Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

#1001 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 07 February 2012 - 02:31 PM

QUOTE(Kinky @ 7. 2. 2012 - 13:47) View Post

ker v joto ni 'stopil pras'c'. cry.gif surrender.gif

Haha, ja baje je to res! biggrin.gif Jaz mesa sicer ne pojem. Vsem jotoljubkam polagam na srce, da probate Naturetino. surrender.gif worship.gif
  • 0

#1002 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 07 February 2012 - 09:26 PM

Je res dobra. Pasulj pa ni sad.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1003 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 08 February 2012 - 10:05 AM

Ok, bom nabavila to Naturetino, čeprav je moja želja in cilj, da skuham sama nekaj enako dobrega kot delajo moji doma (res so jota masters, vedno kuhajo za vse žure, kmečke prireditve). laugh.gif

Mi je pa včeraj prijatelj namignil, naj dam noter dimljen tofu, če želim vege joto. Se mi zdi dobra ideja.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1004 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6790 posts

Posted 08 February 2012 - 02:03 PM

To sem jaz tudi že brala v eni veganski kuharski knjigi, v bistvu je bil recept za pasulj, ampak namen je isti.

Pa mogoče še malo (pljunek) mezge? Ali nek izboljševalec okusa? Kaj se ne naredi pri joti podmet iz popražene čebule in paprike v prahu? ALi jaz to zdaj pasulj mešam laugh.gif
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#1005 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 09 February 2012 - 12:24 PM

QUOTE(Eli @ 8. 2. 2012 - 14:03) View Post

Pa mogoče še malo (pljunek) mezge? Ali nek izboljševalec okusa? Kaj se ne naredi pri joti podmet iz popražene čebule in paprike v prahu? ALi jaz to zdaj pasulj mešam laugh.gif

Ljudje dajejo mezgo, ampak ponavadi bolj zaradi barve. Ampak prava vipavska jota ne vsebuje mezge. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1006 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24537 posts

Posted 22 February 2012 - 11:39 AM

Jaz bi pa potrebovala kakšen dober recept za brokoli. Sem malo pobrskala po forumu in enega ali dva sem že našla.
Jina, Fluffy - predvsem vaju sem zasledila, da rada sesta brokoli - please do share kakšen enostaven recept!
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1007 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 February 2012 - 02:08 PM

Jaz ga pripravim čisto enostavno. Najprej ga ene 5-10 minut kuham v slani vodi (predhodno ga seveda operem in
nalomim, a ne na preveč majhne kose), vendar mora še biti dokaj trd. Nato v ponvi na Becelu popražim malo drobtin
in vržem skuhani brokoli gor, da se še malo popeče. Čist malo na koncu popram in to je to. Taki mi je najboljši.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1008 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 22 February 2012 - 02:10 PM

Kaj bi pa naredila iz njega? Jaz zelo pogosto delam bodisi pašto s parmezanom &brokolijem bodisi gosto kremno juho.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1009 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24537 posts

Posted 22 February 2012 - 03:23 PM

Kaj bi pa naredila iz njega? Jaz zelo pogosto delam bodisi pašto s parmezanom &brokolijem bodisi gosto kremno juho.

saj to je problem. Jaz sem ga v življenju mogoče jedla 2x in ni (roko na srce) ni ravno dober po okusu. Ampak verjamem, da se moram okusa samo navadit. In ker ga doma nismo nikoli delali, nimam pojma kaj je dobro in kaj ne. Predvsem me zanimajo preverjetni recepti, ki sam okus malo skrijejo (da se ga počasi navadimo :)
  • 0

Put A Kilt On It!

#1010 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 22 February 2012 - 03:28 PM

Potem bi jaz naredila pašto z brokolijem in parmezanom, ker brokoli ne pride toliko do izraza.
Jaz na kratko pokuham natrgan brokoli in potem na žlici olivnega olja prepražim par nasekljanih strokov česna, dodam brokoli, začinim po okusu (sol, poper, kar ti paše, jaz dam to dvoje v čist omalih količinah in mi je super), in na koncu dodam še parmezan. Ta čas v vodi, ki je ostala od kuhanja brokolija, skuham še pašto, na koncu odcedim, vržem v ponev z brokolijem in premešam. To je to. :)
  • 0
Pablo Picasso

#1011 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 22 February 2012 - 03:33 PM

Jaz sem pa ravno včeraj zvečer jedla piščančja prsa z brokolijem kuhanim v soparniku :njam:
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#1012 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19142 posts

Posted 22 February 2012 - 05:40 PM

Mislim, da ima Jina nek dober recept za brokoli, pečen v pečici.

Jaz ga nikoli nisem marala, ampak sem se navadila, ker je top zelenjava. Najraje ga imam skupaj s cvetačo v beljakovi omleti pa rezino lahkega sira čez. Skuham pa ga vedno v mikrovalovki.
  • 0

#1013 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 22 February 2012 - 05:56 PM

Brokoli z limono in parmezanom iz pečice (a.k.a The best broccoli ever style_emoticons/default/biggrin.gif)

Posted Image

- brokoli
- česen
- parmezan
- limonin sok
- pinjole
- sveža bazilika ...

Za več: KLIK

Če želiš skriti okus, ta definitivno zmaga! Igraj se z začimbami in olji. B) Četudi ne daš pinjol/arašidov in sveže bazilike, bo kljub temu zelo okusno.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1014 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 22 February 2012 - 06:05 PM

To sem jaz zdaj že 2x delala, ful je dobro.
  • 0

#1015 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 22 February 2012 - 07:00 PM

Jp, jaz delam z arašidi in različnimi siri, pa bazilika mi sploh ne paše zraven, dam samo zeliščno sol in veliko popra.

Drugače pa brokoli tudi jaz najpogosteje samo skuham in popečem na olivnem. Brez drobtin.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1016 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6790 posts

Posted 22 February 2012 - 08:17 PM

Torej jaz delam JUHO iz brokolija takole:

Prepražim malo čebule (čebulo vedno rahlo posolim), dodam brokoli in vodo (če jo moram spravit v promet pri tamalem, zraven vode dodam še malo mleka, recimo 1/4),1 krompir, solim. Počakam, da je skuhano.
Vse skupaj zmiksam s paličnim, dam nazaj na štedilnik, potem pa še po okusu solim, popram in dodam česen v prahu. Na koncu paše še žlica kisle smetane, če delam z mlekom jo izpustim.

Meni je to OK za začetek, pa še tamaladva nebosta vedela kaj jesta, sploh, ker brokoli zgleda kot mala drevesca :lol: Naš ga drugače niti poskusit noče, je pa res, da je ultra izbirčnež.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#1017 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24537 posts

Posted 23 February 2012 - 08:41 AM

Punce, zlate ste! Full hvala!

PS: zdaj me je Kinky prestrašila, da je razkuhan zanič. Koliko časa ga je sploh potrebno kuhat?
  • 0

Put A Kilt On It!

#1018 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 23 February 2012 - 09:39 PM

Odvisno od tega, če imaš surovega ali tistega zamrznjenega; slednji je praktično v ene 3, 4 min končan, ker so samo male glavice, surovega pa je treba malo dlje, ker ima močna 'stebelca' ali kako naj rečem tistemu delu. Jaz zabodem vilico, pa vidim, če je gotov.
  • 0
Pablo Picasso

#1019 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 23 February 2012 - 10:19 PM

Jaz surovega kuham od 5 - 10 min. Pičim s konico noža v steblo in ga vzamem vun, če gre noter.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1020 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 23 February 2012 - 10:29 PM

Če nimaš stebla, je dovolj 3 do 4 minute. :)
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users