Jump to content

Photo

Differin, Skinoren In Podobno

• Please log in to reply
1163 replies to this topic

#1021 Starlight

Starlight

sramežljivec

• Člani
  • 42 posts

Posted 02 November 2008 - 08:27 PM

Sonchika, hvala za podatke smile.gif Prosila bi te samo če mi lahko poveš eno kombinacijo čistilnega gela, tonika, kreme (prav določene produkte), ki skupaj preverjeno delujejo z Differinom (tega mi je sicer priporočila dermatologinja, pa tudi Eucerin so mi v dermatološki ambulanti priporočili)... Ker sem ful v precepu, ker je tu navedenih toliko različnih in ker nimam ravno žaklja denarja, da bi lahko preizkušala vse mogoče bi rada vedela za eno preverjeno kombinacijo... oops.gif
Pa še enkrat hvala tongue.gif
  • 0

#1022 fire-fly

fire-fly

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 583 posts

Posted 03 November 2008 - 05:57 PM

Ja Revlonov za mešano/mastno kožo nej bi mel SPF 6, tist za normalno/suho pa ima SPF 15 (na mojem testerju tko piše).
  • 0
Why so serious?

#1023 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20003 posts

Posted 03 November 2008 - 06:26 PM

Lahko bi dali oba 15 down.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1024 kristy

kristy

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1643 posts

Posted 03 November 2008 - 09:08 PM

QUOTE(Ana @ 2. 11. 2008 - 21:38) View Post

@Kristy jaz že več let uporabljam Garnier total fresh zeleno. Zdaj sem začela še z LL masko iz LUSHA in čisto panthol raztopino in lekarne (kot tonik).
Differin ti itak izsuši kožo, tu nimaš kaj. Potrpiš, saj je boljše. Kot UV pa jaz uporabljam Revlonov puder.

ja saj isto jaz smile.gif smile.gif
samo ti vrjetno kremo potem ko si zjutraj umiješ obraz gor naneseš pa potemše puder gor?
tako jaz naredim če imam čas (drugače brez kreme).

• 0
It's often just enough to be with someone.
I don't need to touch them.
Not even talk.
A feeling passes between you both.
You're not alone.

#1025 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 November 2008 - 09:19 PM

Ja seveda, jaz vedno kremo najprej, potem puder.
Meni je 6UV popolnoma dovolj za čez dan.
  • 0
Viens, reste ici!

#1026 Dorina321

Dorina321

sramežljivec

• Člani
  • 46 posts

Posted 24 April 2013 - 09:16 AM

Ne vem kam točno bi šla tole pisat... ampak predvidevam, da bo spadalo pod ''...in podobno'' :P 

Že veliko slabih stvari je bilo napisano o roaccutane tabletah, posledično me je tudi mene vedno bilo strah, kaj pa če bom nekoč mogla piti te tablete. No, pa je prišel ta ''nekoč'' in zdaj jih pijem že pol leta. Vam iskreno povem, če bi prej vedela, da to ni noben bau bau, bi se že zdavnaj začela zdraviti z njimi ... tako sem pa odlašala.

Glede tisoč in enega stranskega učinka, ki je tam v navodilih zapisan, sem jaz opazila samo izsušene ustnice. Kupila sem si Bepanthen (Labello in vsi ostali vazelini ne pomagajo) in je težava rešena. Suha koža po telesu? Niti ne (sicer pa sem že prej uporabljala losione za telo, tako da ni nobene spremembe). Izsušena koža po obrazu? Ne (se pač uporablja dobro vlažilno kremo in težava je rešena). Psihične motnje, depresija ipd.? Sploh ne (bolj depresivna sem bila z mozolji, zdaj kipim od veselja). Na kratko, moje mnenje je, da če je posameznik na splošno zdrav, se zdravo prehranjuje, pazi kaj daje nase in vase, potem se ne bo hudega zgodilo. Veliko stranskih učinkov si ljudje sami sproducirajo v mislih. Pozitiven odnos, malo dobre volje in se reši vse.

• 0

#1027 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 06 May 2013 - 10:15 AM

Jaz jih tudi jemljem, in sicer od decembra..In tudi meni je žal, da nisem že prej začela z njimi, ker meni so res pomagale ful...Aprila se mi je začelo res drastično izboljšanje, raznih mozoljev in bunkic nimam več, ogrcev imam še malo po nosu, ostale so samo še brazgotinice.

Mene dermatolog redno pošilja na krvne preiskave in je vedno vse ok. Kar se tiče stranskih učinkov: ustnice katastrofa, tudi jaz uporabljam Bepanten, pa tudi za okoli nosu, tam imam res vse suho. Koža se mi nekoliko lupi po obrazu, predvsem na bradi in čelu...Nočem pa neki ful drgnit dol, ker že tako je koža ful občutljiva (tudi če si kdaj kaj stisnem, se mi kar olupi koža dol). Vsake tolike mi malo začne kri teč iz nosu. No, to je pa res to kar se mojih stranskih učinkov tiče.

• 0

#1028 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86376 posts

Posted 06 May 2013 - 01:35 PM

Meni Bepanten še bolj izsuši ustnice.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1029 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12014 posts

Posted 06 May 2013 - 04:39 PM

Ja, Bepanthen plus ni za suhe ustnice, ker še bolj izsuši.

Meni je med jemanjem teh tablet pomagal Nuxov medeni vazelin, ko so bile ustnice razpokane do krvi pa Cicaplast (La Roche Posay). Nasploh mi je njihova Lipikar kolekcija najbolj pomagala.

• 0

#1030 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 07 May 2013 - 09:10 AM

Jaz imam bepanten mazilo, ne bepanten plus. Jah meni pomaga, zato ga uporabljam še naprej ;)

• 0

#1031 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20003 posts

Posted 07 May 2013 - 10:46 AM

Jst tudi Bepanthen uporabljam po vekah in se lepo obdrži čez noč.

• 0

#1032 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12014 posts

Posted 07 May 2013 - 11:31 AM

Aja ja seveda, Benpanthen ni isto kot B Plus... ups, pardon. No, jaz sem si takrat flocala B plus gor in ni bilo dobro.

• 0

#1033 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17410 posts

Posted 07 September 2013 - 11:20 AM

Kar nekaj let se zdaj ni dobilo Differina oz. si lahko dobil bel recept in ga kupil v tujini. Zdaj pa je tudi v Sloveniji, in sicer generično in cenejše zdravilo Belakne.

Jaz grem k zdravniku v pon., ker imam grozno kožo. Že dolgo ni bila tako vneta.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1034 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 07 September 2013 - 07:54 PM

Hvala za ta info, Podgana :)

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1035 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 18 September 2013 - 08:41 AM

Torej ti mora zdravnik napisat recept za ta Belakne? Je to kremo potem treba plačat (in če ja, približno koliko)? A lahko ta krema pomaga tudi pri mozoljih, ki so posledica prenehanja jemanja tabletk (in posledično hormonskega izvora)? Nekaj moram storit, ker mam tako obupno kožo, kot še nikoli v življenju, prav sram me je okrog hodit. :(

• 0

After all this time?

Always.

#1036 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20003 posts

Posted 18 September 2013 - 08:48 AM

Fantu zdravnica ni hotela recepta za dermatologa napisat, pa ima že leta precej težav s kožo :o. Razmišljala sva namreč o Roaccutane-u..

Mu je pa dala zdaj za dva meseca Skinoren za zvečer in antibiotične kapljice za zjutraj... Upam, da bo kaj pomagalo..

• 0

#1037 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17410 posts

Posted 18 September 2013 - 09:17 AM

Ja, zdravnik. Jaz sem kar poklicala, ker sem že v preteklosti imela Skinoren (Belakne je precej močnejša krema) in mi je dala bp. Krema ne stane nič potem, krije zavarovanje (nekaj čez 6€ sicer piše na računu). Veliko zdravnikov sicer sploh ne ve, da tole obstaja.

Jo imam zdaj en teden in mi že ful pomaga. Bolj enakomeren ten je in samo dva nova mozolja sem dobila, samo precej se mi lupi koža (ker to pospešeno lušči povrhnjico, da se pore nimajo časa sploh mašiti). Je pa seveda možno, da se koža na začetku še malo poslabša. Jaz sem imela res katastrofo. Rdečo kožo, mozolje po licih, razširjene pore...zdaj pa vse bledi. Še pore po nosu se ne mašijo in so opazno manjše :o Si nisem mislila, da bom kdaj to doživela.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1038 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20003 posts

Posted 18 September 2013 - 09:28 AM

res fajn, da si povedala. Bomo vzeli v obzir! :)

• 0

#1039 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 14 January 2014 - 08:24 PM

Jaz sem danes dobila Belakne, zdaj pa da vidimo ce bo kaj pomagalo. Slabse itak skoraj ne more bit.
  • 0

After all this time?

Always.

#1040 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17410 posts

Posted 14 January 2014 - 09:59 PM

Končno! :D

Meni se je popolnoma obrnilo na bolje. Sem pa zdaj malo zmanjšala in mažem vsak tretji dan, ker imam zaradi vremena trenutno bolj suho kožo, to pa še dodatno izsuši. Pa ne se ustrašit, če se ti bo koža lupila. To mine.

• 0

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users