Jump to content

Photo

Črna kronika

• Please log in to reply
2172 replies to this topic

#1021 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 21 October 2011 - 11:07 AM

KLIK
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1022 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 21 October 2011 - 11:08 AM

Čuri Muri, kljukec Juri, tisti, ki je s hruške pal, včeraj je ob peti uri v Afriko odpotoval. Saj doma je nemogoče, vsak ga kara in pestí, vsak umivati ga hoče, on pa se vodé boji... laugh.gif
  • 0

#1023 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 October 2011 - 11:08 AM

Bwo, sej nima veze.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1024 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 21 October 2011 - 11:11 AM

Ja, če si pa vprašala, kako zdaj nima veze. Naslov je Juri Muri v Afriki.
wink.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1025 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 October 2011 - 11:18 AM

Ja ok pač nismo v pravi temi za debatirat o tem, pa jaz se spomnem iz otroštva da je Čuri, pa oičitno ni! laugh.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1026 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 21 October 2011 - 11:20 AM

sej sem ti napisala, od kje ti je ostal v spominu "Čuri"...
  • 0

#1027 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23397 posts

Posted 21 October 2011 - 12:15 PM

Tone mi je bil všeč.

Kaj je te dni v zraku, vsi umirajo. Slak, Pavček, včeraj Iztok Puc.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1028 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 21 October 2011 - 01:43 PM

Meni je ful hudo. cry.gif

Eden naših najboljših pesnikov.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1029 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32534 posts

Posted 21 October 2011 - 02:08 PM

Jaz sem bila ob smrti L. Slaka tok ganjena, da so mi prav solze pritekle... jaz sem že od malega rastla ob tej glasbi, ker se je v naši ožji on širši družini to od nekdaj poslušalo in mi te vrste glasba res ni bila niti tuja niti zoprna... Pa še osebno sem ga poznala in mi je bilo res prav hudo cry.gif
pesem Ne prižigaj luči mi je pa tako ena lepših slobenskih nasploh

• 0

#1030 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23397 posts

Posted 21 October 2011 - 03:35 PM

Meni je deloval v redu možakar, mi pa grejo pesmi V dolini tihi, Čebelar, čebelice al kaj je že in Jaz pa pojdem po dekle (nisem sigurna, če je njihova?), tako na K., da jih slišat ne morem. Že vsak drugi jih smatra za svojo himno in čisto povsod in vedno gonijo te komade.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1031 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 October 2011 - 03:46 PM

Mislim, da še ni tu nikjer bilo objavljeno ali pa nisem videla:

Umrl Iztok Puc

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1032 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4266 posts

Posted 21 October 2011 - 04:34 PM

^Se spomnim, kako smo z družino navijali doma takrat, ko je bila tekma v Zagrebu, ko so igrali s Hrvati za uvrstitev na OI v Sydneyu. Res dosti je prispeval za slovenski šport. Toliko bolj pa me je novica prizadela, ker osebno poznam njegovega očeta.

Tone Pavček oz. njegove pesmi pa me spremljajo že od otroštva in je zame res pesnik za vse generacije. Še poseben vtis je name naredila zbirka Majnice, ki smo jo prebiral v osnovni šoli.
  • 0

• Guests

Posted 21 October 2011 - 04:50 PM

Mene je za Iztoka tut mal šokiralo, čeprav nisem nekaj spremljala njegovih dosežkov - sem pa ravno v torek gledala oddajo Preverjeno, kjer je bil prispevek o njem in je bil omenjen dobrodelni koncert, ki naj bi bil novembra (oz. bo še vedno, samo da bo denar šel v druge dobrodelne namene), par dni za tem pa izvem, da ga ni več. Te kar pretrese, ko en dan poslušaš o tem, kako imeniten človek je, kako se zbirajo sredstva za pomoč in ti vse skupaj da neko upanje, par dni kasneje pa... sad.gif

Tudi za Lojzeta Slaka menim, da je bil imeniten človek, njegove pesmi so bile všeč mnogim, tudi tistim, ki jim ta zvrst glasbe ni bila ravno na prvem mestu. Mene je njegova smrt pretresla, ker izhajam iz istega kraja kot on in je bil tudi z mojim življenjem precej povezan, je nekako zaznamoval naš kraj in naša srca.
Po njegovi smrti, ko so prikazovali njega kot človeka, njegove pesmi in dosežke, me je najbolj ganil njegov nastop med koncertom Big Foot Mame, ko je v svoji izvedbi zaigral njihov komad "Nekaj sladkega" (KLIK), potem pa zaigral še svojo pesem "V dolini tihi". Zdel se mi je res en tak velik trenutek, ko je bila velika množica mladih navdušena nad njim in na ves glas z njim prepevala to pesem, on pa je bil vidno ganjen in vesel. Lep trenutek.
  • 0

#1034 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 21 October 2011 - 05:24 PM

Uf mene je pa kr šokiralo glede Pavčka. Predvsem zaradi tega, ker smo ga ravno danes obravnavali pri slovenščini. Nekdo je še vprašal,če je še živ in mu je profesor odgovoril, da je še kako živ. No, potem pa tole. huh.gif
  • 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#1035 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27982 posts

Posted 21 October 2011 - 06:53 PM

QUOTE(Limona @ 21. 10. 2011 - 10:14) View Post

QUOTE(Kinky @ 21. 10. 2011 - 10:15) View Post

Ne. cry.gif cry.gif cry.gif

Naj počiva v miru.

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 21. 10. 2011 - 12:08) View Post

Čuri Muri, kljukec Juri, tisti, ki je s hruške pal, včeraj je ob peti uri v Afriko odpotoval. Saj doma je nemogoče, vsak ga kara in pestí, vsak umivati ga hoče, on pa se vodé boji... laugh.gif

thumbup.gif

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1036 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 21 October 2011 - 07:02 PM

V bistvu njegova dela ne bodo nikoli umrla, in prav je tako.

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi,
ne pod palcem skrit zaklad.
Sreča je, ko se delo dobro opravi.
In ko imaš nekoga rad."

happy.gif happy.gif
  • 0

#1037 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27982 posts

Posted 21 October 2011 - 08:02 PM

yes.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1038 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 22 October 2011 - 01:00 PM

Meni je pa ta najljubša in jo velikokrat uporabim kot voščilo:

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca

Spomladi do rožne cvetice,

poleti do zrele pšenice,

jeseni do polne police,

pozimi do snežne kraljice,

v knjigi do zadnje vrstice,

v življenju do prave resnice,

v sebi do rdecice cez eno in drugo lice.

A ce ne prideš ne prvic ne drugic

do krova in pravega kova

poskusi:

vnovic

in zopet

in znova.

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1039 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 23 October 2011 - 10:34 AM

Umrl Marco Simoncelli sad.gif

KLIK
  • 0

#1040 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 23 October 2011 - 11:12 AM

Ja, meni je teh dirkačev vedno tako žal. cry.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users