To sem pa opazila. Sem oprala na 40 pa ni dovolj in sem ravno danes eno majico stran vrgla. Na koliko pa ti opereš, 60?

Deodorant / antiperspirant za pod pazduho
Posted 23 June 2016 - 08:01 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 23 June 2016 - 08:24 PM
smrdeti, čeprav jaz teh težav nimam. Včasih so mi deodoranti uničevali tkanino majic pod pazduho, ampak morda je bilo krivo dejstvo, da sem uporabljala roll on. Sedaj že dolgo uporabljam samo spreje in je, kar se tega tiče, mir. Oblačila nimajo madežev od potu in redko smrdijo (ponavadi smrdijo samo majčke s kratkimi oprijetimi rokavi, v katerih opravljam kakšna zahtevnejša fizična dela). V vročih dneh sicer najpogosteje nosim odprte majice, pot sploh ne pride do tkanine. Mi pa smrdi prav koža podpazduh (nočem vedeti, kako bi bilo, če si jih ne bi depilirala : )).
Posted 23 June 2016 - 09:50 PM
To sem pa opazila. Sem oprala na 40 pa ni dovolj in sem ravno danes eno majico stran vrgla. Na koliko pa ti opereš, 60?
40 ni dovolj ne, 60+ mora bit. Ampak je potem seveda problem pri barvah in črnih oblačilih, ker se sčasoma razbarvajo. Pri črnih oblačilih je baje še posebej problematičen vonj zato ker prvič, črna barva bolj vpija toploto in se bakterije bolj množijo in drugič, ker baje za čne oblačila uporabljajo drugačne, bolj agresivne barve in ravno zaradi tega se ob švicu razvije čuden vonj.
Baje se kupijo dezinfekcijska sredstva, ki jih lahko uporabljaš pri nižjih temperaturah in enako ubijejo te bakterije in očistijo tkanino.
Dosti ljudi pere s kisom, ampak meni to ne diši v nobenem pomenu besede.
Skratka, pranje na višjih temperaturah, malo praška/mehčalca, zračenje stroja, sušenje perila do čisto suhega (recimo če likaš s paro in zložiš, lahko tudi smrdi).
Posted 23 June 2016 - 10:09 PM
Hvala za pojasnilo. Bom pri naslednjih majicah bolj pazila,za te je prepozno po moje.
A od spray deodorantov je manj madežev? Jaz vedno, pa mož tudi, uporabljava rollo in mi grejo madeži res na živce....
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 23 June 2016 - 10:19 PM
Jaz sem eno obdobje ob pranju temnejših oblačil pri nizkih temperaturah vedno pred pranjem zlila v boben pralnega stroja malo (dcl) alkoholnega kisa, oblačila niso imela nikoli nobenega vonja po kisu. Delala sem pa to zato, ker sem brala, da na takšen način na dolgi rok preprečiš, da bi začela temnejša oblačila smrdeti po gnilem, najbrž poznate vonj, meni je zelo moteč. Sicer se ga da znebiti z občasnim pranjem na 60oC, ampak takšnih temperatur ne prenesejo vse tkanine.
No, v glavnem, po "kuri" s kisom oblačila veliko redkeje zasmrdijo. Bom po potrebi ponovila.
Se strinjam glede količine praška, za poln stroj sem včasih dajala v boben polno posodico, sedaj pa saml toliko, da dobro pokrije dno. Mehčalca ne uporabljam, ker me moti, da se ne izpere.
Sem pa v obupu že tudi oprala kaj na previsoki temperaturi, ker sicer bi lahko vrgla samo še v smeti, pa je preživelo. : )
Posted 23 June 2016 - 10:22 PM
Problem je prat ves čas na visokih temperaturah, saj to vse vemo. :/
Jaz imam cel kup finih "srajc", ki bi se na 60 najbrž totalno uničile. Jih moram prat na roke... Ampak to ni to.
Zna pa biti sintetika včasih dosti bolj hvaležna kot bombaž...
Posted 24 June 2016 - 10:09 AM
Posted 24 June 2016 - 10:44 AM
A je vseeno, ce das kis v predalcek namesto mehcalca ali pa direkt v boben?
Posted 24 June 2016 - 11:08 AM
jaz dajem kis direkt v boben.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 24 June 2016 - 12:32 PM
Soda forever v glavnem! : ) Zdaj si jo nanašam tako, da nič ne vtiram, samo namažem, posušim in otresem odvečni prah. Manj možnosti draženja kože.
Posted 24 June 2016 - 01:31 PM
Ok, bom dala drugic v oboje, drugace sem se navadila kar "extra rinse" zraven pritisnit, da ne disi prevec po prasku, tako da pomoje ne bo hude razlike med moznostima.
Posted 24 June 2016 - 06:56 PM
Posted 02 September 2016 - 11:45 AM
Meni se zdi da mi moja omiljena Neutro Roberts in Garnier Naturals zadnje čase sploh ne držita več vredu. Pa se ne potim nekaj ekstra. Kaki predlogi za kaj novega in učinkovitega?
[Napoleon]
Posted 02 September 2016 - 01:13 PM
Posted 02 September 2016 - 06:21 PM
Spomnim se, da je bil pohvaljen tudi Garnier Neo, tisti kremni v obliki tube. Ali pa Borotalco Original. Meni sta bila oba všeč in lepo sta mi dišala.
Jaz sem zdaj ravno porabila Nivein deodorant v spreju Fresh natural. Na začetku mi je imel ful lep vonj, čez čas pa je bil vonj že na začetku tak čuden, umeten. Zdaj sem kupila Bionsen Mineral protective sprej brez aluminija.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 02 September 2016 - 06:50 PM
Garnier Neo je dober, ja. Edino zoprno je, ker ga ne moreš do konca porabit.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 02 September 2016 - 06:54 PM
Meni vsak deodorant po enem času ne drži več, zato nikoli ne kupim istega 2x zapored in kolobarim med nekaj OK deodoranti.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 02 September 2016 - 08:19 PM
Posted 02 September 2016 - 08:38 PM
jaz moram jutri po novega, trenutno imam Duschdass iz Müllerja in eno Niveo, pa bi rada še nekaj bolj ziher (in tudi vonja mi nista lih najbolj všeč), tako da bom pomoje spet to Rexono naavla.
Posted 03 September 2016 - 10:48 AM
Borotalco je bil meni grozen. Rexono sem že gledala ampak nisem najbolj navdušena nad stiki. Garnier Neo pa sem tudi že imela pa mi je bil tako ok, ampak nič spektakularnega.
[Napoleon]
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users