Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 22 July 2012 - 04:17 PM

Posted 22 July 2012 - 04:22 PM

Bom šla enkrat po treningu, ker je ta loving hut zraven fitnesa. Ampak ne vem kaj bi.. Kaj ima veliko B in malo OH?

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 22 July 2012 - 04:44 PM
Tako da ... kar pogumno.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 25 July 2012 - 08:51 PM

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 25 July 2012 - 08:56 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 25 July 2012 - 09:03 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 25 July 2012 - 09:03 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 25 July 2012 - 09:04 PM
: )
Posted 25 July 2012 - 09:22 PM
Posted 25 July 2012 - 09:24 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 25 July 2012 - 10:27 PM
Posted 26 July 2012 - 07:24 AM
Saj pomoje v večini živimo po enakih/podobnih načelih - da si trudimo s svojimi dejanji prizadevati čim manj škode in trpljenja (sklepam na podlagi tega, da nas večina doma ima hišne ljubljenčke, ki so kot člani družine, in da se ob raznih člankih mučenja živali - npr. mačk, psov ipd., vedno brez izjeme pojavljajo masovne količine neodobravajočih komentarjev), če imamo drugačno možnost. Kako pa prepoznamo lastna dejanja v povezavi z delovanjem na okolico - to je pa druga stvar ...
Priporočam v ogled predavanje Melanie Joy o karnizmu ("why we love dogs, eat pigs and wear cows") na YT, kjer je na zelo lep način predstavljeno naše razlikovanje med vrstami in vse skupaj dano pod vprašaj (pa se opravičujem, ker se že malo ponavljam kot stara plošča, ampak je težko debatirati zgolj na podlagi kratkih mnenj, brez podajanja tehtnih argumentov).
Posted 26 July 2012 - 07:42 AM
Priporočam v ogled predavanje Melanie Joy o karnizmu ("why we love dogs, eat pigs and wear cows") na YT, kjer je na zelo lep način predstavljeno naše razlikovanje med vrstami in vse skupaj dano pod vprašaj (pa se opravičujem, ker se že malo ponavljam kot stara plošča, ampak je težko debatirati zgolj na podlagi kratkih mnenj, brez podajanja tehtnih argumentov).
Tudi jaz to priporočam, full je zanimivo, lepo vse pove in predstavi. Jaz sem ga že 2 krat gledala.

Drugače jaz sedaj rib ne jem že skoraj 4 mesece, in sem po definiciji vegetarijanka.

Pa jaz tisto sliko zgoraj ne vidim kot reklamo, ampak samo kot osveščanje ljudi ... jaz sem si v zadnjem času ogromno prebrala in pogledala
na to temo, ogromno stvari nisem videla, ogromno stvari sem počela in jedla, ker sem pač bila tako naučena, da je taka prehrana normalna ...
V glavnem, berite, izobražujte se ... podatki so na voljo.

KLIK
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 26 July 2012 - 09:06 AM
Meni osebno se zdi to že čisto preseravanje,
Glej brez zamere, ampak očitno ne veš kaj beseda preseravanje sploh pomeni. Ali pa si jaz ne znam razlagat tega posta, lahko mi pa razložiš.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 26 July 2012 - 06:46 PM
Posted 29 July 2012 - 07:14 PM

1. Vebab - odličen (Loving Planet)
2. Vege polnjene paprike (s pire krompirjem) - polnjene z rižem, gobicami, korenjem + domača paradižnikova omaka
3. Svaljki z zelenjavo

Posted 29 July 2012 - 07:17 PM

Posted 29 July 2012 - 08:42 PM

Veganski piknik v Tivoliju (okrog 100 ljudi se je zbralo!

Posted 29 July 2012 - 09:04 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 14 August 2012 - 08:18 PM
Mandljevo je presladko. Riževo FTW

Aja, moram probat še tistega Hoferjeva, čeprav že vem da se mi ne bo priljubil, ker je ipak pol sojino pol riževo. Ga pa nikoli ne dobim, zmeraj imajo samo sojino.

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users