Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila

• Please log in to reply
1525 replies to this topic

#1021 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 06 August 2012 - 07:23 AM

Baje, da je Žetev tudi odlična, a je pri nas bila na izbiro samo napol razpadajoča, sem jo vseeno vzela, čeprav se mi zdaj
upira to v roke prijet. Glede na to, da sem bakteriofob, imam vedno tak odpor do izposojenih gradiv, ker ne vem, po kakšnih
rokah se je to vse kotalo. :wacko: Če bi lahko, bi si vse knjige kupovala. : )

Tole zdaj berem. Ne vem, ali sem jaz bolj pozorna ali je precej slovničnih napak v njej?
Sicer dobra knjiga, ampak če jo kupiš in daš zanjo 33 evrov pričakujem, da bo lektorsko pregledana.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1022 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 August 2012 - 12:30 AM

Jaz sem prebrala Žetev do konca, izposojeno sicer in sem tudi jaz opazila par slovničnih napak (izpustov črk).
Se strinjam, da je to nedopustno.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1023 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 15 August 2012 - 09:30 AM

Jaz sem prebrala Not Without My Sister, oziroma Ne brez moje sestre, ki govori o treh puncah, ki so bile druga generacija
(torej rojene v kultu = rezlutat parjenja med člani = vsaka je imela svojega očeta, a isto mater) zloglasnega verskega kulta
Children of God.

Zanimivo in istočasno grozljivo čtivo o zlorabah (seveda tudi spolnih) otrok, tudi spolnost z dojenčki je bila smatrana za
'normalno' .... šokantne izpovedi deklet, ki jim je bilo življenje v Družini, znotraj skupnosti, predstavljeno kot edino 'normalno',
in njihovi trnovi poti do pobega/izstopa.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1024 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 August 2012 - 09:44 PM

Trenutno berem Klub Mefisto, od Tess Gerritsen in lahko rečem da je najslabša njena so far :S Huh. Jutri grem ponovno v knjižnico, upam da bo kej na voljo, ful se težko dobi njene knjige.

Ti Fluffy si ga že prebrala?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1025 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 August 2012 - 09:57 PM

Jaz pa se glih te najbolj veselim, sem si jo celo kupila in jo šparam za na morje. :s
Res upam, da meni ne bo slaba.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1026 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 August 2012 - 10:15 PM

Aja? Huh okej, možno da bo tebi okej, jaz nisem ravno merodajna ker sem šele dve njeni (Kirurg in Dvojnica) prebrala. Ostale so vedno izposojene :S
Ej a sem te enkrat že vprašala če morda veš kako si sledijo po vrsti? :oops: Nikjer ne najdem več onega posta!
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1027 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 20 August 2012 - 12:17 PM

V zadnjem tednu prebrala Liso Jewell: Resnica o Melody Browne. Zelo priporočam!
Zgodba govori o Melody, ki pri devetih letih zaradi požara, v katerem zgori njen dom, zgubi spomin. Pri triintridesetih letih pa z ogledom predstave hipnotizerja omedli in po zbuditvu se ji začne vračati spomin po koščkih, ki si jih najprej ne zna razložiti, kasneje pa začne počasi sestavljati sliko svojega težkega otroštva. Zgodba je res globoka, postavlja v ospredje pomembnost odnosov z družino, prijatelji, hkrati pa je napisana tako zanimivo, da je preprosto ne moreš odložit preden ne izveš, kaj se dogaja na sosednji strani.Tako kot je ena napisala par strani nazaj, ob knjigi se ti zdi, da si res srečnež, ker si ljubljen in ljubiš. Kot sem že napisala, res dobro branje.

Posted Image

Od Tess Gerritsen je pa tudi meni Kiriug najboljši, čeprav nisem prebrala ogromno njenih knjig. Moram poskusit s Klubom Mefistom.
  • 0
Vse, kar si že bil,
in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.

(V. Bajac - Knjiga o bambusu)

#1028 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 20 August 2012 - 12:27 PM

Se strinjam, super knjiga. Glede na naslovnico sem pričakovala kakšen chick flick, ampak je vsebina ravno prav težka, da moraš malo uporabljati možgane, hkrati pa napisana na lahkoten, zabaven način, da se sprostiš.
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#1029 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 20 August 2012 - 01:05 PM

Kot si napisala, tudi jaz nisem pričakovala kakšnega globokega ozadja, me je presenetila, zelo!
  • 0
Vse, kar si že bil,
in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.

(V. Bajac - Knjiga o bambusu)

#1030 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 20 August 2012 - 01:07 PM

^^To imam pa ravno doma, jo bom zdele začela brat. :D
  • 0

#1031 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 August 2012 - 02:20 PM

KLIK

Sarah!
  • 0

#1032 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 August 2012 - 09:39 PM

Hvala Fluffy! :closedeyes:
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1033 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 26 August 2012 - 12:10 PM

Prebrala sem A Short History of Tractors in Ukrainian.

Posted Image

Ni me najbolj prepričala, ni me potegnilo v zgodbo. Knjiga na precej humorističen način pripoveduje zgodbo o Nikolaju,
ki je iz Ukrajine, ampak že veliko let živi v Angliji, in ima 2 hčerki. Pred kratkim mu je umrla žena, in sedaj vsem oznani,
da je v njegovem življenju nova ženska. In to je Valentina, ki je od njega mlajša skoraj 50 let, in je v Anglijo prišla s trebuhom
za kruhom, in v želji, da najde bogatega moža.

Knjigo se precej hitro bere, ampak mi sama zgodba ni bila dovolj zanimiva, da bi rekla, da je odlična. Slog je dober in pisateljica
na zanimiv način opisuje dogodivščine svoje družine (ona je ena od hčerk, Nadezhda).

3/5
  • 1
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1034 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 27 August 2012 - 02:14 PM

Fluffy, vidim da zdaj bereš Izginule. Je dobra? Jaz sem si danes v knjižnici rezervirala vse njene katerih še nisem prebrala, Izginulih pa sploh nimajo :shock: :cry:
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1035 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 August 2012 - 02:21 PM

Ja, Izginule so mi zelo všeč. Do zdaj so mi bile najbolj všeč Dvojnica, Žetev in pa tale ... sem na tričetrt že.
Čudno, da je nimajo. :s Danes sem si še vzela Težnost (Dr. Emma Watson se je vse življenje pripravljala na
vznemirljivo nalogo – preučevanje življenja v vesolju. Ko mora nenadoma zamenjati svojega predhodnika na
mednarodni vesoljski postaji, se njeno raziskovanje spremeni v grozljivko, saj se neznani enocelični organizmi
izmuznejo nadzoru in okužijo posadko vesoljske postaje s smrtonosnimi posledicami. Emma se v vesolju spopada
z virusom, medtem ko se njen mož Jack McCallum s pomočjo Nase trudi, da bi jo varno pripeljal domov. Toda
reševalna akcija je preprečena. Virus zdaj grozi Zemlji in astronavti so ujeti na vesoljski postaji, kjer drug za
drugim umirajo) in Skrivnost zapuščenega vrta (Julia Hamill na zemljišču svojega novega doma na massachusetskem
podeželju naleti na grozljivo odkritje: v skalnato prst zakopano lobanjo – človeško, žensko in, po strokovnem mnenju
bostonske mrliške oglednice Maure Isles, zaznamovano z očitnimi sledovi umora, ki se je zgodil pred mnogimi leti …
v nizu zverinskih umorov, povezanih z globoko zakopano skrivnostjo).

Kupljeni Klub Mefisto in Ledeni grob bosta pa za na morje.

Pa ful priporočam serijo Rizzoli & Isles, carici sta. x)
  • 0

#1036 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 27 August 2012 - 02:25 PM

Hvala ti!
Jaz sem do sedaj prebrala Gospo X, Grešnika, Kirurga, Klub Mefisto in Dvojnico. Zdaj berem Vajenca! Najboljša do sedaj sta mi bila Kirurg in Grešnik, najmanj Klub Mefisto in Gospa X.
Danes pa sem si rezervirala: Žetev, Težnost, Skrivnost zapuščenega vrta in Ledeni grob. Izginulih nimajo - nimam pojma zakaj, saj pa ja ni nova, ko bi človek rekel ok, niso še dobili. Kar nekaj no. To pa mislim da so vse, kar jih je bilo prevednih v Slo.

Ja, tudi to serijo imam v planu, pa zdaj ne vem ali naj začnem s Suits ali to. Dveh naenkrat nemaram gledat :lol:
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1037 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 August 2012 - 02:27 PM

Suits si pusti. <_< :lol: Mene sta Jane in Maura zasvojili, komaj čakam na 4. sezono.
Nekaj je isto kot v knjigi, veliko tudi ne. Ampak me ne moti, dobri so.

Meni je pa bil najmanj všeč ravno Grešnik.

Vprašaj, zakaj nimajo, še mene zanima.
  • 0

#1038 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 27 August 2012 - 02:30 PM

Ja, bom vprašala :) Ostane mi medknjižnična izposoja :cry: :lol:

A samo onidve sta v seriji enaki kot v knjigi ali tudi kdo drug še? :) Ampak ne gre po knjigah ane, mislim, niso enake tematike, ali pač?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1039 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 August 2012 - 02:35 PM

Od Kirurga je par delov, drugih tematik iz knjig ni, pa Maura je posvojena (vendar je zgodba drugačna,
ni enaka zgodbi iz Dvojnice) ... v seriji ima Jane tudi brata policaja Franka in še enega, pa detektiv Frost
je prisoten, prav tako Korsak, agent Gabriel Dean, občasno je prisoten tudi detektiv Crowe. Meni je v glavnem
super serija, nad pričakovanji. Se razvijajo tudi liki in se ti prav prikupijo (Jane bi ti morda sprva znala iti na jetra,
vsaj meni je šla).

• 0

#1040 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 27 August 2012 - 02:38 PM

Razumem. Jane mi gre včasih mestoma na jetra tudi v knjigah xD. Zdaj sem pa res v dilemi, ha ha.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users