Svetovalnica
Posted 11 January 2010 - 04:54 PM
Zdej...težav ni, razen, da sem morala za mucko po kremo proti ušesnim pršicam (al kaj je že blo ono črno), da se še mucek ne naleze, pa da se ona pozdravi pač.
Oba sta drugače "normalno" razvita, jesta, nimata driske, navadila sta se eden na drugega.
Zanima me, a bi ve dale muco takoj kastrirat (pač...ko se lahko da...moram pogooglat, kdaj naj bi se dale), al bi ji prvo leto pustile mladiče imet?
Ker ne dvomim, da se bo "gonila". Ali s tem muckom, ali pa s kakim drugim.
Posted 11 January 2010 - 04:59 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 11 January 2010 - 04:59 PM
Posted 11 January 2010 - 05:16 PM
Sam sej veste...tiste vraže razne...da moraš samički pustiti mladičke enkrat, pa da jim brke postižeš, pa ne lovijo ptičev (ja...tega sem včeraj slišala..idiotsko, če mene vprašaš), ampak nisem pa bila čisto sigurna, če za mucke isto velja kot za psičke (moja nikoli ni imela mladičev, ker se enostavno ni pustila "naskočit", pa ni bila kastrirana).
A mi poveste še, če sterilizacija pride v poštev? Vem, da je razlika...ampak, ni mi jasno, če se po sterilizaciji mucka še kar goni, samo mladičkov pač ne mora imet...al kako?
Zdej ne vem, kako je pri mačkah...za pse sem brala, da se kastracija in sterilizacija ne razlikujeta glede na spol, ampak glede na poseg.
Kalypso...ti si omenila sterilizacijo...jaz sem pa misla, da jo moram kastrirat.
Lahko tudi pogooglam, če pa veš kaj več o tem, mi pa napiši na kratko, prosim

Posted 11 January 2010 - 05:19 PM

In kaj naj bi se zgodilo s samičko, če nima 1x mladičev? Lol no. Sterilizirat brž.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 11 January 2010 - 05:35 PM
Grem googlat, kdo laže kle

Jah...naj bi potem imela kake težave. Psičke navidezno brejost, al pa vsako leto igrače vzamejo za mladiče..itd. Sam ni to dokazano...v bistvu so si prišli gor, da to nima veze s tem, al ma mladiče kdaj, ali ne.
Posted 11 January 2010 - 05:38 PM

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 11 January 2010 - 05:45 PM
Jaz sem pred to knjigo tudi tako dojemala...pa google tudi pravi, da imamo mi prav.
Knjiga je nova...vsaj mislim, da je izdana prejšnje leto...mislim, da je naslov 300 vprašanj o psih...nekaj takega.
In tam notri je nekako tako razloženo, da je kastracija, ko vzamejo maternico pa jajčnike, pri samcu pa moda.
Sterilizacija pa naj bi samo kao zavezali jajcevode, pri samcu pa prekinili semenovode.
Kakor se spomnim.
Lahko tudi, da je ravno obratno, ampak vem pa, da je razloženo, da nima veze s spolom.
Zdej googlam, ampak do zdej sem našla potrjeno vedno samo prvo trditev

Posted 11 January 2010 - 05:47 PM

Vglavnem-kastracija je cenejša, ker je lažji postopek. Ponovem pa prakticirajo S/K pod 1.5kg za mačke. Samico daj obvezno sterelizirat, če jo misliš kaj imeti zunaj, ma gonijo se 3x letno ali še večkrat, nekatere pa res 2x. Pa cena je odvisna od količine anastetika (KG živali). Mačk je pa cela truma po SLO-brezdomnih, zavrženih, po zavetiščih in divjih, garjavih....ni da ni. Zato jaz podpiram S/K.
Aja, pa pri psicah, mačkah ki so bile kotitveni stroj, vzamejo tudi maternico.

Posted 11 January 2010 - 05:55 PM
Jaz sem pred to knjigo tudi tako dojemala...pa google tudi pravi, da imamo mi prav.
Knjiga je nova...vsaj mislim, da je izdana prejšnje leto...mislim, da je naslov 300 vprašanj o psih...nekaj takega.
In tam notri je nekako tako razloženo, da je kastracija, ko vzamejo maternico pa jajčnike, pri samcu pa moda.
Sterilizacija pa naj bi samo kao zavezali jajcevode, pri samcu pa prekinili semenovode.
Kakor se spomnim.
Lahko tudi, da je ravno obratno, ampak vem pa, da je razloženo, da nima veze s spolom.
Zdej googlam, ampak do zdej sem našla potrjeno vedno samo prvo trditev

Edit: Ta knjiga je to. Podjutrišnjem jo bom še enkrat prečekirala v knjižnici, če sem mogoče jaz kaj zamešala (kar je tudi možno), ampak sem dokaj prepričana, da je to pisalo, ker me je presenetilo to dejstvo pač.
http://www.juliadori...VPRASANJ_O_PSIH
Ma čist me je zmedu ta tip s to knjigo. Možno, da se prakticira kastracija samcev in sterilizacija samičk...da je pa v teoriji mogoče oba spola kastrirat oz. sterilizirat....se bom pozanimala o tem še.
Torej...sterilizacija samičke.
Ja, Anja, se strinjam s tabo. Nočem malih muckov...pa ne zato, ker jih ne bi marala, ampak bi me vedno skrbelo, kakim ljudem sem jih oddala, če bi jih sploh lahko.
Anja, samo še to....kdaj priporočaš da jo dam?
Posted 11 January 2010 - 06:44 PM
Posted 11 January 2010 - 06:49 PM
Muco pa res daj čimprej sterilizirat, kot je Ančka rekla pred prvo gonitvijo. Mi smo pri naši sicer počakali, da je bila prva gonitev mimo, ampak če imaš doma še mačkona, pa nikakor ne čakaj.
Posted 11 January 2010 - 07:03 PM
Potem me je pa knjiga zmedla.
Ja, možno, da je prevajanje glupo...al da je avtor glup, možno, da sem narobe razumela.
Link od knjige sem nalepila.(avtor je tuj, ja)
Bom še enkrat prečekirala, skopirala (če ni moja napaka), pa vprašala kakšnega veterinarja, kako je zdaj s tem in zakaj v knjigah krivo vero učijo.
Ja...js mislem, da ona že kaže znake, da bi se gonila, tako da bom kar pohitela s tem.
Hvala

Posted 11 January 2010 - 09:26 PM
Kako vi to delate, a vsakič peljete k veterinarju? A kej čudno gledajo al normalno to naredijo?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 11 January 2010 - 09:47 PM
Danes sem mu kupila kleščice, jutri poskusimo s striženjem.

Sarah, ti imaš čivavico? Jaz sem imela prej majhnega psa in ga vzela v naročje, ga obrnila na hrbet, najprej malo čohala itd., potem sem šla pa v akcijo. Sicer mu ni bilo ravno fajn, pa če sem preveč stisnila, je zacvilil in sem potem takoj vedela, da ne smem tako globoko odstričt, kakšne večje scene pa ni bilo.
Sicer bo pa verjetno tudi tebi prav prišla knjiga, ki jo Anja88 omenja ...

Posted 11 January 2010 - 10:04 PM
Obstaja pa PETICURE ki ga v SLO ni-skupinsko naročanje iz tujine bi se pa splačalo (jaz ne rabim)
In pa PEDIPAWS
Aja pa veterinarji nič čudno ne gledajo, samo naredijo in zaračunajo.

Posted 11 January 2010 - 10:52 PM
Sicer pa velja, da je bolje odstrižt manj, kot pa preveč. V skrajnem primeru pač ravno toliko, da ne brusi z njimi po tleh, torej da ni moteče.
Podpis.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 12 January 2010 - 08:19 AM
Z malimi je lažje, po moje. Jih daš v naročje, al pa na hrbet obrneš...niti niso dovolj močni, da bi se upirali. Če ne pa enega pa po enega, malo med čohanjem.
Midva sva mela srečo s tem. Vse si je dala nardit skoraj brez problemov. Še najmanj se je marala strižt ter okoli oči čistit.
Ma, take psičke, tok pridne, pa ki je ni treba niti sterilizirat, da nima mladičev...ne bom nikoli več dobila.

Posted 12 January 2010 - 01:43 PM

Posted 12 January 2010 - 02:46 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users