, ki se pri nas prodaja povoskan, da se ohrani svež. Koren narežemo na manjše kose, recimo 10 cm dolge (ne daljše) in jih olupimo. Olupljene kose damo kuhati v mrzlo vodo brez soli. Ko pričnejo vreti, dolijemo deci-dva mrzle vode in solimo. Kuhamo tako dolgo, da postane juka mehka. Moramo se prepričati, da je juka res dobro kuhana, ker s kuhanjem uničimo strupene snovi. Kuhane kose damo iz vode in jih narežemo po dolgem na četrtine in odstranimo rjavo žilo, ki poteka po sredini. Pustimo, da se kosi ohladijo. V ponev za cvretje/pečenje nalijemo vsaj pol litra običajnega (ne olivnega!) olja in ga segrejemo do temperature za cvretje. Rabimo toliko olja, da so kosi juke med cvretjem popolnoma potopljeni. Cvremo jih dokler ne postanejo zlato-rumeni. Nato jih izvlečemo in odcedimo. Dosolimo po okusu, ohladimo toliko, da se ne opečemo, damo gor majonezo in jemo. Najbolj okusna je sveže pečena. Je zelo nasitna.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1036 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24537 posts

Posted 15 March 2012 - 11:19 AM

Špinačni polpeti

Skuhaš špinačo, blitvo ali koprive
Običajno je dovolj 10 minut v slanem kropu (če je mlada špinača še manj). Odcediš in počakaš da se ohladi. Nato jo zmelješ (jaz jo kar na deski sesekljam). Ni treba bit ekstra natančen. Naribaš sir, ki ti je všeč. Dodaš ga pribl. tretjino volumna špinače. Začiniš s poprom soljo (pazi ker je sir tudi slan), strokom česna in peteršiljem. Dodaš eno jajce in drobtine. Premešaš in oblikuješ polpete, ki jih spečeš v olju.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1037 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 19 March 2012 - 03:49 PM

Te polpete moram probat!

Še moje testenine z brokolijem. :njam:

Posted Image
Posted Image

Brokoli sem oprala, nalomila na cvetke (ne prav majhne), tudi steblo sem uporabila (samo res trd del sem zavrgla), zblanširala v osoljeni vodi-vode nisem zavrgla.
V globji ponvi sem na olivnem olju stekleno prepražila čebulo, dodala par strokov česna in brokoli. Brokoli sem malo "speštala" :D, dodala skuhane testenine (meni so te najboljše, drugače bi uporabila svedrčke ali metuljčke), jaz sem jih skuhala v vodi, kjer se je kuhal brokoli. Nato sem dodala ene dva na drobno narezana na soncu sušena paradižnika v olju in malo parmezana. Začinila po okusu, meni ful paše čili, poleg soli in popra. Dala sem še malo muškatnega oreščka. Če se vam zazdi, lahko dodate še mal vode. Drugače dam še prepražene pinjole, samo jih zdaj nisem mela.
Na grobo narezan parmezan je pika na i. :D
Aja, to zraven je piščanc. :D
  • 0

#1038 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 19 March 2012 - 04:43 PM

Ej majkemi to bi pa še jaz jedla, pa ne maram brokolija. Daaaaaamn. :D
  • 0

After all this time?

Always.

#1039 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 March 2012 - 04:57 PM

Zelo dobro izgleda. Ta vrsta pašte mi je najboljša, kako se že kličejo, nekaj Siciliane :D
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1040 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 19 March 2012 - 05:19 PM

Pojma nimam, jaz sem mislila da so linguine nekaj, samo niso. Sem tudi iskala na Barillini spletni strani pa jih nisem našla.
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users