Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1021 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 06 August 2007 - 12:09 PM

QUOTE(crna @ 6. 8. 2007 - 12:24) View Post

Jst bi na tvojem mestu raje šla do zdravnice/ginekologinje, ker gre pri tebi skoraj zih za kake hormonske težave, ker hormoni vplivajo na potek (moč, trajanje, pogostos) menstruacije. Razen če hočeš bit do menopavze na tabletih.
Tablete ti to reč lahko poštimajo, kot že veš pa niso nedolžna zadeva za zdravje. Moja kolegica denimo je imela menstruacijo dvakrat na leto, nato je šla na KT, po 4ih letih prenehala z jemanjem (letos marca) in od takrat še ni sploh dobila menstruacije, pa je stara 22. V vsakem primeru bo morala k zdravnici, da ji lahko postavijo diagnozo, ji svetujejo, mogoče kako zdravijo.

Ma ja sej bom šla do ginekologa, itak morm it še na pregled, k sem mela eno operacijo in še nism šla po tistem na pregled.Se bom z ginekologom zmenila in vprašala kako in kaj. Aja, še to sem te hotla vprašat, sicer ne spada pod to temo sam vseen, se mi ne da na dva konca pisat. A ti boš v Lj šla na jogo? Si se že kej odločla, k js sama v Kr tud ne bi šla in če bo katera od vas šla, bom tud js raj v Lj pršla.
  • 0

#1022 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 06 August 2007 - 12:53 PM

Ja jst bi šla ja (zdej sicer ne vem kako je z dežjem ki je napovedan za ta teden in jogo...), dans še ne vem, ker sem kar ornk prehlajena. Lahko greve skupaj smile.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1023 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 06 August 2007 - 05:10 PM

Bi blo fino ja:)
  • 0

#1024 devilka

devilka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 133 posts
  • Interests:moj fant:) bordanje, žuranje, shopping&kozmetka

Posted 08 August 2007 - 06:24 AM

beibe, mam eno vprašanje...js sama ne znam pomagat, namreč prjatlci, tko de upam, de bote tud ve kei znale povedat...
no, ona je mal čudn jemala tabletke, vsaj kukr mi je rekla, in js sklepam po tem, de je v enem dnevu vzela tri tabletke(mi ni jasn čist zakai, ampk ok, wtf?!)..oziroma je bil to zadn dan jemanja tabletk...in zdei bi mogla menstruacijo dobit, ki je pa kar ni in ni..glava jo skoz boli, mal slabosti baje, občutlivi jajčniki(boli jo..)..vsaj tko je ona men rekla...s fantom mata zaščitene spolne odnose(tabletke+kondomi), tko de možnosti za zanositev je bl mal..a je tko?js sm ji pač povedadala, de si je s tem čudnim jemanjem tabletk, raven hormonov spremenila al kk nei temu rečm...pa nej še mal počaka....zdei mi pa ve še mal povejte, če sm ji js to kej prov razložila, pa če bi mogoče moglait k svoji zdravnici?
  • 0

#1025 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 08 August 2007 - 07:14 AM

Po moje si ji prav razložila. Meni se zdi to kot "hormonski overdose". Sam...wtf je misnla? Ma to ja ni normalno. Po moje je pozabila prej vzet (če so ji na zadnji dan 3 ostale) in je pol kar vse 3 požrla. No saj je vseeno...zdaj se ji morajo hormoni uravnovesit. Oziroma spustit na tako raven, da bo telo zaznalo, da je čas za menstro.

Kar se pa zdravnika tiče...po moje je dost, če samo pokliče pa razloži situacijo.
  • 0

#1026 devilka

devilka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 133 posts
  • Interests:moj fant:) bordanje, žuranje, shopping&kozmetka

Posted 08 August 2007 - 09:23 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 8. 8. 2007 - 8:14) View Post

Po moje si ji prav razložila. Meni se zdi to kot "hormonski overdose". Sam...wtf je misnla? Ma to ja ni normalno. Po moje je pozabila prej vzet (če so ji na zadnji dan 3 ostale) in je pol kar vse 3 požrla. No saj je vseeno...zdaj se ji morajo hormoni uravnovesit. Oziroma spustit na tako raven, da bo telo zaznalo, da je čas za menstro.

Kar se pa zdravnika tiče...po moje je dost, če samo pokliče pa razloži situacijo.

no sei neki tazga sm ji tud js povedala..ajoooj, beiba mal blond(nimam nč proti blondinkam, de ne bo ktera narobe zastopla wink.gif )..de ti vzame kr 3 tabletke...ma ja no, sej bo mnde že...pa mal jo je panika zgrabla, sam sm ji itak povedala, de na to bi mogla prei mislt..

• 0

#1027 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 08 August 2007 - 05:02 PM

Včeraj sem pozabla vzet tabletko rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif Kaj lahko danes vzamem 2 ??
  • 0

#1028 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 08 August 2007 - 06:10 PM

Mislim da ne. Sicer pa preberi navodila, ti vse piše kaj in kako če pozabiš v prvem, drugem ali tretjem tednu smile.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1029 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 08 August 2007 - 06:27 PM

Vzeti jo moraš v roku 12 ur, naslednjo pa ob času, ko normalno jemlješ tabletke. Najvarnejše je potem uporabljat kondome do menstruacije.
  • 0

#1030 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 08 August 2007 - 06:29 PM

Sem jo vzela zdaj pred 1 uro biggrin.gif Še ni bilo 12 ur. =) Še sreča =D Oblubim, da zdaj ne bom več pozabljala. angel.gif

Kondoma pa ne rabim, ker niti nimam tabletk v ta namen. =)
  • 0

#1031 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 08 August 2007 - 06:47 PM

Potem pa sploh ni panike biggrin.gif

Sicer pa sem danes šla ginekologu... sem sestri razložila, da bi mogla met že pregled pa me je hotla za septembra naročit. In sem ji lepo povedala, da mi bo zmanjkalo tabletk pa da želim it na Yarino. In pogleda razpored - aha, glih ob 13:45 mi je ena odpovedala. Voila biggrin.gif
Prvič sem bla na pregledu pri tej ginekologinji in je res fenomenalna...ne vem, zakaj nisem že prej šla k njej (silly me smile.gif )

Skratka - skrbelo me je, da se mi ne bi sedaj pojavili spet mozolji. Pa je rekla ginekologinja, da imata Diane35 in Yarina podobno dozo hormona (razlikuje se za 0,05mg) in da sploh ne bi smelo biti razlike. Kile, ki sem jih dobila od Diane35 ter celulit pa bi po pravilih morala it stran. Recept sem dobila za 1 leto, kar je super, da ne rabim vsake 3 mesece skakat okoli ginekologa. Tistih slabih 9€ na mesec bom pa že prišparala za to, da ne bom prehitro zibala smile.gif
  • 0

#1032 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 10 August 2007 - 10:53 AM

ancka a od Diane35 si se zredila? Jaz tudi jemljem te tablete, samo so mi ful v redu, malček sem se zredila, sam to se tako ali tako po vsakih tabletih (vsaj pri prejšnjih sem se tudi), bojo kilce šle dol septembra ko se bodo spet treningi začeli wink.gif
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#1033 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 10 August 2007 - 10:58 AM

Ja itak...zredila sem se tam....5-7kg
  • 0

#1034 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 10 August 2007 - 11:00 AM

Jaz isto sad.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1035 mili

mili

sramežljivec

• Člani
  • 23 posts

Posted 11 August 2007 - 10:45 AM

Za koliko mesecev ponavadi dobite recept pri ginekologu?

Ko sem šla zadnjič po Yasminelle mi je medicinska sestra rekla da se recept dobi le za tri mesece največ.

Nimam časa vsake tri mesece hodit tja oz. bi se temu izognila če bi šlo, berem pa da nekatere dobite recept za celo leto?A ti potem napiše za 12 ciklusov ali dobite več receptov po 3 mesece?

Nameravam zamenjat ginekologinjo ker vsake tri mesece ne nameravam čakat na recept za tablete ki jih sama plačujem.

• 0

#1036 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 11 August 2007 - 10:49 AM

Če maš tiste na zelen recept, lahko dobiš za max tri mesece (kot vsa zdravila na zelen recept). Če pa maš na bel recept, ti lahko napiše za 1 leto.
  • 0

#1037 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 11 August 2007 - 10:51 AM

QUOTE(mili @ 11. 8. 2007 - 11:45) View Post

Za koliko mesecev ponavadi dobite recept pri ginekologu?

Ko sem šla zadnjič po Yasminelle mi je medicinska sestra rekla da se recept dobi le za tri mesece največ.

Nimam časa vsake tri mesece hodit tja oz. bi se temu izognila če bi šlo, berem pa da nekatere dobite recept za celo leto?A ti potem napiše za 12 ciklusov ali dobite več receptov po 3 mesece?

Nameravam zamenjat ginekologinjo ker vsake tri mesece ne nameravam čakat na recept za tablete ki jih sama plačujem.

Jaz mam isti problem in mi gre to počas mal na živčke. In tut ne vem zakaj ne dajo za več mesecev???? verymad.gif

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 11. 8. 2007 - 11:49) View Post

Če maš tiste na zelen recept, lahko dobiš za max tri mesece (kot vsa zdravila na zelen recept). Če pa maš na bel recept, ti lahko napiše za 1 leto.

Prosim če malo razložiš kaj je to beli recept?
  • 0

#1038 mili

mili

sramežljivec

• Člani
  • 23 posts

Posted 11 August 2007 - 10:54 AM

Ja imam na bel recept ker so yasminelle itak za plačat..

Moram pa povedat da sem po jemanju v enem mesecu shujšala za skoraj dva kg, pa nisem spremenila nič.Prej sem jemala Diane.

A priporoča katera kakšnega ginekologa ali še raje ginekologinjo v Lj?Pa zanima me ali dolgo čakate na recept za tabletke ko pridete po njega?Jaz sem zadnjič skoraj eno uro čakala za ta en papir cry.gif Pa niti brezplačne niso.

• 0

#1039 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 11 August 2007 - 10:58 AM

Nisi pri zdravniku še nikoli dobila belega recepta? Isti je kot navadni recept, samo da ni gor zelene barve, ampak je cel bel. Bel recept pomeni, da moraš zdravilo v celoti sam plačat.

Ko grem jaz ginekologu na recept čakam...hmm... cca 15-20 minut? Ponavadi se lahko tudi pokliče sestro - razložiš, da rabiš recept in te potem že vse pripravljeno čaka - samo kartico daš.
  • 0

#1040 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 11 August 2007 - 11:00 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 11. 8. 2007 - 11:54) View Post

Nisi pri zdravniku še nikoli dobila belega recepta? Isti je kot navadni recept, samo da ni gor zelene barve, ampak je cel bel. Bel recept pomeni, da moraš zdravilo v celoti sam plačat.

Hvala za info smile.gif . Zej mam še te Diane, ampak bom pa šla na te plačniške, ki mi jih je tut priporočal.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users