Jump to content

Photo

Spovednica

• Please log in to reply
19531 replies to this topic

#10261 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 15 June 2009 - 05:21 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 15. 6. 2009 - 14:28) View Post

ananas, kako ti je šel kolokvij? Je bila kakšna E.coli not? wink.gif

Meli smo Candida albicanis, pasjo trakuljo in Clostridium tetani... slednjega sm zamenjala za C. botilium ermm.gif Mal beden... Drgač smo mel pa ful lahek kolokvij. Pri drugih asistentih so eni mel kr dost težji. Mel smo kaj povzroča Enterobius vermicularis, pa potem osnove- PCR, real time PCR, kaj so antibiogrami itd...

Me čudi da nismo mel E.coli biggrin.gif Matr je popularna. Knjiga za biokemijo, samo na njej temelji biggrin.gif

Zdej se morm učit za ustnega k ga mam jutr, pa se mi tooook ne da... Čez ušesa mi že gledajo te učinkovine, sintezne naloge in reakcijski mehanizmi sick.gif surrender.gif

Ja pa ti izrazi učinkovin so tud polom, par minut rabim samo da prvič pravilno izgovorim in potem da si zapomnem, pa traja še dalj časa. Pri tem mam ful takšne postopke učenja teh izrazov z različnimi asociacijami... Groza...
  • 0

#10262 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26303 posts

Posted 15 June 2009 - 05:56 PM

Ja E.coli je modelski organizem za G- bakterije, B.subtilis pa za G+ smile.gif Drugače pa si ga res malo pokronala, če si zamenala C.tetanii pa C.botulinum. Sicer sta oba klostridija, ampak imata ravno nasprotna učinka smile.gif PCR pa antibiogrami so pa kul snov smile.gif Jst sem mela to ful rada smile.gif
Jst se s temi učinkovinami zdej v službi srečujem. Enap je recimo enalapril maleat, prenessa ima not indapamid itd biggrin.gif

• 0

#10263 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17911 posts

Posted 15 June 2009 - 06:08 PM

Že cel dan prevajam neke prosojnice in jeeeeem. Včasih se mi zdi (oz. sem prepričana), da se ne znam pravilno lotit snovi. Ne razumem kako se eni začnejo učit 2 dni pred izpitom in jim rata BP, jaz pa včasih tudi po 14ih dneh in več komaj spacam blink.gif Zavidam takim. Če hitro ne pogruntam nečesa, bom SPET padla lol1.gif cry2.gif
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#10264 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 15 June 2009 - 06:08 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 15. 6. 2009 - 18:56) View Post

Ja E.coli je modelski organizem za G- bakterije, B.subtilis pa za G+ smile.gif Drugače pa si ga res malo pokronala, če si zamenala C.tetanii pa C.botulinum. Sicer sta oba klostridija, ampak imata ravno nasprotna učinka smile.gif PCR pa antibiogrami so pa kul snov smile.gif Jst sem mela to ful rada smile.gif
Jst se s temi učinkovinami zdej v službi srečujem. Enap je recimo enalapril maleat, prenessa ima not indapamid itd biggrin.gif

Nič ga nism pokronala, k sta si ful podobni- to smo mel preparat tongue.gif Aja sam res, ena povzroča tetanus, druga pa ohlapno paralizo laugh.gif
Zdej sm ugotovila da sm pr real time PCR tud zasrala neki- začela sm govort o radioaktvnih ali neradioaktivnih označevalcij... sj ne da je to hibridizacija... Sj mi neki ni šlo v račun... sam tko čist možno se mi je pa zdel biggrin.gif

• 0

#10265 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26303 posts

Posted 15 June 2009 - 06:13 PM

aja če ste mela preparate pol pa kul smile.gif Ja, ena povzroča krče, druga pa paralizo. Pri eni ti lahko krč dobesedno zlomi hrbtenico, pri drugi gredo mišice pa pa. Sej bo šlo drugače smile.gif Jst verjamem vate biggrin.gif

V službi sem drug teden (tiste 3 dni, ko delamo), vzela dopust, da bom pisala diplomo. Sem pridna ane?
  • 0

#10266 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 15 June 2009 - 06:15 PM

QUOTE(Brokoli @ 15. 6. 2009 - 13:34) View Post

Pozabla sem na bratov rojstni dan. oops.gif cry.gif

Ja pa kaj, saj ga ima naslednje leto spet.

HA HA HA

Hec. No, primerno se mu oddolži, preseneti ga, da bo obstal odprtih ust. wink.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#10267 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 15 June 2009 - 06:21 PM

^Lol. Ja sej zdej že iščem popolno darilo. cool.gif
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#10268 žabica

žabica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1227 posts

Posted 15 June 2009 - 06:39 PM

Joj zadne tri dni bi sam jedla hmm.gif ne vem ka mi je hmm.gif
  • 0
"Raje bi imela en cvet in lepo besedo od prijatelja dokler sem živa, kot pa polni tovornjak cvetja ko umrem!"

#10269 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 15 June 2009 - 08:44 PM

Spet sem jezna 100/h. Razočarana, žalostna, tesnobna.
Zdaj glih bom začela kričat!

Na živce mi gre, da sta skupaj!! DIE, DIE, DIE!!!
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#10270 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 15 June 2009 - 09:00 PM

Bivši ima novo punco?
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#10271 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 15 June 2009 - 09:05 PM

Ne še uradno, a vse kaže, da bo šlo tako naprej, ker traja že lep čas in tudi sam mi je rekel, da je začel nekaj čutit do nji in da bosta morda začela hodit.

Na vsake toliko me to tak ubije, da nemrem povedat. Sem bla zaj eno obdobje čisto ok, zaj pa me je spet začelo tak metat, da bi se najraje skozi okno vrgla.

OK, ne me jemat preveč resno biggrin.gif

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#10272 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 15 June 2009 - 09:11 PM

Jst morm pa priznat, da sm dons na vpisu ocen iz glasbe mal zblefirala oops.gif . Sm vidla, da ženska zvišuje ocene sam tistim, ki majo kako piko do višje ocene (seštevek kolokvijev). In jst sm mela stabilno 8. In grem not, ful prijazno, veselo vstopim laugh.gif, tm gleda mojo učno pripravo (ki sm jo btw samo malo priredila, mam pač vire iz višjih letnikov) in bluzim, prbijam. Celo pet sm mogla Marko skače pa neki tm spremljave opisovat. Pa mela sm glih v rokah eno knjigo za glasbo, ker sem jo nameravala nest v knjižnico pa ni šla v torbo in se ji je to prikuplo. Pa pravi, ja vam dam 4 točke več. OK, kul, si mislim, sej bo 9.
Pa pravi, jah ena točka vam manjka. Pa jst: Ja kakooo, pomoje nimate prav ocen napisanih... v glavnem na koncu sm za 2 točki zblefirala za en kolkvij in mi je dala 9 in mam skor najboljšo oceno, ker so same 6ke in 7ke.

Kr neki. Ni v moji navadi, ampak sm se na faksu zdresirala, da včasih ni vse fer laugh.gif tongue.gif to sm nardila sam zato, ker sem bla od izpita, ki mi je šel slabo, še vsa depresivcna biggrin.gif (ful izgovor)
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#10273 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 15 June 2009 - 09:21 PM

Ma boli te, Princeska, lej, nihče ni na slabšem zaradi tega, ti pa tudi le profitiraš, no harm done.
  • 0

#10274 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27947 posts

Posted 15 June 2009 - 09:28 PM

[quote name='Adriane' date='15. 6. 2009 - 22:05' post='613744']
Ne še uradno, a vse kaže, da bo šlo tako naprej, ker traja že lep čas in tudi sam mi je rekel, da je začel nekaj čutit do nji in da bosta morda začela hodit.

Na vsake toliko me to tak ubije, da nemrem povedat. Sem bla zaj eno obdobje čisto ok, zaj pa me je spet začelo tak metat, da bi se najraje skozi okno vrgla.

OK, ne me jemat preveč resno biggrin.gif

[/quote]
A nista mela ene težve z razdalijo al kaj je že blo, spomni me. Pa sebe tudi, vsakič, ko te najbolj jezi, da ni pri tebi, se spomi točno kaj ti ke šlo najbolj na jetra pri njem. Kdaj te je najbolj prijelo, da bi izginil iz lajfa. Pri meni je delovalo. smile.gif

• 0

#10275 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18786 posts

Posted 15 June 2009 - 09:28 PM

Točno to sem hotla napisat, nobenmu nič ne škoduješ s tem, če pa zase nardiš neki dobrega pa ni nič narobe. Čestitam smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#10276 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 15 June 2009 - 09:40 PM

Hehe, res je, treba se je znajdt tongue.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#10277 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 15 June 2009 - 10:01 PM

Morm se že enkrat it slikat in osebno narest, madona, Barcelona se vztrajno bliža.
  • 0

#10278 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 15 June 2009 - 10:14 PM

u bič
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#10279 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 15 June 2009 - 10:21 PM

tongue.gif
  • 0

#10280 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 15 June 2009 - 10:44 PM

A ni tko da mora bit osebna narejena vsaj 2tedna pred vstopom v tujo državo?

Al sem zbluzila nekaj.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users