Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#1021 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 21 May 2008 - 07:52 AM

QUOTE(Princeska @ 18. 5. 2008 - 18:31) View Post

Ja.

A bi ti to meni lahko prodala drugo leto, če ne boš več potrebovala?
  • 0

#1022 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 21 May 2008 - 08:07 AM

QUOTE(eve @ 20. 5. 2008 - 13:09) View Post

Jst sm se kr začela učit, matematko sem že skor vse predelala (vaje in podobno), čaka me še vsa slovenščina. rolleyes.gif

Kaaaj sm ti fouš cry.gif

Jst matematke pol ku*** ne znam. Samo 4. letnik, ostalo nimam pojma. In si nisem še nič gledala. O faaak, ne da se mi te matematke, nooo cry.gif

QUOTE(eve @ 20. 5. 2008 - 16:52) View Post

Jst mam nemščino, pa se ne mislm kej preveč pretegnit. Mal bom stare pole rešila in slovnico pogledala.

Ja, hvalabogu za nemščino thumbup.gif

Drugač pa... Grozn me je strah angleščine ermm.gif Kok sm bla neumna, da nism dala nemščine za 1. jezik pa bi izbirnega še nekaj vzela poleg PSIH rolleyes.gif Ne znam angleščine pa pika. Upam, da bo 3 oops.gif ker drugač se bom od sramu pogreznila...

Drugač pa znam že za PSIH teme osebnost, učenje, mišljenje in socialno psihologijo, jutri mam namen ponovit še čustva in zaznavanje.

Slovenščino znam pa že skoraj vse v nuuulo biggrin.gif biggrin.gif Če se jo pa najrajš učim oops.gif

Dons bom delala še mal slovo pa pole za anglo pa upam, da mi bo kej časa še za mato ostalo, ker mam ful slabo vest.

QUOTE(Freya_ @ 21. 5. 2008 - 8:52) View Post

A bi ti to meni lahko prodala drugo leto, če ne boš več potrebovala?

Da, draga biggrin.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1023 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 21 May 2008 - 08:30 AM

Zlata si. kiss3.gif No, se slišiva ko bo konec mature. biggrin.gif

A ima katera sociologijo na maturi?
  • 0

#1024 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 21 May 2008 - 09:44 AM

Če boš vzela soco, mam še en čist nov delovni zvezek zate biggrin.gif
  • 0

#1025 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26028 posts

Posted 21 May 2008 - 01:42 PM

Princeska, me2 bi se lahko kej zmenile biggrin.gif ti reši za obe slovenščino, bom js pa angleščino ... + bonus: ti lahko še pri matematki kej pomagam laugh.gif.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1026 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 21 May 2008 - 01:58 PM

A mi lahko ena pove, kako približno bo izgledala angleščina na višjem nivoju? Verjetno ste se kej pogovarjali v šoli ane? Kaj točno se sploh piše v soboto, kako izgledajo pole, itd.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1027 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26028 posts

Posted 21 May 2008 - 02:14 PM

3 pole dobiš ... najprej bralno razumevanje&slovnica, potem slušno razumevanje, nazadnje eseji.

bolj podrobno maš v predmetnem izpitnem katalogu napisano - poglej na RIC-ovo spletno stran - tam maš tud primere pol.

(bi ti poiskala sam letim zdejle v lj na vožnjo ...)
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1028 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 21 May 2008 - 02:28 PM

Če jaz kej prav zastopim, ni zdej v pisnem delu sploh ničesar iz predpisanih knjig in pesmi? To je potem šele v ustnem delu?

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1029 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 21 May 2008 - 02:46 PM

V mojih časih se je potem iz teh predpisanih knig pisalo nek esej, ki pa spada pod pisni del. Za na finiš, ko maš že vsega pouhn kufr. biggrin.gif Če je pa zj kej drugač, se pa opravičujem. smile.gif
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#1030 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 21 May 2008 - 02:48 PM

Knjige obravnavaš že v pisnem. Namesto pisma, ki je na osnovnem.

Pesem dobiš na ustnem. Jo prebereš, interpretiraš, poveš malo o verzu. Nič posebnega. Peace of cake.
Poišči po netu interpretacijo svojh del. Ziher boš našla.

Vso srečo!

Edit: Lahko, da je zdaj kaj drugače. Verjetno res najbolje na RIcu preverit.

Gap fill se mi zdi, da je tudi težji na pisnem.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1031 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26028 posts

Posted 21 May 2008 - 03:24 PM

klik

• 0

• Guests

Posted 21 May 2008 - 03:39 PM

QUOTE(Freya_ @ 21. 5. 2008 - 9:30) View Post

A ima katera sociologijo na maturi?

Jaz blink.gif

• 0

#1033 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 21 May 2008 - 04:13 PM

Kaj je pa narobe? smile.gif Jaz sem jo tudi imela. Sej je fajna, res pa je, da je velik odvisno od tega, koliko ti snov potegne, te zanima, pa kak je profesor. Mi smo imeli eno hiperaktivko in nas je veliko naučila. Itak maš dani temi, pa pol približno kalkuliraš kaj bi še vzel.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1034 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17085 posts

Posted 21 May 2008 - 04:22 PM

Na višjem nivoju imaš gapped text namesto matchinga (OR). Ponavadi so bili gap fill verbs in gap fill na višjem nivoju daljši. Osnovni so imeli 15 primerov na višjem pa 22 ali 25. Se mi pa zdi da je nekaj profesorica razlagala, da letos ni več tako. Nisem ziher.
Tretja pola je esej. Prvi esej je ena splošna tema in dobimo dva naslova in je za obe ravni enako, drugo pa ima OR pismo, VR pa literarni esej na eno izmed predpisanih knjig. Za prvi esej je predvideno manj časa kot na OR in manjše število besed. OR ima 220-250 besed, VR pa 180-220 besed. Kako si odmeriš čas je pa seveda odvisno od vsakega posameznika. Imam zelo neprijeten občutek, da bo meni konkretno primanjkovala časa za oba eseja. ermm.gif
Na ustnih pa je tako da VR lahko dobi tretje vprašanje iz knjige ali pa interpretacijo pesmice, medtem ko je na OR samo vprašanje iz knjige.
Letos je še ta novost da lahko zamenjaš vprašanje.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1035 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 21 May 2008 - 05:29 PM

QUOTE(Princeska @ 21. 5. 2008 - 10:44) View Post

Če boš vzela soco, mam še en čist nov delovni zvezek zate biggrin.gif

Uuu zakon, se bova še okrog tega kej zmenile. biggrin.gif

Cvetka*, mi imamo tud eno bolj ali manj hiperaktivno profesorico, upam da nas bo naučila. smile.gif Je pa tako, da ful strašijo pred soc na maturi, da je sama piflarija, da so ful slabe ocene + to da jih ta profesorica baje ful goni, morajo skos neke liste delat, pisat eseje vsak teden in tko. Ma upam da bo šlo. smile.gif
  • 0

#1036 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 21 May 2008 - 05:53 PM

QUOTE(nika @ 21. 5. 2008 - 14:42) View Post

Princeska, me2 bi se lahko kej zmenile biggrin.gif ti reši za obe slovenščino, bom js pa angleščino ... + bonus: ti lahko še pri matematki kej pomagam laugh.gif.

No, to bi blo supr. Ma ne, sej matematika men še kar gre, sam mal jo zapostavljam, nism se je še nč učila ermm.gif Za angleščino bi blo pa nujno, ja ohmy.gif
o faaak, kaj če ruknem angleščino
  • 0

#1037 Rafinesse

Rafinesse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 304 posts

Posted 21 May 2008 - 06:27 PM

Jao ve še že res učite...jst si še pogledala nisem ker se mi res ne da...sem lena ratala.
Drgač mam pa jaz sociologijo na maturi pa ni tako težko, seminarsko sem dobila vse pike in sem bila edina na šoli. tongue.gif

Drugače pa: kako se vam uspe učiti ?kako se motivirate?jaz namreč sploh nimam volje blink.gif ohmy.gif cry.gif
  • 0

#1038 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26028 posts

Posted 21 May 2008 - 07:07 PM

QUOTE(Princeska @ 21. 5. 2008 - 18:53) View Post

No, to bi blo supr. Ma ne, sej matematika men še kar gre, sam mal jo zapostavljam, nism se je še nč učila ermm.gif Za angleščino bi blo pa nujno, ja ohmy.gif
o faaak, kaj če ruknem angleščino

ah, angleščino nardiš bp. pr SLOVI so pa tok čudna navodila, katastrofa blink.gif zdejle rešujem mal pole, glih tok da bi blo za pozitivno blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif !
  • 0

#1039 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 21 May 2008 - 07:59 PM

Nee, jst mam tko gap fill komi da kej prov cry.gif

AJA, a mi lahko kdo pove, kako veš, kdaj daš pridevniku pa prislovu v angleščini 2 L-ja in kdaj 1?
  • 0

#1040 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 21 May 2008 - 08:10 PM

Če se prav spomnim je tako, da če se beseda konča na L sta potem 2 L-ja. Npr. careful --> carefully.
  • 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users